ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 7 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 91
    Senior Member

ΜΕ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ

Ωρες ωρες θα θελα να κλεισω το στομα του καθενος με μια μονωτικη ταινια! με εκνευριζουν ολοι μα ολοι!!! δεν ειναι δυνατον να ακουω αυτα που ακουω!!!! εχω μια υπονοια πως ολοι θελουν να με μπερδευουν και να με συγχιζουν και δεν το μπορω! θελω να παρω τον γιατρο μ αλλα δν ξερω τι να του πω περι αυτου οποτε δεν τον παιρνω!

μου λεει χτες μια κοπελα στην δουλεια πως πηγε διακοπες 4 μερες και εβαλε 2 κιλα!!!!!!αυτη ειναι κοκαλο πολυ αδυνατη της ειπα πως δεν γινεται να βαλε 2 κιλα λιπος θα ναι υγρα, κ ομως αυτη επεμενε πως ειναι λιπος!!!!! τοτε τρομαξα κ εγω επειδη τωρα για 5 μερες ετρωγα καθε βραδυ ποπ κορν περιπτερου και μαλιστα 2 μερες εφαγα σουβλακια το 1 βραδυ κ γλυκο το αλλο

δεν προσπαθισα να κανω εμετο ομως ειπα ισως αμα δεν κανω θα νιωσω δυνατοτερη! ομως σημερα το πρωι εφαγα 1 μεγαλο κρουασαν που το παραγεμισα μερεντα και δεν την παλευα αλλο πηγα να το βγαλω αλλα η μερεντα κολλαει στο φαρυγγα και δεν βγαινει με τπτ οποτε εμεινε μεσα μου! σε ενα περιοδικο διαβασα πως παχαινεις αμα τρως καθε μερα για πολλες μερες ποσοτητες φαγητου πληρης 3 φορες την μερα καθως κ ενδιαμεσα σνακς!

μπερδευομαι παλι κ συγχεεται ο εγκεφαλος και νιωθω χοντρη παλι! με τσαντιζει! περιμενω κ περιοδο και δεν την παλευω! ημουνα πιο δυνατη αλλα να 6 μερες τωρα σκατα και δεν ξερω αν αυτα π εφαγα με παχυναν η οχι επειδη ναι μεν ητανε φαγητα αλλα δεν ηταν 3 φορες την μερα ηταν 1,5 απλα φοβαμαι που ηταν βραδυ κλπ κλπ ολο αυτο με θερμιδοκιλα μ προκαλει συγχιση και αγχος και οσο διαβαζω κ μαζευω πληροφοριες για να ξεκαθαρισω και να ηρεμισω τοσο μπλεκομαι γιατι δεν υπαρχει κατι ΣΤΑΝΤΑΡ!!!

ειναι εντε΄λως ΑΝΟΗΤΟ!!!γιατι να μην υπαρχει κατι στανταρ. κ μαλιστα μεχρι κ ημ/λογιο φαγητου ειπα να κρατησω να μετραω τις θερμιδες μ καθημερινα αλλα @@ φοβαμαι να μετρησω τις αλλες μερες γιατι ισως ειναι πανω απο 10.000 σε 1 βδομ!!!!!με ενοχλει αφανταστα!

παρακαλω πειτε μου κατι γιατι το χανω και μαλιστα δεν αντεχω ουτε να δουλεψω μπορω ολο σκεφτομαι και εχω καταστροφικες τασεις χτες εψαχνα απο το νετ τροπους και τεχνικες να κανεις ευκολα εμετο αλλα δεν βρηκα τπτ αξιολογο διαβασα μια κοπελα π λεγε πως ειχε βρει τροπο να κανει εμετο κ να βγαζει το φαι ολο χωρις να βαλει καν δαχτυλο αλλα δεν ειπε πως το κανει πως γινεται αυτο πως τα καταφερνουν κ ανακουφιζονται κ εγω ωρες ωρες ακομα καν πριν το προσπαθησω δεν μπορω επειδη το σκεφτομαι?!!!

