καλα ξεμπερδέματα :) - Page 9
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 9 of 31 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast
Results 121 to 135 of 457
    Senior Member
    ξύπνησα με λίγο άσχημη διάθεση σημερα. τελικά ότι και να λέω μου λείπει ώρες ώρες πολύ. ξέρω ότι το καλυτερο και για τους δύο είναι να μαστε μακρυα.αλλά ερχονται στιγμές που νιώθω ότι μόνο δίπλα του είμαι πραγματικά ήρεμη και δε θέλω τίποτα άλλο από το ν αχωθώ στην αγκαλιά του όπως και να χουν τα πράγματα :(

Senior Member
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    researcher γλυκιά φωτογραφία :). παντως αλήθεια έτι νιώθω. ξέρω πιο είναι το σωστό αλλά κατα βάθος θα θελα όλα να ναι διαφορετικά.παιδιαστικη μάλλον σκέψη.

Senior Member
    Δεν ειναι παιδιαστηκο αυτο που θελεις

ειναι αυτο που θελεις

φυσικα και θελεις αυτος που αγαπας να ειναι υγειης και κοντα σου και να σε αγαπαει και αυτος

αλλο το να αναγνωρισεις τι εχεις

και να αποφασισεις τι κανεις με αυτο που εχεις

ειναι αλλο θεμα αυτο

καθολου παιδιαστικο το να σου προκαλει πονο αυτο που θελεις , ειχες με καποιο τροπο και τωρα δεν εχεις

μην τα μπερδευουμε

ειναι πολυ διαφορετικα θεματα

ειναι ο,τι πιο υγειες να θελεις κατι υγειες :) την αγκαλια του
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

Senior Member
    εντάξει δηλαδή να μην νιώθω άσχημα μπορούν να συμβαδισουν οι αποφάσεις που πήρα με αυτα που νιώθω.. :) ε?γιατί όταν νιώθω έτσι νομίζω ότι ακυρώνω τον εαυτό μου και με ρίχνει ακόμα περισσότερο.

Senior Member
    οχι παιδακι μου

οι αποφασισεις εχουν να κανουν με αυτο που σου συμβαινει

θες να τρεξεις στην αγκαλια του και να ειστε μαζι

αυτο το εχουμε καταλαβει ολοι

οι αποφασεις που παιρνεις δεν ειναι επειδη δεν τον αγαπας

αλλα επειδη βλεπεις πως αυτο που θελεις δεν το εχεις

και αντ αυτου εχεις κατι αλλο οταν διατηρεις μεσοβεζικη μια κατασταση

φυσικα και αν ερχοταν τωρα να σου πει

ξερω οτι με θες

ξεκοβω και παμε για καινουργια αρχη μαζι!!!!!! θα ηταν μεγαλη χαρα και ανακουφιση για σενα

αντ αυτου εχεις μια μεσοβεζικη επαφη....νιαρ νιαρ...ολο τυψεις...ολο αυτοι σε αναγκη....και ξανα μανα....και λεφτα ....και μιζερια.... και.... και τυψεις εσυ....και μονη εσυ....

και στον κοσμο τους αυτοι.....

Δεν ειναι οτι δεν τον αγαπας!!!!

Η αποφαση εχει να κανει με το οτι ετσι κι αλλιως αυτο που θελεις δεν ετο εχεις....

αλλα το πραγμα αρρωσταινει...και σε αρρωσταινει και σενα......

αυτο ειναι το θεμα!!!! λογω της αγαπης σου...και της οποιας εξαρτησης σου σε αρρωσταινει!!!!!

και για αυτο κοβεις. Δεν κοβεις επειδη δεν αγαπας!!!!

και αγαπας και νοιαζεσαι και ευχεσαι για το καλο του!!!! το ξερω!!!!

