Results 1 to 15 of 44
-
11-03-2015, 23:28 #1
Πώς θα περιγράφατε την εμπειρία της ψυχοθεραπείας σας ??
Οσοι περάσαμε ή περνάμε από το στάδιο της ψυχοθεραπείας, θα θέλατε να μοιραστούμε εντυπώσεις για την εμπειρία αυτή??
Στις μεγάλες πόλεις γινόμαστε ανώνυμοι μεταξύ μας και στις μικρές φυλάμε τα νώτα μας, για να μη μας κολλήσουν καμιά ρετσινιά. Ετσι και κάτι να πάει στραβά με τον / την θεραπευτή διακόπτουμε ή το αντιμετωπίζουμε μόνοι. όπως μπορούμε.
Σίγουρα υπάρχουν και καλοί, ευσυνείδητοι ειδικοί, όμως πώς τους βρίσκεις?
Μια παντρεμένη πια νεαρή γυναίκα διέκοψε και την αραιά συμβουλευτική της συνεδρία, όταν ο θεραπευτής της, που την κάλεσε ο ίδιος για να της χαρίσει δώρο για τον γάμο της, ζήτησε από την κοπέλα τα... συνηθισμένα 160 ευρώ για την κάθε συνεδρία τους μέχρι τότε!
Από την άλλη, μια 35χρονη μοναχική γυναίκα έφτασε να δίνει 100 ευρώ τη μέρα, μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον επιτήδειο "επαγγελματία", με τον οποίο έμπλεξε. Η γυναίκα είχε ζήσει άσχημα παιδικά χρόνια και γονείς του "σώπα εσύ, μη μιλάς", με αποτέλεσμα να στέλνει συχνά πυκνά τον θεραπευτή της πολυτελείς διακοπές στις Αλπεις με τη γυναίκα του. Εκατό ευρώπουλα τη μέρα ήταν αυτά!
Και αυτή διέκοψε, κάνοντας την επανάστασή της, όταν άκουσε τον φίλο της να της λέει "εγώ θα το καταγγείλω, αλλά να ξέρεις θα το περάσεις μόνη σου όλο αυτό" (καταγγελία, μηνύσεις, ανταλλαγές πυρών κλπ.
Γίνεται πολύς λόγος για το μπουλγκ στα σχολεία, όμως εδώ τι έχουμε??
Θέλω να πούμε και τις καλές μας εμπειρίες στο θέμα, μη επηρεαστούμε από τον πρόλογό μου.
Ευχαριστώ!
- 12-03-2015, 00:14 #2
Προσωπικα δν εχω καμια εμπειρια με ιδιωτη ψυχολογο.
Δεν ηξερα οτι υπαρχουν κ τετοιοι!
Εγω ειμαι πολυ τυχαιρη σε αυτο το θεμα (απορω κιολας).
Πηγαινω 1 φορα το μηνα εδω κ 7 μηνες σε συμβουλευτικο κεντρο γυναικων. η ψυχολογος με την οποια μιλαω ειναι ειλικρινα παρα πολυ καλη.
κ ειναι δωρεαν. δε περιμενα να βρω πανω απο τις προσδωκιες μου τετοια ψυχολογο, γιατι εκρινα απο το ΚΨΥ που πηγαινει ο συντροφος μου (οπου ειναι ολοι για πεταμα να το πω απλα. απο αυτους καλυτερη ψυχολογος ειμαι σιγουρα εγω)
Αν κ παω πολυ αραια, κανω προσπαθειες κ πιστευω πως με βοηθαει να εξελιχθω. οκ υπαρχουν κ οι down καταστασεις αλλα γενικα μου "δειχνει" και πραγματα που δε τα ειχα σκεφτει.
Ομως αν εγω δε κανω προσπαθεια (κ θελει πολυ γιατι 1 φορα το μηνα για 1 ωρα οκ δν ειναι κ πολυ) δε γινεται να αλλαξει κ να βελτιωθει τπτ.
Επισης εκτος απο ψυχολογο με βοηθανε δωρεαν φυσικα και σε νομικα θεματα.
(οταν μιλαω για αυτη μου την εμπειρια ειναι σαν να μην αναφερομαι στην ελλαδα :/)
12-03-2015, 02:06 #3
Ευχαριστώ για την ανταπόκριση! Ευχάριστα τα όσα μας λες για τη ψυχοθεραπεία σου στο κέντρο. Τελευταία, γίνεται προσπάθεια με νόμο να καταργηθούν οι κατ' οίκον επιακέψεις ψυχολόγων. Βέβαια, υπάρχουν άρρωστοι, ανάπηροι οι οποίοι δυσκολεύονται να πάνε σε κέντρα ψυχικής υγείας, με τόσο αραιές επιακέψεις στις σοβαρές καταστάσεις. Οντως είσαι τυχερή, καλή συνέχεια σου εύχομαι!
