Results 16 to 19 of 19
Thread: Γιατί να βγάζουμε τόση κακία;
-
27-03-2011, 19:15 #16
Είναι άλλο να κατακρίνεις κάποιον και να τον μειώνεις χωρίς λόγο και άλλο να ζητάνε τη γνώμη σου και απλά να είσαι ειλικρινής.
Αν ρωτήσει κάποιος τη γνώμη μου πάνω σε κάτι, δεν θα πω ψέματα. Σε κάποιες περιπτώσεις, προτιμώ να μη μιλήσω, αν ο άλλος είναι ευάλωτος ή δεν είναι έτοιμος ν' ακούσει κάτι. Πολλές φορές μάλιστα, ρωτάω αν πραγματικά θέλει ο άλλος να ακούσει την ειλικρινή μου γνώμη. Αυτό όμως περιμένω και από τους άλλους, να μου λένε την αλήθεια. Μ' εκνευρίζουν οι άνθρωποι που διαρκώς συμφωνούνε μαζί σου, νομίζοντας πως έτσι θα τους συμπαθήσεις. Θεωρώ ότι είτε δεν έχουν το θάρρος της γνώμης είτε δεν έχουν άποψη.
Όταν κάποιος μ' εκνευρίσει όμως θα απαντήσω συχνά με ειρωνία. Συνήθως δε βάζω τις φωνές αλλά ειρωνεύομαι. Ξέρω ότι αυτό βγάζει τους άλλους από τα ρούχα τους!
- 27-03-2011, 20:50 #17
Eχει μεγαλη σημασια ο τροπος που θα πεις στον αλλον τη γνωμη σου...και βεβαια μετραει και ο αλλος πως θα το εκλαβει αλλα αυτο συνηθως εξαρταται απο το τι εχει εισπραξει προηγουμενως...αλλο η ειλικρινεια και αλλο η κριτικη, η προσβολη και η μειωση...
η ειρωνεια οντως εκνευριζει περισσοτερο τους αλλους......εχω αντιθετως την ταση να θυμωνω με το παραμικρο και να βαζω τις φωνες αλλα προσπαθω να το ελεγχω και ειμαι σε πολυ καλο δρομο..:)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
03-08-2011, 00:52 #18
Φίλε μου φαίνεσαι συμπαθητικός. Δεν σε ξέρω αλλά μου δείχνεις πως δεν βγάζεις τόση κακία όση παρατηρείς σε διάφορους. Αν το καλοσκεφτείς λίγο η πολύ όλοι έχουμε κάποιες διαφορές, εμφανισιακές η στον χαρακτήρα. Όποιος είναι ανοιχτόμυαλος δεν σημαίνει πως θα αγαπάει όλο τον κόσμο αλλά ίσως ότι θα έχει μια συνείδηση για την τύχη και τον χρονισμό που οδηγεί σε καλές η κακές σχέσεις και καταστάσεις.
Ότι μέσα στο σχέδιο και το σχεδιασμό υπάρχουν και οι αμηχανίες, και η τύχη κ η ατυχία και τα απρόβλεπτα, ότι το κουτάκι έχει πολλά μέσα του.
Το να είμαστε ευχαριστημένοι από τον εαυτό μας είναι εφικτό, δεν σημαίνει όμως ότι αυτό από μόνο του θα κάνει και τους άλλους να μας αγαπήσουν.
03-08-2011, 11:32 #19
- In the bounders of nowhere , at the very edge of your eyelashes
Πιστευω πως εχει να κανει με την παιδικη ηλικια.Στην αναγκη που νοιωθει ο ανθρωπος για να κοινωνικοποιηθει, ακουσια εντασσεται σε ενα συνολο.Το συνολο εχει καποια κοινα χαρακτηριστικα.οτιδηποτε ξεφευγει απο αυτα τα κοινα , η που το ξεχωριζουμε η που το περιθωριοποιουμε.
Αναλογα τωρα με τα βιωματα μας και την παιδεια μας καθως μεγαλωνουμε και μπαινουμε στην εφηβεια κραταμε την ιδια σταση η οχι.
Το σπιτι παιζει πρωταρχικο ρολο κατ εμε.
Πολλες φορες ειχα στην παρεα μου ατομα με ειδικες αναγκες, γιατι μου αρεσαν σαν ανθρωποι.
Δεν βλεπω ποτε καποιον εξωτερικα.Ισως μονο η 1η εντυπωση.
Οταν μενεις με την ιδια παρεα χρονια ειναι δυσκολο να δεχτεις κατι αλλο.
Εχω ενα φιλαρακι καλη του ωρα ο οποιος οταν γνωριστηκαμε, επειδη εγω ημουν το γομαρι της παρεας και ημουν πολυ πιο απολυτος και αυταρχικος, δεν μου ειχε πει οτι ηταν ομοφυλοφιλος.Επειτα απο 9 χρονια το 2006 μου το εξομολογειθεικε.Εγω χαρηκα που μου το ειπε.Γιατι οποιες και αν ειναι οι προτιμησεις του, με βοηθησε πολυ στην εφηβεια να ξυπνησω και να δω πραγματα που δεν θα τα εβλεπα ειδαλλως.Βεβαια σεβεται οτι εγω ειμαι ετεροφυλοφιλος και δεν θα μου την επεφτε καν(καποιοι εδω μεσα θα ρωτησουν το ξερω), γιατι ξερω και ξερει πως κανουμε φοβερο χαβαλε σαν φιλοι και με την κοινη μας παρεα.
Ο παραπανω λογος που δεν μου το ελεγε ειναι οτι ειχα δειρει εναν που μου την ειχε πεσει οταν ημουν εφηβος, γιατι τοτε το ειχα θεωρησει προσβολη για μενα .Φοβοταν οτι θα τον χλευασω η θα τον περιθωριοποιησω.
Δεν μπορω να πω πως θα αισθανομουν ανετα αναμεσα σε μια παρεα με ομοφιλοφιλους, οπως δεν αισθανομαι ανετα σε μια παρεα γυναικων.
αυτα :PΔωσε μου στα χειλη σου να πιω το αθανατο νερο