Senior Member
    "και μόνη εγώ ..και στον κόμο τους αυτοί" το έθεσες πολύ ωραία..ναι όχι τόσο επειδή δεν μπορώ να το έχω όπως το θέλω αλλά επειδή βλέπω ότι δεν μου κάνει καλό όλο αυτό ετσι όπως έχουν τα πράγματα τωρα. και να σου πω κάτι καταβάθος νομίζω οτι το να απομακρυνθώ θα κάνει και καλό στον Φ. (όχι μόνο γιατί θα αναγκαστεί να αντιμετωπίσει κάποια πράγματα χωρίς βοήθεια από άλλους) αλλά γιατι αισθάνομαι ότι πολλές φορές ένιωθε την ανάγκη να κάνει πράγματα περισσότερο για χάρη μου και όχι γι αυτόν (δεν μιλάω για το να κοψει αλλά γενικά). μακάρι να μπορέσει να βρεί τι θέλει πραγματικά από τη ζωή του και να καταφέρει να το αποκτήσει. δεν εύχομαι τίποτα άλλο από το να είναι καλά.

Senior Member
    Eγω ως η κακια της υποθεσης παντα θα εκφρασω τις αμφιβολιες μου. Ξεκινωντας αυτη τη σειρα των θεματων σου ειχες πει οτι δεν υπαρχει περιπτωση επανασυνδεσης απο τη μερια σου, και να που φτασαμε λιγο πριν, να θες να ειστε μαζι, σχεδον απεγνωσμενα. Εγω θα πω οτι πιστευω αυτο που ειχες πει αρχικα και οχι το τωρινο, γιατι πολυ απλα αυτο προεκυψε μετα το απειρο και ατελειωτο αναμασημα, και αναμοχλευση, αναφορα και αναμνηση του Φ. Με λιγα λογια εκανες πλυση εγκεφαλου στον εαυτο σου. Επειδη αισθανεσαι καλα και χρησιμη ασχολουμενη με δαυτονα, σκεφτεσαι συνεχεια εναν ανθρωπο του παρελθοντος που τον ειχες διαγραψει ερωτικα του λαχιστον σε μεγαλο βαθμο (απο ο,τι μας ελεγες), τον επαναφερεις στο τωρα και τον ερωτευεσαι ξανα. Ξαναζεσταμενο φαι, συνηθης μεθοδος πολλων να γυριζουν σε πρωην ή/και να γινονται μητερες Τερεζες. Επειδη δεν ειχες στη ζωη σου κατι να σε γεμιζει συναισθηματικα, εχοντας τον Φ ως μοναδικο αντρα που εχετε ζησει 4 ή και 24 ωραια πραγματα στη ζωη σου και τον ξερεις απο πολυ μικρη, ειναι φυσικο να εισαι κολλημενη μαζι του και να εχεις πλεξει μια ιδανικη και ρομαντικη εικονα για τη σχεση σας και για αυτον τον ανθρωπο (ουτως ή αλλως δεν ειχες και καμια αλλη αφου δε δινεις καμια ευκαιρια σε καποιον αλλο) και γυρνας στα ιδια που σε κανουν να νιωθεις ρομαντικη και ασφαλης. Δοξα τω Θεω σκεφτεσαι λες να απομακρυνθεις, κανεις και κανα πισωγυρισματακι αλλα αυτο νιωθαμε απο την αρχη οταν μας ελεγες για αυτον και οτι δεν τον θες και στη λεγαμε, οτι καταβαθος τον θες και να που βγηκαμε να εχουμε δικιο. Αν και η λογικη ελεγε να μην μπλεξεις, εμπλεξες μην τυχον και φανεις κακια και αδιαφορη, και περασες ολη αυτη την ψυχολογικη δινη, και τωρα καταληγεις οτι τελικα πρεπει οντως να απομακρυνθεςι! αυτο να κανεις τωρα ναι! Θα πισογυριζεις που και που, αλλα σε βλεπω πιο αποφασισμενη.. Τελοσπαντων στο ευχομαι να εισαι δυνατη!
    Αυτο το κελεπουρι απο προβληματικη οικογενεια, τον αστεγο τον μπλεγμενο στα ναρκωτικα, με αδερφο επισης χρηστη, που δεν εχει βγαλει το σχολειο και φανταζομαι δεν ειχε και ποτε καποια δουλεια της προκοπης, κανει για χρονια εσενα, μια μορφωμενη κοπελα απο καλη οικογενεια, με πτυχια, σπιτι, δουλεια κτλ οοοοοοο,τι θελει! Αυτο ειναι το ιδανικο σου ταιρι εσενα?? Αντι να ευχεσαι μονο για αυτον, ευχησου λιγο και για σενα!

