Θέλω να φύγω μακριαααααα - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345
Results 61 to 67 of 67
    Senior Member
    Quote Originally Posted by allos View Post
    Γεια σας κι από μένα.
    ....Καθώς πλέον δεν έχω δεσμευτική σχέση και πολύ πρόσφατα επέστρεψα από διακοπές στη Ζυρίχη νιώθω ότι ήρθε η ώρα μου.
    Τόσο καιρό γελούσα και γκρίνιαζα με τα κακώς κείμενα στην Αθήνα αλλά είχα αυτοπεποίθηση και μέχρι τώρα δεν με φόβιζαν ιδιαίτερα οι δυσκολίες. Βλέποντας το τρόπο ζωής και τις εργασιακές συνθήκες στη Ζυρίχη κατανόησα ότι δεν υπάρχει λόγος πλέον να υπομένω τις άρρωστες καταστάσεις γύρω μου. Δε φέρω τη μεγαλύτερη ευθύνη κι όμως είμαι υποχρεωμένος να πληρώσω και με το παραπάνω.

...Το δύσκολο ζήτημα γνωρίζω ότι θα είναι η κοινωνικοποίηση. Έχω καλές παρέες και φίλους εδώ
    αλλά και κάποιος γνωστούς της ελληνικής κοινότητας της Ζυρίχης. Πιστεύω ότι θα την παλέψω κοινωνικά.

Σε όσους κατάφεραν να διαβάσουν το μακροσκελές κείμενο θέλω τη συμβουλή σας.
    Έχω τάσεις φυγής ή υγιώς σκεπτόμενος πήρα την απόφασή μου;

Ευχαριστώ
    μια χαρα τα σκεφτεσαι αλλος
    αλλα ΜΙΑ ΧΑΡΑ πραγματικα!
    δεν βλεπω τασεις φυγης προσωπικα, βλεπω ενα υγιως σκεπτομενο ατομο που δεν εχει τασεις μαζοχισμου και αυτοκαταστροφης .
    μενοντας στην φθορα και την συντριβη μιας ζωης στην σημερινη ελλαδα εννοω...
    νομιζω οτι ολες οι παραμετροι ειναι υπερ σου στο να πανε ολα καλα στην νεα σου ζωη αν τελικα το αποφασισεις.
    μια ηλικια με αντοχες, μια δουλεια που μπορει να βρεθει κι αλλου, no serious strings attached, ακομα και μερικους φιλους εκει που προκειται να πας!
    τι καλυτερο για μια νεα αρχη σε μια ζωη με αξιοκρατια και αξιοπρεπεια σαν αυτη που αξιζει σε ολους μας?
    αν την εχεις την διαθεση, προχωρα δυνατα

ας τα σκεφτουν οι πολιτικοι μας , αν τους εχει μεινει καποια τσιπα πανω τους και δεν ειναι απασχολημενοι με την εσχατη προδοσια κατα της χωρας μας στην οποια επιδιδονται επι τοσες δεκαετιες...

να περνας να μας λες τα νεα σου.

have a wonderfull life!

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    ωραια βρε μαριαν χαιρομαι που αποκατεστησες την ιστορικη αληθεια, δε θυμομουν πως πεθανε ο Καβαφης και πηρα αυτο που ειπε ο αλεξανδρος ως δεδομενο. βεβαια και ο καρκινος τις περισσοτερες φορες προκειται για ψυχοσωματικη ασθενεια, οποτε, ενα ειδος αυτοκτονιας ειναι κι αυτο.....
    Και συμπληρώνω ότι ούτε τάσεις φυγής είχει ο Καβάφης, ίσα ίσα που έζησε στην πόλη που αγαπούσε, την Αλεξάνδρεια, ούτε κατάθλιψη είχε. Αντιθέτως, ήθελε να ζήσει, γι' αυτό υποβλήθηκε και σε τραχειεκτομή. Αλλά δεν τα κατάφερε.
    Πετάει κάποιος μια ανακρίβεια για να υποστηρίξει την θέση του και πάνω σ' αυτή στήνουμε ολόκληρη θεωρία.

Senior Member
    Δεν κοβω. Αποψη μου ειναι. Αν θες διατυπωσε τη δικη σου.
    υπο την εννοια που το λες, ολες οι αρρωστιες ψυχοσωματικες ειναι .ακομα και οι περισσοτερες ασθενειες του κυκλοφορικου θα μπορουσαν να θεωρηθουν αυτοκτονια, καθως οφειλονται σε ασχημες συνθηκες ζωης που εξαρτωνται απολυτα απο το ατομο...

αυτο δεν ειναι λογικη ομως για να αποκαλουμε εναν θανατο απο καρκινο, αυτοκτονια....

Senior Member
    Και τοτε και η αυτοκτονια δεν ειναι αυτοκτονια, οφειλεται σε ασχημες συνθηκες ζωης που εξαρτωνται απολυτα απο το ατομο

Senior Member
    Ας μη γενικεύουμε τόσο και ας μην είμαστε απόλυτοι. Όσοι πάθαν καρκίνο επειδή κάπνιζαν (επειδή ακόμα δεν ήταν γνωστό ότι το τσιγάρο προκαλεί καρκίνο), τόσοι αγρότες που παθαίνουν καρκίνο από τα φυτοφάρμακα (επειδή κι αυτοί δεν το γνώριζαν ή δεν μπορούν να κάνουν αλλιώς), όλοι κατά βάθος θέλαν να πεθάνουν? Δεν το πιστεύω.
    Ότι, η κακιά ψυχολογία βοηθάει στην επιδείνωση οποιασδήποτε ασθένειας και ότι κάποιοι παραιτούνται και πεθαίνουν, είναι αλήθεια, αλλά ας μη βλέπουμε πίσω από κάθε θάνατο και μια αυτοκτονία.

Senior Member
    Απλα μερικες φορες τραβαω μια αποψη στα ακρα για να τονιστει, οτι οντως παιζει μεγαλο ρολο η ψυχολογια, μπορει να μην τα καταφερνω, αλλα και παλι δεν ειπα οτι αυτο ισχυει παντα!

Senior Member
    Και τοτε και η αυτοκτονια δεν ειναι αυτοκτονια, οφειλεται σε ασχημες συνθηκες ζωης που εξαρτωνται απολυτα απο το ατομο
    οχι!
    οφειλεται σε αποφαση του ατομου ΞΕΚΑΘΑΡΑ!
    μπορει να την παρει επιπολαια, η θολωμενος η βιαστικα.
    ειναι ομως μια συνειδητη αποφαση.
    πολλοι εχουν παρομοια προβληματα.
    δεν αυτοκτονουν ολοι.

Page 5 of 5 FirstFirst ... 345