Results 16 to 30 of 39
-
23-03-2011, 17:08 #16
της gilian flynn δεν ειναι αυτό?? ακουστα το εχω αλλα οχι δεν το εχω διαβασει.....η αληθεια ειναι πως θελω πολυ καποια στιγμη να το διαβασω....
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
- 23-03-2011, 17:10 #17
δεν θυμαμαι καλα την συγγραφεα το χω σπιτι μου. βαλε στο google τον τιτλο να δεις. πιστευω θα το βρεις πολυ ωραιο και θα βρεις σημεια του εαυτου σου που δεν ηξερες πως να εκφρασεις με λογια
I m a Good Person With Bad Attitude
23-03-2011, 17:15 #18
ναι αυτη το χει γραψει...διαβασα στο google την περιληψη...πολυ καλο μου φανηκε...θελω πολυ να το διαβασω....με συναρπαζουν τετοια βιβλια.....
11-04-2011, 16:58 #19
δεν ξες ποσο σε καταλαβαινω..ειναι απλα ενα φαγητο και τρελενεσαι ενω ξες πως 8α καταληξει..οχι την επομενη μερα αρχιζω διαιτα..αλη8εια λεω..μια ζωη τα ιδια..δεν ξερω αν σε βοη8ησει παντως εγω ειχα κανει μια λιστα με πραγματα που αφου τα κανω και οταν τα κανω νιω8ω χαρουμενη πχ στην δικη μου περιπτωση ειναι το τρεξιμο..το κολυμπι..το περπατημα..αναρωτιεμαι καμοια φορα αν πε8ανω 8α ειμαι υπερηφανη για την ζωη που εζησα?εγω δεν ονειρευτηκα τετοια ανουσια προβληματα..εβλεπα στο φορουμ με αν8ρωπους που εχασαν και εωιωσα τοσο χαζη που κα8ομαι και στεναχωριεμαι γι αυτα ενω 8α μπορουσα να εχανα καποιον....
11-04-2011, 18:30 #20
ναι αλλα οποτε βλεπεις και φανταζεσαι τα χειροτερα για 5 λεπτα το σκεφτεσαι και νιωθεις καλητερα και ευγνωμων, αλλα αμεσως ερχεται παλι η απορροφηση του προβληματος σου. κανενα προβλημα δεν ειναι αμελητεο μην νιωθεις ασχημα επειδη υποφερεις απο κατι ενω αλλοι εχουν κατα την γνωμη σου χειροτερα...............
μην ξεχνας πως ενα μερμυγκακι για μας, ειναι ο ελεφαντας καποιου αλλουI m a Good Person With Bad Attitude
11-04-2011, 20:25 #21
κι εγω τα ιδια νιωθω κ τσαντιζομαι πως ενα κωλοφαγητο κ μια κωλοαρρωστια μπορει να κανει ανω κατω τη ζωη σου κ ενω ξερω πως θα καταληξει εκεινη τη στιγμη δεν σκεφτομαι, δεν νιωθω τιποτα, δεν ειμαι καν ο εαυτος μου κ μετα οταν συνερχομαι νιωθω απιστευτη αηδια κ μισος..μισος για το φαγητο, μισος για τον ευτι μου, μισος για τους αλλους, μισος για τα παντα...
κανω κι εγω ενα σωρο δραστηριοτητες αλλα οταν ειναι να με πιασει το βουλιμικο δεν πα να χτυπιεμαι δεν το γλιτωνω με τιποτα..βεβαια καποια μικρη προοδο εχω κανει αλλα πολυ μικρη εχω πολυ δρομο μπροστα μου κ δεν ξερω ποτε αν κ κατα ποσο θα το ξεπερασω..
κι εγω σκεφτομαι αν πεθαινα αν θα ημουν ικανοποιημενη απ τη ζωη που εζησα κ το συμπερασμα στο οποιο καταληγω ειναι οτι μαλλον βλεπω τον εαυτο μου ως loser αλλα κι απ την άλλη σε πολλα που μας συμβαινουν δεν φταιμε εμεις αλλα σημασια εχει να το παλευουμε κ να μην το βαζουμε κατω..
γενικα ο καθενας το δικο του προβλημα ξερει κ τραβαει κ για αυτον ειναι το επικεντρο που του επηρεαζει με καθε τροπο τη ζωη εγω γενικως αποφευγω να συγκρινω καταστασεις κ προβληματα μεταξυ τους γιατι σε πολλα δεν υπαρχουν κοινα σημεια αρα ουτε μετρο συγκρισης κ το βρισκω κ λιγο ανουσιο..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
12-04-2011, 11:31 #22
ρε ειναι εκνευριστικο να ερχονται και να σου βαζουν στο κεφαλι λογια οπως ''υπαρχουν πιο σοβαρα κ εσυ ασχολεισαι με αυτο '' αντε και ''μπιπ'' ρε ''μπιπ'' σε ενοχλησα? υπαρχει ενας Θεος και κρινει ποιος υποφερει κ ποιος οχι αν και κατα την γνωμη μου και ειμαι αμειληκτη σε αυτο ολοι υποφερουν με τον δικο τους τροπο!
I m a Good Person With Bad Attitude
12-04-2011, 18:36 #23
αυτο ακριβως! εμενα η μανα μου συνεχως με πρηζει με το οτι κ καλα αυτα που περναω εγω δεν ειναι τιποτα κ δες ο ενας τι εχει κ ο αλλος τι εχει κ φερνει κ παραδειγματα με σκοπο να μου δειξει οτι ντεμεκ τα δικα μου ειναι ασημαντα κ λυνονται ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ κ στην τελικη οσο εγωιστικο κ αν ακουγεται γιατι θα πρεπε να με νοιαζουν δλδ τα προβληματα του καθενος?? σορρυ αλλα δεν με νοιαζει εγω το δικο μου κοιταω κ σ αυτο επικεντρωνομαι αλλωστε ολοι ο καθενας κοιταει τα δικα του περισσοτερο κ για αυτον αυτο που εχει ειναι αυτο που εχει σημασια κ επηρεαζει τη ζωη του...
12-04-2011, 18:41 #24
12-04-2011, 18:57 #25
18-04-2011, 17:21 #26
Μία απορία:
Όλοι όσοι πάσχουν από βουλιμία θέλουν μετά να προκαλέσουν εμετό για να τα βγάλουν ή δεν είναι απαραίτητο;
Και αν ναι γιατί; Για να μην πάρουν κιλά;
Και επίσης για τι ποσότητες φαγητού μιλάμε;
Ευχαριστώ και συγνώμη αν είναι αφελή τα ερωτήματά μου[COLOR="blue"]Ciao S. :/[/COLOR]
18-04-2011, 17:48 #27
Γεια σου καλα κανεις κ ρωτας , δεν ειναι καθολου αφελη τα ερωτηματα σου...
Στη νευρικη βουλιμια κανεις ανα διαστηματα βουλιμικα επεισοδια στα οποια σε πολυ γρηγορο χρονο τρως μεγαλες ποσοτητες φαγητου συνηθως γλυκων, σοκολατοειδων η σνακς κ μετα ειτε προκαλεις εμετο προκειμενου να ξεφορτωθεις το φαγητο ειτε παιρνεις καθαρτικα (ειτε τα κανεις κ τα 2)..
Το γιατι γινεται αυτο ειναι μεγαλο θεμα κ επισης ειναι σχετικο, στον καθενα μπορει να προεκυψε απο διαφορετικους λογους τους οποιους με ψυχοθεραπεια κ εσωτερικη ενδοσκοπηση μπορει να αναζητησει αλλα κ να βρει τις αιτιες δεν σημαινει απαραιτητα οτι λυνεται το προβλημα απλα ξερεις τουλαχιστον που οφειλεται...
Εγω ειμαι βουλιμικη περιπου ενα χρονο κ πιστευω μου προεκυψε ως συνεχεια της νευρικης ανορεξιας που περασα στα 17 (αλλα δεν ξεπερασα ως προς το ψυχολογικο κομματι) κ εξαιτιας του οτι ειμαι τελειομανης κ αγχωδης κ εχω τεραστια εμμονη για τα κιλα κ δεν τα εχω καλα με τον εαυτο μου κ ετσι ξεσπαω..." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
18-04-2011, 18:00 #28
Υπάρχει η καθαρτικού τύπου βουλιμία όπου επέρχεται η «κάθαρσις» μετά το επεισόδιο,δηλαδή η ακυρωτικού τύπου πράξη:εμετός,χρήση καθαρτικών
και υπάρχει και η μη καθαρτικού τύπου βουλιμία όπου δε γίνεται κάτι τέτοιο.Στον δεύτερο τύπο μπορείς να πεις ότι συγκαταλέγονται και τ'άτομα που έχουν ως διαδικασία ακύρωσης την εξαντλητική άσκηση,γιατί δεν είναι πράξη άμεσης αποβολής της τροφής.( έχει ας πούμε έμμεσο ακυρωτικό χαρακτήρα )
Το κάνουν γιατί δε θέλουν να χαλάσει η εικόνα που επιθυμούν να έχουν για τον εαυτό τους.Το κάνουν γιατί έχουν ταυτίσει την ευτυχία με μια εικόνα γι'αυτούς,γιατί νομίζουν ότι έχουν απωλέσει τον έλεγχο, για πολλούς εσώτερους λόγους.
Οι ποσότητες φαγητού είναι υποκειμενικές.Σίγουρα είναι πάρα πολύ περισσότερο από τέτοιες που θα καταναλώσει ένας μέσος άνθρωπος στον ίδιο χρόνο.Για να έχεις μια εικόνα,κάντες τριπλάσιες, με αυτό που σου λέω να είναι καθαρά ενδεικτικό.
18-04-2011, 18:09 #29
Σας ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις :)
[COLOR="blue"]Ciao S. :/[/COLOR]
18-04-2011, 18:16 #30
Για το δευτερο τυπο που λες ειναι πιο σπανιος κ πιο αναποτελεσματικος γιατι με την εξαντλητικη ασκηση προσπαθεις να χασεις τις θερμιδες αλλα με ολα αυτα που εχεις φαει ποσο ποια πρεπει να ασκηθεις για να τις χασεις...κ εφοσον εχεις φαει τον αμπακο δεν μπορεις μετα να κανεις γυμναστικη πρεπει να περασουν τουλαχιστον 5-6 ωρες κ παλι το αισθανεσαι το φαι οτι σε βαραινει...
πιο συνηθισμενο ειναι ο εμετος κ τα καθαρτικα γιατι ξεφορτωνεσαι το φαγητο φευγει τελειως απ τον οργανισμο..αν κ με τα καθαρτικα πιο πολυ υγρα χανεις κ ηλεκτρολυτες κ οχι θερμιδες..
οσον αφορα την ποσοτητα που λετε θα μιλησω εξ ιδιων ωστε να δωσω μια εικονα επι του θεματος..στο τελευταιο μου βουλιμικο πριν μια βδδομαδα περιπου εφαγα : 1 ατομικη πιτσα, ενα καλτσονε, 3 κρουασαν, 2 σοκοφρετες, 1 πακετο μπισκοτα με σοκολατα κ ενα γιαουρτι ολα σε χρονο dt κ μετα καθαρτικα.." I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."