Senior Member
    carrie ούτε και τώρα είπα ότι υπάρχει περίπτωση επανασύνδεσης ( δεν θέλω να ξαναμπώ σε αυτήν την διαδικασία). είπα ότι θα επιθυμούσα να ήταν τα πράγματα διαφορετικά και ότι ακόμα νιώθω την αγκαλιά του ως το απόλυτο μέρος ηρεμίας, νομίζω ότι έχει διαφορά τουλάχιστον για μένα. και είναι πιο έντιμο για μένα από τη στιγμή που ζητάω στήριξη/συμβουλές για ένα θέμα να εκθέτω όσα σκέφτομαι, άσχετα με το τι θα κάνω. Θελω να πιστεύω ότι οι σκέψεις μου δεν αναιρούν τις αποφάσεις μου..και ίσως με τον καιρό ταυτιστούν. εννοείς ότι δεν θέλω πραγματικά να είμαι μαζί του ακόμα και αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά? ίσως..η αυθόρμητη απάντηση μου νομίζω πως θα ήταν ναι θέλω, αλλά δεν θα είχε αυτην την απόλυτη και γεμάτη ενθουσιασμό φόρτιση (και δεν έχει να κάνει με το ερωτικό) ,νομίζω ότι θα με κρατούσαν πίσω όσα έχουν μεσολαβήσει δεν θα μπορούσα τελικά να συγχωρήσω τόσο εύκολα πράγματα και καταστάσεις που αναγκάστηκα να βιώσω εξαιτίας της σχέσης μου μαζί του ( και από τα όποια θα μπορούσε να με είχε προστατεύσει ακόμα και όντας χρήστης).οποτε μάλλον δεν έχεις και τόσο άδικο, ίσως να μου έφτανε απλά μια αγκαλιά και όχι απαραίτητα η δική του..
    εκείνο που αρνούμουν περισσότερο στην αρχή και εξακολουθώ να αρνούμαι εν μέρη είναι ότι ένιωθα την ανάγκη να τον βοηθήσω επειδη ήθελα να ματε μαζί.αρνούμουν εννοώ ότι πρόθεση μου ήταν να τον ξανακερδίσω με τη στάση μου και αυτό εξακουλουθώ να το αρνούμαι.
    καλά και χρήσιμη αισθάνομαι και με άλλα πράγματα ευτυχώς. και μάλλον θα επικεντρωθώ σε αυτά προς το παρον. παντως έδωσα ευκαιρίες και σε άλλους σε αυτό δεν ήμουν απόλυτη.
    όσο για το τελευταίο. έχει παέι σχολείο. απλά δεν συνέχισα μετά. έχει παιδεία. έχει διαβάσει πολύ, ξέρει από μουσική, πολιτική κ.τ.λ εννοώ ότι τον θαύμαζα . και πλέον μετανιώνει που δεν ασχολήθηκε περισσότερο με τη μ.ορφωση και έχει πει πολλές φορές τελευταία ότι με ζηλεύει γι αυτό και με χαίρεται που τα πηγαίνω καλά σε αυτό το κομμάτι.μεχρι εκί όμως δεν κάνει καμιά κίνηση να τα αλλάξει. είχε δουλειές και ήταν πολύ εργατικός, συντηρούσε τον εαυτό του μόνος του και από πολύ μικρός. όσο για μένα δεν νομίζω ότι ανέφερα όλα αυτά ποτέ ούτε το έθεσα σε αυτήν την βάση γιατί δεν είναι τόσο ουσιαστική για μένα αλλά τα περισσότερα ισχύουν για μένα (εκτός από τη δουλειά νομίζω).
    Δεν ξέρω ακόμα τι ακριβώς να ευχηθώ για μένα. θελω να ναι συγκεκριμένη η ευχή μου για να πιάσει σίγουρα ;)

Υ.Γ. Δεν γίνεσαι η κακιά της υπόθεσης- συνήθως γίνεσαι η αφορμή για άλλες σκέψεις

Senior Member
    "και γυρνας στα ιδια που σε κανουν να νιωθεις ρομαντικη και ασφαλης". πιστεύεις δηλαδή οτι κατα βάθος γυρνάω έστω και στη σκέψη μου σ αυτόν γιατί εχω ανάγκη από αυτα?

Senior Member
    Tα 6 θεμέλια της αυτοεκτίμησης -
    Τα concept που περιγράφω τα έχω δανειστεί από το βιβλίο του Nathaniel Branden με τίτλο "The six pillars of self esteem" το οποίο και "έχασα" όταν μετακόμισα από Αγγλία (αν με διαβάζει κάποιος από τη μεταφορική, (ναι εσύ! σε είχα δεί που το ζαχάρωνες :mad:,) ελπίζω να βοηθήθηκε από το βιβλίο όσο εγώ). Δίπλα από το κάθε θεμέλιο παραθέτω σημειώσεις που κρατούσα εγώ και γι αυτό είναι προσανατολισμένες γύρω από το πρόβλημά μου με την υπερφαγία. Το βιβλίο φυσικά είχε να κάνει με την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης γενικότερα.

- Να ζω συνειδητά - δεν μπορούμε φυσικά να έχουμε πλήρη συνείδηση των καταστάσεων στο 100% του χρόνου μας αλλά σε γενικές γραμμές εννοεί ότι όσο πιο πολλά συνειδητοποιούμε για τον εαυτό μας τόσο περισσότερο μπορούμε να ελέγξουμε τις αντιδράσεις μας. Πόσες και πόσες φορές τελείωνα από ένα υπερφαγικό επεισόδιο, χωρίς να θυμάμαι καν τι ακριβώς είχα φάει. Δεν διαχώριζα καν την επιθυμία για υπερφαγικό από την επιθυμία να φάω για επιβίωση. Στο απόγειο του εθισμού μου στο φαγητό οι πραγματικές τύψεις με έπιαναν την επόμενη μέρα που είχε πια καθαρίσει το μυαλό μου και συνειδητοποιούσα την έκταση του υπερφαγικού... Ωστόσο η συνείδηση των επιθυμιών μου με βοηθάει πλέον στο να κάνω επιλογή ξεκάθαρα και να μην οδηγούμαι τυφλά σαν υπνωτισμένη, σε υπερβολές που αργότερα μετανιώνω.

- Αποδοχή του εαυτού μου - δε σημαίνει να σκεφτόμαστε ότι όλα είναι τέλεια όπως είναι τώρα. Σημαίνει να είμαστε φίλοι του ευατού μας και σύμμαχοι μας σε κάθε προσπάθεια. Διαβάζω πολύ συχνά ποστ από άτομα που είναι εχθροί του ευατού τους χωρίς να το καταλαβαίνουν. Όταν σκεφτόμαστε "σιχαίνομαι τα πόδια μου" "ειναι απαίσιο το παραμορφωμένο μου πρόσωπο" "αφού είμαι τόσο αδύναμος χαρακτήρας, καλά να πάθω!"....όλα αυτά, αν μας τα έλεγε κάποιος άλλος αμέσως θα τον θεωρούσαμε εχθρό μας! Και όμως πόσο συχνα γινόμαστε εμείς οι εχθροί του εαυτού μας?

- Ανάληψη της προσωπικής μου ευθύνης - ίσως το πιο τρομακτικό από όλα τα "θεμέλια"! Και μόνο στη σκέψη προβληματιζόμουν έντονα. Ωστόσο, όπως έχω ξαναγράψει, μπορούμε να πετύχουμε κάτι μόνο αν είμαστε εμείς οι ίδιοι, υπεύθυνοι γι αυτό που κάνουμε. 'Οσο κοιτάω στο παρελθόν μου και θυμάμαι τα πράγματα για τα οποία είμαι περήφανη, συνειδητοποιώ ότι είναι πράγματα που πέτυχα όταν σταμάτησα να περιμένω να εμφανιστεί κάποιος και να τα κάνει για 'μένα.

