Results 301 to 315 of 457
Thread: καλα ξεμπερδέματα :)
-
18-03-2011, 15:30 #301
ναι έχετε δίκιο.
ανεμος θα προσπαθήσω να κρατήσω τον εαυτό μου απασχολημένο με διάφορα γιατί με βοηθάει να μην σκέφτομαι πράγματα που με στεναχωρούν ή ακόμα και να τα σκέφτομαι διαφορετικα μερικές φορές. θα προσπαθήσω να τις αφήσω για λίγο στην άκρη.
ναι Arsi εχεις ένα.. δίκιο ο 1,5 μήνας θα με χαλάσει. αλλά από τη στιγμή που το πήρα απόφαση δεν θέλω να περιμένω :).
Κατι άσχετο με μια πολύ καλη μου φίλη μέχρι τώρα έχω απογοητευθεί πολύ τις τελευταίες μέρες, αλλά παρ όλα αυτα θα ήθελα να της μιλήσω. ένιωσα να με εκμεταλλευεται και να μην νοιάζεται πραγματικά για μένα. και την είχα κι αυτήν πολύ ψηλά μέσα μου. πρόκειται για μια πολύ καλή μου φίλη (η οποία καποια στιγμή τα είχε και με τον αδερφό του Φ. , για αρκετό διάστημα, και όσο ήμουν κι εγώ με τον Φ., προηγήθηκε όμως η φιλια μας και μεσα από μενα τον γνωρισε).τελοσπάντων πήγα μια εκδρομή κοντά στο μέρος που μένει (2,5 ώρες περίπου) και της το είχα πεί τουλάχιστον 1 βδομάδα πιο μπροστά γιατί μένουμε πολύ μακρυα και θα ταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε, εχει να με δεί από τον Μαιο και μιλάμε πολύ συχνά στο τηλ., ιντερνετ κ.τ.λ δεν είναι δηλαδή ότι έχουμε χάσει επαφή, και δεν ήρθε να με δει ενώ εχει αυτοκίνητο, εγώ οχι-και μάλιστα δεν πήρε καν τηλ όσο ήμουν εκεί κοντα στο μέρος που μένει (4-5 μέρες). τελοσπάντων για να μην σας κουράζω με λεπτομέρειες με πήρε κλαίγνωτας την μέρα που θα έφευγα να μου ζητήσει να φιλοξενήσω τον αδερφό του Φ. γιατί έμενε εξω και είχε κρύο ( ο οποίος ήξερε ότι μπορεί να ρθεί σε μένα όποτε θέλει, για να μην κοιμάτε έξω του το είχα πει), της είπα να του πεί να έρθει, εμεινε ένα βράδυ. με πείραξε πολύ η συάση της γιατί είναι η μόνη που ξέρει για τον Φ. (αυτή μου είπε για την εξάρτηση του Φ. ) και ξέρει πόσο άσχημα ένιωθα τον τελευταίο καιρό με αυτό το θέμα,ότι ήθελα να αποστασιοποιηθώ και νιώθω ότι δεν το σεβάστηκε ενώ ΄ηξερε ότι θα με κάνει να μη νιώθω καλά όλο αυτό μου το είπε κιόλας, νιώθω ότι έβαλε τον αδερφό του Φ. πάνω από το δικό μου καλό. είμαι παράλογη που έχω απογοητευτεί?νιώθω όλες οι δυνατές σχέσεις που έχω κάνει στη ζωή μου (εκτός από οικογένεια ) να με απογοητεύουν.τον τελευταίο καιρό.δεν ξερω τι να κάνω και με αυτην. νιώθω λίγο προδομένη και από αυτό, νομίζω ότι κι αυτό με έριξε αρκετά αυτές τις μέρες.
- 18-03-2011, 15:35 #302
γιατι δεν της το είπες?
Γιατί πάλι άφησες να σε χειριστούν και έβαλες τον εαυτό σου σε δεύτερη μοίρα?
Δεν είναι βέβαια αργά. Πάρτην και πεστο. Πες της πως περίμενες να σεβαστεί την απόφαση σου και όχι προκειμένου να κάνει την καλή στον πρώην της να μην υπολογίσει τα συναισθήματα σου.
αν...ξέρεις ποιο είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα σου?
Δεν θέτεις τα όρια σου και ακόμη και όταν το κάνεις δεν επιβάλλεσαι στους άλλους.
Είσαι εύκολη λεία.....
18-03-2011, 15:35 #303
ξέρω τα βγάζω ένα ένα. δεν προσπαθώ να κρύψω πράγματα σκόπιμα, αλλά μερικά πράγματα μου πέρνει καιρό να τα παραδεχτώ και σε μένα.
18-03-2011, 15:42 #304
δεν ξέρω. επειδή είχε βάλει τα κλάματα μάλλον, και μπορούσα να καταλάβω ότι ανησυχει για τον πρώην της (χωρίς να θέλω νατη δικαιολογήσω). Να την πάρω μετά από 2,5 βδομάδες νατης το πώ. Δεν πίστευα ότι στην καλύτερη φίλη που είχα ποτέ θα έπερεπε να βάλω όρια. δεν μπορώ να το πιστέψω ότι ενώ ήξερε πόσο άσχημα ένιωθα τον τελευταίο καιρό με επιβάρυνε με αυτό. δεν σκέφτηκε το καλό μου. αλλά θυμώνω και απίστευτα με τον εαυτό μου, έπρεπε να της το κλείσω κατάμουτρα. τόσες μέρες δεν μοε πήρε τηλ. καν για να μου πεί γιατί δεν μπορεί να βρεθούμε και την μέρα που έφευγα με πήρε να μου πεί αυτό. και φυσικά μπήκα και στην θέση να την δικαιολογήσω στα άτομα που είχαμε πάει μαζί την εκδρομή και ρωτούσαν γιατί δεν ήρθε.
Τι αν κάνω βρε Θεοφανία για να το αλλάξω..προσπαθώ, αλλά μάλλον δεν φτάνει.
18-03-2011, 15:46 #305
γι αυτό σου λέω πως είσαι εύκολη λεία...
Ας το ξαναπάμε. Διάβασε τι γράφεις:
Η καλύτερη σου φίλη, (οπως εσύ πιστεύεις ότι είναι), σε γράφει ενώ έχει να σε δει από το Μαη και δεν βρίσκεστε και αντί να σου ζητήσει συγνώμη, σε ΞΑΝΑ γραφει και σου ζητάει να κάνεις κάτι που ξέρει πως θα σου δημιουργήσει πισωγύρισμα για να βολευτεί ο πρώην της.
Μήπως να επαναπροσδιόριζες τη σχέση σου μαζί της και να σκεφτείς λίγο τι σημαίνει πραγματική φιλία?
18-03-2011, 15:46 #306
Αν, να σε ρωτήσω κάτι?
Εσύ την πήρες τηλέφωνο όταν έφτασες? της είπες να βρεθείτε?
Επίσης έγινες ξεκάθαρη ότι θες να αποστασιοποιηθείς από την κατάσταση? Κ να μη σου ξανααναφέρει το οτιδήποτε πχ?(αν το ήθελες βέβαια..)
Ξέρεις, μερικές φορές γίνονται μπερδέματα μόνο κ μόνο επειδή δεν είμαστε ξεκάθαροι απέναντι στους άλλους.
Μπορεί να είχε μια άλλη εντύπωση για σένα συνηθισμένη από προηγούμενες συμπεριφορές σου κ να πίστευε για παράδειγμα πως κ εσύ θα ήθελες να βοηθήσεις.
18-03-2011, 15:51 #307
18-03-2011, 15:59 #308
Με την ίδια λογική το ίδιο μπορεί να σκεφτεί κι εκείνη κ μπορεί πραγματικά να ένιωθε απαίσια και ελεύθερα να εκφράστηκε.
Ναι, νομίζω ότι πρέπει να είμαστε κατανοητοί κ προπάντων να διεκδικούμε αυτά που θέλουμε. Ναι και γιατί όχι θα βάλεις όρια και με την κολητή σου, εδώ βάζεις σε σένα....
Ως προς τις απαιτήσεις της από σένα, την επέμβασή της σε θέματα που δε θες, ως προς την ανοχή σου,.. είναι πολλά τα όρια που ούτως ή άλλος υπάρχουν απλά είναι ελαστικά και ξεπερνούν μάλλον το όριο που αντέχεις πραγματικά.
18-03-2011, 15:59 #309
κι εγώ το σκέφτηκα ότι κάπου κι εγώ μπορεί να μην ήμουν ξεκάθαρη. της έστειλα ναι, γαιτί έχασα το κινητό μου, της είπα να βρεθούμε,ότι έφτασα αλλά και από πρίν της είπα για τι ταξίδι. σε αυτό ήμουν απολύτως ξεκάθαρη, και με πλήγωσε και αυτό.
ναι και για την κατάσταση είπα ότι δεν θέλω να σχοληθώ άλλο, ότι κουράστηκα. ήξερε πόσο χάλια γινόμουν με αυτήν την κατάσταση..σε αυτήν τα έλεγα μόνο. το τελευταίο που λές ναι ισως να την δικαιολογεί το ότι μπορεί να είχε άλλη εντύπωση για μένα συνηθισμένη από προηγούμενες συμπεριφορές μου..ίσως και να θεώρησε ότι δεν τα εννοούσα τα όσα είχα πεί γιατί τα έχω ξαναπεί. αλλά κάτι τέτοιο την δικαιολογεί πραγματικά?μήπως γίνομαι πολύ αυστηρή με τους γύρω μου?
18-03-2011, 16:06 #310
Λογικό είναι που σε πλήγωσε.
Και μάλιστα έρχεται στη συνέχεια το κερασάκι στην τούρτα να σου τηλ. μόνο για χάρη που ξέρει εξ αρχής το πόσο κακό θα σου κάνει !!!!!
Ναι, μάλλον πρέπει να επαναπροσδιορίσεις τη σχέση που έχετε.....
(είναι αδικαιολόγητο τόσο καιρό που είχατε να βρεθείτε κ με τόσα που σου συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα να μην ενδιαφερθεί να τα πείτε από κοντά, πόσο περισσότερο να προσπαθήσει να σου σταθεί)
18-03-2011, 16:13 #311
απλά τώρα τι μπορώ να κάνω..δεν θέλω να μπαίνω στην διαδικασία να διεκδικώ πράγματα γενικά αν κάποιος δεν θέλει από μόνος του να μου τα δώσει..λάθος σκέψη? απλά δεν το περίμενα. γιατί όλοι με απογοητεύουν μαζί τώρα?μήπως απλά εγώ το βλέπω τώρα ε..?μάλλον αυτό είναι τώρα τα συνειδητοποιώ και τα συνδυάζω.
18-03-2011, 16:15 #312
Πολύ συχνά πιστεύουμε λανθασμένα, ότι όταν δε βάζουμε όρια, δε λέμε όχι, δεν διαφωνούμε, δεν διεκδικούμε, οι άλλοι θα μας συμπαθήσουν - αγαπήσουν περισσότερο. Καταπιέζουμε λοιπόν τον εαυτό μας και προσπαθούμε να ταιριάξουμε σ' αυτά που οι άλλοι θέλουν -ή νομίζουμε πως θέλουν- από μας. Και συχνά φτάνουμε να χάσουμε τον εαυτό μας.
Μεγάλο λάθος και μεγάλη παρανόηση. Αυτός είναι μονάχα ο τρόπος για να μας εκμεταλλευτούν και να μας χειριστούν. Όχι για να μας σεβαστούν, να μας εκτιμήσουν και να μας αγαπήσουν.
Αν σκεφτούμε ποιους ανθρώπους εμείς σεβόμαστε, εκτιμάμε, υπολογίζουμε, θαυμάζουμε, δε νομίζω ότι θα βρούμε και πολλούς με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μάλλον το αντίθετο.
18-03-2011, 16:24 #313
marian_m διαφωνώ αρκετές φορές και προσπαθώ να βάλλω όρια αλλά δεν τα καταφέρνω, εχω πρόβλημα στο να επιμείνω σε αυτά. μπορεί και για τους λόγους που αναφέρεις. για τη διεκδίκηση το εννούσα ότι αν ο άλλος από μόνος του δεν το σκέφτεται ή δεν σου δίνει κάτι..έχει νόημα να διεκδικείς πράγματα?το νιώθω σαν να πιέζω καταστάσεις. Νομίζω ότι έχω και μια τάση να διακιολογώ τους ανθρώπους σχεδόν για τα πάντα και ότι αυτό φταίει πολυ, πάντα βρίσκω ακόμα και μέσα μου δικαιολογίες για τους άλλους.
αλλά απότην άλλη δεν νομίζω ότι δεν μπορεί κανείς να αγαπήσει ή να σεβαστεί ή θαυμάσει κάποιον που μπορεί να συκολεύεται σε αυτό.
18-03-2011, 16:40 #314
18-03-2011, 16:41 #315
Πιστεύω πως ναι γιατί
καταρχήν μπορεί να μην έχει κατανοήσει τις ανάγκες σου (πως είσαι τόσο σίγουρη ότι ακόμα κ η κολητή σου θα σε καταλάβει 100% αν δε γίνεις διευκρινιστική? εδώ εμείς οι ίδιοι δεν καταλαβαίνουμε τις ανάγκες μας κάποιες φορές! ) , να μην ξέρει τι χρειάζεσαι
(μπορεί κάποιος να έχει κατανοήσει τις ανάγκες σου αλλά να μην ξέρει τι χρειάζεσαι για να τις καλύψεις) ή ότι θες τη βοήθειά του. Για παράδειγμα εγώ έχω ένα κόλημα στο οικονομικό κομμάτι και το ξέρουν τα κοντινά μου άτομα (δε θέλω να δανείζομαι). Έτσι πλέον κανείς δε μου προτείνει από μόνος του αλλά είμαι σίγουρη πως όταν θα ζητήσω θα μου δανείσουν κ το έχω κάνει (όταν εγω ξεπερνάω το όριο 'δε δανείζομαι' με τον εαυτό μου, το έχω ξεκαθαρίσει κιόλας να μη μου λένε )(αυτό πήγαινε στο μπορεί να μην ξέρει ότι θες τη βοήθεια του)
Επίσης η διεκδίκηση ή το να πεις ξεκάθαρα από τον άλλον τι θες σε βοηθάει να μάθεις ακόμα καλύτερα ποιον έχεις απέναντι και τι είδους σχέση έχετε παρά να αφήνεται να πλανάται....μπορεί να μην το σκέφτηκε, μπορεί να μη μπορεί, μπορεί να ξέχασε, να έχει τα δικά του κοκ
Ο άλλος δε μπορεί να γίνει μάντης... αλλά επίσης μπορεί και να μην αξίζει για φίλος μας.
όλα αυτά στα λέω από προσωπική εμπειρία