ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΑΣΧΟΛΙΑ...ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ.... - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 48
    Senior Member
    ofelia ακουσα τωρα τελευταια για το ρεικι και με εχει τραβηξει αρκετα μπορω να πω...μπορεις να μου πεις καποια πραγματα παραπανω για αυτο...αλλα απο την αλλη εδω που ειμαι (ροδος)δε νομιζω πως θα βρω ευκολα καποιο κεντρο η καποιον τεσπα που να ξερει απο ρεικι...:/

Member
    Δυστυχώς δε γνωρίζω κάποιο κέντρο, όμως μπορώ να σου πω για το ρέικι. Κι εμένα έτσι με είχε τραβήξει όταν το έμαθα (έζησα μάλλον) και το έψαξα αρκετούς μήνες μέχρι να αποφασίσω να κάνω. Λέω ότι το έζησα γιατί στη ζωή μου μπήκε τυχαία. Πονούσε το χέρι μου, μια γνωστή μου με πλησίασε και μου είπε που μπορώ να πάω για ρέικι. Πήγα. Νόμιζα ότι ήταν μασάζ, αλλά δεν είχε καμία πίεση και τα πρώτα λεπτά απογοητεύτηκα. Δε σου λέω όμως πώς ένιωθα αφού τελείωσε η συνεδρία και για 4-5 μέρες μετά απ' αυτήν. Ένιωθα ηρεμία, όλο μου το σώμα ήταν μαλακό σα να μου είχαν κάνει μασάζ, αλλά αντί να νιώθω πως το σφίξιμο (η άμυνά μου) που τώρα δεν υπάρχει, δεν υπάρχει για να με προστατέψει, θυμάμαι σκεφτόμουν πως "ακόμα κι αν με χτυπήσουν δε θα πονέσω, αντίθετα θα επιστρέψω αγάπη". Προφανώς αυτά είχα ανάγκη εκείνη τη στιγμή, ηρεμία και αγάπη. Η θεραπεύτρια με ρώτησε πώς νιώθω (ο καθένας νιώθει άλλα). Δεν μπορούσα να της εξηγήσω γιατί παρόλο που ήταν πρωτόγνωρο ήταν τόσο απλό. Ένιωθα να αγαπιέμαι και να αγαπάω. Όλα ήταν στη θέση τους, ήρεμα και απλά. Ενώ ποτέ δε νιώθω μόνη, αυτή η αίσθηση ότι αγαπιέμαι μου έδινε την αίσθηση ότι δεν είμαι μόνη. Δεν ξαναπήγα ενώ ήθελα κι ενώ χρειαζόμουν κι άλλη συνεδρία. Ήμουν επιφυλακτική και αδυνατούσα να δώσω το αντίτιμο που δεν ήταν για την τσέπη μου, όσο κι αν το άξιζε. Αργότερα το έψαξα πολύ. Αγόρασα βιβλία και μίλησα με ένα φίλο μου που είχε κάνει. Αποφάσισα να κάνω κι εγώ για να κάνω στον εαυτό μου. Μαθαίνοντας γι' αυτό, είδα ότι δεν έχει να κάνει μόνο με ευεξία, αλλά είναι ένα πνευματικό μονοπάτι. Με τη λέξη πνευματικό δεν τα πάω και πολύ καλά, οπότε ας πούμε, είναι ένας τρόπος που θα σε ηρεμήσει και θα σε κάνει να δεις με ειλικρίνεια τον εαυτό σου. Θα σε βοηθήσει να δεις κατάματα τα προβλήματά σου ώστε να τα λύσεις, κάτι που πολύς κόσμος δεν το θέλει, γι' αυτό και ποτέ δεν πιέζεις κάποιον να κάνει ρέικι.
    Αυτά για τη δική μου ιστορία.

Θα προσπαθήσω να σου πω τώρα τί είναι και πώς γίνεται.
    Ρέικι σημαίνει 'συμπαντική/παγκόσμια ενέργεια'. Είναι η ενέργεια που μας δίνει ζωή, χαρά δύναμη, ευεξία κλπ. Είναι η ενέργεια που διαχειρίζονται στο βελονισμό ή στο φενκ σουι (ο καθένας με το δικό του τρόπο). Η ενέργεια αυτή περνάει μέσα απ' το σώμα σου και ξεμπλοκάρει τυχόν προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, εκεί που το έχεις περισσότερο ανάγκη. Φυσικά αν εσύ το επιτρέψεις. Θα σου εξηγήσω πώς.

Αρχικά ο θεραπευτής παίρνει ένα ιστορικό του θεραπευόμενου. Μαθαίνει τί τον απασχολεί ή τί προβλήματα σωματικά έχει. Ο θεραπευόμενος ξαπλώνει στο πάτωμα ή σε ένα κρεβάτι φορώντας τα ρούχα του και ο θεραπευτής απλά ακουμπάει τα χέρια του σε σημεία κλειδιά. Το ρέικι περνάει μέσα από τον θεραπευτή και μέσω των χεριών του περνάει στο σώμα του θεραπευόμενου. Η όλη διαδικασία μπορεί να γίνει πολύ απλά όπως στο λέω ή αν κάποιος το προτιμά να χρησιμοποιηθούν διάφοροι άλλοι τρόποι χαλάρωσης όπως χαμηλός φωτισμός, μουσική ή κάποιο αρωματικό κερί. Το ρέικι λοιπόν πάει και θεραπεύει εκεί που έχεις περισσότερο ανάγκη τη δεδομένη στιγμή. Και το σωστό δεν είναι να πώ ότι θεραπεύει, το ρέικι ξεμπλοκάρει και βγάζει στην επιφάνεια την ψυχολογία που έφερε το σωματικό πρόβλημα. Δίνει μια ανάσα (σχεδόν πάντα την αισθάνομαι αυτή την ανάσα σε μένα) ώστε το σώμα χαλαρό πια να μπορεί να αυτοθεραπευτεί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί και να νιώσεις άσχημα καθώς τα συναισθήματα ή το σωματικό πρόβλημα θα βγαίνουν στην επιφάνεια για να φύγουν. Αυτό δεν είναι κακό γιατί μας επιτρέπει να αποκρυπτογραφήσουμε το πρόβλημα (πχ αν τραβήξεις πολύ ρέικι στο συκώτι ίσως πρέπει να ψάξεις που κρατάς θυμό και πίκρα), αλλά είναι στον καθένα να το αποφασίσει (υπάρχουν και άνθρωποι που τους βολεύει το πρόβλημά τους), γι' αυτό εξάλλου δε δίνουμε ρέικι σε κάποιον που δε μας το επιτρέπει. Προσωπικά δεν έχω νιώσει τίποτα κακό πέρα από ένα νευρικό πονάκι που έφυγε αμέσως. Ο καθένας νιώθει διαφορετικά, αλλά έχω δει ένα κοινό στοιχείο σε όλους, την ηρεμία που νιώθουν κατά τη διάρκεια και μετά. Πόσες φορές δεν έχω κοιμηθεί πριν να τελειώσει η θεραπεία!

Επειδή όμως κι εσύ και άλλοι θα το διαβάσουν κι επειδή πολύ χρησιμοποίησα τη λέξη θεραπευτής και θεραπεία, θέλω να διευκρινήσω ότι κανένας θεραπευτής ρέικι δεν είναι γιατρός και καμία θεραπεία ρέικι δεν αντικαθιστά το γιατρό και τα φάρμακα. Το ρέικι δεν θεραπεύει, εσύ θεραπεύεσαι (αυτοϊαση). Πιστεύω ότι το ρέικι επιτρέπει στο σώμα να κάνει αυτό που θα έκανε αν ήταν απόλυτα υγιές. Αν τρώγαμε σωστά και γυμναζόμασταν επαρκώς, το σώμα μας θα ήταν χαλαρό, ο νους μας καθαρός, θα κοιμόμασταν πιο βαθιά, οι αρρώστιες δε θα μας χτυπούσαν τόσο εύκολα την πόρτα και οι όποιες πληγές μας σωματικές και ψυχικές θα γιατρευόντουσαν πιο γρήγορα. Όμως ζούμε σε μια κοινωνία που μας έμαθε να σκεφτόμαστε λάθος, να ζητάμε τα πάντα αλλά σε λάθος μέρος, να υπακούμε στους κανόνες της, γενικά να καταναλώνουμε νοητικά, συναισθηματικά, σωματικά, λάθος πράγματα και σε λάθος ποσότητες. Το ρέικι μας επιτρέπει να κλείσουμε λίγο αυτές τις φωνές και να ακούσουμε τί θέλουμε. Πολύς κόσμος δε θέλει να ακούσει τον εαυτό του (ένας λόγος που κάποιοι δεν μπορούν μόνοι τους χωρίς παρέα, τηλεόραση, ράδιο, κινητό κλπ) κάποιοι όμως θέλουν και το τολμούν γιατί το έχουν ανάγκη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να το κάνει κανείς αυτό, δεν είναι μόνο το ρέικι, απλά το ρέικι σου δίνει ηρεμία, αγάπη, συνειδητοποίηση κι έτσι σε βοηθά να μάθεις να ακούς το σώμα, την ψυχή και τις ανάγκες σου.

Είμαι σ' αυτόν τον δρόμο, δεν το παίζω παντογνώστης ή ότι έχω φτάσει κάπου, αλλά αυτά είναι πράγματα που τα έχω δει σε άλλους και τα ζω σιγά σιγά κι εγώ. Εύχομαι το καλύτερο για σένα ό,τι και να ναι.

Senior Member
    ευαχριστω πολυ για το μακροσκελες μηνυμα..και πραγματικα ζηλευω....θελω καποια στιγμη ναμπορεσω να το δοκιμασω και εγω...καταλαβαινω ακριβως τι λες...και οντως πιστευω αυτη η ηρεμια,το να βρω τον εαυτο μου και να κοιταξω βαθια μεσα μου θα μου διωξει πολλα απο τα προβληματα που εχω τωρα...θα ξεκινησω με τη γιογκα και σιγουρα οταν τελειωσω τσ σπουδες μου και θα εχω καλυτερα οικονομικα θα το κυνηγησω το ρεικι...με ενθουσιαζει η ιδεα τρελα!..ευχαριστω γ τις ευχες σου και σε σενα ευχομαι να κανεις παντα πργματα που θα σε ευχαριστουν τοσο πολυ!

Member
    Αυτό σκοπεύω να κάνω, πράγματα που με ευχαριστούνε (ή που μου χρειάζονται). Όταν αποκτάς αυτή την εμπιστοσύνη ότι όλα θα πάνε καλά, πάνε. Και ό,τι χρειάζεσαι και είναι για το καλό σου έρχεται πάνω στην ώρα. Κάπως έτσι 'οδηγήθηκα' στο ρέικι κι εγώ. Έπιασα πάτο, δεν πήγαινε άλλο και λες σαν επίτηδες διάφορες συμπτώσεις η μια έφερε την άλλη και όλες μαζί λες και συνεργάστηκαν για να αλλάξει η ζωή μου. Μέσα από τη νέα μου ζωή κι απ' τις νέες γνωριμίες γνώρισα και το ρέικι. Τα πράγματα συνεχίζουν να πηγαίνουν καλά (ακόμα και το ότι έρχομαι αντιμέτωπη με τα προβλήματά μου και μαθαίνω να τα λύνω καλό το θεωρώ), από το πιο απλό, ακόμα κι από το ότι μου τυχαίνουν απρόσμενες άδειες τη στιγμή ακριβώς που χρειάζομαι χρόνο για να κάνω κάτι. Όχι επειδή έκανα ρέικι, αλλά γιατί κάτι άλλαξε τα τελευταία χρόνια που ελπίζω μη με εγκαταλείψει Σου εύχομαι το ίδιο

Member
    Α μια και αναζητάς κέντρο. Προσωπική άποψη, μου φαίνεται πολύ κερδοσκοπικό και κρύο όλο αυτό με τα κέντρα κλπ. Την να την κάνεις την πιστοποίηση μπροστά στην προσωπική επαφή; Φυσικά, επειδή κυκλοφορούν διάφοροι, κάνε την έρευνά σου για το τί είναι reiki, ώστε να μη σου λένε άλλα'ντ'άλλων, και ό,τι θες σου απαντώ και γω.
    Αλήθεια, θέλεις να σου κάνουν ρέικι, ή να μπορείς να κάνεις εσύ; Θα έλεγα να σου κάνουν πρώτα για να δεις αν πράγματι το θες. Εσύ που το άκουσες το ρέικι;
    Αν θελήσεις κάποια στιγμή να βρεις δάσκαλο να μυηθείς, πες την πρόθεσή σου και άσε τα πράγματα να έρθουν σε σένα. Ίσως ακούσεις για κάποιο δάσκαλο, ίσως πέσει στα χέρια σου κάποιο φυλλάδιο... Λένε ότι δεν ψάχνεις δάσκαλο με τη λογική, αλλά ότι ο σωστός δάσκαλος έρχεται σε σένα. Μην το πολυψάχνεις, όταν τα πράγματα είναι να έρθουν θα έρθουν από μόνα τους εύκολα, αλλιώς και να κοπανιέσαι...αυτό το πιστεύω για όλα τα πράγματα (ερωτικά, επαγγελματικά..)

Senior Member
    να μου κανουν θελω για να ξεπερασω οσα με ταλαιπωρουν και ειναι απο το αγχος..ναι συμφωνω στο κερδοσκοπικο που λες και αυτο με προβληματιζει λιγο.το ακουσα εδω μεσα απο μια κοπελα και περιεφραφε ποσο την αλλεξε και με τραβηξε και ετσι το εψαξα πιο πολυ στο ιντερνετ...ναι ρε παιδι μου συμφωνω στο οτι οταν δεν το κυνηγας ερχεται..αλλα κτ πρεπει να κανω και εγω για να το τραβηξω..να την πω την προθεση μου αλλα σε ποιον στον περιγυρο μου?δεν εχει ιδεα απο αυτα...το προβλημα με τα πραγματα που ερχονται ειναι οτι αργουν πολυ...χαχαχα

Member
    Τί να σου πω, αν ήσουν εδώ να έβρισκα το τηλ. αυτής που μου έκανε ή να σου έκανα κι εγώ. Αλλά για την περιοχή σου δεν ξέρω-ούτε καν έχω πάει. Αν το κοιτάξεις στο ίντερνετ. Πχ να googlαρεις reiki Ρόδος;; Είπαμε θα σου έρθει μόνο του (βασικά το λέμε όταν κάποιος θέλει να μυηθεί) αλλά πρέπει να είσαι και σε εγρήγορση να το δεις. Οπότε ψάξε, για απλή θεραπεία δε χρειάζεται να περιμένεις. Εμένα μου έκατσε στο άσχετο όπως σου είπα -με είδε μια γνωστή της να πονάω στο χέρι και μου είπε ότι η κυρία αυτή κάνει σιάτσου και ρέικι. Εγώ ακούγοντας σιάτσου νόμιζα ότι το ρέικι είναι μασάζ! Τέσπα μου το πρότειναν χωρίς να το ψάξω, αλλά και γω ενδιαφέρθηκα και πήγα.

Member
    Την πρόθεση δεν τη λέμε στον περίγυρο. Απλά τη δηλώνουμε σαν ευχή. Ακόμα καλύτερα σαν κάτι που ξέρουμε ότι θα γίνει. Αν θελήσεις να μυηθείς στο ρέικι τότε θα σου πρότεινα να καταθέσεις την πρόθεσή σου. Μπορείς να πεις 'θέλω να βρω δάσκαλο/θεραπευτή ρέικι' ή 'θέλω να γνωρίσω το ρέικι' ή 'χαίρομαι που το ρέικι έρχεται στη ζωή μου'. Για τις θετικές δηλώσεις, ακόμα καλύτερο είναι να βάζεις την ευχή σου στο τώρα "χαίρομαι που το ρέικι μπήκε στη ζωή μου". Ψιλά γράμματα Βασικά άρχισε να σκέφτεσαι ότι κάτι που θέλεις έρχεται.

Τώρα που είπες για περίγυρο, στην οικογένειά μου δεν έχω πει ότι έχω ρέικι. Πρέπει να τους εξηγήσω και να με ειρωνευτούν που πιστεύω στην ενέργεια και μετά να με κοροϊδεύουν για πάντα... Δε με πειράζει αυτό τόσο, απλά σκέφτομαι, αν ήταν κάτι να καταφέρω, να το υποστώ. Αλλά επειδή τους ξέρω, είναι μάταιο. Και να φανταστείς ότι θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ρέικι σε ένα μέλος της οικογένειάς μου γιατί έχει πολλά προβλήματα. Κάποια μέρα πλησίασα το χέρι μου και με τσιμπούσε όλη η παλάμη. Δε μου έχει ξανατύχει τόσο -δείγμα ότι υπήρχε πρόβλημα ή ότι τραβούσε ενέργεια. Αλλά όταν του είπα απ' έξω απ' έξω να του κάνω μασάζ, δε δέχτηκε. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό, μόνο να το αποδεχτώ. Ξέρω ότι και να ήξερε για το ρέικι, και να μου επέτρεπε, αν δεν ήθελε να γίνει καλά, θα μπλόκαρε την ενέργεια. Δυστυχώς πιστεύω ότι αυτό το άτομο το συμφέρουν οι αρρώστιες του. Ίσως είναι κι ένα μάθημα για μένα, να αποδέχομαι τα θέλω του άλλου, ακόμα και την αυτοκαταστροφή του
    Είναι ειρωνία να μπορώ αλλά να μην μπορώ να βοηθήσω το συγκεκριμένο άτομο... Αλλά τελικά είναι επιλογή του και δεν μπορώ να κάνω κάτι γι' αυτό, μόνο να μείνω παρατηρητής
    Last edited by Ofelia; 30-03-2011 at 00:49.

Senior Member
    Kαταρχην μπραβο σου για την νεα αρχη στη σχολη

Εγω θα σου πω απο προσωπικη εμπειρια πώς οσο κρατας ενα προγραμμα, μια ασχολια συστηματικη με την ασκηση του σωματος σου, γεμιζεις ευεξια κ ευφορια. Κ μιλαω για οποιοδηποτε ειδος γυμναστικης, ακομα κι αν προκειται για αεροβικη ή κατι ακομα πιο εντονο οπως το kick boxing. Aλλα για αυτο που ρωτας, δλδ για τη γιογκα μπορω να σου πω πώς εχω δοκιμασει 2 φορες μόλις κ ενιωσα πώς το σωμα χρησιμοποιεται σαν οργανο σημαντικο οσο το μυαλο, μεσο εσωτερικης αναζητησης. Πώς χρησιμοποιει την κινηση σαν εναν τροπο για να εντοπισει την εσωτερικη ακινησια. Νομιζω πώς προκειται για ολοκληρη φιλοσοφια που δεν σταματα και ξεκινα την ωρα της ασκησης. Οπως κ να χει, αξιζει να δοκιμασεις να βαλεις καποια τετοια μορφη ασκησης στη ζωη σου κ να ανακαλυψεις τα οφελη που σιγουρα θα εχεις!Ειναι σημαντικο να ανακαλυπτουμε τις αναγκες του σωματος μας, περα απο ολες τις αλλες.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    ευχαριστω για το ωραιο σου μηνυμα σοφια ναι αυτο εχω σκοπο να κανω...να δοκιμασω ,να δω αν μου ταιριαζει και βλεπουμε...εξαλλου απο το να καθεσαι χωρις να κανεις τπτ οτιδηποτε αλλο ειναι πολυ καλυτερο!

Member
    oneofthosedays σου έγραψα χθες κάποια μηνύματα αλλά δεν ξέρω τί έγινε και δεν τα βρίσκω. Τώρα... ό,τι θυμάμαι :P

Λοιπόν σου έλεγα ότι την πρόθεσή σου τη λες σαν ευχή. Είναι λίγο περίεργη η φιλοσοφία για να στην εξηγήσω. Μπορείς να πεις "θέλω να βρω θεραπευτή για να μου κάνει ρέικι", "χαίρομαι που θα γνωρίσω το ρέικι" ή ακόμα, σύμφωνα μια θεωρία όπου οι θετικές δηλώσεις σε μέλλοντα, μένουν πάντα στο μέλλον, μπορείς να πεις κάτι σα να συμβαίνει ήδη "χαίρομαι που το ρέικι μπαίνει στη ζωή μου".

Επίσης σου έλεγα ότι αν μέναμε σχετικά κοντά να σου έδινα το τηλ. της ή αν δεν ήθελες, να σου κανα εγώ. Αλλά τώρα εκεί που είσαι δεν ξέρω - μάλλον πρέπει να το googlάρεις. Καλά όταν λέμε ότι σου έρχεται, δε σημαίνει κι ότι εσύ θα το αφήσεις να φύγει. Άσε που κυρίως αυτό λέγεται πάνω στο θέμα της ανεύρεσης δασκάλου. Όταν κάποιος θέλει να μυηθεί, να μην το ζορίσει με τη λογική αλλά να πράξει με το ένστιγκτο. Εγώ όταν μου πρωτοέκαναν είχα έναν ανεξήγητο πόνο στο χέρι (κυρίως στον ώμο, αλλά σε σημείο να σε πιάνει πονοκέφαλος). Με πλησίασε μια γνωστή μου και μου είπε γι' αυτή την κυρία που κάνει σιάτσου και ρέικι. Άκουσα κι εγώ σιάτσου και λέω "μασάζ θα είναι". Κι επειδή ήθελα να κάνω μια φορά μασάζ, πήγα. Έτσι γνώρισα το ρέικι-τυχαία, δεν το επεδίωξα, αλλά έτυχε κι εγώ πήρα τηλέφωνο και πήγα.

Μη σε πειράζει αν τα πράγματα αργούν πολύ (όσο κι αν το λες χαριτολογώντας). Κάθε πράγμα στον καιρό του, για να έρχεται εύκολα και σίγουρα.

Αν βρεις θεραπευτή, σου έχω μια συμβουλή. Να περιμένεις λίγα για να σου έρθουν πολλά. Δεν εννοώ να είσαι προκατειλλημένη (το σκότωσα, το βλέπω :P ), ούτε και να είσαι στην άλλη άκρη φυσικά. Αλλά να είσαι ανοιχτή, χωρίς να περιμένεις θαύματα. Δεν ξέρω αν το έχεις διαβάσει, αλλά το ρέικι δεν είναι μια επεμβατική μέθοδος. Δεν είναι σαν την ασπιρίνη που θα κάνει τη δουλειά που πρέπει να κάνει, είτε το δέχεσαι είτε όχι. Το ρέικι δουλεύει αν το επιτρέψεις. Και η δουλειά του δεν είναι να θεραπεύει το σώμα, είναι να σε βοηθάει να αυτοθεραπευτείς. Σε χαλαρώνει και σου δείχνει τον τρόπο να γνωρίσεις τον εαυτό σου. Σου δίνει στήριξη και αγάπη, ή οτιδήποτε έχεις ανάγκη, αλλά δε σε θεραπεύει. Εσύ θεραπεύεσαι αν έχεις πρόθεση να ακούσεις το σώμα και την ψυχή σου κι αν έχεις την ειλικρίνεια να δεχτείς οτιδήποτε δε σ' αρέσει πάνω σου. Τα αίτια και τα αποτελέσματά μας δεν τα πολεμάμε ούτε τους πάμε κόντρα (αν βάλεις το χέρι στο μάτι της κουζίνας και λες ότι εσύ δε θα το βγάλεις μέχρι να πάψει να πονάει, ο εγκέφαλος πολύ απλά θα στέλνει το μήνυμα του πόνου μέχρι να το καταλάβεις. Ή μέχρι να καείς). Φυσικά ακούμε το γιατρό μας και συνεχίζουμε την όποια θεραπεία, η οποία θα καθυστερήσει την ασθένεια και ίσως την εξαλείψει κιόλας. Την ασθένεια, το κακό που έχει ήδη γίνει και πρέπει να το προλάβεις. Για την αιτία (που θα γεννήσει κι άλλες ασθένειες), μόνο εσύ μπορείς να κάνεις κάτι. Το ρέικι μπορεί να σε βοηθήσει στο δρόμο σου, αν του το επιτρέψεις. Αλλά μπορεί να μην είσαι έτοιμη ακόμα (κάθε πράγμα στον καιρό του), οπότε, περίμενε λίγα και απλά και ίσως σου έρθουν πολλά.

Έχω και μια ακόμα συμβουλή. Έχουμε μια τάση να επιδιώκουμε νέα πράγματα όταν είμαστε καλά, κι όταν είμαστε χάλια να αμπαρωνόμαστε στο σπίτι. Όμως τη δύναμη του ρέικι θα την καταλάβεις όταν θα υπάρχουν προβλήματα να λυθούν. Θυμάσαι όταν είπα ότι αισθανόμουν ηρεμία και αγάπη; Αυτό με την αγάπη έγινε μια φορά. Τις επόμενες δεν το ένιωσα ΤΟΣΟ έντονα, απλά δεν είχα λόγο να νιώθω σφιγμένη και εχθρική με τους άλλους, ακόμα κι αν άκουγα προσβολές όπως "είσαι εγωίστρια" (αυτό έγινε την Παρασκευή που μας πέρασε για την ακρίβεια).
    Αυτό με μένα. Με άλλους έχω δει από το να βγαίνει ένας πόνος την επόμενη μέρα, μέχρι το να νιώθει ότι θέλει να κοιμηθεί τη στιγμή της θεραπείας -όπως εγώ- ή να μη νιώθει και τίποτα (το τελευταίο άτομο είναι τόσο γυμνασμένο και υγιές που δεν απόρησα).

Κι όσο για τον περίγυρο...καμιά φορά δεν είναι κακό να λες τί ψάχνεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις ποιός θα έχει την απάντηση. Αλλά αν λες ότι κανείς δε θα καταλάβει, οκ. Προσωπικά το ότι κάνω ρέικι το ξέρουν οι φίλοι μου όλοι. Οι συγγενείς μου όμως που δε θα καταλάβουν δεν ξέρουν τίποτα. Κάπου στεναχωριόμουν γιατί ένας απ' αυτούς το χρειάζεται το ρέικι. Πρόσφατα πλησίασα το χέρι μου στο κεφάλι του και τσίμπαγε όλη η παλάμη-σημάδι ότι τραβούσε ενέργεια ή ότι έχει πρόβλημα εκεί. Αλλά όταν απ' έξω απ' έξω του πρότεινα να του κάνω...μασάζ (δυστυχώς δε θα παραδεχόταν το ρέικι με τίποτα), αρνήθηκε. Τώρα πια, αν και εξακολουθώ να θέλω να του κάνω, δε στεναχωριέμαι τόσο. Το ρέικι με βοήθησε να καταλάβω ότι ο καθένας είναι υπεύθυνος για τον εαυτό του. Κι ότι εγώ δεν μπορώ να κάνω τίποτα για τις αποφάσεις των άλλων και δεν πρέπει κιόλας. Απλά το λέω γιατί είναι κρίμα να μπορώ να του κάνω και....να μην μπορώ. Ενώ το έχει τόση ανάγκη (μιλάμε για πολλά προβλήματα, ψυχολογικά και σωματικά). Ακούγεται στα**σμός, αλλά....

Member
    Ουπς! Τώρα μου βγήκαν και τα προηγούμενα μηνύματα! Λέω να μην το σβήσω όμως γιατί ίσως έχει παραπάνω λεπτομέρειες.

Senior Member
    ofelia τωρα ειδα τα μηνυματα και καταλαβαινω ακριβως τι λες...και επισης εχω να σου πω πως ειχα ακουσει το ρεικι πριν κανω το συγκεκριμενο ποστ και απο τοτε το ειχα στο μυαλο μου στο πισω μερος...και το σκεφτομουν συχνα οτι ηθελα να το κανω...μεχρι που εγρψες σε αυτο το ποστ γ αυτο οποτε βρηκα την ευκαιρια να σε ρωτησω περισσοτερο...για μενα και αυτο κατι σημαινει..ισως ηταν γραφτο να μου μιλησεισ εσυ γ αυτο η και ναμου κανεις..χιχιιχιχι ειδεσ στα λογια σου ερχομαι...:P περα απο την πλακα αν εμενα αθηνα θα ηταν πιο ευκολο και να βρω και να κανω...εδω περιοριζομαι

Senior Member
    Quote Originally Posted by Ofelia View Post
    Και να φανταστείς ότι θα ήθελα πάρα πολύ να κάνω ρέικι σε ένα μέλος της οικογένειάς μου γιατί έχει πολλά προβλήματα. Κάποια μέρα πλησίασα το χέρι μου και με τσιμπούσε όλη η παλάμη. Δε μου έχει ξανατύχει τόσο -δείγμα ότι υπήρχε πρόβλημα ή ότι τραβούσε ενέργεια. Αλλά όταν του είπα απ' έξω απ' έξω να του κάνω μασάζ, δε δέχτηκε. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό, μόνο να το αποδεχτώ. Ξέρω ότι και να ήξερε για το ρέικι, και να μου επέτρεπε, αν δεν ήθελε να γίνει καλά, θα μπλόκαρε την ενέργεια. (
    Κορίτσια, πολύ ενδιαφέρουσα η κουβέντα για το ρέικι

Οfelia, δίνεις ρέικι, άρα έχεις πάρει μύηση και βαθμό, ναι; Ποιο βαθμό έχεις;
    Σε ρωτάω γιατί παρατήρησα κάτι και θέλω να το τονίσω γιατί είναι πολύ σημαντικό.

Έχω δεύτερο βαθμό στο ρέικι από το 2007. Πραγματικά όταν πήρα την απόφαση για την πρώτη μύηση ''συνάντησα'' και τη δασκάλα μου η οποία είναι πολύ καλή και αρκετά αυστηρή, χαρακτηρηστικό που το καταλαβαίνω και το σέβομαι έτσι όπως είναι λίγο χύμα τα πράγματα στην Ελλάδα..
    Υπάρχει κόσμος που ''μπλέκει'' πολλά πράγματα μαζί και ας πούμε ότι καλλιεργούνται πολλοί μύθοι γύρω από μια εναλλακτική μορφή θεραπείας η οποία κατάγεται μάλιστα και από μια άλλη κουλτούρα..

Είπες ότι θα ήθελες να κάνεις ρέικι σε ένα μέλος της οικογένειάς σου επειδή έχει πρόβλημα, πολύ όμορφο αυτό.
    Όμως ΠΟΤΕ δε δίνουμε ρέικι πλησιάζοντας κάποιον με την πρόθεση ''απ' έξω απ' έξω να του κάνω μασάζ''!
    Αυτό είναι πολύ σημαντικό και έχω μια ευαισθησία στο θέμα αυτό.

ΠΑΝΤΑ ρωτάμε κάποιον αν θέλει να του δώσουμε, και ΠΑΝΤΑ τον ενημερώνουμε για το ρέικι. Όσο και να πονάει, να έχει πρόβλημα, όσο και να τον αγαπάμε και να θέλουμε να τον βοηθήσουμε, πρέπει η διαδικασία να γίνεται με τη συγκατάθεσή του και γνωρίζοντας ότι παίρνει ρέικι.
    Αλλιώς είναι απλά φάουλ.

Επίσης, θα προσθέσω ότι είναι μύθος ότι το ρέικι δεν ''λειτουργεί'' αν ο άλλος δεν ''θέλει να γίνει καλά''. Αυτό δεν μπλοκάρει την ενέργεια. Συγκεκριμένα δεν μπλοκάρεται η ενέργεια παρά τα όποια φίλτρα! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Τα τονίζω όλα αυτά γιατί υπάρχει πολύς χώρος για παρεξηγήσεις και στο παρελθόν λανθασμένες κινήσεις έχουν δώσει λαβή για να επέμβουν φορείς κρατικοί σε διάφορους οργανισμούς και ιδιώτες, κυρίως σε αυτούς που δεν μυούν και δεν εκπαιδεύουν σωστά τους μαθητές τους.

Οfelia, το ρέικι το αγάπησα όχι μόνο για ό,τι μπορεί να προσφέρει σε μένα την ίδια,
    αλλά και γιατί με αυτό μπορώ να προσφέρω και σε άλλους
    Θα σου στείλω σε π.μ. ένα λινκ με τον επίσημο κώδικα δεοντολογίας και αν θέλεις και σε ενδιαφέρει μπορούμε να συζητήσουμε και με μηνύματα περισσότερες λεπτομέρειες. Εμένα πάντως θα με ενδιέφερε.

oneofthosedays, θα σου στείλω και σένα π.μ. με τα στοιχεία κάποιου που μπορεί να σε ενημερώσει για άτομα που ασχολούνται στη Ρόδο. Το ψάχνεις και αποφασίζεις

Senior Member
    αχ τελεια crazy diamond ευχαριστω πολυυυυυυυυυυυ!

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast