Results 196 to 210 of 236
-
12-03-2011, 16:59 #196
Απαντα και κρατα τες για τον εαυτο σου τις απαντησεις, δεν χρεαιζεται να απαντησεις εδω, ουτε εγω χρεαιζομαι να τις ξερω. Μηπως σε βοηθησω για σενα τις εγραψα. Δεν ειμαι η ψυχολγος σου ουτως ή αλλως. Αυτο ειναι το θεμα. Αν θες εδω απαντα μου μονο στο γιατι δεν πας σε εναν ειδικο να συζητησεις.
- 12-03-2011, 17:00 #197
12-03-2011, 17:05 #198
παντα υπαρχουν μεσοτητες ,βεβαια αυτες δεν ειναι παντα οι καλυτερες, ωστοσο στη συζητηση απλως αυτος που ακουει και υστερα απαντα θεωρω πως αντιλαμβανετα περισσοτερα απο το να προτρεξει να εκφρασει τη γνωμη του.γι αυτο λοιπον ακουω ,αντιλαμβανομαι ,επεξεργαζομαι υστερα δινω τη δικη μου απαντηση και ακουγομαι.αν αυτο σου φαινεται παραλογο,δεχομαι τη διαφορετικοτητα της δικης σου αντιληψης.
12-03-2011, 17:17 #199
Οι ειδικοι δεν ειναι για ολα τα ατομα και για ολα τα θεματα, κατα τη γνωμη μου παντα. carrie μπορει να φαινεται σε σενα οτι ισως υποτιμαει τον εαυτο της εχοντας αυτη τη σχεση κι οτι επαναπαυεται σε μια ασφαλεια για να καλυψει αδυναμιες αλλα μπορει και να μην ειναι ετσι ακριβως. Αρκετοι ανθρωποι δυσκολα δενονται συναισθηματικα και δημιουργουν σχεσεις και συνηθως οταν το κανουν φευγουν δυσκολα. Για καποια ατομα το συναισθηματικο κομματι εχει πολυ μεγαλυτερη σημασια απο οτιδηποτε αλλο. Γιατι αν νιωσεις πραγματα για καποιον ανθρωπο, αν τον ερωτευτεις προτου προχωρησετε σεξουαλικα αλλιως το βλεπεις. Χαρακτηριστικα παραδειγματα πολλες σχεσεις σε μικρη ηλικια που μπορει ενας απ'τους δυο να μη μπορει να προχωρησει και να θελει χρονο. Δε μιλαμε για τετοιες ηλικιες αλλα η ουσια ειναι ιδια, οτι μπαινει πρωτα το συναισθημα μπροστα και μετα το σεξουαλικο στοιχειο. Το οτι ισως θα επρεπε να ψαξουν και οι δυο μεσα τους να δουν τι συμβαινει ειναι αλλο θεμα.
Οπως της δημιουργηθηκε η αναγκη να τον εχει διπλα της, ετσι μπορει καποια στιγμη να εχει την αναγκη να απομακρυνθει. Δεν επιλεγεις το ποιον θα ερωτευτεις, απλα προκυπτει. Αρα το να σκεφτει οτι πχ χανει τα καλυτερα χρονια της ζωης της χωρις σεξ κτλ που νομιζω αναφερθηκε και καποια στιγμη δε βλεπω σε τι θα βοηθουσε.
12-03-2011, 17:17 #200
απαντω λοιπον .συμφωνα με το προσωπικο μου δογμα η μοναδικη αληθεια που μπορει κανεις να αναζητησει ειναι βαθια κρυμμενη μεσα μας.υπαρχουν δυο δρομοι για την προσεγγισει κανεις.ο πρωτος ειναι κοιταζοντας το κρυμμενο του ειδωλο σε εναν ενδιαμεσο ,τον καθρεφτη και η δευτερη ειναι κοιταζοντας τον εαυτο του στο φως χωρις κανεναν ενδιαμεσο . στην πρωτη περιπτωση ο ενδιαμεσος ειναι ο ειδικος που ενιοτε λειτουργει ως διαμεσολαβητης για να προσεγγισουμε αυτη την αληθεια.ο αλλος τροπος προσεγγισης ειναι πιο δυσκολος μια που κανεις μπορει να πλαναται πως ζει στο φως αλλα στην πραγματικοτητα κινειται σα σκια στο σκοταδι.ολοι μας κατα καιρους εχουμε κινηθει και στους δυο αυτους δρομους.το θεμα ειναι ποιον επιλεγουμε και γιατι.προτιμω το φως και την αληθεια που μου φανερωνει και ας ματωνουν τα χερια μου να βρω εστω και μια μικρη δεσμιδα φωτος.
12-03-2011, 18:43 #201
ο αλλος τροπος προσεγγισης ειναι πιο δυσκολος μια που κανεις μπορει να πλαναται πως ζει στο φως αλλα στην πραγματικοτητα κινειται σα σκια στο σκοταδι.ολοι μας κατα καιρους εχουμε κινηθει και στους δυο αυτους δρομους.το θεμα ειναι ποιον επιλεγουμε και γιατι.προτιμω το φως και την αληθεια που μου φανερωνει και ας ματωνουν τα χερια μου να βρω εστω
ξερεις τον σωστο δρομο μπορει να τον ξερουμε πιστευω αλλα για δικους του λογους ο καθενας μπορει να ακολουθησει τον λαθος δρομο.εκει λοιπον ειναι το μυστικο πιστευω..με ποια ωριμοτητα σκεψης θα παρεις την σωστη αποφαση.
αλλωτε ειναι ο δρομος του καθηκοντος , αλλωτε ο δρομος της καρδιας, αλλα ο δρομος της λογικης μας επιτρεπει να δουμε αν μια σχεση μπαζει και αν ειμαστε σε θεση να συνεχισουμε μια πορεια που το πιθανοτερο ειναι να μην βγαλει πουθενα.
12-03-2011, 18:58 #202
καλησπέρα :)
Ζήτημα φωτός, λοιπόν.. Ναι, να βρούμε την αλήθεια μας. Και ο ειδικός αλλά και οι άνθρωποι κοντά μας μπορούν να είναι καθρέφτες.
Βοηθάνε οι καθρέφτες. Ας πούμε.. τα χέρια μας μια χαρά τα βλέπουμε.. Το πρόσωπό μας, όμως, όχι.
Οπότε σε αυτή την περίπτωση χρειαζόμαστε έναν καθρέφτη για να το δούμε. Όχι απλά βοηθάει, δε γίνεται χωρίς αυτόν.
Είναι λοιπόν και τέτοιες περιπτώσεις. Από εκεί και πέρα, ναι, μπορούμε φυσικά και να ματώνουμε γόνατα και παλάμες για να βρούμε δεσμίδες φωτός.
Αλλά γιατί να περιπλανώμαστε στο δάσος κάνοντας κύκλους μόνοι μας, αφού το ζήτημα είναι νομίζω τα μάτια; το καθαρό βλέμμα.
Είτε με καθρέφτες, είτε όχι, το φως μιας αλήθειας το πιθανότερο είναι να τσούξει, ιδίως αν τα μάτια έχουν συνηθίσει στο σκοτάδι για καιρό.
Γι' αυτό είμαι της άποψης, να μην χανόμαστε σε δάση ματώνοντας μόνοι μας. Αν μπορούμε να έχουμε βοήθεια στο να δούμε πιο καθαρά τα μέσα μας, που έτσι κι αλλιώς είναι δύσκολο και επώδυνο, ας την προσφέρουμε στον εαυτό μας.
Και ο ειδικός δε μας βοηθάει απλώς να δούμε. Καμιά φορά, ναι, έχουμε ήδη δει και μόνοι μας.
Μπορεί, λοιπόν, να μας δείξει και μια άλλη γωνία απ' την οποία, αν σταθούμε, να δούμε αυτό που ήδη έχουμε ανακαλύψει μόνοι μας κάπως διαφορετικά. Να προτείνει μια άλλη οπτική ή προσέγγιση.
Οκ, στην τελική αυτό είναι μια δική σου απόφαση. Κι ένα προσωπικό δόγμα. Απλά κι αυτά μπορούν να αλλάζουν όπως κι εμείς με τον καιρό.
Όσο για τις συζητήσεις εδώ μέσα, ναι, γίνονται για να βοηθιόμαστε. Θα υπάρχουν και διαφωνίες και άλλες οπτικές. Ευτυχώς, για τις πολλές οπτικές!
Θέλω να πιστεύω, όμως, ότι δεν είναι για να τη λέμε ο ένας στον άλλον, ούτε και να παρεξηγιόμαστε αν κάποιος δε συμμερίζεται/συμφωνεί με το δικό μας.
Εύχομαι να βρεις την άκρη σου, equilibrium :)
12-03-2011, 19:01 #203
12-03-2011, 19:53 #204
Ξεχασες το Πασχα Φωτεινη! Και ειδα κατι σοκολατενια λαγουδακια στο σουπερ μαρκετ σημερα και μου ανοιξε η ορεξη :P
12-03-2011, 20:44 #205
Θα συμφωνησω μαζι σου rock, πώς οι ειδικοι δεν ειναι για ολους ή για καθε φαση της ζωης μας. Δεν ειναι παντα οι αντοχες μας οι ιδιες αλλωστε, ουτε μπορουμε παντα να μαστε δεκτικοι. Κ ισως κ να μην χρειαζεται ή να μην ειναι ανθρωπινο κατι τετοιο...
Θελω ομως να πω κατι αλλο στο θεμα περι ερωτα που αναφερεις. Δεν γινεται να ερωτευομαστε στα 30 οπως στα 20...κ αλοιμονο, δλδ να γινονταν ετσι. Εκτος αν ειμαστε καθηλωμενοι σε μια ηλικια προτερη ή τοσο ανωριμοι συναισθηματικα. Γιατι ειναι πολυ λογικο ενας νεος ανθρωπος που ειναι εφηβος ή μολις εχει φυγει απο την εφηβεια και δεν εχει δοκιμασει, δεν εχει πειραματιστει καθολου ή ελαχιστα ερωτικα να αποζητα πιο διστακτικα την ερωτικη επαφη απο καποιον 30αρη που εχει καποια εμπειρια κ καποια διαδρομη στην σεξουαλικη του ζωη.
Αυτο δεν σημαινει οτι ο 30αρης, ο 40αρης που αναζητα την ερωτικη επαφη πολυ πιο γρηγορα σε σχεση με καποιο ανθρωπο μικροτερης ηλικιας, εχει βαλει το συναισθηματικο κομματι σε δευτερη μοιρα ή το συναισθηματικο κομματι δεν τον αφορα. Δεν καταλαβαινω καν, γιατι γινεται ο διαχωρισμος αυτος: συναισθημα-σεξ....Δεν εχει τυχει σε κανεναν μας, ποτε να ποθει καποιον τοσο ερωτικα που να τον θελει ψυχη κ σωμα? που να θελει να του το εκφρασει και σεξουαλικα? αλλωστε το σεξ δεν περναει και απο τον δρομο του συναισθηματος, του ποθου, της επαφης? της ευχαριστησης, του παιχνιδιου, της διασκεδασης? δεν εχει αισθανθει κανεις να δενεται συναισθηματικα με τον ανθρωπο του κ μεσω του σεξ?
Εχω δει πολλες φορες και σε αυτο το φορουμ, το σεξ να αναφερεται σαν κατι επιπροσθετο στη σχεση, σαν ενα ακομα κομματι ξεχωρο ομως...σχεδον σαν παρελκομενο ή αξεσουαρ της σχεσης. Δεν ειναι ολη η εικονα, ομως ειναι ενα πολυ σημαντικο, συνοπτικο κομματι της σχεσης που δειχνει κ δεν μπορει να μην δειχνει πώς λειτουργουμε μαζι με τον ανθρωπο μας. Ποσο εγωιστες, ποσο τρυφεροι,ποσο δοτικοι, πώς ειμαστε ή θελουμε να ειμαστε μαζι με τον συντροφο μας.
Δεν νομιζω οτι κανει κανεις χαρη σε κανεναν μενοντας σε μια σχεση. ολοι παιρνουμε σιγουρα κατι.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
12-03-2011, 21:29 #206
Sofia συμφωνω γενικα με οσα λες, αλλα υπαρχει περιπτωση να συμβαινει αυτο που ανεφερες, το να υπαρχει αυτη η καθηλωση σε καποια πραγματα. Ενταξει σιγουρα με αλλο τροπο βιωνουν και οι ιδιοι τη σχεση τους πλεον ομως αν υπαρχουν αλυτα θεματα που ξεκινουν απο την παιδικη ηλικια και συνεχιζονται μεχρι σημερα ειναι πολυ πιθανο γι'αυτο να μην υπαρχει αυτη η ισορροπια συναισθηματικου και σεξουαλικου.
Αυτο που θελω να πω εγω διαχωριζοντας τα, ειναι πως αν πχ η equilibrium ειναι ερωτευμενη με αυτον τον ανθρωπο, δε μπορει να χωρισει προτου της φυγει ο ερωτας, αυτο ειναι που καταλαβαινω απ'οσα εχει γραψει. Να χωριζε επειδη θα ερωτευοταν καποιον αλλον οκ, ή επειδη μπορει να προεκυπτε πως ολο αυτο εχει να κανει με την ιδια και τη σεξουαλικοτητα της οκ, αλλα ετσι απλα ενω ειναι ερωτευμενη δε φαινεται και τοσο καλη ιδεα, τι να πω. Μιλαμε και για μια σχεση που εχει κρατησει 6 μηνες και που τα πραγματα ηταν ετσι εξαρχης.
