Results 16 to 30 of 77
Thread: Κτητικότητα...Βοήθεια!
-
10-03-2011, 16:12 #16
ντριμ, φαίνεσαι έξυπνη και συνειδητοποιημένη κοπέλα.
αλήθεια πιστεύεις πως είναι ποτέ δυνατό να πιστεύει πως έχει δίκιο?
Το μόνο που πιστεύει είναι πως όλα πρέπει να γίνουν σύμφωνα με το δικό του θέλω και την ανατροφοδότηση της ανασφάλειας του. Αυτός έχει θέμα, αυτός πρέπει να στο λύσει και ξέρεις ποιο είναι το κακό? Όσα επιχειρήματα και να προβάλεις, όσο σωστά και αν είναι, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σου κάνει το παράλογο, λογικό. Ήδη σε έφτασε να ανναρωτιέσαι αν είσαι ελέφαντας.
- 10-03-2011, 16:16 #17
καθε χρονο και χειροτερα αν και εγω ποτε δεν ειχα ζηλειες γιατι εγω ημουν δεδομενη βλεπεις...αλλα ηταν τα δικα μας, αλλα αναφερω την αντιδραση οταν τα πραγματα πιεζουν και ενα παραδειγμα διαφυγης που για εκεινον ηταν απλο και περασε αλλα πηρα και την διαβεβαιωση οτι την επομενη φορα θα ειναι και η τελειωτικη.
10-03-2011, 16:16 #18
Σιγα σιγα θα απευαισθητοποιηθει με το θεμα χωρισμος. Στο λεω εκ πειρας. Θα το συνηθισει, πεταγε το εσυ συχνα πυκνα, και δωσε ενα τελειωτικο οταν δεις οτι δε θα κανει κακο στον εαυτο του, και μην ξαναγυρισεις ποτε πια πισω, μην απαντας τηλ, μηνυματα, κουδουνια τπτ τπτ τπτ. Αλλες σου σχεσεις ηταν ετσι, υπηρχε ζηλεια? Γιατι συνηθως αυτο γινεται μοτιβο..
10-03-2011, 16:19 #19
Μάταια δηλαδή προσπαθω να του ανοίξω τα μάτια... Επειδη μοιραζομαστε τη ζωη μας, επειδη εχω αριστες σχεσεις με την οικογενεια του θα ειναι ανυποφορο για μενα να πιστευει και να λεει μετα τον χωρισμο μας οτι εφυγα γιατι "ηθελα να κανω τη ζωη μου" και όχι επειδη αυτος με κακοποιούσε. Θέλω να μπει στο μυαλό ότι φταίει και ότι έχει πρόβλημα! Τότε μόνο θα ηρεμήσω και θα μπορέσω να φύγω. Να έχω σιγουρευτεί πρώτα ότι ξέρει τους λόγους. Βέβαια έτσι πως μου τα λέτε καλύτερα να φύγω ΤΩΡΑ γιατί δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση...
10-03-2011, 16:24 #20
Είχα μια τέτοια σχέση στα 18, τωρα ειμαι 26, με καποιον μεγαλυτερο που ηταν ακριβως ετσι, βεβαια τοτε ημουν μικρη με αυτον δεν ειχαμε δεθει ιδιαιτερα και τον χωρισα πολυ ευκολα.Θυμαμαι οτικι εκεινος εκλαιγε απειλουσε οτι θα αυτοκτονησει κλπ αλλα τοτε ημουν 18 δεν τον πηρα στα σοβαρα, δε μεναμε μαζι και μαζι.Απλα τον χωρισα. Τι να κανω carrie ξερει οτι ειμαστε σε τεντωμενο σκοινι θα περιμενω να παμε σε ειδικο θα παμε μεσα στο μηνα γιατι αυτη ηταν η τελευταια μας συμφωνια. Δε μου απαντησε κανεις στην απορια μου εαν ο ψυχολογος θα του μπορεσει αμεσως να του κανει διαγνωση? Μπορει δηλ με την πρωτη συνεδρία να του ξεκαθαρίσει πως εχει προβλημα?
10-03-2011, 16:28 #21
ει, περίμενε!
Θα φύγεις μόνο οταν βεβαιωθείς πως έκανες τα πάντα.
Καταρχήν θα του δώσεις να καταλάβει πως αν δεν αλλάξει αυτή η κατάσταση θα χωρίσεις.
Στη συνέχεια θα του πεις πως ο μόνος τρόπος για να κάτσεις είναι να πάτε μαζί σε έναν ειδικό. Μόνο τότε θα σου δείξει πως πραγματικά το παλεύει για να μη σε χάσει. Πιστεύω πως αμα σε δει αποφασισμένη θα το κάνει. Πρόσεχε: μονο αν σε δει αποφασισμένη και δεν καταλαβαίνεις από κλάμματα και απειλές.
Πριν απ όλα αυτά απευθύνσου μόνη σου σε έναν ειδικό΄ώστε να σου πει μερικά πράγματα για να το χειριστείς. Αν δεν έχεις χρήματα, πάρε τηλ στο Δήμο σου και ψάξε για το κέντρο ψυχικής υγείας της περιοχής σου που είναι δωρεάν. Αν του πεις και αυτό, θα καταλάβει πως δεν αστειεύεσαι και δεν θα μπορεί για καιρό ακόμη να φέρεται έτσι.
10-03-2011, 16:30 #22
ματαια ματαια ματαια! Αυτα ειναι για τον δικο σου εγωισμο, να καταλαβει αυτος κι αλλοι οτι αυτος εχει το προβλημα οχι εσυ, αν θες πραγματικα να κοιταξεις τον εαυτο σου και οχι ψευτικους εγωισμους, πρεπει να σηκωθεις να φυγεις! Πολυ απλα! Γιατι σου κανει ΚΑΚΟ! Ο,τι και να του πει ο ψυχολογος, αυτο δε σημαινει οτι ο φιλος σου θα αλλαξει (κι αν αλλαξει η αλλαγη θα κρατησει 3 μερες).
10-03-2011, 16:32 #23
θεοφανια εγω πιστευω οτι δε μπορει να αλλαξει, και οτι αν τον πιεσει προκειμενου να μην την ζηλευει, πιο πιθανο ειναι, επειδη αυτος ο ανθρωπος δε μπορει να υπαρχει σε μια σχεση χωρις να ζηλευει, να ξενερωσει με την ντριμ και να την γραφει, να την κερατωνει ακομ ακαι να την χωρισει, και μετα βεβαιως θα την κατηογρει, και η ντριμ θα αισθανεται ενοχες!
10-03-2011, 16:33 #24
10-03-2011, 16:35 #25
το σύνηθες είναι αυτό, αλλά πάντα υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Αν την αγαπάει κατά βάθος, (κατά πολύ βάθος γιατί απ ότι φαίνεται είναι εγωκεντρικός και με βαθιά θέματα), ίσως σε μια προσπάθεια του να μη τη χάσει να το παλέψει με έναν ειδικό.
Αυτό όμως, μόνο αν τον ταρακουνήσει αρκετά θα το δει.
10-03-2011, 16:49 #26
Συμφωνώ με την carrie (δε με αφήνει να σε ανατροφοδοτήσω). Δε θα αλλάξει γιατί το θέλεις εσύ, αν δεν είναι δική του ανάγκη και δεν έχει φτάσει να θελήσει να αλλάξει με δική του ευθύνη και πρωτοβουλία. Γιατί ίσως και να το δει ως εκβιασμό όλο αυτό το πάμε πάμε/
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
10-03-2011, 17:19 #27
νομιζω πως ναι, οτι ο ψυχ μπορει να καταλαβει τι σοι προβλημα εχει. αν ειναι εμπειρος κ καλος στη δουλεια του, εννοω. βλεπουν πολλα περιστατικα. κ μπορει να του το πει. ομως αυτο πώς θα σου λυσει το προβλημα? τι προσδοκιες εχεις? οτι επειδη θα του το πει ενας ειδικος, οτι αυτοματα θα το δεχτει? κατα πασα πιθανοτητα αυτο που θα συμβει ειναι οτι ο φιλος σου θα θυμωσει παρα πολυ κ θα αμφισβητησει τον ειδικο. αν ο φιλος σου εχει προβλημα παθολογικης ζηλειας, αυτο ειναι πολυ σοβαρη διαταραχη. αυτα τα προβληματα δε λυνονται στο τσακ μπαμ. μιλαμε μαλλον για προβλημα που σχεδον δεν λυνεται.
τεσπα, το προβλημα της μεγαλης ζηλειας ειναι του φιλου σου, δεν ειναι δικο σου.
εμενα μου κανουν καποια αλλα πραγματα εντυπωση, τα οποια ωστοσο αφορουν τη δικη σου συμπεριφορα, σκεψεις, κλπ σε ολη αυτη την ιστορια.
λες οτι τα εχεις φτιαξει με 2 που ειχαν κ οι δυο παθολογικη ζηλεια? με καποιον αλλο που δεν εχει τετοιο θεμα εχεις σχετιστει ποτε? πώς γινεται κ τραβας τετοιους? υπαρχει κατι στη συμπεριφορα τους που εσενα σου αρεσει? να ειναι ο αλλος τοσο κολλημενος πανω σου? ξερεις, οταν ενα μοτιβο αρχισει κ επαναλαμβανεται πολλες φορες, παυει να ειναι θεμα τυχης. καποιος ασυνειδητος ψυχικος μηχανισμος πολλες φορες μας ωθει στο να επαναλαμβανουμε διαρκως παρομοιες επιλογες κ συμπεριφορες.
επισης λες οτι αν χωρισεις σε ενοχλει πολυ η γνωμη των δικων του? για ποιο λογο? εσυ θα εχεις τους λογους σου να φυγεις απο αυτη τη σχεση, αν το κανεις. καταπιεζεσαι, δεν αντεχεις αλλο, η οποιος αλλος λογος. γιατι θα επρεπε οι αλλοι να συμφωνησουν μαζι σου οτι εχεις δικιο? γιατι οι αλλοι θα επρεπε να βλεπουν τα πραγματα οπως εσυ?
