Results 16 to 21 of 21
Thread: Ποιος φταιει;
-
14-03-2011, 11:17 #16
Λουνατικ, εχεις σκεφτει οτι μπορει να χρειαστει να περιμενεις για καποιο διαστημα, ισως και μερικων ετων, μεχρι να μπορεις να κανεις κατι για να βοηθησεις? Το ρωταω αυτο γιατι καποια μελη εχουν ηδη επισημανει πως πιθανως να ευθυνεται η ηλικια για ολο αυτο, και πως στα πλαισια ολων των πιεσεων και κακοποιησεων που δεχεται, η αντιδραση της ειναι αν οχι φυσιολογικη τοτε μαλλον αναμενομενη... Ειναι συγκινητικο το ενδιαφερον σου για την ξαδερφη σου, ειδικα η διαθεση σου ακομη και να συζησετε οταν ενηλικιωθεις ωστε να μπορεσεις να την υποστηριξεις. Σκεφτομαι ομως οτι μπορει να χρειαστει να ενηλικιωθει πρωτα η ιδια, ωστε να εχει και νομικα ανεξαρτησια. Επισης, σιγουρα απαραιτητη προϋποθεση για να δεχτει τη βοηθεια σου ειναι να θελει κατ' αρχην η ιδια να βοηθηθει και δεν ειμαι σιγουρος οτι διαφαινεται μια τετοια διαθεση απο μερους της, τουλαχιστον για την ωρα. Αληθεια, πιστευεις οτι αν δεν δρασει συντομα θα καταστραφει για παντα? Οτι μετα την ενηλικιωση της δεν θα υπαρξουν ευκαιριες να στραφει σε εσενα η ακομη και να κανει στροφη 180 μοιρων σε ο,τι εχει να κανει με τη ζωη της? Κατανοω την αγωνια σου, ειναι καποιας που νοιαζεται ειλικρινα και αναγκαζεται να παρακολουθει απο αποσταση οσα συμβαινουν στη ζωη ενος ανθρωπου που αγαπα. Απλως σκεφτομαι οτι ειναι οντως πολυ ευαισθητη ηλικια τα 16 και μου ερχεται στο νου μια βασικη συμβουλη σχετικα με τη σταση των "μεγαλυτερων" απο εμας απεναντι στους εφηβους: οτι δεν θελουν απο εμας να ειμαστε τελειοι η να κανουμε τα παντα για αυτους, αλλα να ειμαστε απλως εκει. Αν και οποτε μας χρειαστουν.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
- 14-03-2011, 15:21 #17
Δεν ξερω καν ποια θεση πρεπει να παρω!
Συμφωνω εν μερη μαζι σας συνφορουμιστες μου.Το μονο που με ανησυχει απλα ειναι η σωματικη και ψυχικη της υγεια τα αλλα περι ανεμων και υδατων πιστευω οτι και μονη της καποια στιγμη θα τα τακτοποιησει... και παλι ευχαριστω :) Επισης αποφασισα μαλλον να μιλησω με την θεια μου για την συμπεριφορα της...
14-03-2011, 15:34 #18
Κυριε John11,μπορειτε να εκφρασετε οσες γνωμες θελετε (και πιστευετε οτι πρεπει να διατυπωθουν ) εξαλλου δεν μπηκα εδω για να συγκρουστω με τις αποψεις σας...με απασχολει κατι και ειπα να το μοιραστω ...ΜΠΑΣ και βγαλω ακρη....
Επισης οταν μιλαω στον πληθυντικο π.χ "θα πεσουν να με φανεεεεεεε'' και ''απο τοτε δεν με στειλανε ξανα ελλαδα επειδη και καλα εβγαλα
γλωσσα'' ...Ναι! εννοω την θεια μου και την μανα μου!!! :) ευχαριστω
14-03-2011, 16:06 #19
Κατα τη γνωμη μου οσο και να μιλησεις στη μανα της δεν προκειται να βγει ακρη, πρεπει να πεισεις την ιδια να παει σε ειδικο. Καταρχην αν οπως λες την χτυπουσε , το πιο πιθανο θα ηταν να θελει να ψιλοκαλυπτει και το ολο σκηνικο.
Αυτο που βρισκω ανησυχητικο ειναι η επισκεψη σε κοινωνικη λειτουργο. Δεν ξερω αλλα στην Ελλαδα που βρισκομαστε, για να γινει κατι τετοιο συνηθως τα πραγματα πρεπει να εχουν φτασει στο απροχωρητο, δεν ξερω και πως ακριβως προεκυψε αυτη η επισκεψη. Επισης κατι αλλο που πολλοι ,οπως ισως κι εσυ μπορει να ξεχνανε ειναι οτι δε μπορεις σε καμια περιπτωση να ξερεις τι συμβαινει μεσα στο σπιτι καποιου, συνεπως αυτο που λες οτι ηταν υπερβολικη η ξαδερφη σου δυστυχως ειναι κατι που δε μπορεις να το ξερεις. Και εδω που τα λεμε τις περισσοτερες φορες νομιζω τα πραγματα ειναι πολυ χειροτερα απο οσο φαινονται.
Εξισου ανησυχητικο και το οτι φευγει απο το σπιτι.
Και κατι ακομα, με ποιο ακριβως σκεπτικο πηρατε τηλεφωνο στη φιλη της κοπελας και της ειπατε να ξεκοψει? Ποιος μπορει να κρινει τι λογια εβαζε και αν ειχε δικιο?
14-03-2011, 19:44 #20
14-03-2011, 20:30 #21
Ωραία. Αλλά το κύριο για μένα δεν είναι αν θα εκφράσω τη γνώμη μου ή την άποψή μου, αλλά να μην την εκφράζω άδικα. Αλλά εδώ νομίζω ότι αξίζει να προχωρήσουμε λίγο.
Επισης οταν μιλαω στον πληθυντικο π.χ "θα πεσουν να με φανεεεεεεε'' και ''απο τοτε δεν με στειλανε ξανα ελλαδα επειδη και καλα εβγαλα
γλωσσα'' ...Ναι! εννοω την θεια μου και την μανα μου!!! :) ευχαριστω
Αν συνεχίσεις θα δεις ότι υπάρχει βία. Που εκφράζεται σαν "εμείς (θεία και μητέρα) θα κάνουμε ότι θέλουμε χωρίς να σε ακούμε, και αφού τολμάς και έχεις αντίρρηση σου κόβουμε το να βλέπεις και να υποστηρίζεις την ξαδέλφη σου. Και δεν προσέχουν, ούτε τους νοιάζει αν τυχόν έχεις δίκιο ή άδικο, τα λες σωστά ή λάθος.
Με το παραπάνω σκετπικό, πάμε σε αυτό που είπες:
"Πριν 3 χρονια πηραμε μπροστα στην ξαδερφη μου την φιλη της τηλεφωνο και ειπαμε να κοψει καθε επαφη μαζι της...φυσικα δεν ειχαμε τετοιον σκοπο αλλα η φιλη της ηταν πολυ κωλοβο φιδι απο'τι ανακαλυψαμε εβαζε λογια στην ξαδερφη μου για την θεια μου...γενικα η συμπεριφορα της αρχισε να γινεται περιεργη απο τοτε που γνωρισε εκεινη την κοπελα ...".
Απ' ότι καταλαβαίνω, η φίλη της προφανώς είπε ότι και η θεία της συμπεριφέρεται ίδια με τη μητέρα της. Και, αν συμφωνείς με τα προηγούμενα είχε δίκιο, σωστά; Τότε ο άνθρωπος που λέει το σωστό μετατρέπεται σε φίδι κολωβό!!! Και τρέχουν να τον φάνε οι άλλοι (πήρες την ίδια θέση και εσύ!). Θα διαπιστώσεις ότι από την ξαδέλφη σου διώχνονται όσοι την υποστηρίζουν (εσύ, η φίλη της, κλπ). Και το κακό είναι ότι εσύ έκανες ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έπρεπε. Βοήθησες να διώξουν τη φίλη της, από καλή πρόθεση φαντάζομαι, αλλά με σίγουρη προκατάληψη αφού αγαπάς τη μητέρα σου. Μπορείς να κατάλαβεις την προκατάληψη;
Δες λοιπόν, ότι πρώτα απ' ολα εσύ πρέπει να καταλάβεις την κατάσταση, να δεις τις πραγματικές απόψεις και πράξεις των άλλων, όχι από το φίλτρο του αν τους αγαπάς ή όχι. Με τον ίδιο τρόπο, κύρια δες και τη μητέρα σου. Όταν καταλάβεις καλά θα είσαι πιο έτοιμος να κάνεις το σωστό.
Αν νομίζεις ότι χρειάζεσαι περισσότερα, πες μου.Last edited by John11; 14-03-2011 at 20:53.