Results 31 to 45 of 48
-
31-03-2011, 00:29 #31
one, έφυγεεεεε.. το π.μ.
- 01-04-2011, 21:28 #32
Crazy Diamond, ευχαριστώ για το μήνυμά σου. Καταλαβαίνω τί εννοείς. Υπάρχουν πολλοί που το εκμεταλλεύονται με άσχημο τρόπο κ εντελώς κερδοσκοπικά, όπως σε πολλά επαγγέλματα δηλαδή. Για έναν τέτοιο άκουσα κι εγώ, ότι δηλαδή έπαιρνε τηλέφωνο ένα γνωστό μου να του πει να συνεχίσει στο 2ο βαθμό :O
Εγώ έχω μυηθεί στον 1ο βαθμό και προς το παρόν κάνω σε φίλους και γνωστούς. Σε συγγενείς δεν έχω κάνει, τί να γίνει, φαίνεται ότι οι πιο ξένοι είναι πιο ανοιχτοί και πιο κοντά στο μήκος κύματος το δικό μου. Ακόμα κι αυτοί που αρχικά δεν ήξεραν και μου ζήτησαν να τους κάνω είναι ανοιχτοί στο να ακούσουν τί είναι. Έχω διαβάσει όμως άπειρα βιβλία και πληροφορίες μέσω νετ-χώρια τις σημειώσεις από τη μύηση. Επίσης έχω τη δασκάλα μου και μια καλή φίλη που έχει επίσης τον 2ο βαθμό και τις συμβουλεύομαι όταν ακούω κάτι διαφορετικό ή καινούργιο.
Στόχος μου είναι ο δεύτερος βαθμός. Ήθελα από την αρχή που έμαθα για το ρέικι να μπορώ να κάνω εξ αποστάσεως κ να βάζω στο σπίτι προστασία. Εξ αποστάσεως για τη γη, και για άτομα που το χρειάζονται, γνωστούς και μη. Όμως περιμένω να το νιώσω ότι 'τώρα πρέπει' γιατί αρχικά θα το κάνω για μένα. Για τον 3ο βαθμό δε νομίζω, δεν το αισθάνομαι. Μην πω μεγάλο λόγο φυσικά...αλλά αυτή τη στιγμή μόνο για 2ο το βλέπω.
Θέλω να εξηγήσω 2 πράγματα. Το πρώτο είναι ο μύθος που λες. Το ρέικι ξέρω από προσωπική πείρα ότι αν κατά βάθος ο άλλος δεν το θέλει πραγματικά μπορεί να το μπλοκάρει. Τί εννοείς τα φίλτρα;
Το δεύτερο είναι το 'απ' έξω απ' έξω'. Το ξέρω ότι πρέπει να έχεις τη συγκατάθεση του άλλου. Πραγματικά θα του έκανα μασάζ, με την ιδέα ότι αν ο άλλος χρειάζεται να τραβήξει ρέικι θα τραβούσε. Δε ζήτησα ρέικι. Ύστερα ήθελα να δω αν θα νιώσω πού υπάρχουν προβλήματα (μιλάμε για πρόσωπο μέσα στην οικογένεια, δε θα έψαχνα να μάθω κανένα μυστικό που δεν ξέρω, μόνο να επιβεβαιώσω). Επίσης εννοείται ότι δεν κάθομαι να δίνω ρέικι μ' αυτόν τον τρόπο. Μου έχει συμβεί όμως σε παιδάκι, εκεί που το κοίμιζα αγκαλιά, να τραβάει, χωρίς να έχω εγώ τέτοια πρόθεση.
Θέλω να σε ρωτήσω ποιά είναι η δασκάλα σου, φυσικά μέσω πμ. Δεν καταλαβαίνω τί εννοείς 'αυστηρή'. Σε ποιόν τομέα; Γιατί να είναι αυστηρή; Δε θέλω να την κρίνω φυσικά -εννοείται. Δε ρωτάω γι' αυτό. Θα ήθελα να γνωρίσω κι άλλους δασκάλους, ίσως κάποτε μου φανεί χρήσιμο το όνομα. Μέχρι στιγμής έχω γνωρίσει 5 δασκάλους, όμως οι 3, ίσως 4 απ' αυτούς δε μου άρεσαν. Έχω γνωρίσει δυο άτομα στη ζωή μου που το ένα είχε το 2ο βαθμό και το άλλο τίποτα (αλλά διαβασμένο σ' αυτά τα πράγματα-αυτογνωσίες κλπ και που έδειχνε τόσο να τα 'χει βρει με τον εαυτό του!) και μάλιστα τους το είπα "είναι κρίμα που δεν έχεις τον 3ο βαθμό, γιατί θα ήθελα να γίνεις δασκάλα μου".
Θέλω να σε ρωτήσω αν ασχολείσαι με κρυστάλλους. Κάτι μου έκανε το nick
Μια και μίλησες για μια 'άλλη κουλτούρα'. Είναι τρομερό, το πώς όλα τα πράγματα, όπως και άνθρωποι, με τραβάνε εκεί. Η φιλοσοφία όλων αυτών των τεχνών και τεχνικών με έβαλε σε νέο τρόπο σκέψης. Και είναι φοβερό το πώς κάποια πράγματα ταιριάζουν μεταξύ τους, όπως η αναπνοή, η ταπεινότητα, το να δουλεύεις μ' αυτά τα λίγα που διαθέτεις (και τα τόσα πολλά) -το σώμα σου πχ, το να 'απαγορεύεις' στο μυαλό να παίρνει τον αποκλειστικό έλεγχο... Δεν ξέρω αν σου χει τύχει, πρόσεξα ότι αυτή την κουλτούρα, τη συναντάω όλο και πιο συχνά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Μέσα από πρόσωπα, πληροφορίες ή εμπειρίες (ακόμα και πριν μπω σ' αυτό το δρόμο είχα κανα δυο εμπειρίες. Πριν καλά καλά ακούσω ότι υπάρχουν).
Τέσπα, ξεφύγαμε λίγο απ' το ποστ. Ευτυχώς την oneofthesedays την ενδιαφέρει και αυτό το θέμα :P
ΥΓ. πμ δε μου έστειλες ή εγώ δεν προσαρμόστηκα ακόμα στο σάιτ; Στείλε μου αν θες και για τη δασκάλα. Για προσωπική γνώση και μόνο
01-04-2011, 21:41 #33
oneofthosedays τελικά ίσως να ήταν όντως γραφτό να κάνεις αυτό το ποστ, να μπω εγώ, να ανοίξει αυτή η κουβέντα για το ρέικι και να βρεις δάσκαλο. Όταν πας, θα ήθελα να μου πεις τί έγινε-αν δεν το θεωρείς προσωπικό. Με ενδιαφέρει να ακούσω την εμπειρία σου. Όπως να μοιραστώ και με εσένα Crazy Diamond όπως μου είπες.
02-04-2011, 14:59 #34
γεια σου φιλη μου.Κανω πιλατεσ και βλεπω οτι εχει θωρακιστει η κοιλια και η μεση.Επισης λογω του οτι παιρνεις και βαθιε ανασες απελχεται ηρεμια στο σωμα και στη ψυχη.
Γιογκα δε κανω και δε ξερω απλα πιστευω οτι με πιλατες φτιαχνει και το σωμα κατα πολυ και η διαθεση...
02-04-2011, 15:03 #35
στο γυμναστηριο που παω ολα τα τμηματικα μαθηματα ειναι μεσα στη τιμη.Για ψαξτο καλυτερα μηπως υπαρχει γυμν που να τα χει και τα δυο σε πακετο......στο δικο μας εχει αυτα και αλλα πολλα
02-04-2011, 16:01 #36
Και μονο που αναφερεστε και ψαχνεστε για ρεικι κ γιογκα η οποιαδηποτε αλλη εσωτερικη αναζητηση σενα θεμα που ο τιτλος ειναι ασχολιες για να απασχολειται το μυαλο ,για να περνατε ομορφα, δειχνει οτι εισαστε σε λαθος δρομο κ μπερδευεται τις φιλοσοφιες με τις ασχολιες.
Το ρεικι δεν ειναι βιβλιο να το φαμε κ να πουμε τι πολλα κ καλα που ξερουμε ,κ να ζηλεψουμε η να ψαξουμε για τον καλυτερο δασκαλο που θα μας δωσει το καλυτερο κ μεγαλυτερο βαθμο!