12-03-2015, 04:18 #4
Η αληθεια ειναι οτι οι αμοιβες τους ηταν στα υψη, μαλλον επειδη ξεκινησε ολο αυτο στην Αμερικη οπου ηταν ενα προνομιο των πλουσιων που σταδιακα αρχισε να αφορα και τον αστικο πληθυσμο. Ακομα και μετα την κριση καποιοι αξιωνουν απιστευτες αμοιβες.
12-03-2015, 12:47 #5
Α, ναι. Στην Αμερική, αλλά και στη Γαλλία της ψυχανάλυσης σε δημόσια κέντρα, άνθισε το μεγάλο ψυχο - big bang και στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης.
"Βοήθησαν" και τα μυθιστορήματα με συναρπαστικές σχέσεις θεραπευτή - αναλυόμενου, τα οποία ώθησαν πολλούς (γυναίκες κυρίως) να θέλουν να δοκιμάσουν κι αυτήν την εμπειρία.
Στην Αμερική και το εξωτερικό, όμως, έχουν επόπτες, υπάρχει εποπτεία για την καταλληλότητα του θεραπευτή. Σε περίπτωση που δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί ή είναι υπερβολικά φορτισμένος / η, του γίνεται προσωρινή παύση.
Βέβαια, δεν είναι τέλεια και εκεί, όμως στη χώρα μας το πολύ να περάσει υγειονομική υπηρεσία και ο φορολογικός ετήσιος έλεγχος.
Είναι λυπηρό να υπάρχουν αυτές οι σχέσεις εξουσίας και θεραπευτές να.... περηφανεύονται ανοιχτά για τα διπλά βιβλία τους.
Προσωπικά, χαίρομαι γιατί δειλά δειλά αρχίζει να ισχύει και εδώ η εποπτεία, γιατί έχουμε ανάγκη από αυτήν τη βοήθεια, Πιο υπεύθυνα, όμως!
Το "μαύρο" χρήμα πλεονάζει στον κλάδο και μόνο οι νέοι σε ηλικία θεραπευτές δίνουν απόδειξη πληρωμής υπηρεσιών. Αρκετοί μάλιστα, χρεώνουν συνεδρία κει είτε πας είτε όχι, πρέπει να την πληρώσεις!
Σχολείο μετά μπουλινγκ και εδώ, λοιπόν??Last edited by Αναζητηση; 12-03-2015 at 13:05.
12-03-2015, 14:01 #6
Η δική μου εμπειρία από ψυχολόγο ήταν πολύ καλή.
Πιστεύω πως σε μερικά θέματα μπορούν να βοηθήσουν πολύ.
Δυστυχώς στα δικά μου όχι και έτσι η λύση ήταν φυσικά ο ψυχίατρος :-)
Τουλάχιστον ήταν λύση :-)
Σίγουρα πάντως θα ήθελα να συνδυάσω ψυχίατρο με ψυχολόγο αλλά δυστυχώς κοστίζουν πολύ και για την ώρα είναι ένα ανέφικτο έξοδο.
Άλλωστε θεωρούμαι κατηγορία που θα παίρνει αντικαταθλιπτικά για πάντα και όσο τα παίρνω είμαι πολύ καλά.
Αν και γενικά νομίζω πως ο ψυχολόγος παντού μπορεί να προσθέσει ειδικά αν είναι καλός.
Οι αμοιβές είναι τουλάχιστον αισχρές.
Τελευταία φορά που ρώτησα ήταν 50€ (πριν 2 χρόνια)
ενώ μπορείς να βρεις και μαύρα (ω ναι ακόμα και εκεί μαύρα) με 30€...................
Θεωρώ τα 30€ τουλάχιστον κλοπή όταν εγώ δούλευα 9+ ώρες για 15-20€ περίπου.
Τουλάχιστον ο ψυχίατρος και με βοήθησε πολύ και είναι δωρεάν και αν είναι καλός προτιμώ να πληρώσω αυτόν για φουλ επίσκεψη.
Πολλοί ψυχίατροι κάνουν και ψυχολογική υποστήριξη (μπορούν άραγε όμως;) αλλά όχι μέσω εοπύυ εκεί για την φουλ ώρα μου είχε ζητήσει 30€
12-03-2015, 15:09 #7
Εγω ειμαι αρκετα ικανοποιημενη με την ψυχοθεραπευτρια μου ,κατα καιρους ομως εχω πεσει και εγω σε αχρηστους ειδικους.
Οι τιμες που ακουω ειναι οντως εξωφρενικες , σε εμενα ευτυχως καλυπτει το ταμειο το 100% της θεραπειας.
.
Κανενας σοβαρος θεραπευτης δεν σου κανει δωρο ψυχοθεραπεια , ουτε σε κανει προσκληση για να πας στο γραφειο του. Αρα αν μας πλησιαζει ειδικος , να εχουμε το νου μας. Το πιο πιθανο ειναι να ψαρευει πελατεια.
12-03-2015, 15:57 #8
Ασφαλώς και η δουλειά του ψυχολόγου, αν είναι υπεύθυνος, με εμπειρία, δίνει πιο σταθερή βοήθεια.
Όταν υπάρχει ένα τρέχον σοβαρό πρόβλημα ή μακροχρόνιο, η ανάλυση και η συζήτηση είναι πιο βαθιά από τα ψυχοφάρμακα, που ίσως θα κουκουλώσουν πρόχειρα το πρόβλημα σου.
Κάπου οι ίδιοι οι ειδικοί έχουν κάνει κωμικοτραγικό το θέμα της αμοιβής τους. Συμφωνώ ότι η χρηματική αμοιβή εμποδίζει να αναπτυχθεί συναίσθημα στη σχέση, εξάλλου η δουλειά τους είναι. Και, εμείς, οι "πελάτες" ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ανοίγουμε την καρδιά μας σε μια αμειβόμενη σχέση.
Πιθανόν επεμβαίνει το συναίσθημα που αντιδρά, γιατί 50 ευρώ παίρνει ένας ιδιώτης καρδιολόγος, όμως αυτός σε βάζει σε μηχάνημα, δεν εξερευνά την ψυχή σου, σε πολύ επείγουσα περίπτωση.
Ο ψυχίατρος βολεύει στους ταχείς ρυθμούς ζωής μας, πού χρόνος και χρήμα για ψυχοθεραπεία ??
Σ' αυτό το τρεχαλητό, είναι κι αυτοί που βλέπουν φως και.... γδέρνουν οικονομικά!
Κι εγώ πιστεύω ότι είναι πολλά τα 30 ευρώ πια, όπως και να το δεις....
12-03-2015, 18:45 #9
Το θέμα για εμένα προσωπικά δεν είναι το ποσό που σίγουρα είναι μεγάλο αλλά αν όντως πιάνει τόπο και προσφέρει κάποια βοήθεια αυτό το επάγγελμα σε περιπτώσεις σαν την δική μου που καλώς ή κακώς δεν πήγαμε όταν έπρεπε.Δηλαδή όταν εγώ πάω στον ψυχολόγο (φέτος το νοέμβριο τελευταία φορά) εκθέτοντας τα σοβαρά προβλήματα που με απασχολούν σε ότι αφορά την κοινωνικοποίηση μου,την δυσκολία μου να κάνω φίλους,την αδυναμία να πλησιάζω κοπέλες που μου αρέσουν κτλ και ακούω συμβουλές του στυλ "πχ όταν πας στο σουπερμάρκετ πες καλημέρα στην ταμία για να συνηθίσεις να μιλάς σε άγνωστο κόσμο" νομίζω ότι μου κάνει πλάκα μιας και έτσι και αλλιώς απο την στιγμή που μένω μόνος μου και απο το σπίτι θα βγω και θα πάω να ψωνίσω και δουλεύω οπότε καθημερινά θα μιλήσω με κόσμο για τα απλά πράγματα κτλ.Ποιος ο λόγος λοιπόν εγώ προσωπικά να πειστώ ότι ο ψυχολόγος θα με βοηθούσε σε κάτι;
12-03-2015, 19:05 #10
Συμφωνώ ότι η χρηματική αμοιβή εμποδίζει να αναπτυχθεί συναίσθημα στη σχέση, εξάλλου η δουλειά τους είναι. Και, εμείς, οι "πελάτες" ας μην ξεχνάμε ποτέ ότι ανοίγουμε την καρδιά μας σε μια αμειβόμενη σχέση.
http://www.e-psychology.gr/selfhelp/...anavitsas.html
12-03-2015, 20:12 #11
Πολύ καλή διευκρίνιση! Εχουμε ικανούς ψυχοθεραπευτές στη χώρα μας, τελικά?? Το οικονομικό μέρος αποτελεί επένδυση ζωής, αν πέσεις σε καλό θεραπευτή.
Από ότι βλέπω, όμως, οι ειδικοί στην Ελλάδα κάνουν τη γνωστή "αρπαχτή"... ελληνικό προνόμιο και δαιμόνιο γαρ και ούτε έχουν πάρει τις γνώσεις και πείρα που θα ΄πρεπε να έχουν.
Εχει κλείσει ο κύκλος της ψυχοθεραπείας μήπως ή έγινε απλά βιοπορισμός και εύκολος πλούτος??
Αυτό είχα στο βάθος του μυαλού μου, κυρίως.
Ευχαριστώ ;)
12-03-2015, 21:09 #12
οταν καπιος εχει σκοπο να παει θα παει οτι κ αν του πεις κ οσο κ αν προσπαθεις να τον πεισεις για το αντιθετο αντιθετα αν δεν εχει σκοπο να παει δε θα παει οσο κ αν προσπαθουν οι αλλοι να τον πεισουν να το κανει με διαφορους ισως πονηρους τροπους
οι ανθρωποι παντα κρυβουν το τι πραγματικα θελουν πισω απο καλες δικαιολογιες για να μη πουν τη φραση ηθελα κ το εκανα στο τελος οι πραγματικες αποψεις που εχει καπιος θα βγουν στην επιφανεια
ν τη γνωστή "αρπαχτή"...Last edited by αλεξανδρος_77; 12-03-2015 at 21:33.
12-03-2015, 21:25 #13
Aλέξανδρε έχεις πάντα έναν τρόπο να είσαι εντός θέματος.Εγώ πράγματι ψάχνω μια ζωή δικαιολογίες για να μην αντιμετωπίσω στα ίσια τον ευατό μου και τα όποια ψυχολογικά μου προβλήματα.Πάντα θα βρω έναν τρόπο να κρύψω το όποιο πρόβλημά μου κάτω απο το χαλάκι και χρειάζομαι ένα πολύ δυνατό σοκ για να καταλάβω ότι πρέπει να κάνω το οτιδήποτε που αφορά την ψυχική και σωματική μου υγεία.Με απλά λόγια αν δε με πάρει κάποιος απο το χεράκι και να με πετάξει με το ζόρι μέσα στη "θάλασσα" και να με κρατάει εκεί μέχρι να πνιγώ ή να μάθω να κολυμπώ δε σκοπεύω από μόνος μου να το κάνω
12-03-2015, 23:59 #14
Αλέξανδρε, πρέπει μήπως να καταργηθούν ψυχολόγοι και ψυχοθεραπεία μέσω αυτών ??
Εγω τουλάχιστόν εδώ καταλήγω, για τους ιδιώτες ψυχολόγους, που πιάνουν δουλειά και σε μια δημ, υπηρεσία για ψάρεμα πελατών.
Τι θα γίνουν όμως όσοι δεν μπορούν να πάρουν φάρμακα για διάφορους λόγους υγείας??
Το θέμα απασχολεί χρόνια τον λεγόμενο δυτικό κόσμο και γνωρίζω ψυχολόγο παλιάς γενιάς, που εκμεταλλεύτηκε κόσμο. αλλά και πήρε μέχρι δημόσιες εκτάσεις ανεβαίνοντας κοινωνικά, χωρίς να μπορεί να τον ενοχλήσει κανείς.
Την ερώτηση απευθύνω σε όλους εδώ, γιατί δεν μπορεί να υπάρχει τόση γραφικότητα, τύπου Μσυρογιαλούρου...
Ας μην καεί και το χλωρό μαζί με το ξερό...
Σε όλα τα επαγγέλματα υπάρχουν καλές ή κακές εξαιρέσεις.
13-03-2015, 02:15 #15
σε ολα τα επαγγελματα δεν υπαρχουν καλες κ κακες εξαιρεσεις σε ολα τα επαγγελματα υπαρχει καλη πλευρα κ κακη πλευρα οπως ακριβως κ στα φαρμακα που βοηθουν σε ενα πραγμα γραφοντας κατεβατα απο παρενεργειες.
η μονη διαφορα ειναι πιον θα διαλεξεις για να δεις το νομισμα με τις δυο οψεις εγω τουλαχιστον που ειχα γνωστο μου γειτονα ενως φιλου μου που εμενε στο πανω διαμερισμα του φιλου μου που μιλαγαμε ωρες για ψυχολογικα θεματα ολες τις αναποδες πλευρες του απλα της εκανα γαργαρα επειδη ηταν φιλος μου.... η αυταπατη του τελειου που φανταζονται καπιοι δεν ειναι τιποτε αλλο απο δημιουργημα της φαντασιας τους αφου πολυ απλα στη φυση τελειο δεν υπαρχει.