Όλοι οι σχιζοφρενείς μένουν μόνοι τους; - Page 6
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast
Results 76 to 90 of 195
    White υπαρχει ποσοστο που περναει ενα δυο επεισοδια κ το ξεπερναει.
    Αυτο δεν αναιρει την διαγνωση.

Υπαρχουν επισης πολλοι που ακουνε κατα γραμμα τον γιατρο τους. Σε αυτους ανηκει ο φιλος μου πχ. Οτι πει ο γιατρος.. Νομος!!
    Πολλες φορες μπορει να διφωνησω σε κατι, αλλα ο φιλος μου εχει την αποψη, που οντως ειναι σωστη, οτι μια δυο φορες δεν τον ακουσα κ βρεθηκα στην αλλη οχθη, ενα ματσο χαλια. Απο τοτε που τον ακουω αισθανομαι ολο κ καλυτερα.
    Πως να μην τον ακουει;;
    Εμενα ο γιατρος του μου ειπε οτι θα μου κανει καλο να μιλαω σε φορουμ για συντροφους γιατι θα μπορω να μιλαω για καθημερινα προβληματα. Αλλα να μην του το πω ποτε για να μην αρχισει να μπαινει κ αυτος.

Οσο γιατι να μην γραφουνε, εε εγω πχ σας διαβαζω ενα χρονο κ τωρα αποφασισα να γραψω. Δεν υπαρχει λογος, απλα δεν ημουν ετοιμη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Εγώ μιλάω για ευτυχία και συγκεκριμένα για της γουαιτ που έβγαλε το παραπονο της πως δεν βρίσκει κάποιον, πως είναι μόνη.
    Της είπα λοιπόν πως πρέπει να είναι λιγότερο αρνητική και καχύποπτη
    Κοίτα ούτε γω έχω φίλους όλη την ώρα να ασχολούνται μαζί μου, ούτε κοπέλα έχω και παρόλο που έχω κάνει σχέσεις παλαιότερα δεν καλύπτω την μοναξιά μου στο παρόν. Αρνητικός και καχύποπτος έχω υπάρξει αρκετές φορές πιστεύω. Δεν θα ήθελα να εξαφανιστεί και το παραμικρό ίχνος καχυποψίας εδώ που τα λέμε γιατί κυκλοφορούν καί απατεώνες. Δεν πρέπει να είμαστε και λίγο καχύποπτοι Θεοφανία ή όλα είναι ρόδινα και πρέπει να βάλουμε μανταλάκια στο στόμα για διαρκή χαμόγελο?

Senior Member
    η απαντηση ειναι απλη ινσεκτ! τσεκαροντας πηγαινουμε. αλλα μια υπερβολικη καχυποψια δε βγαζει καπου. παθαινοντας μαθαινουμε. ειναι διαφορετικο να εισαι ανοιχτος με τους ανθρωπους κ οταν δεις οτι κατι δεν παει πραγματι καλα, να βαζεις τα ορια που πρεπει στον αλλο, η να στριψεις κ ολοκληρωτικα αν χρειαστει κ ειναι αλλο να εισαι ετοιμος να πιαστεις στον καβγα με τον καθενα επειδη κ μονο εχετε διαφορετικη αποψη σε ενα θεμα. κ να ξεκινας με καχυποψια να βλεπεις τους παντες κ να τσακωνεσαι (γενικα μιλαω).

Senior Member
    επισης κ κατι αλλο, οταν ειπα πριν οτι πολλοι εχουν δηλωσει οτι πασχουν απο σχιζ, σορυ, εννοουσα οτι εχουν περασει καποιου ειδους ψυχωσικο επεισοδειο. νομιζω οτι μια χαρα το διαβαζεις το φορουμ κ ξερεις αρκετους απο αυτους. διαβασε στις ψυχωσεις να δεις ενα καρω παιδια που εχουν ανοιξει θεματα. μην αναφερω ονοματα, δε θελω. ακομα κ ατομα που εχουν ποσταρει λιγο. το "που ειναι ολοι αυτοι?" ειναι λιγο ακυρο. ειναι αλλο να λεμε οτι οι ψυχωσεις ειναι μια οικογενεια ασθενειων που δε θα επρεπε να εχει στιγμα κ ρατσισμο κ ειναι αλλο να λεμε οτι δεν υπαρχουν τετοιες ασθενειες οπως οι ψυχωσεις.

Quote Originally Posted by Lou! View Post
    η απαντηση ειναι απλη ινσεκτ! τσεκαροντας πηγαινουμε. αλλα μια υπερβολικη καχυποψια δε βγαζει καπου. παθαινοντας μαθαινουμε. ειναι διαφορετικο να εισαι ανοιχτος με τους ανθρωπους κ οταν δεις οτι κατι δεν παει πραγματι καλα, να βαζεις τα ορια που πρεπει στον αλλο, η να στριψεις κ ολοκληρωτικα αν χρειαστει κ ειναι αλλο να εισαι ετοιμος να πιαστεις στον καβγα με τον καθενα επειδη κ μονο εχετε διαφορετικη αποψη σε ενα θεμα. κ να ξεκινας με καχυποψια να βλεπεις τους παντες κ να τσακωνεσαι (γενικα μιλαω).

δεν μπορω να σου δωσω και αλλη θετική ανατροοδοτηση....:)

αυτο ακριβως εννοώ τόση ώρα....:)

Senior Member
    Όχι δεν είναι καλό αλλά δεν το κάνει μόνο ένας αυτό. Εννοώ δεν μπορείς να κατηγορήσεις μόνο έναν για μια συμπεριφορά που έχει αναπτύξει σε μια κοινωνία. Αν τον άφηνες από μωρό στο βουνό ερχόταν στην πόλη και τσακωνόταν με όλους τότε θα έλεγα ναι από τα κλαδιά των δέντρων τα έμαθε αυτά..

Senior Member
    Εγω πιστευω οτι..και ειναι συμπτωμα της ασθενειας η κοινωνικη απομονωση , οχι τοσο λογω στιγματος κλπ. αλλα κοινωνικη απομονωση. Ενα απο τα πρωιμα σταδια της σχιζοφρενειας ειναι αλλωστε και η απομονωση του ασθενη ολο και περισσοτερο απο
    τους αλλους ανθρωπους.
    Προσωπικα δεν βλεπω να εχω καποιο προβλημα περαν του οτι ειμαι υπερβολικα κλειστος σε καινουριες γνωριμιες και δεν παιρνω πρωτοβουλιες να γνωρισω καινουριους ανθρωπους. (αυτο οσον αφορα τις σχεσεις γιατι κατα τα αλλα με εχω αποδεχτει αν και θα ηθελα και εγω καποια σχεση που δεν υπαρχει αυτη τι στιγμη).

Απο την αλλη λενε η μικρος-μικρος παντρεψου ή καλογερεψου , καπως ετσι , δεν νομιζω να δεθω τοσο ποτε με κανεναν ωστε να φορτωθω ενα καρο ευθυνες και να χασω ελευθεριες που θεωρω πλεον θεμελιωδεις...αλλα ολα τα φερνει ο χρονος ποιος ξερει:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Να κι ένα άρθρο για την μοναξιά:

http://www.in2life.gr/everyday/moder...1/article.aspx

Η έλλειψη κοινωνικών σχέσεων όχι μόνο προκαλεί δυστυχία αλλά μπορεί να βλάψει την σωματική και νοητική υγεία κάποιου, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημίου του Σικάγο. Είναι μάλιστα τόσο βλαβερή για την υγεία όσο το κάπνισμα ή η παχυσαρκία, αφού αυξάνει την πίεση του αίματος, το επίπεδο του άγχους (την ορμόνη του στρες «κορτηζόλη» δηλαδή), εξασθενεί το ανοσοποιητικό σύστημα και αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης Αλτσχάιμερ, κατάθλιψης και αϋπνίας. Παράλληλα, μειώνει τα επίπεδα θέλησης και επιμονής και υποθάλπει έτσι την ικανότητα κάποιου να ακολουθεί ένα υγιεινό τρόπο ζωής.

.....

Και μιας και συνδιάζεις την μοναξιά με την σχιζοφρένεια λένε πως ο μέσος όρος ζωής των σχιζοφρενών είναι έως τα 50-60 χρόνια, λόγω μοναξιάς/ απομόνωσης, καπνίσματος, ανθυγιεινού τρόπου ζωής γενικά κτλ. Αποδέχεσαι λοιπόν τι γίνεται και συμβιβάζεσαι από κάποια στιγμή και μετά... θαρρώ.

Senior Member
    Εγω εχω σταματησει να διαβαζω την ζωη μου σε αρθρα:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Όχι δεν είναι καλό αλλά δεν το κάνει μόνο ένας αυτό. Εννοώ δεν μπορείς να κατηγορήσεις μόνο έναν για μια συμπεριφορά που έχει αναπτύξει σε μια κοινωνία. Αν τον άφηνες από μωρό στο βουνό ερχόταν στην πόλη και τσακωνόταν με όλους τότε θα έλεγα ναι από τα κλαδιά των δέντρων τα έμαθε αυτά..
    ινσεκτ δεν εχει σημασια ποσοι το κανουν. αυτα ειναι δικαιολογιες. σημασια εχει τι ειδους ζωη θες εσυ να ζησεις. κ αν θες να εισαι κοινωνικος κ να βρεις καποιους φιλους κ γνωστους να σου ταιριαζουν καπως κ να εχεις ζεστες κ αγαπητικες σχεσεις, δεν μπορεις να το πετυχεις αυτο μονο με την καχυποψια. η καχυποψια κ ο θωρακισμος του εγω (που λεει κ η εκκλησια, λεει κ αυτη καποια σωστα ποτε ποτε) οδηγουν κατα κυριο λογο στην απομονωση, τον ανταγωνισμο, τη μοναξια κ τη συναισθηματικη μιζερια.

ινσεκτ δεν εχει σημασια ποσοι το κανουν. αυτα ειναι δικαιολογιες. σημασια εχει τι ειδους ζωη θες εσυ να ζησεις. κ αν θες να εισαι κοινωνικος κ να βρεις καποιους φιλους κ γνωστους να σου ταιριαζουν καπως κ να εχεις ζεστες κ αγαπητικες σχεσεις, δεν μπορεις να το πετυχεις αυτο μονο με την καχυποψια. η καχυποψια κ ο θωρακισμος του εγω (που λεει κ η εκκλησια, λεει κ αυτη καποια σωστα ποτε ποτε) οδηγουν κατα κυριο λογο στην απομονωση, τον ανταγωνισμο, τη μοναξια κ τη συναισθηματικη μιζερια.
    φακ λου!!!! δευτερη (νοητη), θετική ανατροφοδότηση!!!!!

Senior Member
    σε ευχαριστω Θεοφανια! :) :)

(να τα εφαρμοζω κ εγω!) :)

Senior Member
    Ναι Lou!, το καταλαβαίνω αυτό που λες και συμφωνώ. Όμως από κάποια στιγμή και μετά κουράστηκα να προσπαθώ γιατί φαινόταν σαν να μου έλειπε η βούληση και αυτό δεν τραβούσε τον κόσμο πάνω μου. Τουλάχιστον τώρα με ακούνε, μπορεί να μην έρχονται κοντά και πάλι αλλά δεν περνάω τόσο απαρατήρητος.

Senior Member
    Εγω σας αφηνω γιατι εχω πιειει και δυο ποτα, μονο δυο αλλα εχω κουδουνισει...θα σας διαβασω πρωι - πρωι με καθαρο μυαλο:)

Banned
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    Mα δεν ειναι ευκολο ο καθενας να παρατησει την δουλεια τους σε μια εποχη που σπανιζουν οι δουλειες και να ερθει να μηνει μαζι μου με μια κοπελα που εχει και παιδι απο αλλον.σκεψου το.αν ειμαι θεογκομενα μπορεις ευκολα να το διαπηστωσεις κανοντας με αντ στο μσν.
    Παντως φαινεσαι πολυ ενδιαφερον αντρας εγω θα στην επεφτα χαχαχα φαινεσε σεξουαλης.
    υ.γ εχω και καμπυλες και ειμαι και 2μετρη!
    σε ευχαριστω! αυτα να τα βλεπουν κι ορισμενες εδω που πιστευουν δεν αξιζω τπτ...
    εχεις δικιο ειδικα αν το παιδι ειναι πανω απο 5. γιατι περα απ'το θεμα του σεξ, ισως η υπολοιπη συγκατοικηση ηταν δυσκολη.
    παντως οταν καποιος δεν εχει δουλεια ουτε στην Αθηνα, δε νομιζω να καθοτανε εδω μεστη φασαρια και τη βρωμα χωρις λογο. εγω τουλαχιστον αφορμη ψαχνω να φυγω.

Quote Originally Posted by panikoula View Post
    O Kενο τι εγινε επεσε στο κενο?
    οχι δεν επεσα στο κενο (αν και σε αλλου ειδους κενα θα γουσταρα πολυ να πεσω :p), απλα ειχα δουλεια εκτος φορουμ.
    κι αφου εισαι καλυμμενη με τον κιπ, εγω περισσευω. εκτος αν σ'αρεσουν αλλου ειδους καταστασεις, που και παλι βρισκεις εκει ευκολα καποιον διαθεσιμο, λολ...

Page 6 of 13 FirstFirst ... 45678 ... LastLast