Ο τροπος ζωης μας κ το επιπεδο συνειδητοτητας που εχουμε την συγκεκριμενη περιοδο θα μας φερει κ τον καταλληλο δασκαλο που θα καθορισει την εξελιξη μας.
Καντε λοιπον πιλατες αφου ψαχνεστε για τις καλυτερες ασχολιες!Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
02-04-2011, 16:16 #37
εσυ katerinaki τι θα προτεινες?
πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-04-2011, 16:20 #38
Ασχολιες για να απασχολειται το μυαλο κ το σωμα? Ασ πουμε - πιλατες ,εθελοντισμο, ορειβασια,κ α....
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
02-04-2011, 16:35 #39
katerinaki,
πράγματι ο τίτλος του νήματος είναι αυτός, αλλά η κουβέντα προχώρησε, προέκυψαν θέματα που ενδιαφέρουν τόσο την oneofthosedays που ξεκίνησε το θέμα όσο και κάποιους άλλους από εμάς κι έτσι συνεχίσαμε τη συζήτηση η οποία και ήταν ενδιαφέρουσα.
Το ρέικι δεν είναι ασχολία είναι πράγματι φιλοσοφία, θεραπεία και στάση ζωής.
Ίσως και για αυτό είναι κάπως δύσκολο όχι να μυηθούμε σε αυτό όσο το να το κάνουμε κομμάτι της ζωής και της καθημερινότητάς μας.
Δε νομίζω ότι αναφέρθηκαν ανταγωνιστικά οι δάσκαλοί μας. Είναι όμορφο να ανταλλάσσουμε απόψεις και το βρίσκω και ιδιαίτερα γόνιμο, όταν μάλιστα είναι κι ένα θέμα που μας ενδιαφέρει.
Εγώ λέω ναι σε αυτά που προτείνεις.. αθλητισμό, άσκηση, εθελοντισμό.
Αλλά, άλλο αυτά κι άλλο το ρέικι.
Δεν τα μπερδεύω ούτε και τα βάζω όλα μαζί κάτω από την ταμπέλα ''εγώ και τα χόμπυ μου''.
02-04-2011, 16:42 #40
οκ !διαμαντι! ηθελα ομως να τα πω! ετσι για να εξηγουνται και να μη παρεξηγουνται θεματα που αξιζουν σεβασμου μονο κ για την διαρκεια τους μεσα στο χρονο!
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
02-04-2011, 16:52 #41
02-04-2011, 18:37 #42
κατερινα αυτα ειναι πραγματα που κανω ηδη δν περιμενα εσενα αυτα ειναι τα ευκολα και τα απλα...θελω κατι αλλο οποτε ειμαι στον σωστο δρομο γ τα δικα μ δεδομενα...απο εθελοντισμο και προσφορα αλλο τιποτα γεμισα απο αυτα!
02-04-2011, 20:46 #43
lilium το σκεφτηκα και εγω για το συνδυασμο και των 2 (γιογκα-πιλατεσ)...θα ψαξω να βρω πακετα που θα περιεχουν και τα 2..
03-04-2011, 00:06 #44
Καλησπέρα, έχοντας περάσει απο πολλά ενεργιακά μονοπάτια, μπορώ να σου πω με σιγουριά οτι υπάρχουν εκατοντάδες τσαρλατάνοι εκεί έξω.
και για τα 3 που αναφερατε , μην εμπιστέυεστε τον εαυτό σας στα χέρια κάποιου άσχετου ..
σου προτείνω να ασχοληθείς με την hatha yoga για ορατή καταπολέμηση του στρές,
στο χέρι σου είναι αν θα μήνεις στις σωματικές ασκήσεις ή αν θα αφήσεις να ξεδιπλωθεί όλες οι ενεργειακές ιδιότητες ενός μαθήματος hatha.
δώσε χρόνο και αγάπη σε ότι βάζεις στόχο, κι αν κοιμηθείς μην πτοηθείς σημαίνει οτι το σώμα σου το είχε πραγματικά ανάγκη.
03-04-2011, 01:03 #45