Θεος κ κολαση - Page 16
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 16 of 44 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast
Results 226 to 240 of 649
    Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    Η φανατιλα ναι ειναι εχθρος και ειναι "προσον" κυριως των πιστων καποιας θρησκειας.
    Mαλιστα...για να δω τι διαβαζω: η φανατιλα ειναι εχθρος και ειναι "προσον" κυριως των πιστων καποιας θρησκειας. Φυσικα αυτο που γραφεις, δεν εχει σχεση με καμια προκαταληψη. Οπως οτι οι Αγγλοι ειναι γκευ, οι μαυροι μυριζουν, οι τσιγγανοι ειναι κλεφτες...πώς σου φαινεται η προκαταληψη επισης πολλων οτι οι ψυχικα ασθενεις ειναι επικινδυνοι? Προσωπικα με ενοχλει πολυ...ξερω οτι εισαι ευαισθητος με το συγκεκριμενο θεμα, οπως κ εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα (και οχι μονο εδω μεσα) και καλα κανουμε πιστευω. Αλλα μηπως νομιζεις επισης οτι καμια φορα η ευαισθησια μας - για καλο ολων- ειναι καλο να διευρυνεται και εκει που κατι δεν μας αφορα και τοσο? Μηπως ειναι καλο να σκεφτει καποιος πριν βιαστει να "εξορισει" καποιον, να σκεφτει αν στιγματισει, πριν γνωρισει?Αναρωτιεμαι πραγματικα....
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    χαχαχα...ναι εσυ γραφε για ολους οτι ειμαστε ενα ματσο μηδενικα που δεν δινει κανενας αξια εξω και ασε με να γραφω εγω τα δικα μου τα αρχηγικα....

άντε βρε κουραμπιε μην το παίρνεις προσωπικά!

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Mαλιστα...για να δω τι διαβαζω: η φανατιλα ειναι εχθρος και ειναι "προσον" κυριως των πιστων καποιας θρησκειας. Φυσικα αυτο που γραφεις, δεν εχει σχεση με καμια προκαταληψη. Οπως οτι οι Αγγλοι ειναι γκευ, οι μαυροι μυριζουν, οι τσιγγανοι ειναι κλεφτες...πώς σου φαινεται η προκαταληψη επισης πολλων οτι οι ψυχικα ασθενεις ειναι επικινδυνοι? Προσωπικα με ενοχλει πολυ...ξερω οτι εισαι ευαισθητος με το συγκεκριμενο θεμα, οπως κ εγω και πολλοι αλλοι εδω μεσα (και οχι μονο εδω μεσα) και καλα κανουμε πιστευω. Αλλα μηπως νομιζεις επισης οτι καμια φορα η ευαισθησια μας - για καλο ολων- ειναι καλο να διευρυνεται και εκει που κατι δεν μας αφορα και τοσο? Μηπως ειναι καλο να σκεφτει καποιος πριν βιαστει να "εξορισει" καποιον, να σκεφτει αν στιγματισει, πριν γνωρισει?Αναρωτιεμαι πραγματικα....
    Επιασες μια προταση ε?
    Δεν ξερω εσυ πιστευεις δηλαδη το αντιθετο?
    Πως θα μπορουσα να σε πεισω οτι ισχυει...με ιστορικα γεγονοτα..με ειδησεις της επικαιροτητας...με τεστ του στυλ βριζω τα θεια σε πληθος και περιμενω να πεσουν τα γρονθοκοπηματα και να με κραξουν πως θες?
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Παρολο που δεν μου δινετε καθολου σημασια ,αν κ σαυτο τουλαχιστον το θεμα εχω γραψει μεγαλες αληθειες, μου κανει εντυπωση πως ολοι ενω κατηγορειτε κ συμφωνειτε στα περι χειραγωγησης κ σκοταδισμου απο την πλευρα της εκκλησιας κ της θρησκειας γενικα , εν τουτοις δεν εχετε εμβαθυνει καθολου στην εννοια του θεου η της κολασης εξω απο θρησκειες αλλα μεσα απο την αληθεια του καθενα,ειτε ειναι αθεος κ εχει θεο τη συνειδηση του ,ειτε ειναι ενθεος κ εχει το θεο του!
    Γιατι πιανεστε με τα ευκολα κ τα αυτονοητα? (η θρησκεια δεν εχει να κανει με τον θεο αλλα με τον ιμπεριαλισμο)
    γιατι βρε κατερινακι, ειναι πιο ευκολο να ασχολουμαστε με το επιφανειακο παρα με το ουσιωδες....αρα πιο βολικο ο θεος = φανατισμος, βλακεια παρα οτιδηποτε αλλο
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    πιστεύω ότι γράφουν εδώ και αξιόλογα άτομα.
    Μπράβο σου που το πιστεύεις αυτό. Εγώ από την άλλη νιώθω ότι υπάρχει ανταγωνισμός ακόμα και εδώ και κοιτάει ποιος θα βγει πρώτος (στην μ@.. στην αξία.. δεν ξέρω σε τι σε κάτι πάντως).

Αν και σκέφτομαι ότι είπες πως όλοι έχουν αποτυχίες και επιτυχίες (κάτι που είχα πει και ΕΓΩ παλαιότερα) άρα με τi βάση διακρίνεις τους αξιόλογους από τους ανάξιους? Εσύ τον εαυτό σου τι τον θεωρείς? get the point...?

Senior Member
    γιατι βρε κατερινακι, ειναι πιο ευκολο να ασχολουμαστε με το επιφανειακο παρα με το ουσιωδες....αρα πιο βολικο ο θεος = φανατισμος, βλακεια παρα οτιδηποτε αλλο
    Ναι αυτο ακριβως που εγραφα για δεκα λεπτα...θεος=φανατισμος λολ....
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    ναι δεν καταλαβαινεις αυτο και αλλα πολλα απο οτι φαινεται αλλα δεν ειναι δικο μου το προβλημα.......τα συμπερασματα δικα σου........
    Ως εκεί φτάνει το φτωχό μου μυαλουδάκι. Μάλλον μου λείπει η "φώτιση". Τουλάχιστον όμως, μπορώ να ξεχωρίσω την καλοπροαίρετη κριτική από την επίθεση.
    Ευτυχώς, που δεν είμαι τόσο εύθικτη όσο κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, γιατί μάλλον σαν προσβολή μου φαίνεται το παραπάνω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Μπράβο σου που το πιστεύεις αυτό. Εγώ από την άλλη νιώθω ότι υπάρχει ανταγωνισμός ακόμα και εδώ και κοιτάει ποιος θα βγει πρώτος (στην μ@.. στην αξία.. δεν ξέρω σε τι σε κάτι πάντως).

Αν και σκέφτομαι ότι είπες πως όλοι έχουν αποτυχίες και επιτυχίες (κάτι που είχα πει και ΕΓΩ παλαιότερα) άρα με τi βάση διακρίνεις τους αξιόλογους από τους ανάξιους? Εσύ τον εαυτό σου τι τον θεωρείς? get the point...?
    Εδώ μέσα κρίνω κάποιον μόνο από αυτά που γράφει. Δεν έχω αρκετά στοιχεία όπως για τα άτομα που γνωρίζω από κοντά. Αν για παράδειγμα, κάποιος άλλα λέει και άλλα κάνει στην πραγματικότητα, αυτό δεν μπορώ να το ξέρω. Οπότε, με βάση το τι γράφει, πώς το γράφει, τις ιδέες και τα επιχειρήματά του, σχηματίζω μια άποψη. Δεν είναι απαραίτητο να συμφωνώ με όλα όσα έχει γράψει για να θεωρήσω κάποιον αξιόλογο (με τα δικά μου πάντα κριτήρια).
    Όσο για τον εαυτό μου, σίγουρα δεν τον θεωρώ ανάξιο.

Senior Member
    λου?
    τι κανεις??

κι εγω ομολογω ειχα καταληξει σε δυο κατηγοριες.. οι θυμωμενοι απο τη ζωη -Απιστοι
    και
    οι φοβισμενοι απο τη ζωη-Πιστοι,
    ακομα το πιστευω ,αλλα οχι τοσο ασπρομαυρα..
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Για μένα η διαφωνία είναι κάτι καλό, και δεν θα σχημάτιζα άσχημη γνώμη για κάποιον εξαιτίας της διάστασης απόψεων ανάμεσά μας. Απλά σε ένα τέτοιο θέμα είναι λογικό κάποιος που εκφράζει μια απόλυτη άποψη να ''προσβάλλει'' κάποιον άλλον. Για μένα, αυτοί που δεν πιστεύετε έχετε τους λόγους σας και τα επιχειρήματά σας, και κάθε δικαίωμα . Όμως, αν εκφράσω την άποψή μου για την αθεία, δε θα πρέπεινα λάβω υπόψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους εκφράζει και είναι λογικό να προσβληθούν;
    Οκ, είναι άποψή μου ότι υπάρχει Θεός και πιστεύω ότι όσοι δεν πιστεύουν χάνουν μεγάλο κομμάτι βιωμάτων και ίσως δεν ήρθε η ώρα ακόμα να δουν κάποια πράγματα, και πολλά άλλα. Όμως καταλαβαίνω την ίδια στιγμή που τα γράφω αυτά, ότι δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ανοησία ή ανωριμότητα ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ, γιατί ταυτόχρονα χαρακτηρίζω και το μισό και παραπάνω φόρουμ, και ταυτόχρονα αδικώ τον καθένα ξεχωριστά, γιατί ο καθένας μας είναι διαφορετικός και δεν μπορώ να χαρακτηρίσω ένα τόσο μεγάλο κομμάτι κάποιου έτσι ελαφρά τη καρδία. Επειδή θα είναι σαν να μην τους σέβομαι στη μοναδικότητα και στην ολότητά τους. Ότι έχει φυσικά ο καθένας το δικαίωμα να το κάνει και ότι είναι η άποψή του, δεν το αμφισβητω. Παρ'όλ'αυτά...

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ως εκεί φτάνει το φτωχό μου μυαλουδάκι. Μάλλον μου λείπει η "φώτιση". Τουλάχιστον όμως, μπορώ να ξεχωρίσω την καλοπροαίρετη κριτική από την επίθεση.
    Ευτυχώς, που δεν είμαι τόσο εύθικτη όσο κάποιοι άλλοι εδώ μέσα, γιατί μάλλον σαν προσβολή μου φαίνεται το παραπάνω.
    αυτο δεν μπορεις να καταλαβεις οτι η <<φωτιση>> που γραφεις ειρωνικα δεν εχει να κανει με το μυαλουδακι αλλα με την καρδια....ισως για αυτο γραφεις σκληρα,λεω εγω τωρα...οσο για την προσβολη ναι μπορεις να τοδεις και ετσι...................

Senior Member
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Για μένα η διαφωνία είναι κάτι καλό, και δεν θα σχημάτιζα άσχημη γνώμη για κάποιον εξαιτίας της διάστασης απόψεων ανάμεσά μας. Απλά σε ένα τέτοιο θέμα είναι λογικό κάποιος που εκφράζει μια απόλυτη άποψη να ''προσβάλλει'' κάποιον άλλον. Για μένα, αυτοί που δεν πιστεύετε έχετε τους λόγους σας και τα επιχειρήματά σας, και κάθε δικαίωμα . Όμως, αν εκφράσω την άποψή μου για την αθεία, δε θα πρέπεινα λάβω υπόψη ότι υπάρχουν άνθρωποι που τους εκφράζει και είναι λογικό να προσβληθούν;
    ...
    Στρειδι, συμφωνω σε οσα λες...Ομως για μενα υπάρχει και μια αλλη διασταση στο θεμα που προσπαθω (ματαια μαλλον) να υποστηριξω. Οτι δεν εχει σημασια αν εγω ειμαι πιστη ή άπιστη για να προσβληθω αναλογως. Σημασια να μην μπαινει σε εναν καταλογο με ενα σωρο γνωρισματα καποιος που δηλωνει ειτε πιστος ειτε απιστος. Σε τοσα και τοσα μηνυματα αυτο προσπαθω να πω...

Και οτι ο φανατισμος και η εμπαθεια δεν εχουν να κανουν με την πιστη στα θεια, αλλα με τα περιορισμενα και ασφαλη ορια που εχουμε μαθει για τους δικους λογους ο καθενας να κινουμαστε.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Φωτεινη! View Post
    λου?
    τι κανεις??

κι εγω ομολογω ειχα καταληξει σε δυο κατηγοριες.. οι θυμωμενοι απο τη ζωη -Απιστοι
    και
    οι φοβισμενοι απο τη ζωη-Πιστοι,
    ακομα το πιστευω ,αλλα οχι τοσο ασπρομαυρα..
    εγω παλι Φωτεινη πιστευω οτι ο θυμος ειναι στενα συνδεδεμενος με τον φοβο. ειναι λοιπον λιγο δυσκολο να θυμωνεις με κατι χωρις να το φοβασαι...ειτε εχει να κανει με την ζωη ειτε με οτιδηποτε αλλο.

Senior Member
    Σημασια να μην μπαινει σε εναν καταλογο με ενα σωρο γνωρισματα καποιος που δηλωνει ειτε πιστος ειτε απιστος. Σε τοσα και τοσα μηνυματα αυτο προσπαθω να πω...
    Νομίζω κανένας δεν διαφωνεί με αυτό. Θεωρητικά. Όταν όμως κάτι είναι πολύ θετικά ή πολύ αρνητικά φορτισμένο στο μυαλό κάποιου, τότε είναι δύσκολο να εκφραστεί μετριοπαθώς. Σίγουρα έχει να κάνει με τα όρια που λες, αλλά στο συγκεκριμένο θρεντ ειδικά, νομίζω όλοι είχαν (-με) στο πίσω μέρος του μυαλού μας να σεβαστούμε τα όρια των άλλων και καμία πρόθεση για υποτίμηση κανενός. Άλλο αν στην πορεία ''φούντωσε'' το θέμα. :-)

Senior Member
    πολλες φορες οι προθεσεις δεν αρκουν...επισης παραπανω- θεωρητικα παντα- εχουν αποδωθει χαρακτηρισμοι που συνεπαγονται της ιδιοτητας πιστος ή οχι.

Page 16 of 44 FirstFirst ... 6141516171826 ... LastLast