Results 16 to 30 of 32
-
18-03-2011, 02:27 #16
To θέμα είναι οτί ακόμα δεν έχω κατασταλάξει απόλυτα στο τι είμαι μέσα μου... :/
Μέχρι τώρα δεν έχω μιλήσει σε κανένα,ούτε στην ψυχολόγο του σχολείου...
Πριν μερικές μέρες παρα λίγο να μου ξεφύγει κάτι πάνω σε μια συζητησή μου με μια φίλη μου λεσβία αλλά το μάζεψα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο...
- 18-03-2011, 12:25 #17
Στα 16 ειναι νωρις για να ξερεις τι θελεις.. Πολλα πραγματα μπορει να αλλαξουν στην πορεια και αφου αποκτησεις καποια σεξουαλικη σχεση. Ως προς το τι ειναι καθορισμενο απο τη γεννηση και τι οχι, αυτη ειναι μεγαλη συζητηση νομιζω..
Ισως καλυπτονται σε μεγαλο βαθμο συναισθηματικες αναγκες ισως και οχι, οταν διαλεγει κανεις να εχει το ιδιο φυλο απεναντι του. Επισης εχουν σημασια οι ρολοι τους οποιους εχει αποδωσει η κοινωνια και στα δυο φυλα. Και πολλα αλλα, που οδηγουν στη δημιουργια αυτων των συναισθηματικων αναγκων που θελουν καλυψη.
Και για να το παω και πιο περα, αν δεν υπηρχαν θεματα τεκνοποιησης ,οικογενειας, κοινωνιας οπως ειναι διαμορφωμενη σημερα που εχουν σαφεις διαχωρισμους τα δυο φυλα, και αν οι ανθρωποι στοχευαν στην απλη και μηχανικη σεξουαλικη τους ικανοποιηση, θεωρητικα ισως πηγαιναν ολοι με ολους διχως διαχωρισμους. Αρα θα εμενε το συναισθηματικο κομματι. Οι συναισθηματικες αναγκες για να δημιουργηθουν σε ενα ατομο επιδρουν διαφοροι παραγοντες, κοινωνικοι, οικογενειακοι, συγκυριακοι κτλ. Τεσπα αποψεις ειναι αυτα.
Εσυ συνεχισε βλεποντας και κανοντας, αν δεις οτι σου αρεσει κατι, προς τα εκει βαδιζεις και τελος. Ειναι τοσο υποκριτικη η κοινωνια που παντα μπορει να σε κανει να εχεις αμφιβολιες γι'αυτο που εισαι, ειτε σχετιζεται με το σεξουαλικο ειτε οχι, εσυ με ποιανου τα νερα θα πας, με της κοινωνιας? Θα'ναι κριμα για τον εαυτο σου αν το κανεις.
p.s. Η σεξουαλικη ταυτοτητα εχει να κανει με το φυλο με το οποιο αυτοπροσδιοριζεσαι. Η σεξουαλικη προτιμηση εχει να κανει με τις προτιμησεις σου ως προς το φυλο. Επισης το να εισαι gay εχει να κανει με μια σαφη προτιμηση του αντρικου φυλου και οχι με το να δοκιμασεις απλα και να μην εισαι σιγουρος, δηλαδη η οποιαδηποτε δοκιμη δε σου οριζει απαραιτητα και τη σεξουαλικη σου προτιμηση.Last edited by rock; 18-03-2011 at 12:36.
25-03-2011, 05:17 #18
Επειδή το διαχωρίζεις το θέμα σε σεξουαλική και συναισθηματική ομοφυλλοφιλία ας γίνω πιο συγκεκριμένος...
Συναισθηματικά μπορώ να δεθώ με μια κοπέλα φυσιολογικά σε μια σχέση χωρίς να υποκρίνομαι...σεξουαλικά δεν είμαι σίγουρος γιατί νιώθω έλξη και για το αντρικό φύλλο... :S
27-03-2011, 02:15 #19
Η ιστορία σου φίλε μου ειναι σχεδόν ίδια με την δική μου, η σημαντικότερη διαφορά είναι ότι εγώ το αποδέχτηκα...και είμαι καλά...
27-03-2011, 02:34 #20
Και δηλαδή πως είναι να ζεις με αυτό;
Δεν πέρασες από 40 κύματα μέχρι να φτάσεις να είσαι καλά από την στιγμή που το αποδέχτηκες;
27-03-2011, 13:37 #21
Ήμουν συμβιβασμένος εξαρχής..Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το γιατί, τί και πώς.. απλά κάνω αυτό που θέλω, με ευχαριστεί και με ολοκληρώνει ως άνθρωπο...Απο μικρή ηλικία δοκίμαζα πολλά και κατέληξα σε αυτό που θέλω. Η ζωή μου ειναι φυσιολογική στα 24 πλέον, όπως οποιουδήποτε άλλου ανθρώπου (3 χρόνια σχέση, καλή σχέση με γονείς, η δουλειά μου, οι φίλοι-ες μου κτλπ.) Η διαφορά βρίσκεται στο ''κρεβάτι'' (προσωπικό ζήτημα που δεν αφορά κανέναν άλλον)
Την φάση που βίσκεσαι εσύ και με όλον τον περίγυρο (αδέρφια-φίλοι-παρέες* αναφέρομαι στην συμπεριφορά), θεωρώ οτι πολλοί άνθρωποι έχουμε περάσει (απο άποψη πολύ απλά εφηβείας) και βάζω τον εαυτό μου και μένα. Στο χέρι σου είναι να αποφασίσεις για τα θέλω σου...
Μια παρατήρηση... για την αναφορά που έκανες με την φίλη σου...που προσπάθησες να μαζέψεις...
Γιατί δεν μιλησες μαζί της? Εγώ είχα κάνει μια μεγάλη συζήτηση με την φίλη μου, τότε στα 16 μου και από τότε συνιδητοποίησα οτι δεν είμαι μόνος και οτι θα έχω κάποιον να μιλήσω ανοιχτά για τους όποιους προβληματισμούς μου.
27-03-2011, 18:01 #22
Βασικά έχω αρχίσει και παρατηρώ οτί μια χαρά δημοφιλής είμαι με τις παρέες μου και απλά εγώ με υποβιβάζω μέσα μου λόγο του συναισθήματος της κατωτερότητας...Εσύ σε φίλους και συγγενείς το έχεις πει δηλαδή;Στην αρχή δεν αντέδρασαν κάπως;Σε τι ηλικία ήσουν όταν τους το είπες;
Σε αυτή την κοπέλα δεν είπα τίποτα γιατί δεν την ήξερα πολύ καλά οπότε δυσκολεύτηκα να της το εμπιστευτώ...
Εντωμεταξύ ξέχασα να αναφέρω οτί κάποτε είχα πει σε έναν κολλητό και στην ξαδερφή μου το θεματάκι που έχω...το θέμα ξεχάστηκε βέβαια χωρίς πολλά πολλά...
27-03-2011, 19:45 #23
Tο γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι (φίλοι-ες), μόνο σε αυτούς που θέλω. Δεν υπαρχει λόγος να το ξέρουν περισσότεροι... Αν πρέπει να μιλήσεις κάπου, θα μιλήσεις φυσικά σε δικο σου άτομο, με το οποίο υπάρχει εμπιστοσυνη...
27-03-2011, 21:05 #24
Κυρίως οι φίλοι σου πως το αντιμετόπησαν;
Γιατί ντάξει οι γυναίκες δεν έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με τους gay (οι περισότερες δηλαδή)
23-05-2011, 00:44 #25
Σημαντικές εξελίξεις!
Πριν μερικές μέρες είχα βγει με κάτι φίλους μου,είχαμε ανοίξει μπουκάλι σε ένα μαγαζί γιατί ένας από αυτούς είχε γενέθλια...Εκεί στο μαγαζί είδα έναν παλιό μου γνωστό δύο χρόνια μεγαλύτερο από εμένα,παλιότερα με αυτόν είχαμε κάποιες κοινές παρέες,γνωριζόμασταν και γενικά είχαμε καλές σχέσεις,χαιρετηθήκαμε,αυτό ς πήγε με την παρέα του πιο μέσα και εγώ έμεινα εκεί με την παρέα μου...
Σε μια φάση χτύπησε το κινητο μου και βγήκα έξω να το σηκώσω...αφού τελείωσα το τηλεφώνημα γύρισα από την άλλη και είδα και αυτόν που μίλαγε στο τηλέφωνο,το έκλεισε και αυτός εκείνη την ώρα και ξαναμιλήσαμε και αρχίσαμε να λέμε τα νέα μας και όλα αυτά...(αυτός τα τελευταία χρόνια δεν μένει σε αυτή την πόλη,αν και εδώ μεγάλωσε)
Με την κουβέντα αρχίσαμε να περπατάμε πέρα δώθε και καταλήξαμε μερικά τετράγωνα μακρυά από το μαγαζί σε ένα ερημικό μέρος οπού εκεί η ατμόσφαιρα ζεστάθηκε αρκετά,είχαμε πιεί και οι δύο αρκετά μπορώ να πω,οπότε άρθηκαν οι αναστολές και κάναμε φάση...
Μετά από λίγο που καταλάβαμε τι έγινε μου λέει,δεν ήξερα τι σκεφτόμουν,μην το πεις,δεν το ήθελα και τέτοια και του είπα οτί απλά είμαι πολύ μπερδεμένος αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να πω το οτιδήποτε γιατί δεν με συμφαίρει ούτε εμένα να μαθευτεί και καθησυχάστηκε κάπως.Εγώ μέσα μου τα είχα χάσει τελείως γιατί φοβήθηκα μήπως μας είδε κανείς εκεί και μήπως μαθευτεί...
Εντομεταξύ μας έπαιρναν τηλέφωνο από τις παρέες μας γιατί είχαμε εξαφανιστεί κανά μισάωρο,γυρίσαμε στο μαγαζί και δεν ανταλλάξαμε κουβέντα...
Γύρισα σπίτι κατά τις 4 και μέχρι τις 6 έμεινα ξύπνιος και σκεφτόμουν τα όσα είχαν συμβεί.Μέσα από την σκέψη συνειδητοποίησα το πόσο κενή είναι η πραγματική ζωή μου και οτί δεν έχω ούτε έναν άνθρωπο να μοιραστώ αυτό που μου συνέβη,να μοιραστώ την χαρά μου,την λύπη μου και τους προβληματισμούς μου (πάνω σε αυτό το θέμα).Έτσι λοιπόν αποφάσισα μόλις αποκτήσω οικονομική ανεξαρτησία να ζήσω την ζωή μου όπως θέλω εγώ όχι όπως θέλουν όλοι οι υπόλοιποι!Και είμαι σίγουρος οτί θα τα καταφέρω.
Ναι είναι αδικία να μην αποδέχονται αρκετοί από τους γύρω μου αυτό που πραγματικά είμαι όμως αυτές οι ιδιότητες μου δώθηκαν με αυτές θα το παλέψω και με αυτές θα είμαι ευτυχησμένος με τον εαυτό μου!
Ούτε θα εθελοτυφλώ ούτε θα καταπιέζομαι επειδή οι γύρω μου θα έχουν πρόβλημα με εμένα χωρίς να τους έχω κάνει τίποτα.
Όλα αυτά όμως από την στιγμή που θα έχω οικονομική ανεξαρτησία και θα είμαι κυριος του εαυτού μου ωστέ να μην υπομείνω σε οποιαδήποτε πιθανή αντίδραση της οικογενιάς μου.
Τελικά ο τύπος μου έστειλε μύνημα το πρωί αν ήθελα να βρεθούμε από κοντά για να ξεκαθαρίσουμε το χτεσινό,αλλά εγώ ξύπνησα μεσημέρι,μόλις είδα το μύνημα τον πήρα τηλέφωνο αλλά είχε στραβώσει κάπως μαζί μου γιατί νόμισε οτί τον έγραψα και μου λέει οτί τώρα ετοιμάζει βαλίτσες και δεν προλαβαίνει να συναντηθούμε γιατί θα έχανε την πτήση και από τότε δεν έχουμε ξαναμιλήσει.Εγώ αυτό που ξέρω είναι οτί ο τύπος το λιγότερο τουλάχιστον ψάχνετε και με το άλλο φύλλο...
Το καλό από όλη την υπόθεση είναι οτί ξεκαθάρισαν κάπως τα πράγματα μέσα μου πλέον,έμαθα καλύτερα ποιός είμαι και έμαθα οτί αρέσω και στο ίδιο φύλλο :D
23-05-2011, 15:10 #26
Χαίρομαι πολύ που ξεκαθάρισαν τα πράγματα και πλέον είσαι πιο σίγουρος για το τι θέλεις... Εύχομαι όλα να σου πάνε καλά από εδώ και πέρα!!! Και δεν χρειάζεται να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος για να πεις το οτιδήποτε... Θα πεις αυτά που νιώθεις σε αυτούς που σε νιώθουν..
23-05-2011, 16:12 #27
24-05-2011, 00:02 #28
Επειδή έπαιξες με τον αδερφό σου δεν σημαίνει ΤΙΠΟΤΑ! Μίλησε με έναν ψυχίατρο και θα σου εξηγήσει...
""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""
24-05-2011, 01:16 #29
Σας ευχαριστώ πολύ για τα μυνηματά σας...Τώρα που ξαναδιάβασα το μυνημά μου τρελάθηκα από τα ορθογραφικά που έχω κάνει :p δεν είναι το δυνατό μου σημείο προφανώς.
@asteriar Και εγώ νιώθω πολύ πιο ωραία με τον εαυτό μου πλέον,έπρεπε να περάσω από κάποιες φάσεις για να φτάσω εδώ,η πιο σημαντική φάση πάντως για εμένα ήταν οτί υπάρχουν και άλλοι σαν και εμένα...Πάντως οικονομική ανεξαρτησία θέλω να έχω γιατί όταν το αποκαλύψω αυτό στην οικογενιά μου ίσως να χρειαστεί κάποιος καιρός για να με αποδεχθούν όπως είμαι και όλο αυτό τον καιρό θα πρέπει να μένω κάπου μακρυά από αυτούς και αν δεν έχω οικονομική ανεξαρτησία τότε δεν θα έχω αυτή την δυνατότητα...
@Crazy Αυτό το μύνημα είναι η βάση όλων!Αν τα έχεις βρει με τον εαυτό σου τότε μπορείς να τα ξεπεράσεις όλα και να είσαι ευτυχισμένος...Και πιστεύω πως αξίζει σε όλους μας να είμαστε ευτιχισμένοι με τον εαυτό μας...
@Militon Δεν απέδωσα το οτί είμαι ομοφυλλόφιλος στο γεγονώς πως είχα πειραματιστεί με τον αδερφό μου,απλά το ανέφερα γιατί είχε συμβεί,φυσικά τότε εγώ και πιθανότατα και αυτός το αντιλαμβανόμασταν σα παιχνίδι και τίποτα παραπάνω.Παρ όλα αυτά δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να απευθυνθώ σε ψυχίατρο μιας και δεν έχω κάποια ψυχολογική διαταραχή,αν εννοείς ψυχολόγο τότε ναι έχω σκοπό κάποια στιγμή να το κάνω,όμως όλα στην ώρα τους...
24-05-2011, 14:12 #30
Καλό θα ήταν να μιλήσεις με ένα ειδικό... και ο ψυχίατρος είναι ένας από αυτούς. Ομοφυλοφιλικές σκέψεις, τάσεις κλπ αλλά και άλλων ειδών είναι πολύ συχνό φαινόμενο στην ΙΨΔ ας πούμε...
Πάντως αν έχεις αμφιβολίες ότι είσαι ομοφυλόφιλος τότε σίγουρα υπάρχει κάποιο προβληματάκι, εάν είσαι απολύτως κανένα! Η κοινωνία αλλάζει, και εξάλλου δεν μπορούμε να είμαστε επιθυμητοί από όλους, και δεν είναι ανάγκη από άτομα με τέτοια κόμπλεξ... (που όλοι, ναι μεν, έχουμε απέναντι στην διαφορετικότητα, αλλά ως άνθρωποι οφείλουμε να δαμάζουμε τα ένστικτά μας).""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""