Results 31 to 45 of 76
Thread: Diafora Hlikias
-
17-03-2011, 09:50 #31
Είμαι με τη Φωτεινή και τη Nat εδώ. Κατά πρώτον έχεις σκεφτεί πώς μπορεί να λειτουργήσει κρατώντας την αντικειμενικότητά του ένας καθηγητής όταν η μαθήτριά του είναι συγχρόνως και γκόμενά του? Έχεις σκεφτεί την περίπτωση των συνεπειών από γνωστοποίηση πέρα από τον στενότερο κύκλο σας? Αν τυχόν μαθευτεί θα υπάρξουν συνέπειες για εκείνον που θα είναι αρκετά σοβαρότερες απ'όσο για εσένα. Για τη δύναμη και την επιρροή που ανέφερες, επίσης θα σου έλεγα να το σκεφτείς. Για να αναφέρεις τα δύο αυτά ως μπόνους, μάλλον σε γοητεύουν και σου ασκούν τη δική τους ιδιαίτερη έλξη. Μπορεί να είναι δηλαδή μία έμμεσα εκδηλωμένη δική σου επιθυμία για μοίρασμα της δύναμης και της επιρροής. Έχοντας στο πλευρό σου έναν άντρα με τις ποιότητες που σε τραβάνε κερδίζεις έμμεσα κι εσύ κάτι. Αυτό μπορείς να εξετάσεις εσύ αν και κατά πόσο ισχύει και αν ναι, να αναζητήσεις και το γιατί έπειτα.
Από την πλευρά μου πάλι, στη δική του στάση βλέπω μία συγκαταβατικότητα, που πηγάζει από την διαφορά ηλικίας σας. Μπορεί να το θεωρεί ως χαριτωμενιά όλο αυτό το παιχνίδι, να τον διασκεδάζει και κολακεύει ο θαυμασμός σου, αλλά να μην επιθυμεί τη σύναψη ενός δεσμού φορτωμένου με κάποια βαρίδια εξαρχής του. Δε με προβληματίζει η διάσταση της κοινωνικής κριτικής ως παράγοντας τόσο, όσο οι πρακτικές πλευρές μίας σχέσης με κάποιον που εκ των πραγμάτων του έχει δοθεί να διαδραματίζει έναν άλλον ρόλο στην πραγματικότητά σου από αυτόν που εσύ θέλεις/φαντασιώνεσαι.
Χωρίς να θέλω επίσης να σε τρομάξω, απλά να σου δώσω μία άλλη πλευρά της πραγματικότητας που ίσως να μην σκέφτεσαι. Φίλη μου κάποτε είχε κάνει δεσμό με τον καθηγητή της. Τα αποτελέσματα ήταν όταν μαθεύτηκε (το σούσουρο που ανέφερε μέλος πριν) ο καθηγητής να φάει μετάθεση, να υποβιβαστεί η θέση του, η κοπέλα να στιγματιστεί ως η 'εύκολη' της σχολής, δυστυχώς, οι γονείς της να περάσουν διάφορα από την κριτική και το μπλέξιμο διαφόρων, να κλονιστεί και η δική τους εμπιστοσύνη στην κρίση της, να γίνουν στόχος για ψιθυρίσματα και δαχτυλοδειχτούμενες τακτικές και τέτοια παρατράγουδα της ελληνικής ριάλιτι, κλασικά εικονογραφημένα.
Σε τέτοιες συνθήκες, δεν αξίζει τον κόπο και τα μεθεόρτια το πανηγύρι. Το τζετ λανγκ έρχεται και το απομυθοποιεί επί της ουσίας.
Και επίσης δε μου καλάρεσε και ότι ήδη το ξέρουν οι "κολλητές" και γίνονται διάφορες συζητήσεις για το πώς περνάει τις μαθήτριές του. Δεν είναι καλά τα προγνωστικά."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
- 17-03-2011, 11:01 #32
Χμ, κοίτα...μπορώ να πω ότι ξέρω περιπτώσεις πετυχημένων σχέσεων, όπου κάποτε υπήρχε η σχέση μαθητή-καθηγητή. Καθώς βέβαια και πολύ περισσότερες ανάλογες σχέσεις που απέτυχαν ή και που είχαν κακή κατάληξη. Το θέμα βέβαια δεν λύνεται με στατιστικές, παρόλα αυτά είναι σημαντικό να μην παραβλέπουμε τα δυσμενή προγνωστικά. Οπότε εδώ θα συμφωνήσω με τις Φωτεινή, Nat, Rain.
Αυτό που εμένα με ανησυχεί δεν είναι η διαφορά ηλικίας, και σίγουρα όχι μόνο η ιδιότητα του καθηγητή (σου), αλλά ο τρόπος που εσύ σκέφτεσαι την όλη κατάσταση. Να μην παίξει μαζί μου, να μην κάνει αρπαχτή, να με δει σοβαρά, μου φαίνεται ηθικός, δεν με έφερε σε δύσκολη θέση, να το πάω σιγά-σιγά (για να σιγουρευτώ). Ζητάς δηλαδή εγγυήσεις που έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχουν στις σχέσεις, προσπαθώντας να πιαστείς από ενδείξεις που δεν σημαίνουν κάτι. Και όλο αυτό, σε ένα πλαίσιο που δεν είναι ευνοϊκό. Συμφωνώ ότι είναι ωραίο να ακολουθούμε αυτό που νιώθουμε και να ζούμε σχέσεις-εμπειρίες, αλλά εσύ ζητάς μια εξασφάλιση που αφενός δεν έχει σχέση με το 'ερωτεύομαι', αφετέρου δεν είναι η πιο σημαντική αυτή τη στιγμή. Γνώμη μου είναι, ότι σε τέτοιες περιπτώσεις το πιο σημαντικό είναι η εχεμύθεια, η διακριτικότητα (που ήδη δεν πάει καλά αφού εσύ το συζητάς με φίλες) και όχι το αν θα σε δει εξαρχής 'σοβαρά' (τι σημαίνει αλήθεια?).
17-03-2011, 11:19 #33
AΡΧΙΚΑ ΟΣΟΙ ΑΝΑΦΕΡΕΣΤΕ(RainAndWind,Nat) ΣΤΟ ΟΤΙ ΜΕ ΓΟΗΤΕΥΣΕ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙΡΡΟΗ ΕΙΣΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣ ΛΑΘΟΣ.ΔΙΟΤΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΙΔΑ....ΕΣΤΕΙΛΑ EMAIL ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΕ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΟΛΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΜΗ.ΑΡΑ ΔΕΝ ΜΕ ΕΙΧΕ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ!(Μπορεί να είναι δηλαδή μία έμμεσα εκδηλωμένη δική σου επιθυμία για μοίρασμα της δύναμης και της επιρροής.-ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΣΙΓΟΥΡΑ).ΞΕΡΩ ΣΧΕΔΟΝ ΜΕ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΛΟΣ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ Nat,ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΡΟΥΝ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΡΩΤΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΛΛΗΤΕΣ ΜΟΥ ΒΙΑΣΤΙΚΑΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΕΤΕ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ.ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΝ ΣΕ ΑΛΛΟ ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ.ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΤΙΘΕΤΑΙ ΘΕΜΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΠΑΡΑΕΞΩ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΟΥ!ΕΠΙΣΗΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΚΟΥΜΠΩΜΕΝΗ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ 'Η ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΕΠΙΣΗΣ marina38 ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΠΩΣ ΟΠΩΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΘΕΛΟΥΜΕ Ο ΑΛΛΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟ ΘΕΛΩ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΠΟΛΥ!ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΩ ΝΑ ΜΕ ΔΕΙ ΩΣ ΜΙΑ ΑΡΠΑΧΤΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ.ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΙΝ ΣΥΝΕΧΙΣΩ!ΑΛΛΙΩΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ!ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΧΕΜΥΘΕΙΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΛΟΓΟΣ!ΑΝ ΕΙΧΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΦΕΡΑ ΕΔΩ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΜΟΥ!
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
17-03-2011, 12:13 #34
Γιατί ένα κορίτσι στα 20 του χρόνια να ιεραρχεί βάζοντας ως πρώτο και ουκ άνευ το να έχει ο άλλος 'σοβαρό σκοπό'?
Και συμφωνώ με τα ερωτήματα που έθεσε η Μarina. Δεν ξέρεις καν αν έχει σχέση ήδη ο καθηγητής σου (έγραψες "λογικά θα έχει") και θέλεις εκ προοιμίου, πριν εξετάσεις αν υπάρχουν πιθανότητες δημιουργίας για μία σχέση, να σου διασφαλίσει το έτερό της μέρος (εκ των προτέρων) πως θα έχει τις ποιότητες που εσύ αναζητάς?
Και αν αναζητάς σχέση 'με προοπτική' (απ' τα λίγα που καταλαβαίνω), μήπως τη ζητάς από λάθος άνθρωπο σε λάθος μέρος? Γιατί δεν ξέρω αν ειλικρινά θεωρείς πιθανόν τα κατά λάθος εξεπίτηδες αγγίγματα στα γόνατα να μετατραπούν άξαφνα σε σχέση για γάμο."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-03-2011, 12:19 #35
ελέβ, ξέρω πως αυτό που περιμένεις είναι μόνο να σου πούμε πώς να τον προσεγγίσεις.
αλλά θα συμφωνήσω με τη μαρίνα πως σε μία σχέση το αν θα προκύψει σοβαρή ή όχι φαίνεται στην πορεία.
όσο για το αν θα μαθευτεί η τυχόν σχέση σας στο μέλλον, πώς θα την κρύψετε?
δίνοντας ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο?
σκέψου πόσα προβλήματα θα υπάρχουν σε σχέση με αυτό.
αν θελήστε να βγείτε μια βόλτα θα σας βγαίνει από τη μύτη μν τυχόν κ σας δουν γνωστοί.
κ πάλι θα σου πω πως καταλαβαίνω πόσο πολύ τον θέλεις.
σου εύχομαι τα καλύτερα, αλλά να δώσεις βάση κ σε όλα αυτά που ειπώθηκαν εδώ.
στο φόρουμ είμαστε πάντα ανοιχτοί να ακούσουμε τα πάντα.
δν μπορείς να φανταστείς πόσο " ΤΑ ΠΑΝΤΑ ".
κατά πόσο μάλλον το δικό σου θέμα που είναι κάτι καθημερινό.http://www.mazi.org.gr/
17-03-2011, 12:23 #36
ρέιν, κανένα τρόπο να τον προσεγγίσει έχεις να μας πεις?
τα υπόλοιπα της τα είπαμε.
για να δούμε πόσο καπάτσα είσαι...
ελέβ μν γράφεις με κεφαλαία, μοιάζει να φωνάζεις.http://www.mazi.org.gr/
17-03-2011, 12:43 #37
άρκτε, αυτό το καπάτσα, δεν το έπιασα. Και δε θέλω να το πιάσω κιόλας.
Όχι, δεν έχω τρόπο να τον προσεγγίσει, γιατί στη θέση της δεν θα το έκανα. Ανέφερα το γιατί."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
17-03-2011, 12:56 #38
ellev
και μονο η θεση του(καθηγητης) προκαλει την αισθηση του κυρους..
Ενταξει δεν λεει κανεις οτι αυτο συμβαινει σωνει και ντε με ΕΣΕΝΑ..χεχεεχ μιλαμε γενικα τι μπορει να συμβαινει και εσυ το εξεταζεις αν σε αφορα ή οχι!
Δεν θελει κανεις να σε μαλωσει,ισα ισα :)
Μπορει κατι να μην το εχεις σκεφτει,αλλωστε γι αυτο δεν γραφεις?
σε οτι αφορα στις εγγυησεις μιας σχεσης...
Εχω να πω κατι.
Πιστευω οτι ΟΛΑ εχουν να κανουν με τον χαρακτηρα μας,με τον τυπο μας,με την ιδιοσυγκρασια μας τελοσπαντων!!!
Δηλ.σε ενα ατομο πχ ακρως ρομαντικο, δεν μπορεις να προτεινεις ξεπετες ή να του πεις οτι δεν τρεχει τιποτα που θελει μονο σεξ ο συντροφος σου..
Το να μην ξεκινας ομως με ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ ,ειναι απλως μια πραγματικοτητα..που δεν εχει να κανει με τον τυπο σου,αλλα με την αυτοπροστασια σου..:cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..
17-03-2011, 13:06 #39
Εγω ellev εχω να σου πω οτι αφου εχεις την ευκαιρια να το ζησεις, καντο γιατι μπορει να σου μεινει και να το κουβαλας μετα. Το να υπαρχουν απωθημενα αργοτερα θα φερει αλλα πραγματα στην επιφανεια. Ψαξε ομως πρωτα αν οντως ειναι ελευθερος ή οχι. Αν ειναι ελευθερος τοτε πραγματικα δε βλεπω κανενα προβλημα.
17-03-2011, 13:17 #40
...συμφωνώ.....
Κάπου άκουσα πως καλύτερα να έχεις ενοχές παρά απωθημένα.
Η ζωή είναι πολύ μικρή για να βάζουμε τα πάντα στη ζυγαριά και να ψειρίζουμε την κάθε απόφαση μας.
Εδώ μιλάμε για μια ερωτική έλξη, για ένα κορίτσι που είναι μόλις είκοσι χρονών, (και παρόλα αυτά πολύ κατασταλαγμένο και σκεπτόμενο αν σκεφτεί κανείς πως την πρώτη κίνηση την έκανε πέρισι και ακόμη τη σκέφτεται λολ)..
Ελ, ζήστο κοριτσάκι μου. Η ζωή είναι ΘΕΛΩ και όχι ΠΡΕΠΕΙ.
Τα πρέπει σου να κινούντα στην ηθική της ψυχής σου. Από τη στιγμή που δεν πειράζεις και δεν πληγώνεις κανένα, έχε το νου σου μη πληγώσεις τον εαυτό σου και ζήστο. Ειδικά ο έρωτας είναι απ τις ευκαιρίες που θα έρθουν λίγες φορές στη ζωή σου και πρέπει να είσαι εκεί, πρωταγωνίστρια και όχι θεατής.
17-03-2011, 13:31 #41
Ακριβως.. Και ειναι και το αλλο, αυτοι οι ερωτες συνηθως μενουν ανεκπληρωτοι και τα πραγματα καπως μεγαλοποιημενα στο μυαλο. Ακομα κι αν πληγωθει, αυτο θα αποδειχθει χρησιμο πιστευω, αντιθετα το να εχει κιολας την ευκαιρια να το ζησει και να μη το κανει, καταστροφικο το βρισκω
17-03-2011, 14:29 #42
17-03-2011, 14:44 #43
ellev, καλησπέρα.
Συφωνώ με Θεοφανία και rock σχετικά με το να ακούμε την καρδιά μας και να ζούμε, αλλά για την περίπτωση αυτή νομίζω ότι και τα κορίτσια πιο πάνω -Φωτεινή, Νατ, Μαρίνα, Rain- φώτισαν πολύ σωστές πτυχές για να σκεφτείς, ίσως όψεις αυτής της ιστορίας που να μην σκέφτηκες η ίδια.
Δε σε κρίνει κανείς και το θέμα δεν είναι να σε αποθαρρύνουμε, περισσότερο μάλλον να μην εκθέσεις τον εαυτό σου ανυποψίαστα σε μια κατάσταση που θα μπορούσε να σε πληγώσει.
Προσωπικά, μου κάνει εντύπωση η στάση του καθηγητή σου. Καθόλου ξεκάθαρη. Νομίζω ότι θα ήταν πιο έντιμο να πάρει θέση σε όλο αυτό από τη στιγμή μάλιστα που εδώ και ένα χρόνο του έχεις γράψει σε μέηλ πώς νιώθεις για αυτόν. Είσαι φοιτήτριά του, του έχεις εκφράσει ότι είσαι ερωτευμένη μαζί του και αυτός δε σε αποθαρρύνει αλλά ουσιαστικά δε σε ενθαρρύνει κιόλας. Τα τυχαία αγγίγματα στο γόνατα ενώ λύνετε μια άσκηση μοιάζουν με φλερτ, αλλά και με παιχνίδι, που πάλι δεν είναι ξεκάθαρο αφού εσύ ακόμα προβληματίζεσαι για τις όποιες προθέσεις του απέναντί σου.
Νομίζω ότι η ''εξουσία'' που του δίνει η θέση του και η ηλικία του θα τον καλούσε να τοποθετηθεί, ανάλογα φυσικά και με τα αισθήματά του..
Είσαι ερωτευμένη, όμως για μένα, είναι καλό να σκεφτείς και τι προσδοκίες έχεις από την πραγμάτωση αυτής της σχέσης στη ζωή σου.
17-03-2011, 16:32 #44
Εγω συμφωνω με ρειν και ψηφιζω ΟΧΙ. 40 χρονων ανθρωπος σοβαρος υποτιθεται και καθηγητης, τι κοινα θα βρει με μια 20χρονη μαθητριουλα που στελνει εμαιλ σαν 15 χρονο κοριτσουδι, συζηταει με τις φιλες της αν την κοιταει, και καθονται στον καναπε να λυσουν την ασκηση και της ακουμπαει το γονατακι. Αστειο μου φαινεται. Να πας σε ψυχολογο θα ελεγα εγω και ασε μετα τους 40αρηδες!
17-03-2011, 17:15 #45