Θέλω να φύγω μακριαααααα - Page 4
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast
Results 46 to 60 of 67
    Senior Member
    Μια χαρα σκεεφτεσαι και μπραβο σου!! Μακαρι να ειχα ακολουθησει ενα επαγγελμα που εχει αποκατασταση στο εξωτερικο, πρεπει να ειμαι απο τους λιγους ατυχους!!! Καλη επιτυχια οτι κι αν κανεις!! Και αμα σου λειψει η Ελλαδιτσα, εδω θα ναι!

Senior Member
    Ετσι μαρεσει να ακουω ανθρωπους να εκφραζονται και οντως πιστευω οτι θα περασουν καλα αν φυγουν στο εξωτερικο, οχι θελω να φυγω γιατι δε μπορω αλλο την κωλομιζερια αυτης της παλιοχωρας, σιχαινομαι ολους τους ελληναραδες με τα λεφτα του μπαμπα, μισω το συστημα και οι Ελληνιδες ειναι ψωναρες! Τοσο περιεργη ειμαι? Και αυτοι οι τυποι μετα μου τη λενε κι απο πανω να μιλαω εγω με ευγενεια! Τραγελαφικο!

Junior Member
    Σας ευχαριστώ όλους για την ανάγνωση του κειμένου και για τις απαντήσεις σας.

Είναι συνειδητή η επιλογή μου αν και ποτέ δε μπορώ να είμαι απολύτως βέβαιος.
    Δεν έχω έτοιμη εργασία απλά μπήκα στη διαδικασία της αποστολής βιογραφικών.
    Αν θα πάρω απάντηση δε γνωρίζω το καλό είναι ότι έχω κάποιο portfolio να επιδείξω.

Όσων αφορά τις συνθήκες διαβίωσης καθώς και τις συνθήκες εργασίας εκεί πήρα τις πληροφορίες μου και ελπίζω ότι κατανοώ τις δυσκολίες. Βέβαια δεν έχω ζήσει εξωτερικό ούτε καν στην επαρχία για πάνω από 6 μήνες πλην στρατού οπότε οι αντοχές μου είναι προς διερεύνηση.

Για όποιον ενδιαφέρεται θα περιγράψω αναλυτικότερα τα αίτια της απόφασής μου:

Ξέρω ότι δεν υπάρχει επίγειος παράδεισος και ότι τις ανασφάλειες και τις ατέλειες μας θα τις κουβαλούμε πάντα. Αγαπώ τη χώρα και τη πόλη μου όμως οι συνθήκες και νεότερη κουλτούρα μας δε μου επιτρέπουν να τις απολαύσω όσο θέλω.

Πρέπει να σκεφτούμε όλοι ρεαλιστικά και να δούμε τι θέλουμε από τη ζωή μας.
    Στα 28 μου νιώθω ότι ξέρω.. (αυτά βέβαια αλλάζουν)

Ξέρω για παράδειγμα ότι για να αισθάνομαι πλήρης πρέπει να είμαι δημιουργικός.
    Για να είμαι δημιουργικός πρέπει να είμαι υγιής ψυχικά και σωματικά.
    Για να είμαι υγιής ψυχικά πρέπει να ψυχαγωγούμαι, να διασκεδάζω και να έχω υγιή ερωτική ζωή.

Ακόμα και προ οικονομικής κρίσης δεν γνώριζα πολλά άτομα που να είναι υγιείς σύμφωνα με τα παραπάνω.
    Ο τρόπος ζωής στην Ελλάδα κ η σύγχρονη κουλτούρα μας απαιτεί είτε να πηγαίνεις τυφλά με το ρεύμα μπλεγμένος ανάμεσα σε αυστηρούς κοινωνικούς κανόνες και ψεύτικη υπερκοινωνικότητα χάνοντας κάθε αίσθηση κρίσης και αισθητικής είτε να απομονώνεσαι στην αυθεντία σου επικρίνοντας όλους τους υπολοίπους.

Στην "ευτυχισμένη" νεόπλουτη Ελλάδα των προηγουμένων ετών δεν υπάρχουν αρκετά πρότυπα ανάμεσά μας. Είσαι ή το ένα ή το άλλο ή εντελώς αδιάφορος για όλα. Επειδή δεν υπάρχουν αρκετά πρότυπα να μας δείξουν το δρόμο οι περισσότεροι χανόμαστε κάπου στην αναζήτηση καθώς δε υπάρχει κάποια πεπατημένη να μας δείξει έστω τον δύσκολο δρόμο προς την "πληρότητα".

Για να μη μακρηγορώ, αλλαγή ρεαλιστικά μπορεί να γίνει μόνο στους εαυτούς μας, αλλά η παρούσα άρρωστη κοινωνία παράγει τόσο θόρυβο ώστε να μας αποσπά συνεχώς και να μας παρέχει απλόχερα
    τύψεις σε κάθε ευκαιρία.
    Πόσοι από σας δεν έχετε βρεθεί σε μια σχέση που δεν είναι υγιής και όποια ειλικρινής προσπάθεια κι αν κάνετε εσείς κι ο σύντροφός σας πάλι τσακώνεστε πάλι δυστυχείτε; Έτσι νιώθω πως είναι και η σχέση μου με τη πόλη και τη χώρα μου.

Η λύση που βρήκα για μένα είναι η η αλλαγή περιβάλλοντος σε μια κοινωνία με σαφείς ευθύνες και λίγο θόρυβο. Εκεί αν είμαι τυχερός και δυνατός θα μπορώ ευκολότερα να βελτιώσω τον εαυτό μου καθώς θα έρθουν στην επιφάνεια τα πραγματικά προβλήματα και οι αδυναμίες μου.

Συγνώμη για το μακρινάρι!

Senior Member
    Όσων αφορά τις συνθήκες διαβίωσης καθώς και τις συνθήκες εργασίας εκεί πήρα τις πληροφορίες μου και ελπίζω ότι κατανοώ τις δυσκολίες. Βέβαια δεν έχω ζήσει εξωτερικό ούτε καν στην επαρχία για πάνω από 6 μήνες πλην στρατού οπότε οι αντοχές μου είναι προς διερεύνηση.

Η Ζυρίχη δεν είναι Αγρίνιο (ή Nord de l'est) οπότε αφού είσαι Αθηναίος, ουδένα πρόβλημα αντιμετωπίζεις :) (Με σεβασμό στο Αγρίνιο και στο nord de l'est ).

Για τη σχέση νομίζω πραγματικά ότι δεν είναι θέμα τόπου... αυτό λιγάκι να το ψάξεις κατά την άποψη μου πάντα...

Απλώς, αν το θέμα είναι η ανεξαρτησία (όπως τη θέτεις) , δεν ξέρω αν χρειάζεται να φτάσεις στη Ζυρίχη για να την αποκτήσεις. Αν βέβαια μπορείς (με σίγουρη δουλειά) βέβαια γιατί όχι. Ένα βαρύ παλτό κι έφυγες : )
    Last edited by alexandros3; 13-03-2011 at 19:38.

Senior Member
    Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα για να ζεις ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΛΕΦΤΑ.Αν δεν έχεις το οικονομικό άγχος.Γιατί δε νομίζω ότι υπάρχει άλλη χώρα με τέτοιο κλίμα(6-7 μήνες καλοκαίρι) και τόσες επιλογές προορισμών.Πας σε άλλες χώρες και βλέπεις ήλιο δυο φορές το χρόνο και βράδυ να μην κυκλοφορεί ψυχή.Τυχαίο είναι πχ που κάθε ξένος αθλητής όταν έρχεται Ελλάδα δεν φεύγει με τίποτα;Για όλους αυτούς η Ελλάδα είναι παράδεισος.

Αν είσαι βέβαια κάποιος ανώνυμος...με τον μισθουλάκο σου...τους λογαριασμούς να τρέχουν...και μένεις στην τωρινή Αθήνα τότε σκέφτεσαι αλλιώς...

Senior Member
    Εγώ πάλι Paolo δεν νομίζω ότι είναι τόσο θέμα πολλών χρημάτων, όσο μερικών βασικών πραγμάτων που μπορείς, νομίζω να τα βρεις σε πάρα πολλά μέρη. Σε άλλα, πάρα πολύ ευκολότερα όντως...
    Ό,τι βλέπω σαν μια ωραία περιπέτεια την βλέψη του allos, ναι και λόγω ηλικίας.
    Αυτά. Σεμνά και ταπεινά.

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Είναι φρόνιμο να ακούμε τη φωνή κάποιου που αυτοκτόνησε;
    Εγώ το έχω δει να συμβαίνει, ν'αλλάζω τόπο και όλα τα άσχημα να εξαφανίζονται δια μαγείας. Να ανοίγουν μπουκαπόρτες, να χυμάνε ωκεανοί, να ζω.
    Προφανως ο Καβαφης ειχε προσωπικα βιωματα απο τασεις φυγης που προφανως εμειναν ανεκπληρωτες, και με ολη αυτην την καταθλιψη αυτοκτονησε στο τελος! Τωρα αν ειχε παει στην Περσια να μεινει και να εφευγε απο την Αλεξανδρεια, λες να ζουσε? Κανεις δεν ξερει.
    Οσο για το οτι εξαφανιζονται τα ασχημα με την αλλαγη τοπου, εχω να σου πω οτι μπορει να φευγεις απο ενα ασχημο οικογενειακο περιβαλλον πχ. και να γλιτωνεις απο αυτο, αλλα ο τροπος που σε εχει στιγματισει το περιβαλλον σε ακολουθει παντου γιατι ειναι στην ψυχη σου και δεν αλλαζεις ψυχη περνώντας τα συνορα, αλλα γινεσαι καλυτερα μονο αμα κανεις κατι για αυτο, ψυχοθεραπεια κτλ.. Η ηρεμια που μπορει να σου δωσει ενας αλλος τοπος μπορει να συντελεσει θετικα, αλλα αν μιλαμε για ενα βεβαρυμενο ψυχολογικο ιστορικο, δεν φτανει!! Κατι που ειναι σαφως διαφορετικο απο το οταν αλλαζεις τοπο συνειδητα για επαγγελματικη αποκατσταση κτλ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    Προφανως ο Καβαφης ειχε προσωπικα βιωματα απο τασεις φυγης που προφανως εμειναν ανεκπληρωτες, και με ολη αυτην την καταθλιψη αυτοκτονησε στο τελος! Τωρα αν ειχε παει στην Περσια να μεινει και να εφευγε απο την Αλεξανδρεια, λες να ζουσε? Κανεις δεν ξερει.
    Οσο για το οτι εξαφανιζονται τα ασχημα με την αλλαγη τοπου, εχω να σου πω οτι μπορει να φευγεις απο ενα ασχημο οικογενειακο περιβαλλον πχ. και να γλιτωνεις απο αυτο, αλλα ο τροπος που σε εχει στιγματισει το περιβαλλον σε ακολουθει παντου γιατι ειναι στην ψυχη σου και δεν αλλαζεις ψυχη περνώντας τα συνορα, αλλα γινεσαι καλυτερα μονο αμα κανεις κατι για αυτο, ψυχοθεραπεια κτλ.. Η ηρεμια που μπορει να σου δωσει ενας αλλος τοπος μπορει να συντελεσει θετικα, αλλα αν μιλαμε για ενα βεβαρυμενο ψυχολογικο ιστορικο, δεν φτανει!! Κατι που ειναι σαφως διαφορετικο απο το οταν αλλαζεις τοπο συνειδητα για επαγγελματικη αποκατσταση κτλ.
    Ρε παιδιά, ο Καβάφης δεν αυτοκτόνησε! Πέθανε από καρκίνο στο λάρυγγα. Ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ρε παιδιά, ο Καβάφης δεν αυτοκτόνησε! Πέθανε από καρκίνο στο λάρυγγα. Ο Καρυωτάκης αυτοκτόνησε.
    Όπως και νά 'χει, το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο...

και εγω θελω να φυγω μακρυα, ομως επρεπε να το ειχα κανει πριν χρονια

Αυτο που λεει ο-η carrie ειναι αληθες , εχω εναν φιλο που εφτασε στο αμην και αυτος και εφυγε για εξωτερικο.
    Το τελευτεο βραδυ μας εβγαλε ολους εξω να πιουμε να τον αποχαιρετισουμε και ειχαμε ακριβως αυτη την κουβεντα.Του λεγανε ολοι οτι κατι σε πειραζει και θες να φυγεις και πως αν αλλαξεις παραστασεις θα ειναι καλυτερα.Εγω του ειπα οτι αυτο που κουβαλας οπου σκατα στην γη και να πας δεν θα φυγει γιατι βρισκεται μεσα σου.
    Και ειπε εχει δικαιο ο σπορος ........

Senior Member
    ωραια βρε μαριαν χαιρομαι που αποκατεστησες την ιστορικη αληθεια, δε θυμομουν πως πεθανε ο Καβαφης και πηρα αυτο που ειπε ο αλεξανδρος ως δεδομενο. βεβαια και ο καρκινος τις περισσοτερες φορες προκειται για ψυχοσωματικη ασθενεια, οποτε, ενα ειδος αυτοκτονιας ειναι κι αυτο.....

Senior Member
    Δεν μπορω να βρω το αρχικο ποστ που λεει οτι αυτοκτονησε ο Καβαφης , αλλα το αποτελεσμα ειναι το ιδιο και οτι ειναι ενα ειδος αυτοκτονιας και αυτο???????????????

Το αποτελεσμα ειναι το ιδιο για ολους και δεν προκειται για αυτοκτονια σε καμμια περιπτωση , τεσπα απλως μου φανηκε παρανοϊκο ολο αυτο , οχι για το λαθος που εγινε σιγα , ουτε εγω ηξερα πως πεθανε ο Kαβαφης και ουτε εχω μελετησει ιδιαιτερα Καβαφη αλλα για την συνεχεια:P
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    ωραια βρε μαριαν χαιρομαι που αποκατεστησες την ιστορικη αληθεια, δε θυμομουν πως πεθανε ο Καβαφης και πηρα αυτο που ειπε ο αλεξανδρος ως δεδομενο. βεβαια και ο καρκινος τις περισσοτερες φορες προκειται για ψυχοσωματικη ασθενεια, οποτε, ενα ειδος αυτοκτονιας ειναι κι αυτο.....
    ε καλα, κοψε κατι τωρα κι εσυ....

Senior Member
    Δεν κοβω. Αποψη μου ειναι. Αν θες διατυπωσε τη δικη σου.

Page 4 of 5 FirstFirst ... 2345 LastLast