ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΨΔ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 10 of 10
    Banned

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΙΨΔ

Νομιζω οτι η ιψδ ειναι ο χειροτερος εχθρος για τους δημοσιογραφους ή για οσους θελουν να ασχοληθουν με τη δημοσιογραφια.Η δημοσιογραφια θελει να εισαι συνεχεια στην τσιτα, να εισαι ευελικτος, να αφομοιωνεις ευκολα τις πληροφοριες, να δεχεσαι μια πληθωρα πληροφοριων και γρηγορα να βρισκεις τις χρησιμες, χρειαζεται συγκεντρωση, ψυχολογικη αντοχη, να εισαι σε μια συνεχη εγρηγορση, να μην...κολλας.Κι οταν εχεις ψυχαναγκασμους κολλας.Παθαινεις blackout και δε μπορεις να λειτουργησεις.Η ιψδ με εχει παει πολυ πισω στο θεμα της δημοσιογραφιας.Δεν ασχολουμαι ακομα επαγγελματικα αλλα ερασιτεχνικα, ομως ακομα κι ετσι νιωθω την πιεση.Αποφευγω να ερχομαι μερικες φορες σε επαφη με τη δημοσιογραφια και τις πληροφοριες, επειδη φοβαμαι μη με πιασουν ψυχαναγκασμοι.Ενω θα επρεπε να ειναι κατι που με ευχαριστει κι ας με κουραζει το αποφευγω λογω ιψδ.Προτιμω να χαλαρωσω ή να κοιμηθω.Ομως ο καιρος τρεχει και εγω πρεπει να ασχοληθω με τη δημοσιογραφια, οχι επειδη πρεπει αλλα επειδη θελω.Κανω υπομονη.Παιρνω τα χαπακια και ελπιζω πως το Καλοκαιρι, που ανυπομονω να ερθει, να ειμαι χαλαρος και ηρεμος και χωρις ιψδ για να ασχοληθω με το αντικειμενο μου.Χρειαζεται πολυ δουλεια για να τα καταφερω.Κι εκτος απο πολυ δουλεια χρειαζεται ομως και ορεξη, χρειαζονται και πρωτοτυπες ιδεες, ιδεες που να λενε που να εχουν αντικρυσμα και εγω εχω τετοιες ιδεες και συνεχεια το μυαλο μου κατεβαζει νεες ιδεες.Αντε φυγετε ηλιθιοι ψυχαναγκασμοι, ωστε επιτελους να ασχοληθω με αυτο που μου αρεσει.Πρεπει να απαλλαγω οριστικα απο την ιψδ, γιατι θα ειναι δυσκολο εως και αδυνατον να ασχολουμαι με τη δημοσιογραφια και να εχω και ιψδ παραλληλα.Θα με πηγαινει πολυ πισω.Θα με κανει να θελω να τα παρατησω.Η ιψδ ειναι μεγαλος εχθρος της δημοσιογραφιας και αλλων φυσικα επαγγελματων που εχουν καποιες απαιτησεις.
    Και ειναι και το αλλο.Μια φιλη μου μου εστειλε ενα αρθρο που μιλουσε για την υπερπληροφορηση στη συγχρονη εποχη, για τον καταιγισμο πληροφοριων που δεχομαστε και μας τρελαινει.Ειναι ενα πολυ καλο αρθρο.Διαβαστε το εδω : http://www.journalism.gr/home/themat...infojunk-.html
    Σκεφτηκα μηπως το οτι ερχομαι σε επαφη με τοσες πολλες πληροφοριες απο ολα τα μεσα, το μυαλο μου εχει γινει καζανι και γι' αυτο επαθα ιψδ.Ισως να μη μπορω να διαχειριστω τοσες πολλες πληροφοριες.Ισως η ιψδ οφειλεται σε αυτον τον καταιγισμο πληροφοριων απο τηλεοραση, εντυπα,ραδιοφωνο, ιντερνετ και εγω ειμαι infomaniac και δεν υπαρχει περιπτωση να βρω διπλα μου καποιο περιοδικο και να μην το διαβασω ολοκληρο.Τον τελευταια καιρο απο μονος μου εχω καταλαβει οτι η ακατασχετη πληροφορηση δεν μου κανει καλο και γι' αυτο ελεγχω την κατασταση.Ας πουμε εκοψα την tv για λιγο καιρο.Δεν αγοραζω νεα περιοδικα, διαβαζω ξανα αυτα που εχω αγορασει.Διαβαζω καποια συγκεκριμενα μπλογκ και οχι ολα οσα υπαρχουν στο sync.Κι αν ειναι να δω κατι στην τηλεοραση το επιλεγω.Λεω πχ οτι θα δω το ταδε προγραμμα και αυτο.Μου αρεσει πολυ να ειμαι οργανωμενος, ειμαι φαν της οργανωσης.Δεν αντεχω να δεχομαι ενα σωρο πληροφοριες και δεδομενα.Θελω να εχω τον ελεγχο.Και θελω αυτο που βλεπω, ακουω, διαβαζω, να μην το ξεπεταω.Να του δινω προσοχη.Να το κανω δικο μου.Δε θελω να ξεπεταω τα πραγματα.Το να διαβασω δυο ή τρεις φορες το ιδιο κειμενο θα μου κανει πιο καλο απο το να διαβασω τρια διαφορετικα κειμενα βιαστικα.Θελω να αφομοιωνω την πληροφορια.
    Το θεμα ειναι οτι μετα απο καποιο καιρο αν τελικα ασχοληθω με τη δημοσιογραφια θα πρεπει να ειμαι γρηγορος, οι ψυχαναγκασμοι δε θα πρεπει να εχουν καμια θεση στη ζωη μου, θα πρεπει να ειμαι γρηγορος, ευελικτος, να αναγκαζομαι να δεχομαι ενα σωρο πληροφοριες και να μπορω να ξεχωριζω τις χρησιμες.Προς το παρον ομως απεχω οσο μπορω απ' ολη αυτη την πληθωρα πληροφοριων, να μη γεμιζω το κεφαλι μου τοσο που στο τελος να φοβαμαι οτι θα σκασει.
    Εσεις τι πιστευετε για ολα αυτα;

...και να σου απαντήσουμε βρε στέφανε, δεν πρόκειται να απαντήσεις ποτέ....οπότε......

Senior Member
    στεφανε, εσυ θελεις να την ξεπερασεις την ιδψ? εγω δε νομιζω οτι θελεις.

Senior Member
    .......................................
    Last edited by alexandros3; 23-03-2011 at 20:40.

Banned
    Φυσικα και θελω να την ξεπερασω.
    Σας εχω πει πως δεν ειμαι συνεχεια μπροστα απο το pc για να δινω αμεσα απαντησεις αλλα παντα βλεπω τις απαντησεις και αν χρειαζεται απανταω.
    Θελω τη γνωμη σας για το θεμα του ποστ.

Senior Member
    Ασχολησου με την δημοσιογραφια και μην το αναβαλλεις μεχρι να περασει η ιψδ. Γενικα μην αναβαλλεις μεχρι να γινει κατι αλλο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    στεφανε αν θελεις να ξεπερασεις την ιδψ εχω την αισθηση οτι θα πρεπει να κανεις αυτη τη συμπεριφορικη θεραπεια για ιδψ, η οποια λεγεται οτι εχει πολυ καλα αποτελεσματα. ειχες ξεκινησει με εναν ψυχιατρο με τον οποιο πηγαινες βολτες. σου ειχε πει να μη μαζευεις πεμπτη κ παρασκευη. δεν ηθελες να το κανεις. δεν ηθελες να κανεις τη θεραπεια, γιατι βραχυπροθεσμα σου εφερνε πολυ μεγαλο αγχος (αν εχω καταλαβει καλα). νομιζω ομως οτι αν θες να ξεπερασεις οριστικα την ιδψ θα πρεπει βραχυπροθεσμα να αντιμετωπισεις καποιες μεγαλες ποσοτητες αγχους που φερνει αυτη η θεραπεια. κατσε κ σκεψου το. ανωδυνη θεραπεια για την περιτπωση σου δεν υπαρχει.

Senior Member
    Οκ. Θα σου πω κάτι Στέφανε. Υπάρχουν αρκετοί δημοσιογράφοι και με παροδική ΙΔΨ και με κατάθλιψη που κάνουν καταπληκτική δουλειά : ) Και μάλλον τους ακούς, τους διαβάζεις και τους βλέπεις κάθε μέρα. Οκ? Οπότε...

Senior Member
    Έχω την εντύπωση ότι η ΙΨΔ δεν είναι μια ασθένεια που την ξεπερνάμε όταν θέλουμε...

Στέφανε έχεις μπει ποτέ στην λογική μιας φαρμακευτικής θεραπείας από ψυχίατρο; Την οποία βέβαια πρέπει να τηρήσεις πιστά μέχρι τέλους (του προβλήματος).

Σε ρωτάω διότι πέτυχε (και όχι έτυχε :-) )να θεραπευτώ ολοκληρωτικά μετά από θεραπεία. Το προβλημα, απ όσο γνωρίζω είναι καθαρά εγκεφαλικό. Θα σου πρότεινα να επισκεφθείς εναν έμπειρο ψυχίατρο. Tip: Φρόντισε να σημειώσεις κάπου τις παρατηρήσεις σου για να κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα. Πολλές φορές στο ιατρείο τηρούμε αμυντική στάση και δεν εκθέτουμε ολόκληρο το πρόβλημα.

+1 για την δημοσιογραφία. Τελικά όλοι εμείς οι πειραγμένοι lololol έχουμε μια "καλλιτεχνική" φύση. Ακολούθησέ την. Δεν ξέρω αν το χεις παρατηρήσει αλλά νομίζω το πρόβλημά μας είναι αυτό που υποκινεί την συγγραφική μαεστρία!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Militon View Post
    Έχω την εντύπωση ότι η ΙΨΔ δεν είναι μια ασθένεια που την ξεπερνάμε όταν θέλουμε...

Στέφανε έχεις μπει ποτέ στην λογική μιας φαρμακευτικής θεραπείας από ψυχίατρο; Την οποία βέβαια πρέπει να τηρήσεις πιστά μέχρι τέλους (του προβλήματος).

Σε ρωτάω διότι πέτυχε (και όχι έτυχε :-) )να θεραπευτώ ολοκληρωτικά μετά από θεραπεία. Το προβλημα, απ όσο γνωρίζω είναι καθαρά εγκεφαλικό. Θα σου πρότεινα να επισκεφθείς εναν έμπειρο ψυχίατρο. Tip: Φρόντισε να σημειώσεις κάπου τις παρατηρήσεις σου για να κατανοήσει πλήρως το πρόβλημα. Πολλές φορές στο ιατρείο τηρούμε αμυντική στάση και δεν εκθέτουμε ολόκληρο το πρόβλημα.

+1 για την δημοσιογραφία. Τελικά όλοι εμείς οι πειραγμένοι lololol έχουμε μια "καλλιτεχνική" φύση. Ακολούθησέ την. Δεν ξέρω αν το χεις παρατηρήσει αλλά νομίζω το πρόβλημά μας είναι αυτό που υποκινεί την συγγραφική μαεστρία!
    ναι ετσι ειναι μερικες φορες ,επισης το ιδιο ισχυει κ στη διπολικη διαταραχη (συνδεεται με την δημιουργικοτητα , καλλιτεχνικες φυσεις κτλ..):)
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."