- Να είμαι θετική και κατηγορηματική στα θέλω μου - η προσπάθεια μου δεν είναι τυχαία, για μένα είναι πρώτη σε προτεραίοτητα και θα την προστατέψω όσο μπορώ. Γι αυτό απαιτείται αποφασιστικότητα! πχ, σε μπαρ έξω με παρέα, παίρνω αναψυκτικό (δεν πίνω πια αλκοόλ γιατί με μαθηματική ακρίβεια όταν γυρνάω σπίτι κινδυνεύει όχι μόνο το περιεχόμενο του ψυγείου αλλά και η ίδια η συσκευή!) και με λένε κατευθείαν ξενέρωτη. Αν έχουμε και καινούριους στην παρέα κάποιοι φροντίζουν να το υποδείξουν και στους καινούριους πως είμαι ξενέρωτη (εντάξει δεν είναι όλοι στην παρέα κολλητοί μου φίλοι και ούτε έχω αυταπάτες ότι όλα στον κόσμο θα είναι πάντα ροζ). επίσης σε περιπτώσεις που είναι κοινωνική επιταγή πχ, σε οικογενειακά τραπέζια, γενέθλια κλπ κλπ...κάποιες φορές μπορώ να φάω τούρτα και κάποιες όχι, νιώθω πως θα με δυσκολέψει μετά. όπως και να 'χει, ότι και αν μου λένε, όποιος και αν γιορτάζει, ακόμα και να απειλεί μετεωρίτης τον πλανήτη, είμαι κατηγορηματική σε αυτό που θέλω εγώ και δεν παρασύρομαι σε επιταγές τρίτων. Δεν είμαι έρμαιο του περίγυρου. Δεν είμαι ο περίγυρος, έχω καλώς ή κακώς κάποιες ιδιαιτερότητες και είμαι αποφασισμένη να κάνω για μένα αυτό που πραγματικά θέλω.

- Να ζω με νόημα - σημαίνει φυσικά να κάνω όνειρα, να βάζω στόχους και να ξεκινώ να τους φτάσω! Προσωπικά με βοήθησε πολύ να θέτω στόχους που δεν είχαν να κάνουν μόνο με χάσιμο βάρους. Αρχικά θέλησα να μειώσω τα υπερφαγικά και σιγά σιγά θέλησα να τρέφομαι όσο πιο υγειινά μπορώ και να ασκούμαι, ψυχοσωματική υγίεια και ευεξία.

- Προσωπική ακεραιότητα - να μη λέω ψέμματα στον ευατό μου, να μην κοροιδεύω τον εαυτό μου και ειδικά με τα μικρά "λευκά" ψεμματάκια που τόσο λατρεύει η υπερφάγος μέσα μου. πχ. 'ελα εντάξει, είναι μόνο γι αυτή τη φορά, από αύριο ξανά στο πρόγραμμα, ή θα αγοράσω γαριδάκια, έτσι να υπάρχουν, ώστε αν μαζευτούμε με τα παιδιά στο σπίτι να έχω να τους κεράσω... Ακεραιότητα σημαίνει να είμαι έντιμη ως προς εμένα, να κάνω αυτό που πιστεύω, να κάνω όντως αυτό που λέω ότι θα κάνω, να μην πληγώνω την αυτοεκτίμηση μου εξαπατώντας με.

Φυσικά τα παραπάνω δεν είναι μόνο ιδέες και θεωρίες, είναι τρόπος ζωής. Δεν μπορώ να πω ότι τα διάβασα και τα βρήκα εύπεπτα....αντιθέτως κράτησα σημειώσεις σχετικά με τις σκέψεις μου πάνω στο καθένα και επιστρέφω κατά καιρούς. Τα έχω σε "καρφιτσωμένο" draft mail στο ηλεκτρονικό ημερολόγιο που κρατάω και έτσι επιστρέφω και τα διαβάζω πολύ συχνά. Πρόσεξα ότι μερικά από αυτά μου έρχονται πλέον αυτόματα στο μυαλό σε πολύ δύσκολες στιγμές. Για παράδειγμα εκεί που η επιθυμία για υπερφαγικό επεισόδιο ξετρυπώνει από το πουθενά και δυναμώνει στο μυαλό μου, κάθομαι κάπου για να περάσει η παρόρμηση, παίρνω μερικές αναπνοές και αναδύεται αυτόματα: προσωπική ακεραιότητα! , χαμογελώ και η στιγμή περνάει.
    'Εχω γράψει απλά άπειρα κείμενα στο draft μου σχετικά με τα παραπάνω, απλά παράθεσα μερικά που θεωρώ ότι είναι το ζουμί που απαντά στο θέμα του τόπικ - σκέψεις για τη συντήρηση... Η συντήρηση ήρθε όταν ήρθε και η αυτοεκτίμηση. :)

