καλα ξεμπερδέματα :) - Page 19
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 19 of 31 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast
Results 271 to 285 of 457
    Senior Member
    Quote Originally Posted by αν? View Post
    από δύο άσχημες μέρες? :)γιατι και σήμερα έχω άσχημη διάθεση..δεν έχει όμως σχέση με τον Φ. αυτήν την στιγμή δεν νιώθω ότι έχει καμια αιτία..δεν μπορώ να την αποδώσω πουθενά συγκεκριμένα αυτήν την άσχημη διάθεση. ναι δεν ξέρω ακριβώς πόσο καιρό αλλά περίπου τόσο πρέπει να ναι
    Αυτό να μου το γράψεις αργά το βράδυ :) η 2η μέρα τώρα ξεκινάει ! θυμάμαι και μια άλλη μέρα που ξύπνησες χάλια αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα....

Senior Member
    RainAndWind απλά κάπως το νιώθω να υπάρχει σαν ανησυχία στο μυαλό μου.μερικές φορές δεν το σκέφτομαι και καθόλου..απλά όταν τύχει να το σκεφτώ είναι πολύ εντονος φόβος..είναι και μια επιθυμία μου νομίζω να νιώθω ότι έχω κάνει ότι μπορούσα, και εγώ μετανιώνω για κάποιες συμπεριφόρές μου, που ανέχτηκα μερικά πράγματα που αν ήθελα να τον βοηθήσω θα έπερεπε να τα είχα κάνει αλλιώς και παλιότερα εννοώ όσο ήμασταν μαζί και τον τελευταίο καιρό. και είναι και αυτό που ξανέγραψα ότι ενώ νιώθω θυμό δυσκολεύομαι να του θυμώσω επειδή η ανησυχία μου είναι μεγαλύτερη. και εξ αλλου τις προηγούμενες φορές που το κανα μετα όταν τα ξαναβρίσκαμε έπρεπε να αναθεωρήσω τα όσα ένιωθα και ακύρωνα όσα ένοωθα μέχρ εκείνη τη στιγμή. τωρα βέβαια όυτε ελπίζω όυτε θέλω να μαστε μαζί.
    έχω ενδιαφέροντα αρκετά και ασχολίες, και καθημερινές υποχρεώσεις. και μου κάνουν αρκετά καλό αυτά. φιλες έχω 1 πολύ καλή η οποια με έχει επίσης απογοητεύσει πολύ τον τελευταίο καιρό.. και εντάξει μετά έχω παρέες για να βγαίνω πολλές. αλλά συνήθως δεν το κάνω.
    Ξερεις κάτι αυτό το καλό που μπορεί να του συμβεί επίσης το σκέφτηκα και το πίστεψα τόσες φορές και απογοητεύτηκα που πλεόν δεν μπορώ..έχασα λίγο την πίστη μου σε αυτό (εγώ που είμαι τόσο αισιόδοξη-ακούγεται χαζό αλλά είμαι αρκετά αισιόδοξο άτομο γενικά δεν απογοητεύομαι έυκολο ή ήμουν..)
    Δεν πιστεύω ότι το "χωρίς εμένα" είναι που σκέφτομαι..ότι κάτι θα κάνω και θα τον σώσω. Μακάρι. μακάρι μακάρι να ναι καλά και ευτυχισμένος. Αν το ήξερα θα μουν πολύ ευτυχισμένη. ναι θα χαιρόμουν όσο τίποτα και θα νιωθα ότι θα μπορούσα να του φερθώ όπως θέλω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by RainAndWind View Post
    Δε σε ενδιαφέρει να πας να σε έναν ειδικό να δεις μήπως αυτή την εποχή παίζει καμία κατάθλιψη ή κάτι άλλο, αν?
    οχι, φοβάμαι. :(. νιώθω ότι αν συμβαίνει κάτι τετοιο είναι πολύ μεγάλο για να το αντιμετωπίσω τώρα. εχω ξαναυπάρξει έτσι. συνέχεια το αναβάλω. όσες φορές πήρα τηλ. κάπου κόλλησε και το άφησα.

Senior Member
    και εκτός αυτού νιώθω ότι δεν έχω κανεναν να με στηρίξει σε αυτό. στην οικογένεια μου δεν θέλω να το πω, αν και ξέρω ότι θα ενδιαφερθεί και θα κάνει ότι μπορεί και θα με καταλάβει, επειδή δεν θέλω να τους στεναχωρήσω ή να τους επιβαρύνω με οποιον τρόπο. είμαι αρκετά μεγάλη για να το καταφέρω και μόνη μου νομίζω .θελω να το κάνω μόνη μου.Θα θελα να είχα τον Φ., πάντα με στήριζε όταν δεν ένιωθα καλά, μου λεγε ότι όλα μεσα στο μυαλό μου είναι και οτι από μενα εξαρτάται και γενικά οτι είμαι δυνατή για να το διαχειριστώ. και τώρα όυτε καν στα λόγια του μπορώ να βασιστώ γιατί είδαμε και αυτός πως την έκανε τη ζωή του.. :(.
    ...ωραία τωρα έχω βάλει και τα κλάματα και πρέπει να το κάνω να μην φαίνεται γιατί 2 πρεπει να μαι κάπου.. έχω πόσο καιρό να κλάψω και τσουπ την πιο ακατάλληλη στιγμή.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Arsi View Post
    Αυτό να μου το γράψεις αργά το βράδυ :) η 2η μέρα τώρα ξεκινάει ! θυμάμαι και μια άλλη μέρα που ξύπνησες χάλια αλλά στην πορεία άλλαξαν τα πράγματα....
    Ναι καλά θυμάσαι..τι να πω..μπορεί..θα δούμε το βράδυ..

Senior Member
    οχι, φοβάμαι. :(. νιώθω ότι αν συμβαίνει κάτι τετοιο είναι πολύ μεγάλο για να το αντιμετωπίσω τώρα. εχω ξαναυπάρξει έτσι. συνέχεια το αναβάλω. όσες φορές πήρα τηλ. κάπου κόλλησε και το άφησα.
    Αν, μια φορά μια ψυχολόγος μου είπε όταν τη ρώτησα αν έχω κατάθλιψη : μη λες πως έχεις κατάθλιψη γιατί η ελαφριά κατάθλιψη ισοδυναμεί με βαριά μελαγχολία. Αν είχες κατάθλιψη δε θα είχες όνειρα, στόχους, λειτουργικότητα. Απλά βρίσκεται απέναντι και σε χαιρετάει !
    Βρίσκω μια λογική σε αυτό αν και δεν αποκλείω καθόλου τη συνύπαρξη ήπιας κατάθλιψης και λειτουργικότητας, στόχων ανεξάρτητα τι μου είπε.

Μην τη φοβάσαι την κατάθλιψη, δεν είναι δα κανένα τέρας και πιστεύω ότι κατά καιρούς στις μέρες μας περνάνε πολλοί καταθλιπτικές κρίσεις ακόμα κι αν δεν πάνε σε κάποιο ειδικό να διαγνωσθούν.
    Άλλωστε υπάρχουν πολλών ειδών κατάθλιψης. Μια από αυτές είναι και η μίνι κατάθλιψη ας το πούμε έτσι μετά από έναν χωρισμό.
    Μπορεί κάποιος να την αντιμετωπίσει μόνος, μπορεί όμως να απευθυνθεί και σε έναν ειδικό να χειριστεί το θέμα πιο διεξοδικά.

Όπως μιλάμε τόσο καιρό προσωπικά έχω καταλάβει πως έχεις ανάγκη βοήθειας στο χειρισμό του θέματος του Φ., στην απενεχοποίησή σου σχετικά με το τι κάνεις γι'αυτόν, στο ξεκαθάρισμα των συναισθημάτων σου γι'αυτόν κι έπειτα να βάλεις σε μια σειρά τα θέλω σου και να διεκδικήσεις τη ζωή που θες.
    Μοιάζει σαν ένα μπέρδεμα που κάπου αδυνατείς να ξεμπλέξεις (αν και τελευταία αρχίζεις και ξεμπερδεύεις :) κάπως) και σ'αυτό θεωρώ τη βοήθεια ψυχολόγου πολύ ωφέλιμη.
    Όλα τα παραπάνω μπορούν άνετα να δημιουργήσουν άσχημη διάθεση , δε σημαίνει πως έχεις ντε και κατάθλιψη.
    Να ξέρεις όμως πως όσο αφήνεις τον εαυτό σου έτσι, να μη νιώθεις καλά, αν το θέμα πάει να πάρει μεγάλη διάρκεια πολύ πιθανό να αποκτήσεις γιατί αλλάζουν οι ισορροπίες.

Άρα κάτι πρέπει να κάνεις είτε μόνη, είτε με ειδικό, είτε με ότι αποφασίσεις ότι μπορεί να σε κάνει να ανακάμψεις. Βέβαια, το προσπαθείς και εύχομαι καλή συνέχεια :) αλλά πίστεψέ με με έναν ψυχολόγο θα είναι πιο απαλή η προσπάθειά σου και πιο αποτελεσματική.
    Στον ψυχολόγο μπορείς να πας απλά για να σε βοηθήσει σε όσα αναρρωτιέσαι εδώ στο φόρουμ.

Senior Member
    και εκτός αυτού νιώθω ότι δεν έχω κανεναν να με στηρίξει σε αυτό.
    Έχεις τον εαυτό σου σα βάση.
    Εδώ είχες τη διάθεση και τη θέληση να βοηθήσεις έναν τοξικομανή και δε μπορείς να αντιμετωπίσεις μια δική σου δυσθυμική κατάσταση? Και φυσικά μπορείς.
    Άσε που σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι διαθέσιμοι να σε στηρίξουν αρκεί να αφεθείς.
    Και μπορείς να βρεις και άλλους.

Είσαι δλδ της λογικής (επειδή είπες για παράδειγμα πως δε θα ήθελες να στενοχωρήσεις τους γονείς σου) πως αν συνέβαινε κάτι σε ένα δικό σου άτομο να μην το μοιραζόταν μαζί σου για να μη σε στενοχωρήσει? Μα γι'αυτό υπάρχουν οι κοντινοί μας άνθρωποι, για να μοιραζόμαστε διαφωνείς?

Senior Member
    εγώ πιστέυω ότι από την στιγμή που ήδη δεν υπάρχει σχέση, δεν επικοινωνούμε δεν μπορεί κανείς να μιλάει για εξάρτηση μου από αυτόν ή την σχέση. ειμαι υπερβολική επειδή ανησυχώ για τον πρώην μου, που είναι ένας άνθρωπος που έχουμε υπάρξει πολύ κοντα? δεν θα φοβόταν κάποιος άλλος στη θέση μου δηλαδή/ δεν θα νιωθε χάλια? ξέρω ότι ίσως να με επηρεάζει υπερβολικά αλλά εξηγησα ορισμένους λόγους που μπορεί να συμβαίνει αυτό σε προηγούμενα μηνύματα.
    αν, μπορει μια σχεση να χει τελειωσει, να μην επικοινωνουμε κι ομως αυτη η σχεση να υπάρχει μεσα μας κ να μας επηρεαζει.

δεν εισαι υπερβολικη αλλα μπορει να μην εχεις μετρησει καλα τις δυνατοτητες σου. κι αυτο ειναι ενα θεμα που λιγο πολυ ολοι το χουμε περασει στην πορεια της ζωης μας. δλδ λες οτι μπορεις να τον σωσεις, λες οτι θα τα καταφερεις μονη σου κ οτι δεν θες να επιβαρυνεις κανεναν μιλωντας για σενα....κατι δλδ σαν παντοδυναμη. Αλλα δεν εισαι, κι αν εισαι αλλες φορες πιο δυνατη, τωρα μοιαζει να μην εισαι. Διαβαζοντας σε, θα θελα να σου πω πώς σιγουρα ο Φ εχει θεματα. Αλλα κ ολοι οσοι εχουμε την πεποιθηση οτι μπορουμε να σωσουμε καποιον αλλον εχουμε το δικο μας θεμα. Αν ο Φ θα θελε να τον βοηθησεις θα στο χε δειξει. Γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να προχωρησεις κοιττωντας το δικο σου θεμα, τις δικες σου δυσκολιες εκφρασης.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Aν!! Ξυπνα!!!!! Αυτος ο ανθρωπος ουδεποτε σε βοηθσε ουσιαστικα! Το μονο που σε βοηθουσε ηταν να κουκουλωνεις και ετσι να μην ασχολεισαι και επιλυεις τα θεματα σου! Ακου κει
    πάντα με στήριζε όταν δεν ένιωθα καλά, μου λεγε ότι όλα μεσα στο μυαλό μου είναι και οτι από μενα εξαρτάται και γενικά οτι είμαι δυνατή για να το διαχειριστώ. και τώρα όυτε καν στα λόγια του μπορώ να βασιστώ γιατί είδαμε και αυτός πως την έκανε τη ζωή του.. :(.
    Σου ελεγε με λιγα λογια να βγαλεις το σκασμο! Πες μου ενα θεμα σου που σε βοηθησε να επιλυσεις! ΣΟυ κανε πλυση εγκεφαλου οτι εισαι δυνατη και οτι ολα ειναι μες στο μυαλο σου και να μην ασχολεισαι περαιτερω, για να μην τον πρηζεις! Γιατι αυτος ηταν ο πασας που επρεπε να νταντευεις και να φροντιζεις και ειχε τα προβληματα που ηταν σημαντικοτερα απο τα δικα σου οπως μας εχεις πει σε αλλο ποστ! Κλαις για εναν ανθρωπο που ποτε δε νοιαστηκε για σενα. Ευτυχως που πηρες χαμπαρι πως καταντησε απο την πολλη σοφια που κουβαλαγε, και ποσο σε πληγωσε απο το πολυ του ενδιαφερον! Ολα αυτα εχουν ριζες στην οικογενεια σου, δε μπορει να περασες καταθλιψη στην εφηβεια και να εισαι κολλημενη με την απορριψη επειδη ολα ηταν τελεια! Τι ηταν αυτα τα θεματα που ειχες δλδ που τα ελεγες στον φιφι και αυτος σου ελεγε οτι ειναι μες στο μυαλο σου και ειναι ασημαντα? Για την τρυπα του οζοντος ή που κοπηκες σε ενα μαθημα? Ξυπνα ανννννννννννν

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Aν!! Ξυπνα!!!!! Αυτος ο ανθρωπος ουδεποτε σε βοηθσε ουσιαστικα! Το μονο που σε βοηθουσε ηταν να κουκουλωνεις και ετσι να μην ασχολεισαι και επιλυεις τα θεματα σου! Ακου κει

Σου ελεγε με λιγα λογια να βγαλεις το σκασμο! Πες μου ενα θεμα σου που σε βοηθησε να επιλυσεις! ΣΟυ κανε πλυση εγκεφαλου οτι εισαι δυνατη και οτι ολα ειναι μες στο μυαλο σου και να μην ασχολεισαι περαιτερω, για να μην τον πρηζεις! Γιατι αυτος ηταν ο πασας που επρεπε να νταντευεις και να φροντιζεις και ειχε τα προβληματα που ηταν σημαντικοτερα απο τα δικα σου οπως μας εχεις πει σε αλλο ποστ! Κλαις για εναν ανθρωπο που ποτε δε νοιαστηκε για σενα. Ευτυχως που πηρες χαμπαρι πως καταντησε απο την πολλη σοφια που κουβαλαγε, και ποσο σε πληγωσε απο το πολυ του ενδιαφερον! Ολα αυτα εχουν ριζες στην οικογενεια σου, δε μπορει να περασες καταθλιψη στην εφηβεια και να εισαι κολλημενη με την απορριψη επειδη ολα ηταν τελεια! Τι ηταν αυτα τα θεματα που ειχες δλδ που τα ελεγες στον φιφι και αυτος σου ελεγε οτι ειναι μες στο μυαλο σου και ειναι ασημαντα? Για την τρυπα του οζοντος ή που κοπηκες σε ενα μαθημα? Ξυπνα ανννννννννννν
    Κλασική συμπεριφορά εξαρτητικής προσωπικότητας.
    Το κακό είναι, ότι επειδή τυχαίνει να είναι η πιο σημαντική -ίσως η πρώτη?- σχέση της, είναι πιο δύσκολο να απομυθοποιήσει και να δει τα πράγματα στις αληθινές τους διαστάσεις. Γι' αυτό ζορίζεται περισσότερο. Κάποια στιγμή θα συμβεί. Θέλει χρόνο όμως, ίσως και βοήθεια.
    Κάποια πράγματα είναι σκληρό να τα δεχτούμε όταν δεν είμαστε ακόμη έτοιμοι. Και συχνά ωραιοποιούμε κάτι, για να το αντέξουμε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Και συχνά ωραιοποιούμε κάτι, για να το αντέξουμε.
    ΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΧΧΧΧΧΧ

+1000000

Senior Member
    Quote Originally Posted by Arsi View Post
    Έχεις τον εαυτό σου σα βάση.
    Εδώ είχες τη διάθεση και τη θέληση να βοηθήσεις έναν τοξικομανή και δε μπορείς να αντιμετωπίσεις μια δική σου δυσθυμική κατάσταση? Και φυσικά μπορείς.
    Άσε που σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι διαθέσιμοι να σε στηρίξουν αρκεί να αφεθείς.
    Και μπορείς να βρεις και άλλους.

Είσαι δλδ της λογικής (επειδή είπες για παράδειγμα πως δε θα ήθελες να στενοχωρήσεις τους γονείς σου) πως αν συνέβαινε κάτι σε ένα δικό σου άτομο να μην το μοιραζόταν μαζί σου για να μη σε στενοχωρήσει? Μα γι'αυτό υπάρχουν οι κοντινοί μας άνθρωποι, για να μοιραζόμαστε διαφωνείς?
    Arsi έχεις δίκιο δεν θα θελα οι δικοί μου άνθρωποι να κάναν κάτι αντίστοιχο.
    Οσο για την άσχημη διάθεση μου μπορεί εγώ εδω μέσα να έδωσα ιδαίτερη σημασία στη σύνδεση της με το Φ. , αλλά είναι κάτι που υπήρχε και πριν το Φ. οπότε ουσιαστικά δυσχεραίνει μάλλον να διαχειριστώ την κατάσταση με τον Φ. παρα νομίζω ότι την προκαλεί ( εννοώ όλο αυτό με τον Φ. την άσχημη διάθεση μου). το σκέφτηκα πολύ σοβαρά σήμερα , καιβρήκα ένα τηλ. λέω αύριο να πάρω για ραντεβού.δεν θέλω να περάσει άλλη μέρα έτσι..τουλάχιστον θα νιώσω ότι προσπαθώ , δεν έχω αφεθεί τελείως.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    αν, μπορει μια σχεση να χει τελειωσει, να μην επικοινωνουμε κι ομως αυτη η σχεση να υπάρχει μεσα μας κ να μας επηρεαζει.