Σιγουρα το ιδανικο ειναι να υπαρχει ισορροπια, αν ομως καποιος καθισει και σκεφτει τα ακρα πολλες φορες καταλαβαινει τι ειναι πιο σημαντικο και τι προτεραιοτητες βαζει στη ζωη του. Απο ενα σημειο και μετα πιστευω και η ιδια περιμενει οτι τα πραγματα θα αλλαξουν. Αν δεν αλλαξουν τοτε πιστευω θα ερθει η ωρα που θα αλλαξει και η ιδια, ακομα ομως δεν εχει γινει αυτο.
12-03-2011, 22:26 #207
σαφως και οι εδικοι ειναι ενιοτε απαραιτητοι ,αλλωστε ειμαι της αποψης οτι κανεις μας δεν ειναι επι παντος επιστητου και η βοηθεια απο ανθρωπους που εχουν εντρυφυσει ειναι παντα ευπροσδεκτη.απλως νομιζω πως χρειαζεται και οι ιδιοι να ψαχνουμε για το φως της ψυχης μας οσο κι αν ακουγεται δυσκολο.επειτα σιγουρα η γνωμη του καθενος ειναι σεβαστη και συμμεριζομαι την αποψη σου οτι βασικος κανονας της επικοινωνιας ακομη και σ αυτο το φορουμ ειναι να σεβομαστε καθε αποψη και να τη λογιζουμε ως σημαντικη , οσο διαμετρικα αντιθετη κι αν ειναι απο τη δικη μας.επαναλαμβανω λοιπον οτι ποτε δεν "τη λεω" σε κανεναν,δεν χρησιμοποιω εντονο και προσβλητικο υφος και σαφως δεχομαι ολες τις αποψεις .αν η ελλειψη σεβασμου αναμεσα μας υπαρχει και σε ενα φορουμ σαν κι αυτο, τοτε μην απορουμε γιατι τελικα κανεις η σχεδον κανεις σημερα δεν μπορει να ξεφυγει απο τη σκια που περιβαλλει το καβουκι του :)
12-03-2011, 22:39 #208
ειναι σαφες οτι ζουμε σε μια εποχη οπου το σεξ παιζει πρωτευοντα ρολο για καποιους απο εμας.προσωπικα δεν κρινω αυτη την επιλογη και συμφωνω πως μεσα απο τη σεξουαλικη επαφη εκφραζουμε και συναισθηματα απεναντι στο συντροφο μας.απλως διαφωνω με το κριτηριο της επιλογης ενος συντροφου με βαση μονο την επιδοση του στο σεξ .σαφως και η αναγκη για επαφη ειναι υπαρκτη και εχω αναφερει σε αλλο ποστ πως οποιοσδηποτε προσπαθει να πεισει για το αντιθετο απλως ψευδεται.αυτο που πιστευω εγω, ειναι οτι το σεξ απο μονο του δεν ειναι αρκετο για να προσφερει ικανοποιηση.σε αυτη την περιπτωση θα μπορουσα να εχω επιλεξει καποιον συντροφο διαφορετικο.ακομη κι αν οι επαφες δεν ειναι οι 'ιδανικες" σιγουρα αυτη η σχεση ικανοποιει καποις αλλες βασικες μου αναγκες γι αυτο και εξακολουθει να υφισταται .
12-03-2011, 22:44 #209
σιγουρα το σεξ απο μονο του ανηκει στο ζωϊκο βασιλειο αλλα εαν η σχεση μπαζει σε αυτον τον τομεα νομιζεις οτι μπορει να εξελιχθει;εξ αλλου ειναι κατι που σε απασχολει γι αυτο και εθεσες το θεμα.
12-03-2011, 22:45 #210
οι επιλογες που κανουμε στην προσωπικη μας ζωη ειναι πιστευω παντα συνυφασμενες με τις εκατοστε αναγκες μας και θα αναφερω ενα απλο παραδειγμα.στην μετεφηβικη ηλικια η σεξουαλικη απελευθερωση μεσω των εμπειριων ,ακομη και με τη μορφη εφημερων σχεσεων, αποτελουσε πιστευω βασικη αναγκη για αρκετους απο εμας.βαδιζοντας προς την ωριμοτητα ,οι αναγκες μας ειθισται να διαφοροποιουνται και να τοποθετουμε τις συναισθηματικες μας αναγκες στην κορυφη η εστω αρκετα ψηλα στην πυραμιδα των αναγκων.συνεπως οι αναγκες μας αλλαζουν και εκει κρυβεται και η μαγεια πιστευω της ωριμανσης .