πειτε μου κατι please.............
    I m a Good Person With Bad Attitude

Member
    Κοριτσάκι όμορφο (είμαι σίγουρη ότι είσαι),

Αυτό που περνάς ακούγεται εφιαλτικό. Έχω περάσει κι εγω εμμονές ανα διαστήματα και ξέρω πως είναι. Ο χαμένος χρόνος από τη ζωή μας.

Ξέρω πως ότι κι αν σου πω δεν θα πάρει μακρυά τη διαταραχή. Αλλά πρέπει να βρεις έναν άνθρωπο και να δουλέψεις συστηματικά αυτό σου τον πόνο. Ο γιατρός σου βοηθάει; Κάνετε ψυχοθεραπεία; Τι είδους;

Δεν παχαίνεις έτσι. Μην ανησυχείς. Κι εγώ κάθε βράδυ τρώω πολύ γιατι τρέχω όλη μέρα και μετά πεινάω απίστευτα. Το ξέρω ότι δεν είναι το καλύτερο αλλά το χρειάζομαι. Δεν μπορώ να κοιμάμαι νηστική. Μην ταλαιπωρείς το σώμα σου με εμετούς. Ζήτα βοήθεια από ειδικούς. Στο αιγηνήτειο έχουν τμήμα για τις διαταραχές πρόσληψης τροφής. Ρώτησε εκεί.

Senior Member
    ευχαριστω για την απαντηση σου γλυκια μ να σαι καλα. εσυ εχεις παρατηρησει αλλαγη στο σωμα σου? περυσι βασικα ετρωγα καθε βραδυ απο βουλιμια γλυκα, κ επειδη δν μπροουσα να κανω εμετο τα κραταγα και παχυνα σε 3 μηνες μερικα κιλα. δν ξερω ποσα επειδη δεν ζυγιζομαι πια ισως 3 καπου εκει..... ισως κ παραπανω αν κ δν πιστευω αν και φανηκε στους αλλους διαφορα. τωρα δν το κανω καθε μερα 3 φορες την βδομ μονο και οχι γλυκα συνεχεια. απλα με τρομοκρατει επειδη ειναι βραδυ. λενε πως παιζει ρολο για το βραδυ επειδη πεινας ολη μερα και πεφτεις με τα μουτρα σε περισσοτερο ογκο τροφης γιαυτο ειναι κ ο μυθος πως το βραδυ παχαινει αλλα δν ξερω. μετα αλλοι λενε πως παιζει ρολο ο συνολικος αριθμος θερμιδων ημερισιως και εβδομαδιαιως! τι να πω!!!!

ο γιατρος μ δινει φαρμακα μιλαμε κιολας μ λεει παντα την ειληκρινη τ γνωμη οταν με βλεπει κ πως του φαινομαι. μ εχει απαγορευσει να ζυγιζομαι κ να μετραω θερμιδες. δεν ζυγιζομαι αλλα θερμιδες μετραω επειδη δεν γινεται να χασω κ αλλο 1 μεσο ασφαλειας πια δεν θα χω τπτ!

μ λενε οι φιλοι μ δν εχω παχυνει αλλα δν μπορω να το ξερω αμα παχαινω σιγα σιγα κ δν το παρατηρουνε? κ φανει μια μερα? επισης με απασχολει το γεγονος οτι δεν μπορω να καταλαβω πως ειμαι μπροστα στον καθρευτη σε ποια κατηγορια ειμαι. δεν μπορω να καταλαβω, επειδη οσο κ αν με κοιταω δεν μου βγαινει χαρακτηρισμος και με αγχωνει κ αυτο!!!!δεν μπορεις να δεις τον εαυτο σου!

τελικα τι ειμαστε. δεν ξερω

Member
    Δεν έχω παρατηρήσει αλλαγή στο σώμα μου. Από το καλοκαίρι έχω βάλει 1,5 κιλό αλλά πάντα το χειμώνα παχαίνω λίγο. Τώρα είμαι 52 και ύψος 1,68. Εννοείται οως εμεις δεν μπορούμε να έχουμε αντικειμενική εικόνα για τον εαυτό μας αλλά θα έχεις παρατηρήσει κι εσυ ότι όταν είμαστε καλά ψυχολογικά αλλάζει και η εικόνα που έχουμε για εμάς.
    Επίσης, είμαι σίγουρη πως η εμμονή σου αυτή με τα κιλά πηγάζει από άλλα κενά που έχεις-το ξέρεις κι εσύ. Προφανώς με τον γιατρό σου δεν το δουλεύεται ψυχοθεραπευτικά όσο θα έπρεπε. Με το να σου λέει τη γνώμη του δεν αλλάζει κάτι. Και 1000 άνθρωποι να στο πουν σε λίγο καιρό πάλι το ίδιο θα νιώθεις. Πρέπει να βρεις τη δύναμη να το αντιμετωπίσεις με συστηματική βοήθεια και κατάματα. Είναι κρίμα να υποφέρεις και να καταστρέφεις τον οργανισμό σου με εμετούς.

Ελπίζω να νιώθεις λίγο καλύτερα.

Senior Member
    ναι σε ευχαριστω. με τα κιλα που εισαι πως φαινεσαι ?πως σ λενε οι αλλοι πως φαινεσαι? αδυνατη, κανονικη, καμπυλωτη ή παρα πολυ αδυνατη?

Member
    κανονική προς αδύνατη

Senior Member
    εμενα γιατι στα 51 μ λεγανε πως ειμαι σαν να χω ανορεξια ολοι? ειδες π σ λεω? σκατα ποτε δν θα μαι αδυνατη οπως αλλες που ναι το καλουπι τους γεννηθηκα να μαι ζωον

Senior Member
    Δεν μπορώ να ακούω αηδίες.
    1.Για να βάλεις 2 κιλά λίπος σε δυο μέρες πρέπει να φας 14.000 θερμίδες πάνω από την ημερήσια ανάγκη του οργανισμού, που είναι γύρω στις 2.000 θερμίδες πάνω-κάτω. Εξαρτάται από το άτομο (φύλο, ύψος, σκελετός, τρόπος ζωής). Δηλαδή, γύρω στις 9.000 θερμίδες ημερησίως. Τι έφαγε λοιπόν αυτή η ανεγκέφαλη που κάθεσαι και ακούς Broken_DoLL? Και αφού τα έφαγε, έκανε και λιπομέτρηση, οπότε είναι σίγουρη ότι τα έβαλε σε λίπος.
    2.Με ύψος 1.68 και βάρος 52 κιλά δεν είσαι κανονική, είσαι αδύνατη ως πολύ αδύνατη.
    3.Η σωστή διατροφή μας βοηθάει να διατηρούμαστε στα κιλά μας ή να χάσουμε κιλά. Δεν υπάρχει χειρότερος τρόπος για να χαλάσουμε το στομάχι μας, να καταπονούμε τον οργανισμό μας και να βάλουμε κιλά, από το να μην τρώμε όλη μέρα και να πλακωνόμαστε το βράδυ στο φαί. 3 γεύματα τη μέρα και 2 σνακ ενδιάμεσα είναι ο καλύτερος τρόπος και να μην πεινάμε και να έχουμε ενέργεια όλη μέρα.
    Οπωσδήποτε πρωινό, που μπορεί να είναι και αρκετά πλούσιο, χωρίς τύψεις, αφού θα κάψουμε τις θερμίδες ως το βράδυ. Το βραδινό θα πρέπει να είναι το πιο φτωχό γεύμα.

Senior Member
    ρε συ δεν αντιλεγω εχεις απολυτο δικιο. ομως προσπαθω μερικες μερες την βδομ να μην τρωω τοσο εντονα για να χω περιθωριο αν φαω παραπανω καποια μερα κ νιωσω ανασφαλεια, να σκεφτω πως τις αλλες μερες δεν εφαγα πολυ οποτε μπορω να ισοσταθμισω και ετσι ισως να μην νιωσω την αναγκη να τα βγαλω! αλλωστε οποιος πασχει απο βουλιμια ειναι δυσκολο να κρατησει ενα ισσοροπημενο προγραμμα γιατι αναλογα με τις μερες, δεν μπορεις ή μπορεις να αντισταθεις. περναω φασεις πχ που δεν πειναω και δεν χρειαζομαι πραγματικα κατι αλλα μ χει κατσικωθει στο μυαλο να φαω ''βρωμικα''. δεν λεω πως πλακωνομαι καθε βραδυ απλα 3 φορες την βδομ θα τυχει να φαω εξω πχ σε εστιατοριο η σε σινεμα και πραγματικα ΔΕΝ την παλευω ακομα κ οταν βγαινω εξω να προσπαθω να παρω Ο,ΤΙ πιο light εχει ο καταλογος και ολοι γυρω μ να τρωνε ο,τι γουσταρουνε! οποτε τρωω εκει οταν βγαινω!

με εχει πιασει πως με παχαινει δεν ξερω.......δεν τρωω πανω απο 1200 την μερα ομως υπαρχει περιπτωση 2 φορες την βδομ να φαω! αλλα προσπαθω τις αλλες να ναι γυρω στις 800 σε περιπτωση που γινει να ναι ισοβαθμισμενο αλλα κ παλι δν με καθησυχαζει!!!!!!!!

χτες βραδυ πχ πηγα σπιτι ειχα μια μικρη ταση...ειδα κ κατι πατατακια οταν ανοιξα το ντουλαπι αλλα ειπα ''οχι μαιρη μην το κανεις μην το κανεις'' και παρηγειλα μια σαλατα με κοτοπουλο λεω καλητερα να φαω σαλατα με ελια και κοτοπουλο κ λιγη σως παρα πατατακια....κ κρατηθηκα! αλλα το πρωι........ολα χαλασανε

Senior Member
    Κι εγώ τρώω συχνά έξω. Τα μεσημέρια δεν το πολυσκέφτομαι τι θα φάω. Το βράδυ δεν τρώω πολύ, πάω σε μέρη που μπορώ να φάω πιο ελαφριά και αν το ξέρω από νωρίς, προσπαθώ να φάω πιο ελφριά το μεσημέρι.
    Γενικά, έχω παρατηρήσει ότι όταν τρώω καλά το πρωί και φάω ενδιάμεσα φρούτα, πεινάω λιγότερο κατά τη διάρκεια της μέρας και ειδικά το βράδυ. Και δεν λιγουρεύομαι τόσο τα γλυκά. Η μπανάνα κι ο ανανάς είναι από τα πιο χορταστικά και γλυκά φρούτα. Και τα βρίσκεις όλες τις εποχές.

Senior Member
    1200 θερμίδες την ημέρα είναι λίγες, εκτός αν κάνεις δίαιτα. 800 είναι λιμικτονία. Αν τρώμε συστηματικά, κάτω από το όριο των θερμίδων που χρειάζεται ο οργανισμός μας, τότε κάνουμε μεγάλη ζημιά. Συνηθίζουμε τον οργανισμό μας σε λίγες θερμίδες, οπότε όταν φάμε κάτι παραπάνω, ακόμα και αν είναι στα φυσιολογικά όρια ανάλογα με το σωματότυπό μας, αμέσως αποθηκεύει λίπος, επειδή είναι συνηθισμένος να πεινάει. Γι' αυτό συμβαίνει με άτομα που βρίσκονται σε χρόνια δίαιτα -χωρίς λόγο- να βάζουν εύκολα κιλά μόλις φάνε λίγο παραπάνω.
    Θα σου έλεγα να επισκεφτείς έναν διαιτολόγο, που θα σου δώσει μερικές σωστές συμβουλές ώστε να διατηρείς το βάρος και να απολαμβάνεις το φαγητό χωρίς τύψεις.

Senior Member
    ναι το κανω κ εγω τρωω φρουτα αλλα τα χειμερινα δεν μαρεσουνε μισω τα μηλα ο ανανας με ξυνιζει καπως και οι μπανανες μαρεσουνε αλλα παχαινουνε. παρ ολα αυτα ο,τι κ να φας εχει θερμιδες ας πουμε χτες εφαγα ολη μερα 1 μπουγατσα το πρωι 1 σαλατα με κοτοπουλο το μεσημερι 1 γιαουρτι το απογευμα και το βραδυ παλι σαλατα με κοτοπουλο και να μανι μανι 1000 θερμιδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    σε διαιτολογους πηγαινα 5 χρονια ειληκρινα δεν εχω το κουραγιο ουτε την ορεξη να ξαναπεσω σε ενα τρυπακι να με ελεγχει καποιος καθε μερα ΤΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ πρεπει να τρωω κ να μαι αγχωμενη καθε φορα που θα πρεπει να με ζυγισει!!!!

Senior Member
    Αφού πήγαινες ξέρεις πώς να τρως υγιεινά. Και άρα ξέρεις, ότι 1000 θερμίδες είναι πολύ λίγες. Σίγουρα μπορείς να τρως γύρω στις 1700-2000 χωρίς να παχαίνεις, απλά για να διατηρείσαι.
    Η μπανάνα δεν παχαίνει, απλά έχει περισσότερες θερμίδες από άλλα φρούτα. Δεν έχει λίπος. Πάντως, σίγουρα έχει λιγότερες θερμίδες από την μπουγάτσα!
    Όχι πως δεν επιτρέπεται να φας και μπουγάτσα μια στο τόσο, ειδικά για πρωινό. Και μ'αρέσει και πολύ, η μπουγάτσα με κρέμα. Μου άνοιξες την όρεξη πανάθεμά σε! Αύριο μάλλον θα πάρω καμιά μπουγάτσα.
    Last edited by marian_m; 22-03-2011 at 18:32.

Senior Member
    ναι αλλα δεν εβαλα αχνη!!!χαχαχα

ναι ξερω αλλα σ λεω το κανω ετσι σε περιπτωση που γινει καποιο βουλιμικο να μην μετρησω παραπανω θερμιδες κ φοβηθω πως πρεπει να τα βγαλω!!!!γιατι να βουλιμικα γινονται τυχαια τελειως ξαφνικα. κ αμα εχω φαει τις αλλες μερες 1700 ε εκεινα τα βουλιμικα μετα θα μου τις αυξησουνε τις θερμιδες. προσπαθω να μετραω 8000 την βδομαδα γιατι θελω να χασω γμτ...

Senior Member
    Κουκλίτσα, το θέμα είναι ότι και να φτάσεις στο σημείο να πεθάνεις από την πείνα, πάλι θα νομίζεις ότι είσαι πάνχοντρη! Με το να ασχολείσαι όλη την ώρα με το φαγητό χάνεις πολύτιμη ενέργεια από το να αντιμετωπίσεις τα αληθινά θέματα που έχεις. Και το χειρότερο από όλα ξέρεις πιο είναι; Θα το ξέρεις, φαντάζομαι, στο πίσωμέρος του μυαλού σου: Ποτέ καμια πληροφορία για το φαγητό δε θα σε κάνει να αισθανθείς καλύτερα. ΥΠΑΡΧΟΥΝ στάνταρ δεδομένα, αλλά εσύ δεν μπορείς να τα δεις, και δε θα μπορέσεις ποτέ, όσο βρίσκεσαι σ'αυτό το λούκι. (Όπως ακριβώς συμβαίνει και με το σώμα σου στον καθρέφτη.) Θέλεις να κάνουμε μια δοκιμή;
    Είναι στάνταρ δεδομένο, ότι χρειαζόμαστε 35 θερμίδες για κάθε κιλό μας, για να μείνουμε στα κιλά που είμαστε. Εσύ λοιπόν για τα 51 σου κιλά χρειάζεσαι...1785 θερμίδες την ημέρα, δηλαδή 12.495 θερμίδες την εβδομάδα.
    Σε κάνει να αισθάνεσαι καλύτερα; Σε πείθει να σταματήσεις τους εμετούς και να αγαπήσεις το σώμα σου; Μάλλον ήδη βρήκες κάποια δικαιολογία για σένα, σωστά;

Page 1 of 7 123 ... LastLast