ocdcure - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 3 FirstFirst 123
Results 31 to 32 of 32

Thread: ocdcure

Casius συμφωνώ. Εχω γνωρισει τη μεθοδο αυτη. Εχω γραψει γι αυτη παλια στο φορουμ και συμφωνω με τις διαπιστωσεις σου γι αυτη!! Θελει όμως πολλή κουραγιο να την εφαρμοσεις.
    γιάννης

Quote Originally Posted by ocdcure View Post
    Γεια σας, ονομαζομαι γιωργος και ειμαι 22 χρονων απο μικρο παιδι υποφερω απο ιδεοψυχαναγκασμους,αγχη,φο βιες και έλλειψη αυτοπεποιθησης.
    Προσφατα επισκεφτηκα καποιον ψυχολογο οπου και ξεκινησαμε για ενα μικρο χρονικό διάστημα (γνωστικη-συμπεριφορικη ψυχοθεραπεια), για λογους κυριως κοροϊδίας και οικονομικους σταματησα.
    Λοιπον υστερα απο αρκετο ψαξιμο κυριως στο ιντερνετ διαπιστωσα οτι ακομα και οι γιατροι δεν ξερουν τι τους γινεται αλλα δεν θελω να τα παρατησω τωρα οχι ακομα , εχω σκοπο να επισκεφτω καποιον ψυχιατρο αυτη την φορα μηπως και μου δωσει να καταλαβω τι ακριβως συμβαινει στον εγκεφαλο μου. Θελω να το παλεψω μονος μου γιαυτο λοιπον εχω καποιες αποριες....
    γνωριζει καποιος να μου πει αν καποια ναρκωτικη ουσια βοηθαει στον ιδεοψυχαναγκασμο , διαβασα στο ιντερνετ οτι το lsd ισως να βοηθαει ισως να χειροτερεψει και την κατασταση μου ,οι επιλογες μου λιγοστευουν καθε μερα και η ζωη μου περναει μεσα σε ανουσιες σκεψεις.
    Θελω να τονισω οτι τα τελευταια 5 χρονια μπορει και παραπανω καπνιζω σε καθημερινη βαση χασις, επισης προσφατα εφαγα Mdma οσο ημουν επι την επήρεια οι ιδεοψυχαναγκαστικες σκεψεις εξαφανιστηκαν εντελως , ισως επειδη επαναφερει τα κανονικα ορια σεροτονίνης, λοιπον σας παρακαλω ας απαντησουν οσοι ειχαν καποια παρομοια εμπειρια η εχουν δοκιμασει καποια ναρκωτικα ,συγνωμη για την ακαταστασια και τα ορθογραφικα λαθη και ευχαριστω για τον χρονο σας.
    Γνωστό το φαίνομενο με το ναρκωτικό αυτό και το γράφει και η διεθνής βιβλιογραφία επιδρά στους υποδοχείς της σεροτονίνης.Τα φάρμακα επιδρούν στα ένζυμα που διασπούν τη σεροτονίνη.Δηλαδή αφήνουν τη σεροτονίνη πιο πολύ στον εγκέφαλο για να συνδέεται με τους υποδοχείς.Τι ακριβώς συμβαίνει με την ιδψ δεν ξέρει κανείς ακριβώς.Η κρατούσα άποψη είναι ότι πρόκειται για δυσλειτουργία της αμυγδαλής του εγκεφάλου μάλιστα άτομα που έπαθαν εγκεφαλικό και η ροή αίματος στην αμυγδαλή μειώθηκε εμφάνισαν συμπτώματα ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχής !
    Υπάρχει επίσης η άποψη ότι άτομα με ιδεοψυχαναγκαστική δαιταραχή έχουν χαμηλή ποσότητα μυελίνης στα νεύρα τους δηλαδή δεν έχουν πολλά καλώδια με αποτέλεσμα να γίνεται βραχυκύκλωμα.Ουσιαστικά πρόκειται για βραχυκύκλωμα σκέψεως !
    Υπάρχουν πολλές προσεγγίσεις.Η κλασσική φαρμακοθεραπευτική με αντικαταθληπτικά , η θεραπευτική με συμπληρώματα , η θεραπευτική με ψυχοθεραπεία και η θεραπευτική δια της θρησκείας.Διαλέγετε και παίρνετε.Ξέρω άτομα που έχουν θεραπευτεί και με τις 4 μορφές.Μην το αφήνετε πάντως διότι υπάρχει λύση.
    Προσωπικά μετά από πολλά χρόνια φαρμακοθεραπείας είμαι σε στάδιο αρκετά ικανοποιητικό άνω του 90% ιάσεως.Βέβαια δυστυχώς με κάποιες παρενέργειες όχι όμως ιδιαίτερες κυρίως δυσκοιλιότητα και σκέφτομαι σιγά σιγά να διακόψω την φαρμακευτική αγωγή διότι πλέον έχω επιστρέψει σε μία αρκετά ικανοποιητική κατάσταση.
    Επίσης μετά από εξετάσεις του ψυχιάτρου βρήκαμε ότι είχα πολύ χαμηλή την βιταμίνη Β6 στο αίμα ! Το ωραίο είναι ότι μετά τη φαρμακοθεραπεία η βιταμίνη Β6 επανήλθε σε φυσιολογικά επίπεδα ! Αυτό για όσους λέγουν ότι δεν υπάρχει βιολογικό υπόβαθρο στην ασθένεια.Θα μου πείτε μπορεί να ήταν τυχαίο.Υπάρχουν όμως μελέτες που το γενικεύουν σε πολλούς ασθενείς το φαινόμενο.
    Βασικά έξοδος στο τούνελ υπάρχει και αν συνδυαστούν αρκετές θεραπευτικές προσεγγίσεις δίδεται ικανοποιητική λύση και με μικρό κόπο.Γενικά ένα πράγμα που χρειάζονται τα άτομα αυτά είναι ηρεμία και αποφυγή αγχώδους κατάστασης.Θα βλέπεις ποιες καταστάσεις σου προκαλούν άγχος και θα φεύγεις μακρυά ! Επίσης καλόν είναι να κοπούν τα τσιγάρα και οι καφέδες όσο μπορείς.Προσωπικά κάνω υγιεινή διατρόφη και ποτέ δεν κάπνισα και δεν ήπια αλκοόλ πράγμα το οποίο με βόηθησε πάρα πολύ και σε άλλα θέματα υγίειας.Πρώτο πράγμα που θα κάνεις είναι να δεις πότε και τι σε αγχώνει και να το βγάλεις από τη ζωή σου αφενός και αφετέρου να κοιτάξεις μήπως με κάποιο συμπλήρωμα διατροφή βελτιώσεις την κατάσταση (Β complex για αρχή) και στη συνέχεια αν η κατάσταση είνα ανυπόφορη προχώρησε σε φαρμακευτική αντιμετώπιση να δεις αποτέλεσμα ή σε ψυχοθεραπεία αν σε ηρεμεί.Καλή τυχή και να σκέφτεσαι ότι υπάρχει λύση.Δεν είσαι μόνος.

Page 3 of 3 FirstFirst 123