μου αρεσε παρα πολυ! το εγραψε μαι κοπελα σε ενα αλλο φορουμ για την διατροφη! αλλα πιστευω θα σου αρεσει πολυ!!!!! :)

Senior Member
    ευχαριστώ researcher. σαν γενικές αρχές μου αρέσουν και πιστευω ότι μπορούν να έχουν εφαρμογή σε αρκετες καταστάσεις.όμως όλα αυτά τα τυπου αυτοβοήθειας με εκνευρίζουν λιγο τα βρίσκω λίγο γενικόλογα,λίγο θεωρητικά . δεν ξέρω αν φταίω εγώ, γιατί πολλοι βοηθιούνται. συνήθως βοηθιέμαι περισσότερο από ερεθίσματα που δεν είναι τόσο προσανατολισμένα στο να βοηθήσουν. εννοώ ότι μπορεί ένα τραγούδι ή κάτι που θα διαβάσω σε ένα ασχετο βιβλίο να με βοηθήσει να γίνει ένα κλικ μεσα μου.πάντως σε ευχαριστώ ίσως να κάνω κι εγώ αυτό που αναφερει η κοπέλα να γραψω τα δικά μου σχολιάκια δίπλα (για να οργανώσω τις σκέψεις μου).πάντως δεν θεωρώ ότι έχω τόσο έντονο πρόβλημα αυτοεκτίμησης. νιώθω αρκετά καλά με τον εαυτό μου. δεν ξέρω αν βγαίνει κάτι άλλο..που μάλλον βγαίνει.

Senior Member
    και μενα με βοηθανε ασχετα

οτιδηποτε μπορει να ειναι θεραπευτικο αλλωστε :)

τα εβαλα απλα και μονο σαν γενικη βοηθητικη ιδεα :)

δεν ξερω αν εχεις προβλημα η θεμα με την αυτοεκτιμηση σου

αλλωστε λιγο πολυ ολους μας καιει το πως αισθανομαστε με το ειναι μας δεν ειναι μονο δικο σου θεμα :)

τοσο οσο σου αρεσει δεν υπαρχει θεμα :)

Senior Member
    ναι ήταν καλή βοηθητική ιδέα..:) και γενικά κατι τέτοια σε βοηθάνε να οργανώσεις πολύ σκέψεις σου-λειτουργούν σαν οδηγός- αυτό που εννούσα είναι ότι συνήθως δεν είναι αυτά που με προκαλούν να αλλάξω κάτι μέσα μου ή να συνειδητοποιήσω κατι (μιλάω προσωπικα). κανένα τραγουδάκι για αλλαγές? δεν μπορεί κατι θα έχεις υπόψιν σου..:Ρ

Senior Member
    η μέρα σήμερα εξελίχθηκε αρκετά καλά. αλλά νιώθω εντονη την ανάγκη να επικοινωνήσω με τον Φ.. έχω προσέξει ότι τις μέρες που πιέζομαι από κάτι ή είμαι αγχωμένη με κάτι ,νιώθω ότι έχω πολλές ευθύνες τότε είναι που αποζητώ περισσότερο τον Φ..Νομίζω ότι περα από τα θετικά συναισθήματα που με εκναε να νιωθω εχω συνδέσει και τον κόσμο του (όχι αυτόν των ναρκωτικών)με την ουσιαστική απόλαυση της ζωής, τη χαλαρότητα και όχι τη συνεχόμενη πίεση για πράγματα προσανατολισμένα στο μέλλον αλλά στο τωρα.στα απλά. ίσως να μου λείπει και αυτό πέρα από τον Φ. . ο κόσμος του. δεν λεω ότι θα επικοινωνήσω, το χω παρει απόφαση αλλά η αναγκη υπάρχει.με καταλαβαίνει κανείς?

Page 9 of 31 FirstFirst ... 789101119 ... LastLast