Όλοι οι σχιζοφρενείς μένουν μόνοι τους; - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast
Results 91 to 105 of 195
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Madlylove View Post
    White, εγω οπως ξερεις συζω με τον φιλο μου κ ας ειναι πασχει απο αυτη την αρρωστια.
    Αλλα εχει τοσα αλλα προτερηματα που το προσπερναω.
    Δεν θα πω ψεματα, οτι δεν υπαρχει στιγμα κτλ αλλα ολα καταληγουν στο τη διαθεση εχεις εσυ.

Αν δεν βγαινεις, δεν γνωριζεις..
    Αν εισαι αρνητικη ο αλλος το νιωθει..

Βγες εξω με μια παρεα για φαγητο, πηγαινε σε ενα γυμναστηριο κτλ.
    Κ τιποτα να μην ειχες, σπιτι ετοιμοπαραδοτος δεν θα ερθει κανεις.

Θα γνωρισεις 10 ανθρωπους σε ενα χρονο, θα βγεις με 3, οι δυο μπορει να ειναι κοτουλες, κ να μεινει ο ενας που κ περνας καλα κ εχει ανοιχτο μυαλο.
    δεν ειδα να σχολιαζετε αυτη την απαντηση οσοι εχετε παραπονο απο την κοινωνικοποιηση σας...
    νομιζω οτι η μαντλι τα ειπε ολα..

καλως η κακως εδω εχουμε δει λιγες περιπτωσεις με την συγκεκριμενη ασθενεια, πιθανοτατα για τους λογους που ειπε η μαντλι σε αλλο ποστ.
    σορι αλλα οι 2 στους 4 (γουαιτ, ινσεκτ, κιπ, φιλος μαντλι) εχουν μια χαρα λειτουργικοτητα και ανταποκριση απο το περιβαλλον τους ως προς τις φιλιες-σχεσεις κλπ.
    μπορει η ασθενεια να εχει ιδιαιτεροτητες αλλα ειναι ενας απλος αφορισμος να μας λεει η γουαιτ οτι η ασθενεια ευθυνεται για την μοναχικοτητα της.

σε τελικη αναλυση, δειτε και ολους τους αλλους γυρω σας.
    ειναι ολοι ικανοποιημενοι απο τις σχεσεις τους με το αλλο φυλο κι απο τις φιλιες τους?
    σε αυτους που δεν ειναι, τι θα λεγατε?
    οτι πασχουν απο σχιζοφρενεια και δεν το ξερουν ακομα?

Banned
    Σοβαρά Ρέμεντυ; Εγώ δεν μίλησα για τώρα, μίλησα για αργότερα ότι άμα δεν παντρευτώ σίγουρα θα είναι επειδή όσοι θα έχω γνωρίσει, θα έχουν φύγει χιλιόμετρα!!! Άμα δεν το χεις ζήσει μη μιλάς... Επιπλέον τώρα είμαι μόνη μου είπα γιατί δεν βγαίνω οκ? Άντε γιατί μόνο σάιτ υποστήριξης δεν είναι αυτό εδώ μέσα!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    δεν ειδα να σχολιαζετε αυτη την απαντηση οσοι εχετε παραπονο απο την κοινωνικοποιηση σας...
    νομιζω οτι η μαντλι τα ειπε ολα..

καλως η κακως εδω εχουμε δει λιγες περιπτωσεις με την συγκεκριμενη ασθενεια, πιθανοτατα για τους λογους που ειπε η μαντλι σε αλλο ποστ.
    σορι αλλα οι 2 στους 4 (γουαιτ, ινσεκτ, κιπ, φιλος μαντλι) εχουν μια χαρα λειτουργικοτητα και ανταποκριση απο το περιβαλλον τους ως προς τις φιλιες-σχεσεις κλπ.
    μπορει η ασθενεια να εχει ιδιαιτεροτητες αλλα ειναι ενας απλος αφορισμος να μας λεει η γουαιτ οτι η ασθενεια ευθυνεται για την μοναχικοτητα της.
    Sorry, αλλά δεν θεωρώ τον εαυτό μου σχιζοφρενή. Καμία πρώην δεν με έχει ονομάσει έτσι, ούτε η οικογένεια μου μου έχει βγάλει το όνομα. Ας πιστεύει ο καθένας ότι θέλει για τον εαυτό του. Μου είναι λυπηρό να με βγάζουν σχιζοφρενή όσοι δεν με ξέρουν. Παραδέχομαι πως έχω περάσει καταστάσεις περίεργες αλλά όχι σε αυτό το σημείο.

Από την άλλη βέβαια μπορεί να είμαι σχιζοφρενής και ν αμην το ξέρω. Αλλά και να το λέω πάλι σχιζοφρενής θα καταντήσω. Ε ρε μπέρδεμα την κοινωνία μου μέσα %#$. Χαχα.

edit: σύμφωνα με τα ψυχιατρικά κριτήρια όποιος παρουσιάζει και κάποια συναισθηματική διαταραχή παράλληλα μαζί με την ψύχωση δεν κατατάσεται στους σχιζοφρενείς!

Criteria

The ICD-10 criteria are typically used in European countries, while the DSM-IV-TR criteria are used in the United States and the rest of the world, and are prevailing in research studies. The ICD-10 criteria put more emphasis on Schneiderian first-rank symptoms. In practice, agreement between the two systems is high.[57]

According to the revised fourth edition of the Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM-IV-TR), to be diagnosed with schizophrenia, three diagnostic criteria must be met:[58]

1. Characteristic symptoms: Two or more of the following, each present for much of the time during a one-month period (or less, if symptoms remitted with treatment).
    * Delusions
    * Hallucinations
    * Disorganized speech, which is a manifestation of formal thought disorder
    * Grossly disorganized behavior (e.g. dressing inappropriately, crying frequently) or catatonic behavior
    * Negative symptoms: Blunted affect (lack or decline in emotional response), alogia (lack or decline in speech), or avolition (lack or decline in motivation)

If the delusions are judged to be bizarre, or hallucinations consist of hearing one voice participating in a running commentary of the patient's actions or of hearing two or more voices conversing with each other, only that symptom is required above. The speech disorganization criterion is only met if it is severe enough to substantially impair communication.

2. Social or occupational dysfunction: For a significant portion of the time since the onset of the disturbance, one or more major areas of functioning such as work, interpersonal relations, or self-care, are markedly below the level achieved prior to the onset.
    3. Significant duration: Continuous signs of the disturbance persist for at least six months. This six-month period must include at least one month of symptoms (or less, if symptoms remitted with treatment).

If signs of disturbance are present for more than a month but less than six months, the diagnosis of schizophreniform disorder is applied.[58] Psychotic symptoms lasting less than a month may be diagnosed as brief psychotic disorder, and various conditions may be classed as psychotic disorder not otherwise specified. Schizophrenia cannot be diagnosed if symptoms of mood disorder are substantially present (although schizoaffective disorder could be diagnosed), or if symptoms of pervasive developmental disorder are present unless prominent delusions or hallucinations are also present, or if the symptoms are the direct physiological result of a general medical condition or a substance, such as abuse of a drug or medication.

Να και μερικά είδη ψυχωτικών διαταραχών:

* Schizophrenia: People with this illness have changes in behavior and other symptoms -- such as delusions and hallucinations -- that last longer than six months, usually with a decline in work, school and social functioning.

* Schizoaffective disorder: People with this illness have symptoms of both schizophrenia and a mood disorder, such as depression or bipolar disorder.

* Schizophreniform disorder: People with this illness have symptoms of schizophrenia, but the symptoms last more than one month but less than six months.

* Brief psychotic disorder: People with this illness have sudden, short periods of psychotic behavior, often in response to a very stressful event, such as a death in the family. Recovery is often quick -- usually less than a month.

* Delusional disorder: People with this illness have delusions involving real-life situations that could be true, such as being followed, being conspired against or having a disease. These delusions persist for at least one month.

* Shared psychotic disorder: This illness occurs when a person develops delusions in the context of a relationship with another person who already has his or her own delusion(s).

* Substance-induced psychotic disorder: This condition is caused by the use of or withdrawal from some substances, such as alcohol and crack cocaine, that may cause hallucinations, delusions or confused speech.

* Psychotic disorder due to a medical condition: Hallucinations, delusions or other symptoms may be the result of another illness that affects brain function, such as a head injury or brain tumor.

* Paraphrenia: This is a type of schizophrenia that starts late in life and occurs in the elderly population.
    Last edited by carrot; 17-03-2011 at 15:58.

white ότι σου γράφω παρακάτω, να ξέρεις ότι είναι για το καλό σου, κ πριν μου απαντήσεις (κ δεν ξέρεις εσύ, κ δεν θα ξαναμπώ κτλ) θέλω να τα σκεφτείς.

Υποστήριξη δεν είναι να ακούς αυτό που θες.. Καμια φορά η καλύτερη υποστήριξη είναι να σε κάνει κανείς να δεις τα λάθη σου για να γίνεις καλύτερη κ να βοηθήσεις τον εαυτό σου.
    Με τους επαίνους μένουμε οι ίδιοι, με την κριτική αλλάζουμε.

Αν εσύ θες να σου λέμε, ναι έχεις δίκιο, τότε να είσαι σωστή κ να μην γράφεις, δεν ειναι site υποστήριξής αυτό αλλά να γράφεις, δεν είναι site σου κάνω όλα τα χατήρια, γιατί εσύ αυτό ζητάς.

Εάν εσύ δεν θέλεις να βοηθήσεις τον εαυτό σου, ΚΑΝΕΝΑΣ Κ ΤΙΠΟΤΑ δεν θα σε βοηθήσει.
    Αν εσύ είσαι όλη μέρα μέσα στο σπίτι κ τσακώνεσαι με όποιον διαφωνεί μαζί σου στο site, αν είσαι αρνητική με όλα, αν βρισκες παντού άσχημα πράγματα,
    αν νομίζεις ότι είσαι η καημένη που η μοίρα την χτύπησε σκληρά κ είναι ξεγραμένη
    ΚΑΝΕΝΑΣ γιατρός, ΚΑΝΕΝΑ φάρμακο, ΚΑΜΙΑ θεραπεία, ΚΑΝΕΝΑΣ φίλος δεν θα μπορέσει να σε κάνει καλά.

Αν θες να έχεις μια, όσο γίνεται, φυσιολογική ζωή με μία σχέση, μία part time δουλειά κτλ πρέπει να αρχίσεις να λείτουργεις εσύ πρώτα φυσιολογικα. Δεν γίνεται να μην κάνεις τίποτα εσύ κ όλα να έρθουν τέλεια.
    Δεν γίνεται να κάθεσαι όλη μέρα στο σπίτι κ μετά να γκρινιάζεις ότι το στίγμα φταίει..

Υπάρχουν σχιζοφρενείς που ζούνε πολύ καλά με δουλειές, σχέσεις κ τα πάντα κ άλλοι που δεν ακoύν κανέναν κ μένουν μόνοι τους

Υπάρχουν άνθρωποι παράλυτοι που αυτοκτονούν, άλλοι που είναι μέσα στο σπίτι κ άλλοι που κερδίζουν ολυμπιακά μετάλια.

Υπαρχουν καρκινοπαθείς που πέφτουν τανασκελα από την θλίψη κ περιμένουν όλοι να τους υπηρετούν μέχριν να έρθει η ώρα τους, κ άλλοι που ταξιδεύουν με φίλους κ οικογένειες για να προλάβουν τα δουν τα πάντα στον χρόνο που τους έμεινε.

Το ποτήρι έχει άπειρες οπτικές γωνίες.
    Στο χέρι σου είναι από ποιά θα κοιτάξεις εσύ.

Την μέρα που θα καταλάβεις ότι η αρρώστίά σου είναι στα χέρια σου, κ ότι είσαι υπεύθυνη για την πορεία της ζωής σου, αυτή θα είναι κ η μέρα που θα συνεχίσεις την ζωή σου.
    Σου εύχομαι ολόψυχα να μην αργήσει.

Banned
    Τι λες ρε μιλάς σαν να μην ξέρεις τίποτα γι'αυτή την ασθένεια! Έχεις ζήσει το στίγμα στο πετσί σου; Και γιατί, επειδή έπαθες κάτι χωρίς να φταις σε τίποτα! Και οι καρκινοπαθείς που λες τι να το κάνουν να ζήσουν τη ζωή τους για λίγο αφού θα πεθάνουν! Τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει, όλα είναι προδιαγεγραμμένα, όταν έχεις κάτι σοβαρό...Και στην τελική και να αλλάξει, θα περάσεις από το στάδιο του φόβου, της μοναξιάς και όλα τα παρελκόμενα........Δεν είναι ζωή αυτή και δεν φταίω εγώ αν δεν μπορώ να κάνω τίποτα! Εξάλλου δεν υπάρχουν δουλειές! Και οι "άνθρωποι" σε κρίνουν από μια κωλοαρρώστια, πάρτε το χαμπάρι!!

Senior Member
    Διαβασα ολα τα μηνυματα ευχαριστω για τα καλα λογια:)

white η madly εκανε ενα ποστ δυναμης και ελπιδας , εσυ τι θες να τα παρατησεις?
    Εγω εχω ζησει το στιγμα.
    Υπαρχει το εξωτερικο στιγμα και ο αυτοστιγματισμος. Το δευτερο ειναι χειροτερο αν το σκεφτεις γιατι το πρωτο αν εσυ εισαι ευχαριστημενη με τον εαυτο σου δεν μπορει να σε επηρεασει. Δεν λεω φυσικα οτι ειναι ευκολο.
    Οσο για τους καρκινοπαθεις...εχμ ολοι θα πεθανουμε καποια στιγμη , ο καθενας το αντιμετωπιζει με τον τροπο του. Σκεψου δηλαδη να σκεφτομαι ολη μερα οτι "ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης...αφου ετσι κι αλλιως θα με φανε τα σκουληκια λολ" και
    ο διπλα να σκεφτεται "μια ζωη την εχουμε και αν δεν την γλεντησουμε τι θα καταλαβουμε τι θα καταντησουμε:P" . Ποιος ειναι σε καλυτερη μοιρα?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

[QUOTE=whitecandle;233980]
    Τι λες ρε
    "ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ" θα λες στα φιλαράκια σου κ στους γονείς σου.
    Όχι σε εμένα.
    Γιατί εμένα ούτε με ξέρεις. Είμαι μια άγνωστη που πρόσπάθησε με όσα ξέρει κ μπορεί να σε βοηθήσει.
    Πες καλύτερα ένα "ευχαριστώ ρε παιδιά για την συμπαράσταση αλλά δεν είμαι σε φάση να τα δεχτώ όλα αυτά τωρα" κ όχι να μας προσβάλεις κιόλας που πάμε να σε βοηθήσουμε.

Κ λάθος να είναι ο τρόπος μας, ή λάθος να τον αντιλαμβάνεσαι εσύ, να μάθεις να αναγνωρίζεις την προσπάθεια του άλλου κ όχι να τον κατακρίνεις που προσπάθησε κ απέτυχε.
    Γιατί αν συνεχίσεις έτσι, οι άνθρωποι που θα ασχολούνται με σένα θα λιγοστέυουν, κ θα πλυθαίνουν τα μηνυματά σου προσ το φόρουμ, γίατί είμαι τόσο μόνη, που είναί όλοι, ούτε εδώ δεν κάνω φίλους κ φταίει η αρρώστια.
    ΟΧΙ δεν φταίει η αρρώστια, κ λυπάμαι που δεν βλέπεις ότι φταις εσύ.
    Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα με την αρρώστια.
    Εχω πρόβλημα με την προσωπικότητά σου κ γι'αυτό δεν θα ξαναποστάρω σε thread σου.
    Όταν θα είσαι μόνη σου να ξέρεις ότι φταις εσύ, κ όχι η αρρώστια.

Πως ακριβώς θα κάνεις φίλους, όταν την λές στον καθένα που πάει να σε βοηθήσει.

Τέλος πάντων,
    Δική σου είναι η ζωή, κάντην όπως θες.
    Σου έυχομαι να καποια στιγμή να συνειδητοποιήσεις τι κάνεις στον εαυτό σου.

Banned
    Keep δεν νομίζω ότι η mandly κάνει ποστ δύναμης και ελπίδας, αν εννοείς αυτό να μου την πει ήθελε, αν εννοείς στο άλλο θέμα πάλι να μας την πει ήθελε -είστε άρρωστοι παίρνετε τα φάρμακά σας-εγώ είμαι ήρωας που τα χω μ'έναν σχιζοφρενή-. Φυσικά και σε επηρεάζει το περιβάλλον όσο και να μην το θες.....Αλλά αν μπαίνεις σε φάση υπεράσπισης του εαυτού σου τότε σε τι φάση βρίσκεσαι; Σε καλύτερη μοίρα δεν είναι κανείς από τους δυο καρκινοπαθείς, αλλά οι υγιείς άνθρωποι.

Banned
    Εσένα κοπελιά, φάνηκε ο χαρακτήρας σου αμέσως, δεν κρύφτηκες για πολύ..........δεν είχα καμμία αμφιβολία ότι ήσουν τέτοια. Αφού μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι εδώ μέσα, φυσικό είναι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Keep δεν νομίζω ότι η mandly κάνει ποστ δύναμης και ελπίδας, αν εννοείς αυτό να μου την πει ήθελε, αν εννοείς στο άλλο θέμα πάλι να μας την πει ήθελε -είστε άρρωστοι παίρνετε τα φάρμακά σας-εγώ είμαι ήρωας που τα χω μ'έναν σχιζοφρενή-. Φυσικά και σε επηρεάζει το περιβάλλον όσο και να μην το θες.....Αλλά αν μπαίνεις σε φάση υπεράσπισης του εαυτού σου τότε σε τι φάση βρίσκεσαι; Σε καλύτερη μοίρα δεν είναι κανείς από τους δυο καρκινοπαθείς, αλλά οι υγιείς άνθρωποι.
    Πεφτεις σε ενα λογικο σφαλμα.

Απο την μια λες ποσο σοβαρη ειναι η σχιζοφρενεια ετσι?
    Και απο την αλλη λες δεν πρεπει να λαμβανεται απο του αλλους σαν μειονεκτημα...πχ για επισυναψη σχεσης.

Τι απο τα δυο ισχυει?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Πεφτεις σε ενα λογικο σφαλμα.

Απο την μια λες ποσο σοβαρη ειναι η σχιζοφρενεια ετσι?
    Και απο την αλλη λες δεν πρεπει να λαμβανεται απο του αλλους σαν μειονεκτημα...πχ για επισυναψη σχεσης.

Τι απο τα δυο ισχυει?
    Το δεύτερο φυσικά. Είναι μια σοβαρή ασθένεια από τους γιατρούς, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην μας κάνουν παρέα. Εκτός κι αν ζούμε στο Μεσαίωνα.

Senior Member
    Quote Originally Posted by whitecandle View Post
    Το δεύτερο φυσικά. Είναι μια σοβαρή ασθένεια από τους γιατρούς, αλλά αυτός δεν είναι λόγος να μην μας κάνουν παρέα. Εκτός κι αν ζούμε στο Μεσαίωνα.
    Θες να σε λυπηθουν ή θες να σταθεις στα ποδια σου και να διεκδικησεις οτι μπορει να σου προσφερει η ζωη?

Banned
    Τίποτα από τα δύο. Θέλω αυτό που μου αξίζει χωρίς να προσπαθήσω όπως το χουν όλοι,και μάλιστα άτομα που δεν τους αξίζει.

Senior Member
    Εγω θα ελεγα οτι ολοι προσπαθουν οπως μπορουν και χρησιμοποιουν το οπλοστασιο που διαθετουν. Εσυ και εγω εχουμε μια ασθενεια αρα θα προσπαθησουμε δυο φορες πιο σκληρα για να πετυχουμε τα ιδια πραγματα.
    Το θεμα ειναι οτι η προσπαθεια δεν σημαινει απαραιτητα καταναγκασμο αλλα και ευχαριστηση μεσα απο τον αγωνα που δινεις , ναι θα τρως τα μουτρα σου και θα γονατιζεις χιλιες φορες , αλλα θα ξανασηκωνεσαι και θα ξαναπροσπαθεις.
    Και καπως ετσι ξεκινα το γλεντι που λεγεται ζωη:)

Banned
    Άμα είναι έτσι να μου λείπει. Παραιτούμαι. Αλλά δεν νομίζω πως είναι έτσι για τους υγιείς.

Page 7 of 13 FirstFirst ... 56789 ... LastLast