Βοήθεια
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16

Thread: Βοήθεια

Junior Member

Βοήθεια

Γεια σας ,
    Λέγομαι Γιάννης και είμαι 18 χρονών.Πριν από λίγο καιρό είχα πολύ άνχος γιατί έδινα για δίπλωμα αυτοκινήτου και ήθελα να το πάρω επειδή δεν είμαστε οικονομικά στα καλά μας και είναι επιπλέον 150 ευρώ. Τελικά το πήρα το δίπλωμα και είχα παρά μα παρά πολύ άνχος, μετά από λίγο καιρό ένιωθα βάρη στο στήθος μου ,με πόναγε κλπ.
    Πήγα σε έναν καρδιολόγο μου είπε ότι δεν έχω τίποτα.. ξαφνικά μου έφυγε ένα βάρος από μέσα μου.. από εκεί και πέρα ζω σε μια πόλη η οποία βαριέσαι όλοι μέρα δεν έχεις τι να κανείς κλπ. Έχω πέσει ψυχολογικά παρά πολύ και αυτό με φοβίζει, κάθε ήμερα στεναχωριέμαι . Όταν έρχεται το βράδυ είναι ο εφιάλτης της ζωής μου γιατί με το παραμικρό νομίζω ότι κάτι θα πάθω. Πλέων δεν ευχαριστιέμαι τίποτα από την ζωή μου,Σας παρακαλώ βοηθήστε μαι!!(να προσθέσω ότι κάθε μέρα έχω νεύρα)

Senior Member
    Γιαννη γεια σου και καλως ηρθες!!
    Το αγχος και τα νευρα που εχεις πιθανον οφειλονται στην πληξη που σου δημιουργει η πολη που μενεις αλλα κυριως αυτο που μετραει ειναι ο τροπος ζωης σου..μην τα παιρνεις ολα αρνητικα σου μεγαλωνει ετσι το αγχος και μετα λογικο ειναι να μην εχεις ορεξη για τιποτα και να βαριεσαι ακομη περισσοτερο...οπου και να μενεις σιγουρα θα υπαρχουν δυνατοτητες να βγεις, να διασκεδασεις, να γνωρισεις κοσμο, να περασεις καλα...καταρχην συμβιβασου με το γεγονος αυτο και μην το σκεφτεσαι συνεχεια..επειτα προσπαθησε να γινεις πιο κοινωνικος, να βγεις εξω, ψαξε βρες κατι που θα σε κανει να νιωθεις ομορφα και να περνας καλα...οσο κλεινεσαι μεσα τοσο πιο χαλια νιωθεις..
    φιλους εχεις?? εξω βγαινεις??
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Junior Member
    Φίλους έχω αλλά αυτοί δεν βγαίνουν έξω για να παίζουν ένα παιχνίδι .. Από διασκέδαση κάθε μέρα έξω είμουν αλλά μετά από το πολύ το άνχος γύρισαν όλα τούμπα..σε ευχαριστώ για τις συμβουλές σου θα προσπαθήσω να τα κάνω.!

Senior Member
    Προσπάθησε όσο μπορείς να απασχολείσαι με οτιδήποτε σε ευχαριστεί, δοκίμασε καινούργια hobby, κάνε τελος παντων κάτι που να σε γεμίζει και να σου διώχνει το άγχος. Πιστεύω σύντομα θα σου περάσει, είναι μια περίοδος προσαρμογής που σε κάνει να νιώθεις έτσι..Οπως και με το δίπλωμα αυτοκινήτου που γράφεις οτι αγχωνώσουν και μετα που το περασες ηρεμησες ετσι και αυτο με τον καιρο θα περασει..
    Αισιοδοξια πανω απ ολα και καλα να περνας!!!!!!!

Junior Member
    σε ευχαριστώ πάρα πολύ και πάλι θα προσπαθήσω

Senior Member
    Μήπως η όλη διαδικασία του διπλώματος, ήταν απλά η αφορμή και όχι η αιτία? Μήπως υπέβοσκε αρκετά πιο πριν μέσα σου αυτή η αγχώδης κατάσταση που περιγράφεις? Δεν μιλώ για τα συμπτώματα, για την διάθεσή σου πιο πολύ μιλώ αλλά και την συναισθηματική σου κατάσταση. Όπως είπες και συ, μπορεί να έβγαινες συχνά, αλλά παρ΄όλα αυτά να μην ευχαριστιόσουν ίσως όσο θα ήθελες, να σκεφτόσουν άλλα που πιθανώς, να ήθελες και να μην τα είχες, ή να νόμιζες ότι δεν μπορούσες να τα έχεις. Για κάνε τις εσωτερικές σου βουτιές, μόνο εσύ ξέρεις αυτές τις απαντήσεις.

Junior Member
    Παιδιά .το σκέφτομαι ότι είναι μόνο από το άνχος αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι .. όλο σκέφτομαι το κακό και κάθε βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ.. βαρέθηκα να ζω έτσι, έχω απελπιστεί ποια....

Member
    Quote Originally Posted by balikos View Post
    Παιδιά .το σκέφτομαι ότι είναι μόνο από το άνχος αλλά δεν μπορώ να κάνω κάτι .. όλο σκέφτομαι το κακό και κάθε βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ.. βαρέθηκα να ζω έτσι, έχω απελπιστεί ποια....
    σε καταλαβαινω φιλε μου,και εγω οπως και παρα πολλα παιδια βιωνουν παρομοια συναισθηματα με σενα..αυτο ισως ειναι εν μερη παριγορητικο να ξερεις οτι και αλλοι περνουν παρομοιες καταστασεις με τις δικες σου.εχεις ψαχτει μεσα σου ωστε να ξερεις περιπου τι ειναι αυτο που θα σε κανει χαρουμενο αυτον τον καιρο?θα αισθανοσουν καλα για παραδειγμα να πηγαινες ενα ταξιδι με φιλους?
    το αγχος σου εντοπιζεται οσον αφορα την υγεια σου,φοβασαι οτι κατι θα παθεις η ολα σου φαινονται ανιαρα και ανουσια στην πολη που μενεις?

Junior Member
    Όπως τα λες , μόλις πήρα κάτι που με ήρεμη πάρα πολύ ... σάκο του μποξ.. Πρέπει να το ξεπεράσω γιατί δεν μου αρέσει και πολύ.

Senior Member
    Μπραβο σου!! Εκτονωσου λοιπον εκει, βγαλε ολη την αρνητικη σου ενεργεια, χτυπα, διωξε τα νευρα και το αγχος!!!
    (Ειχα κι εγω παλια στο σπιτι μου σακο του μποξ και καθε μεσημερι που ερχομουν απ το σχολειο και οποτε συνεβαινε κατι που με τσαντιζε η με αγχωνε ξεσπουσα εκει!!! H αληθεια ειναι οτι βοηθαει αρκετα!!)
    Απο κει και περα εφοσον λες οτι ειναι απ το αγχος προσπαθησε να βρεις τι το προκαλει κ αναζητησε διεξοδους..Μην απελπιζεσαι προπαντων!!
    Πως νιωθεις??

Junior Member
    παιδιά και πάλι..τα ίδια νιώθω πόνους στο στήθος και τα λοιπά,οι γονείς μου με λένε κατά φαντασίαν ασθενή ,και δίκιο έχουν... Μήπως όλα αυτά που νιώθω είναι από το ανχος? Πάντα φοβάμαι ότι κάτι έχω..ο Καρδιολόγος μου είπε να γυμνάζομαι .. Βασικά όλο αυτό το ανχος είχε δημιουργηθεί από το δίπλωμα και το ότι πάχυνα απότομα και φοβόμουν ότι είμαι ο πιο άσχημος στον πλανήτη . Τι αλλό να κάνω..δεν ξέρω είμαι μόλις 18 και περνάω την ζωή μου χαλιά,για κάποιο καιρό φοβόμουν να βγω έξω μήπως πάθω κάτι.

Junior Member
    μήπως το ότι έγινες 18 σου φέρνει άγχος; ίσως είναι κουλό αυτό που λέω... άλλα όταν έγινα και εγώ 18 και έπρεπε να απεξαρτοποιηθώ από τους γονείς μου... να μην τους επιβαρύνω οικονομικά και να ανοίξω τα φτερά μου, κάτι που το ήθελα πάρα πολύ να κάνω πριν και έκανα όνειρα για αυτό, μετά τα 18 φοβόμουν να το κάνω... και αυτό άρχισε να με πέρνει απο κάτω ... να με αγχώνει... καινα νιώθω και άρρωστη... το ότι κατάφερες και πήρες το δίπλωμά είναι σημαντικό κατόρθωμα, σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα! Αγάπα τον εαυτό σου!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Βασίλης73 View Post
    μπορεί να έβγαινες συχνά, αλλά παρ΄όλα αυτά να μην ευχαριστιόσουν ίσως όσο θα ήθελες, να σκεφτόσουν άλλα που πιθανώς, να ήθελες και να μην τα είχες, ή να νόμιζες ότι δεν μπορούσες να τα έχεις. Για κάνε τις εσωτερικές σου βουτιές, μόνο εσύ ξέρεις αυτές τις απαντήσεις.
    ++++++
    Επισης, balikos ζεις μονος ή με τους δικους σου?

Senior Member
    Quote Originally Posted by helen25 View Post
    μήπως το ότι έγινες 18 σου φέρνει άγχος; ίσως είναι κουλό αυτό που λέω... άλλα όταν έγινα και εγώ 18 και έπρεπε να απεξαρτοποιηθώ από τους γονείς μου... να μην τους επιβαρύνω οικονομικά και να ανοίξω τα φτερά μου, κάτι που το ήθελα πάρα πολύ να κάνω πριν και έκανα όνειρα για αυτό, μετά τα 18 φοβόμουν να το κάνω... και αυτό άρχισε να με πέρνει απο κάτω ... να με αγχώνει... καινα νιώθω και άρρωστη... το ότι κατάφερες και πήρες το δίπλωμά είναι σημαντικό κατόρθωμα, σημαίνει ότι μπορείς να κάνεις πάρα πολλά πράγματα! Αγάπα τον εαυτό σου!
    Ακριβως αυτο ενιωσα κι εγω οταν εκλεισα τα 18!! Ενω μεχρι τοτε το περιμενα πως κ πως, ανυπομονουσα, εκενα ονειρα, ημουν σιγουρη για αυτα που θα εκανα, οτι θα τα πετυχω, θα γινω τελειως ανεξαρτητη κτλ.. οταν ηρθε εκεινη η στιγμη ειδα οτι 1ον)πολλα απο αυτα που σχεδιαζα δεν μπορουσα να τα πραγματοποιησω κ 2ον) οτι κ αυτα που μπορουσα να κανω δεν ηταν ροδινα ουτε τοσο ευκολα κ απλα οσο νομιζα...αυτη η "αποτομη προσγειωση" μου δημιουργησε πολυ αγχος και πιεση, ενιωθα οτι επρεπε να κανω ολα αυτα που ηθελε κ δεν θα τα κτατφερνα....τοτε σε μενα ξεκινησε η αγχωδης διαταραχη.....μηπως κ σε σενα παιζει κατι τετοιο??? λεω γω τωρα...

Junior Member
    έχεις δίκιο κ πάλι Lacry ..Τα περίμενα όλα αυτά , αλλά πιο πολύ με άνχονει το γεγονός ότι δεν μπορώ να βοηθήσω λόγο άνεργειας! είναι και το δίπλωμα και πολλά αλλά.. σιγά σιγά τα ξεπερνάω. Σήμερα είχα πάει γήπεδο να δω παναθηναϊκό σαν πιστός οπαδός που είμαι είχα χαλαρώσει .

Page 1 of 2 12 LastLast