ΣΤΟΜΑΧΟΠΟΝΕΕΕ ΔΕ ΣΕ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟΟΟΟ ... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 31
    Senior Member
    ευχαριστω ofelia για το μηνυμα σου με το οποιο συμφωνω απολυτα...εχω καταλαβει οτι οταν τρωω με πιανει αυτη η δυσφορια...η αληθεια ειναι πως παντα ετρωγα γρηγορα λες και επροκειτο να μου παρουν το φαι,αγχωτικα και ατσουμπαλα...ισως και αυτο οφειλεται για το προβλημα... παρατηρησα τσ τελευταιες μερεσ που τρωω πρωι βραδυ δημητριακα..και το μεσημερι πολυ ελαφρα μια αλλαγη...νιωθω να εχω ξεφουσκωσει,να μην εχω αυτα τα ενοχλητικα ξεφυσηματα και γενικα νιβωθω πιο αναλαφρυ...δεν εχω ιδιαιτερο προβλημα με τα κιλα αυτα τα κλασσικα γυναικεια 3-5 κιλα παραπανω...απλα τρωω ατσουμπαλα...μεχρι και στο φαι φαινεται το αγχος μου...και οσον αφορα το ψυχολογικο συμφωνω..εχω την ταση να αποφευγω τα πραγματα που με ενοχλουν και οχι να τα αντιμετωπιζω...μεγα λαθος το ξερω...θα το σκεφτω λοιπον καλυτερα το πραγμα..σε ευχαριστω και παλι...

Senior Member
    προσπάθησε να τρως πολλά και μικρά γεύματα. και να τρως αργάααα, με το πάσο σου!

Member
    Αχ, πόσο χαίρομαι που βοήθησα! Σ' ευχαριστώ, με έκανες κι εσύ χαρούμενη με την απάντησή σου

Member
    Ααα να προσθέσω μόνο ότι εμένα ο γιατρός μου είχε προτείνει να χάσω 3-4 κιλάκια ενώ ήμουν μόνο 3-4 κιλά πάνω από το φυσιολογικό... γι' αυτό στο είπα. Το έξτρα αυτό 'πάχος' επηρεάζει το πώς θα συμπεριφερθεί το στομάχι και μετά το διάφραγμα, αυτό θα πυροδοτήσει βήξιμο κι αίσθηση δυσκολίας της αναπνοής. Επίσης υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στο πρόβλημα όπως η έντονη και ξαφνική στεναχώρια/έκρηξη/απόγνωση/θυμός (ο γιατρός το ονόμασε απλώς άγχος, αλλά ξέρω εγώ τί λέω). Αν μάλιστα καταπιέζεις τη φωνή σου την ώρα αυτών των έντονων συναισθημάτων, έχε εύκαιρες τις εισπνοές...θα χρειαστούν!

Το σώμα ξέρει καλύτερα τελικά...εσύ δε μιλάς, αυτό βήχει. Εσύ το αγνοείς αυτό σε πνίγει με δυσκολία αναπνοής. Θα το αγνοήσεις κι άλλο; Θα σου βγάλει θυρεοειδή, πολύποδα...οτιδήποτε μέχρι να ακούσεις. Γι' αυτό σου έλεγα, μην τα αγνοείς τα σημάδια.
    Δεν είναι μόνο πράγματα που έχω διαβάσει αλλά που έχω ζήσει κιόλας. Και πώς κολλάνε όλα, πώς ταιριάζουν κι εξηγούνται!
    Last edited by Ofelia; 24-03-2011 at 02:28. Reason: προσθήκη

Senior Member
    ψυχοσωματικα ειναι ολα αυτα κι εγω το παθαινω αυτο με το στομαχι οταν αγχωνομαι οταν παθαινα κρισεις πανικου ηταν ακομη χειροτερα τα πραγματα πονουσε αφορητα θαρρεις και ειχα φαει μπουνια και ειχα μια αισθηση κατουρηματος και σφιγγομουνα συνεχεια...
    δεν ξερω αν σ ολο αυτο παιζει και καποιο ρολο το φαι σε μενα δεν νομιζω να επαιξε επειδη γενικως δεν τρωω και πολυ εκτος αμα κανω βουλιμικο αλλα γενικως αν τρως πολυ η βαρια φαγητα σιγουρα αυτο χειροτερευει το προβλημα..
    εγω παιρνω αγχολυτικα αλλα προτου καταφυγει καποιος εκει μπορει να δοκιμασει και αλλους πιο φυσικους τροπους πχ τσαι χαμομηλι, γλυκανισο, βαλεριανα..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    ολα παιζουν,το αγχος πανω απο ολα!!..και κατα συνεπεια και το φαγητο και ο ασχημοσ τροπος που τρωμε...να ρωτησω επειδη ειμαι και λιγο ασχτη...η βαλεριανα τι ακριβως ειναι??κατι σαν ηρεμιστικο??πινετε??..που τη βρισκω?

Senior Member
    εγω συνηλθα με λαντοζ, ημουν πολυ αρρωστη με καουρες πνιξιμο, αναγουλες, δυσπεψια κ εγινα καλα θα ελεγα..τωρα εχω μονο δυσπεψια κ την αντιμετοπιζω με πριμπεραν κ αν δεν περναει με τπτ προκαλω εμετο..τρωμε ελαφρια λιγο κ συχνα..αναρωτιομουν αν θα μας βοηθαγε κ το τεστ δυσανεξίας αλλα επειδη ειναι σε μεγαλο βαθμο ψυχολογικο εχω καποιες αμφιβιλιες..παντως αν εισαι πολυ χαλια οπως ημουν εγω τα φαρμακα κανουν δουλεια

Senior Member
    οχι ολα καλα..απλα εφτιαξα λιγο τη διατροφη αυτες τς μερες κσι με αφησαν οι ενοχλησεις..ευχαριστω παντως γ την απαντηση!

Senior Member
    Quote Originally Posted by elirene View Post
    εγω συνηλθα με λαντοζ, ημουν πολυ αρρωστη με καουρες πνιξιμο, αναγουλες, δυσπεψια κ εγινα καλα θα ελεγα..τωρα εχω μονο δυσπεψια κ την αντιμετοπιζω με πριμπεραν κ αν δεν περναει με τπτ προκαλω εμετο..τρωμε ελαφρια λιγο κ συχνα..αναρωτιομουν αν θα μας βοηθαγε κ το τεστ δυσανεξίας αλλα επειδη ειναι σε μεγαλο βαθμο ψυχολογικο εχω καποιες αμφιβιλιες..παντως αν εισαι πολυ χαλια οπως ημουν εγω τα φαρμακα κανουν δουλεια
    ladose παιρνω και εγω αλλα σε μενα σ αυτο το θεμα δυστυχως δεν βοηθησε..:P σιγουρα καποια φαρμακα βοηθανε στα συμπτωματα του αγχους....εγω ημουνα αρχικα με ζαναξ ενα χρονο και μετα με lexotanil με βοηθησαν αρκετα μπορω να πω ειδικα στις κρισεις πανικου..δεν νομιζω πως ειναι ο,τι καλυτερο να προκαλεις εμετο οταν αισθανεσαι αφορητη δυσπεψια προσωρινα βεβαια σε ανακουφιζει αλλα μακροπροθεσμα σε καταστασεις αγχους νιωθεις πιο εντονους πονους........οταν εκανα βουλιμικα με εμετο προσεχα πως την επομενη φορα που με επιανε αγχος ειχα χειροτερες ενοχλησεις...ειναι οτι χειροτερο ο συνδυασμος αγχους-βουλιμιας που εχω εγω...,το ενα χειροτερευει το αλλο....
    το τεστ δυσανεξιας εχω ακουσει πως βοηθαει αρκετα..

Senior Member
    Quote Originally Posted by oneofthosedays View Post
    ολα παιζουν,το αγχος πανω απο ολα!!..και κατα συνεπεια και το φαγητο και ο ασχημοσ τροπος που τρωμε...να ρωτησω επειδη ειμαι και λιγο ασχτη...η βαλεριανα τι ακριβως ειναι??κατι σαν ηρεμιστικο??πινετε??..που τη βρισκω?
    η βαλεριανα ειναι φυτικο ηρεμιστικο δεν προκαλει νομιζω εξαρτηση οπως τα αγχολυτικα που ανηκουν στις βενζοδιαζεπινες...τη βρισκεις στα φαρμακεια και σε καταστηματα που πουλανε βοτανα, φυσικα προιοντα και τετοια...βγαινει σε χαπια και σε τσαι το οποιο το πινεις γενικα εχει πιο ηπια δραση σε σχεση με τα αγχολυτικα.....κανε αμα θες search στο google για περισσοτερες λεπτομερειες..

Senior Member
    ευχαριστω...θα το ψαξω καλυτερα γτ δεν θελω με τπτ να παρω φαρμακα...αν ειναι κατι ηπιο οκ!

Senior Member
    Ειναι αρκετά ήπιο...εμένα πλέον με τόσα που έχω περάσει δεν με πιάνει καν..:P

Senior Member
    χαχαχαχα καταλαβαινω...αλλα προτιμω γενικα να το παλευω μονη μου...λιγο αγχος ειναι εξαλλου..πλεον..γτ στην αρχη ηταν κατι κρισαρες!χαχαχαχα...απλα να με χαλαρωνει τα ''δυσκολα'' βραδια....που ευτυχως ειναι σπανια πλεον...αλα γενικα αποφευγω τα χαπια,ακομα και το ντεπον που λεει ο λογος...:P

Senior Member
    Mια χαρά τα πας και εύχομαι να τα πας ακόμη καλύτερα!! Αμα δεν υπαρχει πολυ εντονο αγχος δεν υπαρχει λογος να φορτωνεσαι με αγχολυτικα...εγω εδω που εχω καταντησει δεν την παλευω αλλιως.....lexotanil και νανι....λεμε τωρα....καθε βραδυ τα ιδια σκ@τ@.......μ εχει πιασει και μια ανακατωσουρα σημερα ολη μερα θελω να ξερασω και δεν μπορωωωωω.....

Senior Member
    σε νιωθω ...γνωριμα πολυ οσα μου λες...και εγω ημουν πολυ χαλια ειδικα στσ αρχες(πριν 3 χρονια)..και καθε φορα που μου συμβαινει κατι κακο...(επεσαν αρκετα τα τελευταια χρονια)αλλα την παλευω...εκει που πεφτω στα πατωματα και στσ φοβιες μου σηκωνομαι παλι μονη μου...σου ευχομαι και εσενα να το καταφερεις!και θα το κανεις! αν θες στειλε μου στα inbox να μου πεις πως σου ξεκινησαν και τι ακριβως...εμενα τλχ μαρεσει να το συζηταω..

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast