Results 16 to 25 of 25
Thread: Διπολικη και μανια
-
03-03-2011, 13:51 #16
σε ευχαριστω πολυ Λου Λου,αλλα ειναι κλεμμενη απο μια αγαπημενη μου συγγραφεα η οποια ειναι και ψυχολογος (διδασκει στο Παντειο Πανεπιστημιο) και η συμβολη της στον αποστιγματισμο των ψυχικα ασθενων ειναι πολυ σημαντικη.
(Φωτεινη Τσαλικογλου λεγεται)
υ.γ. κατα καιρους βεβαια αλλαζω υπογραφες αναλογα με τη φαση που βρισκομαι, αλλα η συγκεκριμενη με εκφραζει αυτη την περιοδο.
- 03-03-2011, 17:14 #17
πηγα σημερα σε μια αλλη ψυχιατρο και μου εδωσε remerol και seroquel xr για αρχη γνωριζεται κατι γι' αυτα? επισης μου ειπε οτι ειμαι πολυ σοβαρα αν και δεν το πιστευω τελος παντων και οτι αν δεν τα παρω θα πρεπει να νοσηλευτω.Οποιος γνωριζει κατι για τα συγκεκριμενα ας μου πει την γνωμη του!!
03-03-2011, 18:06 #18
μηπως εννοεις remeron?
29-03-2011, 10:07 #19
jojo, πως είσαι?
29-03-2011, 13:00 #20
το remeron ειναι αντικαταθλιπτικο και το seroquel αντιψυχωτικο...δεν τα εχω παρει ποτε οποτε δεν ξερω να σου πω κατι...συνηθως με τον καιρο βοηθανε αρκετα για τις οποιες παρενεργειες μη δισταζεις να ενημερωνεις το γιατρο σου..και για οποια αλλη απορια εδω ειμαστε!!
(οσον αφορα τη νοσηλεια που λες πιθανον στο λεει ετσι για να σε ταρακουνησει και να παρεις περισσοτερα στα σοβαρα το προβλημα σου..κανεις δεν μπορει να σε κλεισει καπου με το ετσι θελω περα απο καποιες περιπτωσεις...εσυ ακολουθα την αγωγη σου και ο,τι καλυτερο!!" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
29-03-2011, 17:54 #21
βασικα το remeron ειναι αντικαταθλιπτικο το οποιο εχει ταυτοχρονα αγχολυτικη δραση και ειναι και υπναγωγο.
το μονο κακο ειναι οτι ανοιγει την ορεξη.
το παιρνω εδω και πολυ καιρο.
αληθεια jojo πως εισαι?
εισαι λιγουλακι καλυτερα?
νοσηλευτηκες τελικα?
σε σκεφτομουν αυτες τις μερες αλλα δεν σου εγραψα γιατι ημουν στην κοσμαρα μου.
11-08-2011, 19:00 #22
Jojo, σημερα η ψυχιατρική επιτυγχάνει πραγματικά θαυματα. Παρατήρησα ότι περιγράφεις την νόσο σου τόσο άσχημα, ώστε προκύπτει ότι μισεις τον εαυτό σου επειδή έτυχε ν αρωστήσεις. Η αρρωστια όμως δεν ειναι πουτανιά ούτε κακούργημα. Πρωταρχικά, συμφιλιώσου με την Jojo και κανε την να μην αισθάνεται ενοχικά, διότι έτσι έχεις μεγαλες πιθανότητες αυτοϊασης. Η διαταραχη σου ανήκει στις συναισθηματικες και μάλλον δεν εχεις οργανικη βλάβη. Η επέμβαση στο συναισθημα, ειναι πολυ απλούστερη σήμερα απ' ότι στο παρελθον. Η παράπλευρη δράση ενός αντιψυχωσικού φαρμάκου, δεν ειναι εγκληματικη ουτε πρέπει να αποτελει μομφή. Επειδη εισαι παντρεμένη, φρόντισε την σχεση σου μη κανοντας χρήση μιας πιθανης αδυναμίας σου λογω του προβληματος, αλλά δες τον συζυγο σου στα μάτια, σαν ισος προς ίσον. Δοκιμασε την ερωτική σου δραστηριότητα και σιγα σιγα φροντισε να την αποκαταστήσεις, πάντοτε συνεπικουρούμενη απο τον σύζυγο. Εαν αυτος δεν κατανοεί, πηγαινετε μαζι στον γιατρό που σε παρακολουθεί, θετοντας του ως βασικο θέμα την λιμπιντο και όλα θα πανε κατ' ευχή.
11-08-2011, 19:02 #23
Remeron
Το remeron γενικά δεν ειναι καλο φάρμακο και εχει παρενέργειες με κυριότερη την μεγαλη αυξηση του σωματικού βάρους. Το κέρδος, ειναι ασήμαντο σε σχέση με τις παρενέργειες, που προκαλεί. Δοκιμασε σε παρακαλώ κάποιο σεροτονενεργό στη θέση του. Εαν δεν γίνεται κάτι και τότε, ζήτησε απο τον γιατρό σου να εξετάσει την περίπτωση χορήγησης κάποιου αντιψυχωσικού σκευασματος. Το remeron, βοηθά στην ελευση ενός αρρωστημένου ύπνου λογω αναγωγής- παρενέργεια..... Κάποια βενζοδιαζεπίνη είναι περισσότερο εξιδεικευμένο φάρμακο που θα σε βοηθήσει να έχεις, εναν φυσιολογικότερο ύπνο.
Last edited by Antony; 11-08-2011 at 19:21.
11-08-2011, 23:48 #24
Παίρνω το remeron εδω και κάτι μήνες, και με βοηθάει, όπως με είχε βοηθήσει και παλιά το anafranil. Όντως αυξάνει την όρεξη αλλά σε πληροφορώ ότι μόλις είχα κόψει τα anafranil, τα οποία προκαλούσαν το ίδιο, έχασα τα κιλά μέσα σε ένα μήνα, χωρίς καμία προσπάθεια. Όλα τα σεροτονενεργά που προτείνεις έχουν κι αυτά πολλές παρενέργειες και πολλά, ακόμη περισσότερες από το remeron. Καλό είναι να γίνεται η θεραπεία σε συνεργασία γιατρού - ασθενή, και ενοοώ για το τι κάθεται στον καθένα. Δεν σημαίνει ότι επειδή βοηθάει κάποιον ένα χάπι, βοηθάει και άλλους. Εμένα πριν από χρόνια όλα μου τα προκάλεσε το seroxat αν και έχει βοηθήσει πολύ κόσμο, εμένα με διέλυσε. Οπότε δεν μπορεί κανένας από εμάς να κρίνει τα φάρμακα, μόνο ο καθένας για τον εαυτό του. Μπορεί να πάρεις μία ασπιρίνη εσύ και να σε βοηθήσει και ένα άλλο άτομο να το πειράξει. Μην δίνεις συμβουλές για φάρμακα, δεν μπορείς να είσαι ειδικός σ'αυτά!!!
jojo, κάνε τη θεραπεια που θα σε βοηθήσει σε συνεργασία με τη γιατρό σου και μην ακούς τις συμβουλές ολων των άλλων για τα χάπια. Ο καθένας μας έχει τις εμπειρίες του, που μπορείς να ακούσεις, αλλά πάνω στα χάπια ο κάθε οργανισμός λειτουργεί διαφορετικά, αυτό να θυμάσαι.........
12-08-2011, 04:05 #25