Results 196 to 210 of 457
Thread: καλα ξεμπερδέματα :)
-
13-03-2011, 15:26 #196
Aμα ξεγραψεις τον Φ δεν ειναι σαν να σταματας να πιστευεις τους ανθρωπους, τισ σχεσεις και τις ευκαιριες (γιατι ουτως ή αλλως εχεις αποκλεισει με τον τροπο σου και καταδικασει οποιαδηποτε αλλη σχεση και ανθρωπο, ακομα και φιλο, και δε δινεις ευκαιριες), ειναι σαν να σταματας να πιστευεις στον Φ. Η μαλλον σε αυτο που πιστευες οτι ηταν ο Φ.. Ειναι σαν επιτελους να βλεπεις καθαρα και να νοιαζεσαι για σενα. Και ειναι μεγαλο πληγμα να καταλαβεις οτι τοσα χρονια δεν εβλεπες καθαρα, αλλα ειναι απελευθερωτικο, γιατι επιτελους θα ξεκολλησεις! Αυτο που θεωρεις εσυ αντισυμβατικο στον Φ, εγω θα στο πω προβληματικο, αυτο που θεωρεις γοητευτικο, θα στο πω ναρκωτικο, αυτο που θεωρεις ψαγμενο, θα στο πω κατωτερο των περιστασεων, αυτο που θα πεις αδικη κοινωνια, θα στο πω ανωριμοτητα. Λες οτι θες να εισαι ανοιχτος ανθρωπος που δειχνει εμπιστοσυνη και κατανοηση, ναι, αλλα μονο στον Φ. και στους ναρκομανεις ετσι? Για ολο τον αλλο κοσμο απαξιεις! Να δειξεις κατανοηση και για τις φαλαινες τοτε και για ολα τα απειλουμενα ειδη, για το θιβετιανο λαο, για τους Ιαπωνες που πληγηκαν απο το τσουναμι, για τα ορφανα παιδια, για τους ανεργους, για τους μεταναστες, για τα ατομα με ειδικες αναγκες, και να κανεις κατι για αυτα, πηγαινε γραψεου εθελοντρια σε 100 ομαδες. Αλλα οχι, μονο για τον Φ και τους ναρκομανεις κατανοηση, γιατι αυτο μας βολευει! Αυτον θελουμε, αρα αυτον θελουμε να ωραιοποιησουμε για να αισθανομαστε καλα με τον εαυτο μας!
Και οχι δεν εννοουσα οτι κατι αλλο στραβο θα του βρεις, εννοουσα οτι αυτος ο ανθρωπος δεν ηταν δεν ειναι, ουτε και θα ειναι ποτε για σενα!
- 13-03-2011, 15:43 #197
Αφησα την πάντηση τελευταία γι αυτό το μήνυμα γιατί ήταν το μεγαλύτερο..Ναι νομίζω ότι η ζωή μου μέχρι τώρα ήταν όπως πρέπει, έκανα πολλά πράγματα γιατί έτσι πρεπει.και όχι ότι κάποιος μου το επέβαλε αλλά ετσι πρέπει! ελπίζω να μην μπέρδεψα πολύ με αυτό . ποτέ δεν πιέστηκα για τίποτα πραγματικά. αλλά πάντα πίεζα τον εαυτό μου για κάτι.η απόλυτη ελευθερία και οι τόσες επιλογές με τρομάζουν λίγο. κυρίως επειδή μπορούν να οδηγησούν σε δύσκολα διορθονώμενα λάθη. η αλήθεια είναι ότι προσαμόζομαι αρκετά εύκολα και γρήγορα και δεν εννοώ ότι βγάζω κάτι ψεύτικο απλά ξέρω πως με πέρνει να συμπεριφερθώ ανάλογα με την περίπτωση και τα άτομα.
Από τους φίλους μου (τους λίγους) ή και τις παρέες μου γενικότερα, θα ήθελα να είναι ανοιχτοί,πιστοί. να καταλαβαίνουν μερικές φορές πως είμαι χωρίς να χρειάζεται να πω πολλά, να με παρακινούν λίγο, να μπορούν να ναι χαλαροί. κυρίως να ναι εκεί.
δουλειά δεν έχω ακριβώς- είναι περίεργο το θέμα. αλλά είναι κάτι που μου ταιριάζει και με ευχαριστεί αρκετά.σε αυτό το κομμάτι μάλλον βαδίζω σωστά..
όσο για χόμπυ..είναι κυρίως εσωστρεφή. μ αρέσει το διάβασμα, να ζωγραφίζω (κάτι που έχω κόψει τελευταία) αλλά θα ήθελα να ασχοληθώ και με κάτι πιο προσανατολισμένο στη γυμναστική π.χ. ή κάτι που να με φέρνει σε επαφή με άλλους ( γιατί κατα βάθος πιστεύω ότι είμαι καλή σε αυτό το κομμάτι γνωρίζω εύκολα άτομα απλά δεν προχωράω εύκολα σε πιο βαθιές σχέσεις) π.χ. μαθηματα φωτογραφίας. δεν έχω και πολύ ελευθερο χρονο, αλλά σίγουρα κάτι θα προσπαθούσα να αρχίσω.
σε αυτό έχεις πολύ δίκιο θα προσπαθήσω να είμαι ο εαυτός μου και να προβάλω ενδιαφέροντα, ασχολίες κ.τ.λ ανεξάρτητα μεε το ποιον έχω απένατι μου. πόσο δίκιο έχεις σε αυτό το σημείο χάθηκα λίγο νομίζω. προέβαλα αλλα κομματια όταν ήμουν με τους φίλους/γνωστούς του Φ. π.χ. και άλλα με τους δικούς μου, κυρίως αυτά που θα ήταν πιο απδεκτά από τους μεν και τους δε την κάθε φορά. όχι ότι έχασα τον εαυτό μου ή κάτι τέτοιο ούτε ότι είχα διπλή ζωή, δεν ήταν τόσο δραματικα..απλά αναγνωρίζω αυτήν την τάση που είχα, ειδικά επειδή ήταν τόσο διαφορετικοί.
Για τον εθελοντισμό είναι κάτι που κάνω και νιώθω καλά.
και για το τελευταίο μάλλον έχεις δίκιο. καλύτερα να το κάνω εδώ ή μέσω κάτι δημιουργικού παρά σε αυτόν, θα ναι και πιο ανώδυνο..:)
Πως θέλω να ναι η ζωή μου? είναι δύσκολο..Θελω να κάνω πράγματα όχι επειδή έτσι κάνουν όλοι αλλά επειδή μου ταιριάζουν και νιώθω καλά με αυτά, να μην ανταποκρίνεται σε στερεότυπα-που μπορεί και η ίδια να έχω-, να είναι γεμάτη πάθος, με επιλογές ολόδικες μου. εξακολουθούν να είναι γενικόλογα αλλά αν τα συγκεκριμενοποιήσω πάλι θα βάλω τη ζωή μου σε ένα συγκεκριμένο λουκάκι και δεν θέλω :)
τωρα έχω πολλά που την κάνουν αρκετά συμβατική..π.χ. τις επαγγελματικές μου επιλογές (μπορεί να μην είναι ενα τελείως συμβατικό επάγγελμα) αλλά τα βήματα που ακολουθώ προκειμένου να το εξασκήσω είναι συμβατικά..μου περιορίζουν το χρόνο μου, απαιτούν πολύ άγχος και οργάνωση.οι δραστηριότητες μου μέχρι τώρα. δεν ξέρω δεν μπορω να σκεφτώ κάτι άλλο τωρα..μήπως δεν είναι και τόσο συμβατική η ζωή μου μεχρι τώρα? :)
13-03-2011, 15:48 #198
13-03-2011, 16:03 #199
αυτό νομίζω ότι είπα κι εγώ ότ αντιλαμβάνομαι ότι είναι σε ένα βαθμό παράλογο και υπερβολικό. δεν εννούσα την εξάρτηση του Φ.ως αντισυμβατική, αλλά τη ζώή του τις επιλογές του γενικότερα (εκτός από τα ναρκωτικά), ούτε με γοήτευσε ποτέ η σχέση του με τα ναρκωτικά ίσα ίσα με ξενέρωνε..Και ήταν ψαγμένος σε πολλά πράγματα..δεν θέλω συνέχεια να τον υοερασπίζομαι αλλά υπήρξε πολλά περισσότερα από οτι απλά οι επιλογές του.
ναι αυτό είπα ότι θέλω να μαι ανοιχτός άνθρωπος που δείχνει εμπιστοσύνη και κατανόηση. Οχι, όχι μόνο στους ναρκομανείς και τον Φ. σε όλους..αυτό προσπαθώ δεν λέω ότι αυτό κάνω...αλλά προς αυτήν την κατεύθυνση προσπαθώ.Το συμπέρασμα ότι απαξιώ για όλο τον υπολοιπο κόσμο και για άλλα κοινωνικά θέματα από που προέκυψε? προσπαθώ να βοηθήσω όπως και όσο μπορώ όταν κάποιος έχει αναγκη, αλλά δεν θεώρησα ότι θα πρέπει να αναφέρω κάτι τέτοιο για να μη θεωρηθεί εγωιστική και προσωπικών συμφερόντων η ενασχόληση μου με το πρόβλημα του Φ.
13-03-2011, 16:07 #200
κοιτα και εγω εχω μπει στο τρυπακι συμβατικοτητα αντισυμβατικοτητα αν? δεν στο κρυβω
ξερεις που κατεληξα?
στο οτι στην κοινωνια που ζω , σε αυτην πρεπει να παρω το κομματι που μου αναλογει σε εργασια και στεγη τουλαχιστον
με υπευθυνοτητα μεθοδικοτητα και δουλεια
γιατι χωρις αυτα τα δυο
δεν μπορω να υπαρξω , να μιλησω , να εκφραστω
να εχω λαπτοπ να πληρωνω συνδεση και να συμμετεχω στο φορουμ...
αν τα εχω ολα αυτα.... οπως παλιοτερα θα ειχα ενα μικρο χωραφακι για να εχω το σιταρι της χρονιας και κοτουλες
τοτε μπορω να ειμαι οσο αντισυμβατικη θελω!!!!! και το εννοω!!!! να συμμετεχω στην απελευθερωση της παλαιστινης σαν την rachel corrie
να συμμετεχω σε οτιδηποτε με καλυπτει και με ανακαλυπτει!!!!
οντας μελος της κοινωνιας που γεννηθηκα και αναπτυσσομαι :) της εδω της εκει δεν εχει σημασια
ενοω αν θα επιλεξω να ζησω ελλαδα η εξωτερικο
γινομαι κατανοητη? ελπιζω!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
13-03-2011, 16:14 #201
Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
13-03-2011, 16:17 #202
δεν εννούσα ότι πρέπει κανείς να είναι αποκομμένος από την κοιωνία στην οποία ζεί προκειμένου να κάνει αντισυμβατικές επιλογές..άλλωστε μια αντισυμβατική επιλογή για κάποιον μπορεί για κάποιον άλλον να είναι μια απολύτως συμβατική.εξατάται από το ποιος είσαι, το πλαίσιο από το οποιο προέρχεσαι..τουλάχιστον για μένα. ένας αντισυμβατικός τρόπος ζωής δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μένα, αλλά περισσότερο μια επιθυμία για έναν τρόπο ζωής πιο κοντά στα θέλω κάποιου, χωρίς συμβιβασμούς και εξωγενείς πιέσεις και επιταγές κάθε είδους.
13-03-2011, 16:38 #203
η επιθυμια για εναν τροπο ζωης ειναι πολυ ομορφο
οταν συνδυαζεται με τις αναλογες κινησες
μια καθε φορα
προς εκει που θελουμε !
αυτο που εζησες με τον Φ. ηταν ολα καλα και γοητευτηκα στα λογια και τηγανιτα τιποτα
και ξερεις για να φτιαξει κανεις την τηγανιτα της ζωης τους
για να φτασεις στην οχθη που θελεις
ισως ναι... προηγουμενως να χρειαστει να κολυμπησεις και μεσα απο την συμβατικοτητα
γιατι υπαρχει και ενα απεραντο κομματι συμβατικοτητας
ολοι ειμαστε αναγκασμενοι να τρωμε απο καπου και να αφοδευουμε απο καπου πολυ συγκεκριμενα
οσο αντισυμβατικοι και αν ειμαστε αυτο δεν προκειται να αλλαξει
οπως και πολλα αλλα πραγματα
εχω την αισθηση ομως πως μπερδευεις την συμβατικοτητα με κατι αλλο
ξερεις ποιο?
με το κενο που νιωθεις οταν δεν ειναι εκει μαζι σου ο Φ.
εχεις ερωτευθει βαθεια αυτον τον ανθρωπο
και ακομη χειροτερα
εχετε μεγαλωσει μαζι
ολα τα ενηλικα σου χρονια ηταν ειτε μαζι σου ειτε στην σκεψη σου
εχει γινει κομματι της ταυτοτητας σου
εχει γινει αυτο το κομματι που τα ελυνε ολα
που τα εκανε ολα ρομαντικα και ευκολα
που εκρινε που ανοιγε το δρομο που τα εκανε ολα ευκολα
που σου εδειχνε τον τροπο
σιγουρα αν ? θα δυσκολευτεις να τον ξεπερασεις
τοσο τον πραγματικο οσο και τον πλασματικο Φ. !
ισως ηταν ο θεος που χρειαζοσουν για να εισαι καλα ! η μεγαλη ιδεα!
να ομως που δεν ειναι ουτε Θεος ουτε μεγαλη ιδεα
να που σταλογια ηταν γοητευτηκοτατος αλλα στην πραξη πινει για να αντεξει την καθημερινοτητα του τον εαυτο του και τον κοσμο
αχ!!! νοσταλγια γλυκεια αερινης αγκαλιας :)
ευχομαι να ξαναμεγαλωσεις αν :)
και αυτη τη φορα να μεγαλωσεις με εσενα παρεα , να ανακαλυψεις πως και εσυ και ο κοσμος γυρω σου αξιζει!!! αξιζει και χωρις τον Φ. να σε περιβαλλει με το κουκουλη της πραγματικης η φανταστικης αγαπης του ....
Δυσκολο αυτο
και για μενα ειναι δυσκολο
αλλα μονο εξω απο αυτα τα κουκουλια δεν κινδυνευπουμε με μουχλα και ενα σωρο αλλα βακτηριδια ....
μονο εξω απο αυτα τα κουκουλια μαθαινουμε τι ειναι κρυο τι ζεστη τι ειναι φως
μαθαινουμε να αναζητουμε ζακετες παλτα και παπλωματα
αφου πρωτα μαθουμε τι ειναι κρυο τι ζεστη πως ειναι για μας ποσο κρυωνουμε
για πολυ καιρο ειχα και εχω αναγκη μια ζεστη μητρα να ξαναχωθω και να μη βγω ποτε απο κει
αλλα αυτο για καποιο λογο ειναι μια αναγκη και μια αγαπη για την πρωτογνωρη ζεστασια που ολοι κουβαλαμε
και ειτε την βρσικουμε σε καποιο βαθομο στον συντροφο μας και αυτος σε μας
αλλα με ωριμες οσο μπορουμε καθε φορα και ενηλικες δοσοληψιες
με αληθινα μοιρασματα . Και οσο πιο εμας εχουνε μεσα τοσο πιο αληθινα μπορει να ειναι.Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
13-03-2011, 20:05 #204
Αν μου μιας κ δε με αφήνει το σύστημα να δημοσιεύσω χωρίς να γράψω κάτι ας πω και έναν επίλογο. Για μένα το ζουμί είναι στη συγκεκριμενοποίηση του αντισυμβατικού που θες στη ζωή σου καθώς και μια ισορροπία ανάμεσα στα θέλω και τα πρέπει.
Νομίζω πως είσαι στο ένα άκρο και οραματίζεσαι το άλλο. Ως γνωστό τα 2 άκρα είναι ίδια στο αποτέλεσμα, κάπου χρειάζεται μια χρυσή τομή.
Και επίσης πιστεύω πως ο εγκλωβισμός σου στα πρέπει είναι πιο πολύ εσωτερικός. Μπορεί να μην τον διακρίνεις ευκρινώς στην καθημερινότητά σου. Ίσως πεποιθήσεις που σου περάστηκαν.
13-03-2011, 22:56 #205
Arsi και να φανταστείς ότι δεν με είχα τόσο των πρέπει..:( .δεν μου επιβλήθηκε ποτέ τίποτα, αλλά παρ όλα αυτά ήξερα τι αναμενόταν απο μένα και τι ήταν σωστό και το έκανα (και δεν ανφέρομαι π.χ. από τους γονείς μου αλλά γενικά). ένιωθα καλά με τις επιλογές μου. ακόμα νιώθω αλλά νιώθω και να με περιορίζουν. τα χάνω λίγο μπροστά στις τόσες επιλογές που έχω..ωραίο αυτό με το προτήρι θα το κρατήσω στο μυαλό μου..απρόβλεπτη μάλλον.πάντως την τελευταια βδομάδα αρνηθηκα κάτι που θα "έπρεπε" να κάνω/"θα ήταν μια καλή επιλογή" αλλά δεν το ήθελα πραγματικά, και ένιωθα ότι θα με περιορίσει.και ένιωσα πολύ καλά. αυτό για τον έλεγχο νομίζω ότι μου δημιουργήθηκε τον τελευταίο χρόνο αφού έμαθα για τον Φ., και νομίζω ότι το κάνα για να αντισταθμίσω άυτό που ήθελα να ελεγξω πιο πολύ απ όλα, την εξάρτηση του Φ. (δεκτές και διαφορετικές ερμηνείες, εγώ εκεί κατέληξα). ίσως αυτό να θέλω να αλλάξω τελικά και να το ορίζω λάθος, αυτήν την τάση μου για έλεγχο και να κάνω το σωστο.
δεν θέλω να φοβάμαι την ζωή και να την κατηγορώ όπως ο Φ. , εγώ θέλω πραγματικά να την ζήσω. και από την αγωνία μου και τον ενθουσιασμό μου να την ζήσω πραγματικά, χάνομαι.
η εξάρτηση του Φ. μάλλον ήρθε και χτύπησε σε παλιούς προσωπικούς μου φόβους που δεν έχω πεί παρα μόνο στον Φ. και τους ξεσήκωσε για τα καλά. πολύ παλιότερες σκέψεις μου για το αν αξίζει να ζείς-ευτυχώς- έχουν μετατραπεί σε μια επιθυμία να ζήσω τουλάχιστον όπως ονειρεύομαι. επειδή αυτές είναι πολύ προσωπικές μου σκέψεις δεν νιώθω καλά ακόμα και εδώ που τις μοιράζομαι.αλλά είπα να το κάνω.δεν ξέρω γιατί.
νομίζω σιγά σιγά θα αρχίσω να ζώ όπως θέλω. έχεις δίκιο ίσως πρέπει να τα συγκεκριμενοποιήσω τελικά να γίνουν πρακτικά πράγματα ώστε να μπορέσω και να τα υλοποιήσω σιγά σιγά. θα προσπαθήσω να κάνω μια λίστα μήπως και βοηθηθώ, συνήθως με βοθάει να κάνω λίστες.
πάντως σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ που με διαβάζετε όσα γράφω και απαντάτε. όσα μου γράφετε με βοηθάνε πολύ :)
13-03-2011, 23:12 #206
Γιατι ακομα κι εδω δεν νιωθεις καλα που μοιραζεσαι πραγματα και ανοιγεσαι?
13-03-2011, 23:13 #207
researcher όντως είχα συνηθήσει πολύ να υπάρχει στην ζωή μου. απευθυνόμουν και συζητούσα μαζί του τα πάντα, ήταν εκτός από όλα τα άλλα και ο καλύτερος φίλος που είχα ποτέ.σε πολλά πράγματα η αλήθεια είναι ότι τον έχω μυθοποιήσει και λιγο , το ξέρω αυτό. δεν φαίνεται τελικά να τα χει και τόσο καλά με τον εαυτό του όσο πίστευα..για παράδειγμα.
13-03-2011, 23:20 #208
δεν ξέρω carrie. μάλλον επειδή είναι πολύ προσωπικές μου σκέψεις και τις μοιράζομαι με ανθρώπους που δεν ξέρω καλά. μπορεί επειδή έχω πληγώθει από ανθρώπους στους οποίους ανοίχτηκα. έχω και έναν μικρό φοβο τι θα σκεφτούν για μένα. γιατί όταν λές κάτι τέτοιο θα βοηθούσε και μια αγκαλιά από τον άλλον. δεν αναφέρομαι σε όλα όσα έχω μοιραστεί αναφερόμουν περισσότερο στο συγκεκριμένο.γενικά παντως θεωρώ ότι μου κάνει καλό που ανοίγομαι και μοιράζομαι πράγματα εδώ.
13-03-2011, 23:30 #209
Ποιος θα σε πληγωσει απο εναν ανωνυμο φορουμ που δε σε ξερει κανεις και δεν ξερεις κανεναν, και τι πειραζει ο οποιοσδηποτε τι θα σκεφτει για σενα? Και τι πειραζει που μοιραζεσαι πραγματα με εμας που δε μας ξερεις καν, οχι καλα? Ειναι αυτη η τελεια εικονα νομιζω που δε θες να χαλασει
13-03-2011, 23:34 #210
Κι αν σε παρερμηνευσουμε ή σκεφτουμε καπως για σενα αυτο θα επηρεασει τη ζωη σου και την αντιληψη σου για τον εαυτο σου??