δεν εισαι υπερβολικη αλλα μπορει να μην εχεις μετρησει καλα τις δυνατοτητες σου. κι αυτο ειναι ενα θεμα που λιγο πολυ ολοι το χουμε περασει στην πορεια της ζωης μας. δλδ λες οτι μπορεις να τον σωσεις, λες οτι θα τα καταφερεις μονη σου κ οτι δεν θες να επιβαρυνεις κανεναν μιλωντας για σενα....κατι δλδ σαν παντοδυναμη. Αλλα δεν εισαι, κι αν εισαι αλλες φορες πιο δυνατη, τωρα μοιαζει να μην εισαι. Διαβαζοντας σε, θα θελα να σου πω πώς σιγουρα ο Φ εχει θεματα. Αλλα κ ολοι οσοι εχουμε την πεποιθηση οτι μπορουμε να σωσουμε καποιον αλλον εχουμε το δικο μας θεμα. Αν ο Φ θα θελε να τον βοηθησεις θα στο χε δειξει. Γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να προχωρησεις κοιττωντας το δικο σου θεμα, τις δικες σου δυσκολιες εκφρασης.
    δεν είπα ποτέ ότι θα τον σώσω. ούτε ότι μπορώ να διαχειριστώ το θεμα του Φ. μόνη μου. Ειπα ότι το δικό μου θέμα θέλω να προσπαθήσω να λύσω μόνη μου, να βασιστώ στον εαυτό μου. ο Φ. μέχρι τώρα το δειχνε. Το δικό μου θέμα κοιτάω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post

Τον ξέρεις? Ξερεις πως υπήρξε η σχέση μας υπο κανονικές συνθήκες? Με στήριξε και πάρα πολύ όσο ήμασταν μαζί, άσχετα πως εξελίχθηκαν τα πράγματα τωρα. Δεν είπα ποτέ ότι πέρασα κατάθλιψη στην εφηβεία. Και επίσης τα καταθλιπτικά συμπτώματα γενικά μπορεί να σχετίζονται και με άλλα πράγματα πέραν της οικογένειας που έχεις κολλήσει..με κληρονομικότητα, με κάποια ασθένεια. Η τόση εμπάθεια με τον Φ. οι τόσες κρίσεις (ποτε δε νοιάστηκε για σενα, σου λεγε να βγάλεις το σκασμό και η τάση για "διάγνωση " από απόσταση νομίζω ότι δεν έχουν να κάνουν άμεσα με το δικό μου πρόβλημα.

Senior Member
    Arsi έχεις δίκιο δεν θα θελα οι δικοί μου άνθρωποι να κάναν κάτι αντίστοιχο.
    Οσο για την άσχημη διάθεση μου μπορεί εγώ εδω μέσα να έδωσα ιδαίτερη σημασία στη σύνδεση της με το Φ. , αλλά είναι κάτι που υπήρχε και πριν το Φ. οπότε ουσιαστικά δυσχεραίνει μάλλον να διαχειριστώ την κατάσταση με τον Φ. παρα νομίζω ότι την προκαλεί ( εννοώ όλο αυτό με τον Φ. την άσχημη διάθεση μου). το σκέφτηκα πολύ σοβαρά σήμερα , καιβρήκα ένα τηλ. λέω αύριο να πάρω για ραντεβού.δεν θέλω να περάσει άλλη μέρα έτσι..τουλάχιστον θα νιώσω ότι προσπαθώ , δεν έχω αφεθεί τελείως.
    μπραβο τωρα λες την αληθεια,και μπραβο σου ξανα......ναι παρε τηλ και κανε κατι για ολο αυτο..............δεν επιλεγουμε στην τυχη ανθρωπους κατι αλλο υπαρχει απο πισω καθε φορα,αυτη ειναι η αληθεια...........

Page 19 of 31 FirstFirst ... 9171819202129 ... LastLast