10-03-2011, 17:31 #28
κατα πασα πιθανοτητα ζητας πολλα! βεβαια ποτε δεν μπορουμε να ειμαστε απολυτοι κ να ξερουμε με βεβαιοτητα. αλλα συνηθως αυτο που ζητας δε θα γινει.
καποια δικη σου αναγκη αγγιζεις εδω. να εισαι η καλη, η σωστη, να παρεις αποδοχη απο τους αλλους, δεν ξερω, εσυ ξερεις καλυτερα.
10-03-2011, 18:00 #29
γνωμη μου ειναι οτι αυτος δεν το καταλαβαινει οτι εχει αδικο. εχει αυτες τις πεποιθησεις τοσο κολλημενες στα ματια του, ο τροπος που βλεπει τον κοσμο ειναι οχι σαν να φοραει γυαλια, σα να φοραει φακους επαφης που εχουν τελεια εφαρμογη στο ματι του κ δεν καταλαβαινει οτι μπορει να κανει κ λαθος. ισως το καταλαβαινει ολος ο περιγυρος, αλλα αυτος οχι. κ δε μπορει να του περασει καν η ιδεα απο το μυαλο οτι μπορει να κανει κ λαθος. γι αυτο ειναι κ τοσο δυσκολο να θεραπευτει ο ιδιος απο το προβλημα του. γιατι κατ αρχην δεν μπορει καθολου να καταλαβει οτι ο ιδιος εχει προβλημα.
απο εκει κ περα εσυ τι θα κανεις? θα γινεις η θυσια του κ ο οσιομαρτυρας επειδη αυτος δεν καταλαβαινει κ επειδη η συμπεριφορα του δεν ειναι μια συνειδητη, ελευθερη επιλογη, αλλα προιον εντονων ψυχοπαθολογικων προρμησεων?
σκεψου το αυτο το τελευταιο. δικαιολογεις μεσα σου να κατσεις να τραβας αυτα επειδη αυτος δεν καταλαβαινει? κ αν κατσεις με ποιον τροπο θα τον βοηθησεις να καταλαβει? ισα ισα το ακριβως αναποδο θα επιτυχεις. θα του επιβεβαιωσεις το κοσμοθεωρητικο του μοντελο οτι εχει δικιο, γιατι αυτος θα το ερμηνευσει, οτι γι αυτο καθεσαι, επειδη οι σωστες σχεσεις ειναι ετσι οπως τις περιγραφει. μονο μεσα απο καποια δικη σου αλλαγη, κ πιθανοτατα μεσα απο την απωλεια, ισως θα μπορεσει να ξεκουνησει λιγακι απο τις ιδεες του κ να προβληματιστει μπας κ κανει κατι λαθος (αν κ χλωμο το βρισκω).
10-03-2011, 23:38 #30
Κατ αρχας σας ευχαριστω ολους πολυ..ακουσα πολλα πραγματα που δεν τα ηξερα.
Carrie και Λου ειχα κι αλλες σχεσεις που ηταν μια χαρα και δεν ειχαν σχεση με ζηλειες κλπ απλα ανεφερα οτι ειχα αλλη μια τετοια σχεση οταν ημουν μικρη απο την οποια κ εφυγα αμεσως.
Οσο για το οτι με νοιαζει τι θα πουν οι γονεις του πιστευω ειναι λογικο, αφου μου φερονται αψογα, με αγαπανε.. πως θα φανει αν μια μερα εξαφανιστω κ ο δικος μου τους πει οτι εγω εφυγα γιατι κοιταω την παρτι μου? δεν θα μου αρεσει.. βεβαια αυτο δεν θα ειναι κ λογος να μην χωρισω. απλα θα προτιμουσα να ξερουν την αληθεια.
Πιστευετε δηλ οτι ειναι σοβαρο το θεμα της παθολογικης ζηλλιας?οτι ειναι σχεδον ανιατο? σημαινει δηλ οτι εχει πολυ σοβαρα θεματα μεσα του? τι να πω... τοσο ατυχη να μαι? Πιστευα οτι αν πηγαιναμε σε καποιον ειδικο θα εβλεπε λιγο πιο καθαρα, οτι θα τον βοηθουσε να δει μεσα του και θα βελτιωνοταν σιγα σιγα. Αλλα απ οτι καταλαβαινω απο τα λεγομενα σας αυτη η διαδικασια μπορει να παρει κ χρονια και ναι δεν αξιζει να θυσιασω εγω τη ζωη και να ταλαιπωρούμαι.
Σήμερα ας πούμε μου κανε θέμα επειδή αγόρασα κατι παπούτσια με τακούνια που του φάνηκαν πολύ ψηλά για να τα φοράω όταν είμαι μόνη. Είναι να τρελαίνεσαι!!!Δηλ αν τα πω και πουθενα θα γελάνε... confused:
Xanax και Ναρκωτεστ!
20-07-2025, 20:57 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή