Results 16 to 30 of 32
Thread: ocdcure
-
17-03-2011, 10:27 #16
ocdcure κατά την γνώμη μου αυτό είναι που κάνεις λάθος, να μην θέλεις να αλλάξεις..και μην ακούσω την κλισέ super-γραφική έκφραση "ο άνθρωπος δεν αλλάζει.."!! Μια χαρά αλλάζει!
πχ εγώ παλαιότερα ήμουν συνεσταλμένη και τώρα είμαι κοινωνικότατη! Πως έγινε αυτό? Έβλεπα ότι η ντροπαλότητα μου με έκανε σε κάποια πράγματα δυσλειτουργική και άρχισα σιγά σιγά να την αντιμετωπίζω.
Αν θες την γνώμη μου, πρέπει να αναθεωρήσεις κάποια πράγματα έτσι όπως τα σκέφτεσαι, να "ανοίξεις" τους ορίζοντές σου και να αρχίσεις να κάνεις κάποιες ενέργειες προς την λύση του προβλήματός σου, είτε αυτό είναι να πας σε ψυχολόγο, είτε οτιδήποτε εκτός από αυτοκαταστροφικές λύσεις όπως λήψη ουσιών. Ο οργανισμός σου, σου χτύπησε καμπανάκι, κάτι που σημαίνει ότι κάτι πρέπει να αλλάξεις στη ζωή σου για να απαλλαγείς από το άγχος σου και ό,τι συνεπάγεται αυτό (κρίσεις πανικού, ιδεοψυχαναγκασμοί).
Φιλικά
- 07-05-2011, 20:58 #17
Aπ τα λιγα που διαβασα θα προσπαθήσω να σου πω τη γνωμη μου.Ειδικα τα ναρκωτικα που αναφερεις μπορουν να σου προκαλέσουν μεγάλη ζημια κ δεν χρειαζεται να τα παρεις πολλες φορες.Μπορει να γινει κ με την πρωτη,και ιδιαιτερα απ τη στιγμη που οπως λες εχεις κ την προδιαθεση.Εγω καπως ετσι την πατησα και αναθεματίζω την ώρα και τη στιγμη.(κ μετα απ αυτο ημουν τοσο καμμενη που πιστευα οτι αν παρω αλλο ενα ισως επανελθω στην κατασταση που ημουν πριν!)Μονο αναλυση της σκεψης σου δεν θα σ αφησουν να κανεις αφου ειναι παραισθησιογονα κ μπορει να σε οδηγησουν σε εντελώς κουλα συμπερασματα.Δεν ειναι απαραιτητο οπως λες οτι ουτος η αλλως κατι θα ξεσπασει ειτε κανεις ειτε δεν κανεις χρηση.
Καταλαβαίνω οτι οταν εισαι απελπισμενος ψαχνεις παντου λυσεις,αλλα σχεδον με βεβαιοτητα πιστευω οτι δεν ειναι αυτη.αντιθετως..
Ακομα κι αυτο που λες να σου προκαλουσε,εχεις σκεφτει ποτε οτι αυτη η ευφορια κ η ανακουφιση που πιθανον περιμενεις σε κανει να κολλησεις?
Οσον αφορα το χορτο,κι εγω το θεωρουσα αθωο στην αρχη και μου πηρε πολλααα χρονια για να μπορεσω να αναγνωρισω κ να παραδεχτω οτι μακροπροθεσμα κανει ζημια.Ειδικα στο αγχος κ στις αρνητικες σκεψεις(πέρα απ τα καμμενα κυτταρακια,που απο καποια ηλικια κ μετα δυσκολα αναγεννιονται).Υποτίθεται πως γινεται η χρηση για ευδιαθεσια κ χαλαρωση αλλα οταν καποιος ειναι αρνητικός,κολλαει στις αρνητικες του σκεψεις περισσοτερο απο οσο οταν ειναι σε "νορμαλ"κατασταση.Οποτε χανει το νοημα του.Μπορεις αν θελεις τουλαχιστον να το ελλατωσεις κ να το κανεις μια στις τοσες μονος σου αφου αυτο λες οτι σε ευχαριστει.να ξερεις ομως οτι κ αυτο επηρεαζει
Τα συναισθηματα που εχεις τα βραδια κ τα πρωινα,ειναι πολυ κοινα.Κι εγω καπως ετσι αισθανομαι τις περισσοτερες φορες,το βραδυ πριν κοιμηθω εχω μια αισιοδοξια για το αυριο και την επομενη ειμαι τα ιδια σκατα..αλλες φορες ουτε το βραδυ ειμαι αισιοδοξη.;ρ
Νομιζω αυτα δηλωνουν εκτος των αλλων υπαρξη καταθλιψης και καλο θα ηταν να παψεις να αφηνεις την κατασταση να εξελισσεται κ να χειροτερευει.
Ξεκινα επισκεψη σε καποιον σωστο ειδικο,ισως σου δωσει αντικαταθλιπτικα που δεν εχουν καμια σχεση με τις παρενεργειες αλλων φαρμακων και επηρρεασουν τη σεροτονινη σου οπως αναφερεις κ εσυ καπου.Οταν καλυτερεψεις σιγα σιγα ο γιατρος σου θα σου τα κοψει.Το κυριοτερο ειναι να μπορεσεις να συζητησεις κα να βρειτε απο κοινου λυσεις
Μην απελπιζεσαι(ειναι μεγαλη παγιδα της καταθλιψης αυτο),κ μην αφηνεσαι
09-05-2011, 10:45 #18
ocdcure ειναι μεγαλη μαλακια να ξαναμπλεξεις με ναρκωτικα κ να πιστευεις οτι θα σου λυσουν αυτα το προβλημα..περιστασιακα μπορει να νιωθεις καλυτερα αλλα δεν φανταζεσαι μακροπροθεσμα τι προβληματα μπορει να σου δημιουργησουν...κ αν εχεις κ μια προδιαθεση οπως λες αυτα επιτεινουν τον χρονο για να εκδηλωθει κατι...αλλα κ να μη εχεις κ να τη βρισκεις με μπαφο οσο ελαφρυ κ να το θεωρεις κ οτι σε βοηθαει, αργοτερα θα φανουν οι συνεπειες...εγω εκανα 3 χρονια στο λυκειο χορτο περιστασιακα κ δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα...μετα αρχισαν να μου εμφανιζονται ενα ενα...κ τωρα ειμαι 20 χρονων κ εχω ενα σωρο προβληματα τα οποια δεν ξερω αν εχουν καπια σχεση με τις μαλακιες που εκανα τοτε στην τρελη εφηβεια μου απανω κ πολλες φορες το σκεφτομαι κ λεω οτι αμα δεν εκανα ισως καποια πραγματα να μην προεκυπταν...ο οργανισμος δεν ξεχναει δυστυχως..
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
09-05-2011, 21:11 #19
Το χασίς δεν πρέπει να κάνει καλό καλό είναι να το κόψεις.Πολύ ωραία τα γράφεις τα υπόλοιπα.Είναι σίγουρα βιοχημική η λύση στο πρόβλημα απλά η πενικιλίνη δεν έχει βρεθεί ακόμα.Όπως το 1900 είχαμε φυματικούς που πέθαιναν επειδή δεν είχε βρεθεί η πενικιλίνη έτσι και σήμερα οι ψυχασθενείς υποφέρουν από έλλειψη φαρμάκων.Το 2100 μπορεί να γελάνε με τις ψυχιατρικές ασθένειες.Το mdma δεν ξέρω τι είναι...
10-05-2011, 15:05 #20
το mdma einai κατι σαν,ή το ιδιο το extasy απ οσο καταλαβα.Αυτα απο μια προχειρη αναζητηση στο νετ:
[Επιδράσεις] Το έκσταση επιδρά 30-60 λεπτά από τη λήψη και διαρκεί 2-4 ώρες. Αυξάνει την πίεση, αυξάνει τους παλμούς, προκαλεί εφίδρωση και διαστέλλει τις κόρες των ματιών. Σε μερικές περιπτώσεις προκαλεί ναυτία και εμετό. Οι ψυχικές επιδράσεις είναι χαλάρωση, ευφορία και συμπάθεια για τους άλλους.
Ο συντονισμός του ατόμου όμως μπορεί να επηρεαστεί από το "έκσταση", γι' αυτό είναι επικίνδυνο να οδηγεί κανείς ή να χειρίζεται μηχανήματα υπό την επήρειά του.
[Υπερβολική δόση] Εκτός από τις παραπάνω συνέπειες το MDMA μπορεί να προκαλέσει άγχος, παράνοια, ψύχωση, παραισθήσεις που διαρκούν 24-72 ώρες. (εδω να πω οτι για μενα ενα ηταν αρκετο-και μεχρι τοτε ημουν γερο "κεφαλι"(δυσκολα την ακουγα με αλλα λογια)-..και η "παρανοια" συνεχιζεται..)
Όποτε καποιος που ηδη εχει ενα θεματακι μακριά!
Να προσθέσω οτι αυτη η αισθηση βαρεμάρας,κ ελλειψης ενδιαφεροντων που αναφέρεις odcure μπορεί να είναι συνεπεια του χασις κι οχι καταθλιψης που ανεφερα παραπανω.Μπορεί να ειναι και τα δυο μαζι.Καλο θα ηταν να το ψαξεις.
και σου υπενθυμίζω οτι καποτε ουτε εγω το καταλαβαινα αυτο,αλλα ισχυει.
Genehunter:μακαρι να γίνει αυτο που λες.Πραγματικα μακάρι να μπορούσε να γίνει.Να αντιμετωπίζεται στο μελλον μια ψυχική ασθενεια σαν μια βαριά ίωση.Κι ακόμα πιο δυσκολο ας είναι,αρκει να αντιμετωπίζεται.Γιατί τωρα απλα κουκουλώνεται,με πολλές θυσίες του ασθενους.Αμην και ποτε!Last edited by niah; 10-05-2011 at 15:39.
24-07-2011, 02:00 #21
καλο ποστ φιλε αλλα διαφωνω με το δ) που γραφεις...μου θυμιζει τους ψυχαναγκασμους που κανουμε εμεις οι ιδεοληπτικοι...το να βαλεις ενα ευχαριστο γεγονος η εικονα στη θεση του αρνητικου μοιαζει με την εξουδετερωση που κανουμε για να αισθανθουμε καλυτερα...αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι οτι πρεπει οσο μπορεις να "συμφιλιωθεις" με τις εμμονες,απομυθοποιησε τις,αγνοησε τις οσο μπορεις μεχρι που καποια στιγμη θα ερχονται μονες τους αλλα θα σου προκαλουν ολο και λιγοτερη ενοχληση...με το να τις αποφευγεις και να τις αντικαθιστας με θετικες εικονες δειχνει οτι φοβασαι ακομα να τις αντιμετωπισεις και να τις αποδεχτεις...τουλαχιστον,αυ τη ειναι η δικη μου οπτικη στο θεμα
24-07-2011, 05:20 #22
δεν ξερω ψυχιατρο στη θεσσαλονικη, αλλα το μονο που ξερω σιγουρα ειναι οτι τα ναρκωτικα σε κανουν να ζεις παραλληλα με τον υπολοιπο κοσμο. δεν εχω δοκιμασει τιποτα αλλα πολλοι παιδικοι φιλοι απο τη γειτονια (τους ξερω απο τα 4, ειμαστε 30), μετα απο 10- 12 χρονια που πινουν χασις το μονο πραγμα που ολοι παθανε ανεξαρτητως χαρακτηρα και οικογενειακων προβληματων ειναι οσα εσυ περιγραφεις!!! Μου τους θυμισες με οσα ειπες.
Α. ξεκινα γυμναστικη
Β. χομπι οτι ναναι, αρκει να παιρνας 1 με 2 ωρες τη μερα σε κατι το οποιο να μην εχεις ξανακανει.
Γ. μιλα σε δικους ανθρωπους αλλα να θυμασαι οτι αυτα που λες και νοιωθεις τα μισα ειναι λογια του μπαφου.
Δ. πηγαινε σε ψυχολογο.
Το πιο βασικο να καταλαβεις δεν εισαι αρρωστος!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!απλα κολλημενος.
ΒΡΕΣ ΧΟΜΠΙ.
ΒΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΤΕΛΟΣ ΟΙ ΠΑΡΕΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΓΑΡΙΛΙΚΙΑ
ειναι απλο αν κανεισ κατα βαση χασις, για πιο βαριες καταστασεις δεν ειμαι ειδικος,
Αυτο που ξερω σιγουρα ειναι οτι ο ανθρωπος εχει πολλες δυναμεις και πολλες δυνατοτητες
Πιστεψε σε κατι μην παραμενεις απαθης.
24-07-2011, 14:04 #23
Tres bien!
Σε ένα topic εξισώσαμε (δεν αναφέρομαι σε όλους, παρά σε μερικούς, δυο για την ακρίβεια) τα εξαρτησιογόνα με τα φάρμακα βασιζόμενοι σε προσωπικές εμπειρίες, βολικές παραδοχές, δικαιολογίες της "ναρκοκουλτούρας".
Ocdcure δεν είμαι ειδικός αν και φαντάζομαι ότι κάτι τέτοιο στο έχουν ήδη προτείνει οι ειδικοί. Καταχρήσεις και ψυχολογικά είναι επικίνδυνο και εξαιρετικά απροσδιόριστο μείγμα. Το πρώτο που μάλλον πρέπει να κάνεις είναι να ξεπεράσεις αυτά τα πάθη σου. Και βέβαια χρειάζεσαι βοήθεια για αυτό. Τα φάρμακα που υπάρχουν καταπολεμούν σε συντριπτικό ποσοστό την ΙΨΔ, τώρα εαν εσύ δεν ακολούθησες σωστά την φαρμακευτική αγωγή (είτε δεν εκανες είτε έκανες χρήση παράλληλα) δεν ευθύνεται κανένας γιατρός για αυτό. Δυστυχώς στην χώρα που ζούμε είναι πιο εύκολο να απεμπλακείς απο την ΙΨΔ παρά από τα ναρκωτικά (εννοώντας σαν προτεραιότητα το δεύτερο).""Ο μοναδικός σκοπός του e-psychology είναι να προσφέρει έναν χώρο όπου όλοι θα μπορούν να ανταλλάξουν [B]ιδέες[/B] και [B]εμπειρίες[/B] και να συζητήσουν θέματα της Ψυχικής Υγείας.""
25-07-2011, 12:51 #24
το lsd δρα στα θυλακια του εγκεφαλου και σε ριχνει απο κατατονια σε υπερδιεγερση με αποτελεσμα η συνεχη αλλαγη διαθεσης να κλαταρει και να πεσεις σε μονιμη σχιζοφρενεια. απο κει και περα δεν θα εχεις προσβαση στις αισθησεις σου και θα αποκτησεις και τον ψυχαναγκασμο της ''ασυνειδητης υπακοης'' δλδ, οταν θα σου λενε κατι θα το κανεις αυτοματα χωρις σκεψη............
I m a Good Person With Bad Attitude
26-07-2011, 08:29 #25
Δεν διαφωνώ φίλε με τη δική σου μέθοδο, εάν οδηγεί στην αποδυνάμωση τους, στη μείωση της συχνότητας και της έντασης τους και τελικά στο ξεπέρασμα. Όμως όταν έρχονται δεν πρέπει να τις αφήνεις να κάνουν κουμάντο και να αλωνίζουν, χρειάζεται να τις αντιμετωπίσεις με κάποιο τρόπο την ώρα που έρχονται ή βρίσκονται σε εξέλιξη. Το απομυθοποίησε τις το καταλαβαίνω ως, κατανόησε το παράλογο, το εξωπραγματικό τους, το ότι είναι δημιουργήματα του νου και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και τά αρνητικά συναισθήματα που δημιουργούν. Η αντιμετώπιση ξεκινά για μένα πρώτα με αυτό. Η κατανόηση αυτή για μένα οδηγεί στην αποδυνάμωση σταδίακά και στοι ξεπέρασμα. Είναι και να εξασκήσεις το νου να κάνει αυτή τη διεργασία κάθε φορά που σου έρχονται τετοιες σκέψεις. Ίσως η συμφιλίωση που λες να ταυτίζεται με την κατανόηση που περιγράφω. Άυτή είναι η αντιμετώπιση, κατανόηση τους ως τετοιων και μετά σταμάτημα. Το να έρχομαι πρόσωπο με πρόσωπο μαζί τους με τον τρόπο αυτό δείχνει ότι δεν τις φοβάμαι και τις αντιμετωπίζω.
Το να τις αντικαθιστώ με θετικές εικόνες ή να φεύγω από το χώρο που είμαι ή να κάνω ένα χόμπι είναι το επόμενο στάδιο. Δεν είναι απλά και μόνο να αντιμετωπίζεις τις εμμονές, αρνητισμό κλπ, είναι και να παίρνεις θετική ενέργεια. Θετική ενέργεια που θα λειτουργεί ως αντίβαρο, που θα φέρνει με την πάροδο του χρόνου αυθόρμητα θετικές εικόνες στο νου αντι εμμονές. Λειτουργεί στο νου όπως μια τράπεζα όπου αυξάνεις τις καταθέσεις και μειώνεις το χρέος. Αυτή η θετική ενέργεια όσο αυξάνει τόσο μειώνει την ένταση και τη συχνότητα των εμμονών.
Συμφωνώ με αυτά που προτείνει η elen d. Όσον αφορά τις ουσίες είπλα απλά φυγή, ζεις στη ψευδαίσθηση, δεν λύνουν κανένα πρόβλημα, αλλά προσθέτουν στο τέλος κι άλλα προβλήματα.γιάννης
06-09-2011, 12:23 #26
Γεια σας. ¨εχει να γράψει καιρό κάποιος σε αυτό το ποστ, αλλά το διάβασα και μου πέσανε τα μαλλιά...(από τον αρχικό χρήστη, όχι τους μετέπειτα).
Λοιπον:
1. Το χασίς υπερτονίζει τη συναισθηματική κατάσταση στην οποία ήδη βρίσκεται ο χρήστης, άρα στην περίπτωσή μας μόνο χειρότερα μπορεί να φέρει.
2. Τα φάρμακα που καταπολεμούν την ΙΨΔ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ ούτε προκαλούν εθισμό. Οπότε δεν υπάρχει δικαιολογία ούτε για LSD ούτε για ο,τιδήποτε άλλο.
Φίλε μου το πρόβλημά σου (πέρα από OCD ή ο,τιδήποτε άλλο μπορεί να διαγνώσει γιατρός, και όχι εμείς) είναι η χρήση...έχεις εθισμό, και ζητάς άλλοθι για να πάρεις περισσότερα ναρκωτικά, και όποιος στο φόρουμ ήταν/ είναι χρήστης, μπορεί να το επιβεβαιώσει...
3. Οι μέθοδοι που προτείνει ο Γιάννης, ο φιλόσοφος κτλ. είναι μια χαρά (προσαρμοσμένες στην ιδιαιτερότητα του καθενός, γιατί ο επαναπροσδιορισμός των αρνητικών σκέψεων με θετικές, δεν είναι απαραίτητα καταναγκαστικός, βαζίζεται στην αντικατάσταση των δυσλειτουργικών συστημάτων της γνωσιακής) αλλά ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ για το Γιώργο...όχι μέχρι να επισκεφθεί γιατρό για να κόψει τα ναρκωτικά, να δει ο γιατρός τι άλλο φταίει και να τον βάλει σε μια σειρα...η κοροϊδία, τα χρήματα κτλ. δε μπορούν να δικαιολογήσουν το "θέλω LSD για να γίνω καλά", λυπάμαι.
06-09-2011, 22:27 #27
Πλήρη ενημέρωση είχες για το θέμα των ναρκωτικών, δεν μπορείς να πεις! Και ελπίζω να καταλάνβεις ότι δε σε βοηθάνε πουθενά. Ειδικά αυτό το μπέρδεμα που σου δημιουργεί το χασις οταν βρίσκεσαι με φίλους, το έχώ ζησει και εγώ. Το χασις σου μεγιστοποιεί ο,τι εχεις στο κεφάλι σου εκείνη τη στιγμη. είσαι χαρουμενος; θα αρχίσεις να γελάς σα χαζός, είσαι άνθρωπος με ψυχαναγκασμούς, θα στους τινάξει στα ύψη.΄Νομίζω ότι οι τεχνικές που έγραψαν οι παραπάνω φίλοι, είναι πολύ καλές για να σε βοηθήσουν με τις σκέψεις σου, νομίζω ότι το πρόβλημά σου δε, λύνεται και μπορείς να βοηθηθείς και με φαρμακευτική αγωγή. (που καμία σχέση δεν έχει μιας και το ανέφερες με τα ναρκωτικά που μπορεί να ξεκίνησαν ως φάρμακα, αλλά η χρηση τους όπως γινεται ουδεμία σχέση εχει με τον αρχικό τους σκοπό). Εμένα με παρακολουθεί γιατρός από τη Θεσσαλονίκη. Αν ακόμη δεν σου έχουν προτείνει κάποιον τα παιδιά απο εδώ στείλε μου π,μ.
Προσπάθησε να χαλαρώσεις, όλα λύνονται, όχι όμως με τον τρόπο που εσύ βρήκες.
07-09-2011, 02:25 #28
30-01-2013, 11:52 #29
Προσπάθησε να κόψεις τις ναρκωτικές ουσίες σου κάνουν κακό
18-02-2013, 11:47 #30
Φίλε καλημέρα.
Άσε τα ναρκωτικά, δεν κάνουν καλό σε κανένα.
Αν είσαι αποφασισμένος να ξεπεράσεις το OCD σου, σιγουρα θα τα καταφερεις.
Παρακάτω παραθέτω την πιο σωστή τακτική καταπολέμησης του :
ρίξε μια ματια εδώ
http://www.e-psychology.gr/forum/sho...l=1#post424169
Therapy as treatment for obsessive-compulsive disorder (OCD)
The most effective treatment for obsessive-compulsive disorder is often cognitive-behavioral therapy. Antidepressants are sometimes used in conjunction with therapy, although medication alone is rarely effective in relieving the symptoms of OCD.
Cognitive-behavioral therapy for obsessive-compulsive disorder (OCD)
Cognitive-behavioral therapy for obsessive-compulsive disorder (OCD) involves two components:
Exposure and response prevention involves repeated exposure to the source of your obsession. Then you are asked to refrain from the compulsive behavior you’d usually perform to reduce your anxiety. For example, if you are a compulsive hand washer, you might be asked to touch the door handle in a public restroom and then be prevented from washing. As you sit with the anxiety, the urge to wash your hands will gradually begin to go away on its own. In this way, you learn that you don’t need the ritual to get rid of your anxiety—that you have some control over your obsessive thoughts and compulsive behaviors.
Cognitive therapy focuses on the catastrophic thoughts and exaggerated sense of responsibility you feel. A big part of cognitive therapy for OCD is teaching you healthy and effective ways of responding to obsessive thoughts, without resorting to compulsive behavior.
Four Steps for Conquering Symptoms of Obsessive-Compulsive Disorder (OCD)
Psychiatrist Jeffrey Schwartz, author of Brain Lock: Free Yourself from Obsessive-Compulsive Behavior, offers the following four steps for dealing with OCD:
RELABEL – Recognize that the intrusive obsessive thoughts and urges are the result of OCD. For example, train yourself to say, "I don't think or feel that my hands are dirty. I'm having an obsession that my hands are dirty." Or, "I don't feel that I have the need to wash my hands. I'm having a compulsive urge to perform the compulsion of washing my hands."
REATTRIBUTE – Realize that the intensity and intrusiveness of the thought or urge is caused by OCD; it is probably related to a biochemical imbalance in the brain. Tell yourself, "It's not me—it’s my OCD," to remind you that OCD thoughts and urges are not meaningful, but are false messages from the brain.
REFOCUS – Work around the OCD thoughts by focusing your attention on something else, at least for a few minutes. Do another behavior. Say to yourself, "I'm experiencing a symptom of OCD. I need to do another behavior."
REVALUE – Do not take the OCD thought at face value. It is not significant in itself. Tell yourself, "That's just my stupid obsession. It has no meaning. That's just my brain. There's no need to pay attention to it." Remember: You can't make the thought go away, but neither do you need to pay attention to it. You can learn to go on to the next behavior.
Source: Westwood Institute for Anxiety Disorders
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή