Θεος κ κολαση - Page 5
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 5 of 44 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast
Results 61 to 75 of 649
  1. #61
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    5,044
    Τη παλεύετε ρε παιδιά?
    Last edited by carrot; 30-03-2011 at 18:50.

  2. #62
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Loukoumi, πιστεύεις δεν πιστεύεις στο θεό, το θέμα είναι το άγχος σου. Νομίζω πως εκεί είναι το ζήτημά σου. Στις εμμονικές σκέψεις, που αυτόν τον καιρό έχουν έναν κάποιο χαρακτήρα και προσανατολισμό υπαρξιακό. Και θεωρώ πως είναι νευρωτικής φύσης. είπαμε, ειδική όχι, αλλά μία οικογένεια με παρόμοια θέματα την έχουμε και το ξέρω από μέσα. Οπότε ο νους μου πάει προς ocd μεριά εμένα. Που έχουμε συζητήσει κι εδώ μέσα και αλλού πως οι φοβικές συμπεριφορές "μαθαίνονται" από ένα παιδί ζώντας με γονείς φοβικούς (τον μπαμπά πχ) και έχουν και κάποια βιολογική πλευρά, μία προδιάθεση. Αυτή την προδιάθεσή σου λοιπόν την πυροδότησε ένα περιβάλλον αγχώδες και τα μηνύματα περάστηκαν και άρχισαν να φτιάχνουν παραφυάδες.

    Πάμε να δούμε τι μπορείς να κάνεις γι αυτό. Αντί να βασανίζεσαι θα έλεγα με "αν υπάρχει κόλαση τότε, αν δεν ίσως και ναι μεν αλλά και στην περίπτωση που" λολ, θα σου έλεγα να παραδώσεις την προσπάθεια ελέγχου κάποιων επικίνδυνων σκέψεων.
    Ας πούμε, αν μάθεις να "αντέχεις" τον ψιλοπάνικ που θα σε πιάνει αρχικά στην παραδοχή αυτή εδώ "ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΛΑΣΗ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΒΟΛΟΣ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΧΩ ΠΟΥΤΣΕΨΕΙ ΚΙΟΛΑΣ Η ΑΘΕΑΡΑ Η ΑΜΑΡΤΩΛΗ" τότε θα πάψουν σιγά σιγά να σε "επισκέπτονται" και οι σκέψεις και η αγωνία που τις συνοδεύει.
    Σε κάθε περίπτωση, κακό δε θα πάθεις από οτιδήποτε σκέφτεσαι. Νομίζεις πως θα πάθεις και αυτό βάζει το φυτίλι και παίρνει φωτιά το στρες. Μπακαλίστικη ψυχολ, λολ.

    Λοιπόν, αφού για σένα κόλαση=μαρτύριο, κόλαση=αιωνιότητα βασάνου, κόλαση=ψυχικός πόνος, διάβασα το εξής. Πως υπάρχει μία σύνδεση κάποιου πράγματος με ένα άλλο, και πως μπορείς να δοκιμάσεις κάτι που ονομάζεται associative splitting και να εισάγεις νέες συνδέσεις. Για την κόλαση λοιπόν άρχισε κάθε φορά που θα τη σκέφτεσαι να τη συνδέεις με κάτι άλλο, εναλλακτικό (ουδέτερη ή θετική σύνδεση) πχ κόλαση=παγωτό (όσο περίεργο κι αν φαίνεται, έχεις σκεφτεί πως όταν περιγράφει κάποιος κάτι τόσο νόστιμο και γευστικό το λέει "κόλαση μλκ μου η σοκολάτα, κόλαση το σπαγγέτι καρμπονάρα" ?)
    Κόλαση=παγωτό
    Κόλαση=έρωτας (με κολάζει το κορμί σου, αν είναι να κολαστώ, θέλω μόνο μαζί σουυυ)
    Κόλαση=διασκέδαση (λίγα μπαράκια ξέρεις να ονομάζονται κόλαση? δεν είν΄τυχαίο,λολ)
    Κόλαση= βρες τις ανάλογες θετικές συνδέσεις

    Και χιούμορ, Αρκά έχεις? Έναν θάνατο τον έχουμε, Δουλειά δεν είχε ο διάβολος, Σκέφτομαι κι ας μην υπάρχω, Για καλό και για κακό, κτλ
    Να δεις κάτι συνδέσεις με γέλιο, εγώ πχ όταν σκέφτομαι κόλαση, πάντα θυμάμαι σκίτσα του αρκά!

    Ουφ, σου τά' πρηξα είχα δεν είχα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  3. #63
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    2,541
    teleio rain!!!! kai yes yes yes!!!! με αφησε να σου βαλω ξανα ανατροφοφδοτηση!!!!
    Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)

  4. #64
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2009
    Posts
    4,495
    Χαχααα, α ρε ρις, πόσες φορές με κάνεις να γελάω. Νά΄σαι καλά κοπελάρα.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

  5. #65
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    Quote Originally Posted by streidi View Post
    Γεια σου Λου! Νομίζω ότι το θέμα που έθεσες είναι πολύ βιωματικό για να μπορέσεις να υποστηριχθεί με επιχειρήματα. Δηλαδή είναι δύσκολο να πειστείς για το αν υπάρχει ή δεν υπάρχει Θεός με τα λόγια. .
    Συμφωνω απολυτα. Οτι κι αν διαβασεις, οσο κι αν το ψαξεις, ειτε για να αποδειξεις στον εαυτο σου οτι ΥΠΑΡΧΕΙ θεος ειτε για να αποδειξεις οτι ΔΕΝ υπάρχει, ακρη δεν θα βγαλεις...γιατι πολυ απλα δεν νομιζω οτι η ολη αναζητηση εχει να κανει με την αληθεια, αλλα με το αγχος του θανατου. Που ειναι ετσι κι αλλιως απο μονο του ενα τεραστιο θεμα για ολους μας, που αλλοι μπορουμε να το αγγιξουμε και αλλοι οχι.

    Μπορει πισω απο τον φοβο αυτο ή την αναγκη για την διελευκανση του μυστηριου του θανατου να κρυβονται αλλοι φοβοι, και ετσι μπορει να χρειαζεσαι να δεις ποιοι ειναι αυτοι κ πώς συνδεονται με το παρον σου.

    Ανεξαρτητα ομως απο αυτο, για μενα εχει σημασια οτι μονο αν πιστευει κανεις στον Θεο, αλλά πώς πιστευει. Δλδ με τί προσδοκιες, πώς εχει πλάσει ο καθενας μας μεσα του την πιστη: πώς αυτη πρεπει να εκφραζεται, πώς η πιστη μας σε κατι μας ανταμοιβει, πώς η τιμωρία εμπλεκεται με την πιστη μας σε καποιο προσωπο ή σε καποια ιδεα κ πώς η ενοχη κ οι τυψεις ειναι αμεσα συνιφασμενες με κατι που θελουμε ή εχουμε αναγκη να συνδεθουμε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

  6. #66
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,456
    Quote Originally Posted by Lou! View Post
    γεια σας αγαπητοι συμφορουμιτες

    εχω τον εξης προβληματισμο: επειδη ειχα μπλεξει κανα 8μηνο να ψαχνομαι με την εκκλησια κ το Χριστο κ τετοια, εφτασα κ αρχισα να τρωω τρελες φρικες ψυχολογικες κ ειπα τελος. ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει, εγω τελειωσα.

    ειμαι αθεη, ή αν υπαρχει Θεος ειμαι αρνησιθεη, εγω κ ο Θεος να ειμαστε οσο πιο μακρυα γινεται.

    ξερει κανείς αν τελικα υπαρχει Θεος, τι θα απογινουμε εμεις οι αθεοι? θα παμε στην κολαση?

    υγ: παιδια ρωταω σοβαρα! μη με αρχισετε ψιλογαζι στο δουλεμα, δε σας κοροιδευω! εφαγα φρικη λεμε!
    Για τα οργανωμένα πράγματα δεν ξέρω να σου πω.
    Ξέρω όμως ότι η θρησκεία έχει τεράστια σοφία μέσα της. Μην την βλέπουμε επιδερμικά. Α πηδήχθηκα με τον/την τάδε είμαι άσωτος θα πάω στην κόλαση. Αυτή είναι παιδιάστικη θεώρηση.
    Οι αγίες γραφές έχουν μέσα τους διαχρονική σοφία με λέξεις όπως συγχώρεση, και κόλαση και παράδεισος. Εξάλλου ο διάβολος (αυτός που διαβάλει- που σκορπά - που χωρίζει), το "πονηρό" (το διπλοπρόσωπο, το ευτελές, το παραπλανητικό) είναι έννοιες που θα τις συναντάμε συνέχεια μπροστά μας. Όπως ο ηρακλης (αν δεν κάνω λάθος?) στο δρόμο της αρετής και της κακίας.
    Θεωρώ τεράστια την καλωσύνη μιας διδαχής που βασίζεται στην αγάπη. Δεν λέω για το πως εφαρμόζεται. Αλλά όπως όλα έτσι κι αυτό το διαβάζουμε με το σωστό πρίσμα, νομίζω : )


    Επίσης μη ξεχνάς ότι ο θεός είναι ο "πατέρας". Οπότε καλή σχέση μαζί με τον δεύτερο κάνει λίγο πιο εύκολη και την πρώτη. Κακή την κάνει δυσκολότερη. Αλλά είναι καλό να ξεπερνάμε τα τραύματα μας και να μην οριζόμαστε απ' αυτά. Αυτή δεν είναι η έννοια της ελευθερίας εξάλλου? : )
    Last edited by alexandros3; 30-03-2011 at 18:03.

  7. #67
    Senior Member
    Join Date
    Oct 2006
    Posts
    5,668
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Για έναν σκεπτόμενο, συνειδητοποιημένο άνθρωπο, νομίζω ότι η θρησκεία είναι άχρηστη..
    Βρισκω την αποψη αυτη, τοσο προκατειλημμενη οσο και την αντιστοιχη των πιστων που θεωρουν καθε αθεο, μισοτρελο. ή μαλλον μη συνειδητοποιημενο.

    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Όσο αναπτύσσεται η ανθρωπότητα (πνευματικά, επιστημονικά, τεχνολογικά), όσο περισσότερα μυστήρια εξηγούνται, τόσο η ανάγκη ύπαρξης Θεού γίνεται μικρότερη..
    Φυσικα...οσο αναπτυσσεται η ανθρωποτητα πνευματικα, επιστημονικα και τεχνολογικα βλεπουμε οτι δημιουργουνται νεες αναγκες, νεα μοντελα ζωης, νεα προτυπα. Μια νεα κουλτουρα. Σε ολες ο κοινος παρανομαστης μπορει να ειναι ενας αλλος θεος με την μορφη της ακριτης (?) υπακοης στην επιστημη, στην τεχνολογια ή καλυτερα το χρημα (που αφορα λιγο πολυ ολους μας- οι περισσοτεροι προσκυναμε).

    Κατα τα αλλα πιστευω πώς υπάρχουν πραγματα που δεν μπορουμε να αντιληφθουμε, πραγματα που σιγουρα ειναι εξω απο μας, σε αλλες διαστασεις κ πώς η πιστη σε οποιον θεο ή σε κανεναν Θεο δεν αλλοιωνει ουτε τη ματια μας στον κοσμο, ουτε στον εαυτο μας τον ιδιο, εκτος αν την χρησιμοποιουμε σαν εναν ακομα τροπο (αντιληψεις διαστρεβλωμενες, προκαταληψεις) για να το κανουμε.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

  8. #68
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    τα τελευταια μνμ δεν προλαβα να τα διαβασω, θα τα διαβασω το βραδυ. αυτο που ηθελα να σχολιασω ειναι οτι ο λογος που ανοιξα το θεμα δεν ηταν γενικα να φιλοσοφισουμε τι αποψεις υπαρχουν περι Θεου, βεβαια χρησιμο ειναι κ αυτο, για να βλεπω κ αλλες οπτικες γωνιες.

    το θεμα ειχε στοχο οτι ο τροπος που κατεληξα να βλεπω εγω το Θεο της χριστιανικης παραδοσης, ας πουμε οτι πιστευω καπως, μου δημιουργει τρελες συγκρουσεις μεσα μου. οποτε ηθελα να συζητησω για αυτες τις συγκρουσεις μαλλον. πχ πώς θα μπορουσα να το διαχειριστω το θεμα του Θεου για να μη νιωθω τοσες συγκρουσεις? πχ να γινω αθεη? να παψω να ασχολουμαι? να γινω αγνωστικιστρια? κλπ

    σε πολλα που γραφτηκαν συμφωνω ηδη, ανεξαρτητα απο το αν υπαρχει Θεος η οχι. οπως για τις θρησκειες, που γινονται απο επιτηδειους ανθρωπους για να χειραγωγουν ανθρωπους.

    η οτι το θεμα της υπαρξης του Θεου ειναι βιωματικο κ οχι επιχειρημα η αποδειξη, οπως ανεφερε το στρειδι.

    τεσπα, θα διαβασω πιο προσεχτικα κ θα επανελθω.

    ευχαριστω ολους σας για τις απαντησεις! κ ζητω συγγνωμη που δεν διευκρινησα αυτο το σημειο εχθες.

  9. #69
    Senior Member
    Join Date
    Jan 2010
    Posts
    2,650
    μ αρεσε το ποστ της ρειν, ψυχοθεραπευτικο κ τολμηρο! δεν μπορω να σου δωσω ρεπ ρειν, οποτε παρτο εδω!

  10. #70
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Για τα οργανωμένα πράγματα δεν ξέρω να σου πω.
    Ξέρω όμως ότι η θρησκεία έχει τεράστια σοφία μέσα της. Μην την βλέπουμε επιδερμικά. Α πηδήχθηκα με τον/την τάδε είμαι άσωτος θα πάω στην κόλαση. Αυτή είναι παιδιάστικη θεώρηση.
    Οι αγίες γραφές έχουν μέσα τους διαχρονική σοφία με λέξεις όπως συγχώρεση, και κόλαση και παράδεισος. Εξάλλου ο διάβολος (αυτός που διαβάλει- που σκορπά - που χωρίζει), το "πονηρό" (το διπλοπρόσωπο, το ευτελές, το παραπλανητικό) είναι έννοιες που θα τις συναντάμε συνέχεια μπροστά μας. Όπως ο ηρακλης (αν δεν κάνω λάθος?) στο δρόμο της αρετής και της κακίας.
    Θεωρώ τεράστια την καλωσύνη μιας διδαχής που βασίζεται στην αγάπη. Δεν λέω για το πως εφαρμόζεται. Αλλά όπως όλα έτσι κι αυτό το διαβάζουμε με το σωστό πρίσμα, νομίζω : )


    Επίσης μη ξεχνάς ότι ο θεός είναι ο "πατέρας". Οπότε καλή σχέση μαζί με τον δεύτερο κάνει λίγο πιο εύκολη και την πρώτη. Κακή την κάνει δυσκολότερη. Αλλά είναι καλό να ξεπερνάμε τα τραύματα μας και να μην οριζόμαστε απ' αυτά. Αυτή δεν είναι η έννοια της ελευθερίας εξάλλου? : )


    Ενδιαφέρον θρεντ/συζήτηση βγήκε από τον πόνο της λούσι (λουσιφερ βάστα γερά! )


    Ωστόσο (προσωπικά ) και πάλι δεν μου αρέσει καθόλου αυτή η χριστιανική αντίληψη του θεού περι "πατρότητας", "προβάτων", "αμαρτίας", “διαβόλου” κλπ. κλπ. δεν βρίσκω κανένα βαθύτερο πνευματικό βάθος σε αυτή πέρα από την προβολή του αρχαίου εβραικού τρόπου ζωής και παραδόσεων σε ένα (άκρως χειριστικό) και πατριαρχικό θρησκευτικό σύστημα αξιών (που έχει κάποιο ενδιαφέρον μόνο από αρχαιολογικής/ανθρωπολογικής άποψης αφού δίνει στοιχεία για το πως ήταν ο τρόπος ζωής και η κοινωνική οργάνωση κάποιων συγκεκριμένων αρχαίων πολιτισμών)

    Δηλαδή αν εγώ ήμουν πατέρας και τα παιδιά μου δεν με αγαπούσαν τότε για τιμωρία θα τα έκλεινα για μια αιωνιότητα στο κελάρι με φωτιές να τα βασανίζουν? Αν είναι έτσι (έτσι λέει η εκκλησία και οι γραφές όχι εγώ) τότε εγώ είμαι πολύ πιο "ηθικός" από τον θεό γιατί δεν θα έκανα ποτέ κάτι τέτοιο!


    Αυτός ο "δυισμός" περι καλού-κακού είναι πέρα για πέρα ανθρωποκεντρικός με τα ανθρώπινα συναισθήματα να έχουν προβληθεί σε μια "υπερφυσική πατρότητα" (και ναι ιστορικά προέρχεται από τον τρόπο ζωής των αρχαίων πολιτισμών της μέσης ανατολής όπως τον “δυισμό” των περσών). Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι υπάρχει κάποιος θεός (και αντιθέτως ένας κακός θεός) "που αγαπάει" ,"τιμωρεί" και γενικότερα παρουσιάζει τόσο χοντροκομμένα ζωώδη συμπεριφορικά χαρακτηριστικά των ανωτερων θηλαστικών (!) Τέτοια συναισθήματα και ηθικές αρχές είναι στενά συνδεδεμένες με το οικοσύστημα και την κοινωνική οργάνωση των θηλαστικών και ακόμα πιο πολύ του homo sapiens. "Δενόμαστε" και αγαπάμε, βοηθάμε, φοβόμαστε, σιχαινόμαστε, λυπόμαστε, ντρεπόμαστε, ενοχοποιούμε, τιμωρούμε και συγχωρούμε γιατί όλα αυτά εξηπηρετούν την επιβίωση μας (και του συγγενή/φίλου). Τα συναισθήματα εξελίχθηκαν σαν “γρήγοροι” τρόποι δράσης/απόφασης σε μια ολοένα και πολυπλοκότερη φυλετική οργάνωση (και από τότε που εξελιχθήκαμε περισσότερο τα χρησιμοποιούμε και για “recreational reasons” όπως με την μουσική η με μια δραματική η τρομακτική ταινία :P)


    Θα ήταν πολύ κοντόφθαλμο, κουτό και τρομερά ανθρωποκεντρικό να έχεις έναν θεό που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το μαθηματικοφυσικό χάος πληροφοριών (με πιθανών άπειρο/τεράστιο αριθμό συμπάντων/παράλληλων συμπάντων, με έναν ασύληπτο χωροχρόνο και με κολοσιαίες δημιουργίες και καταστροφές σχεδόν (?) άπειρων γαλαξιών και πλανητικών συστημάτων) που να παρουσιάζει τέτοια κραχτά ζωώδη χαρακτηριστικά. Κάτι τέτοιο θα δημιουργούσε επίσης και πάρα πολλά φιλοσοφικά και λογικά προβλήματα (πρώτα από όλα ποιος έφτιαξε αυτόν τον "συναισθηματία θεό". Η απάντηση "υπήρχε από πάντα" απλά δεν ισχύει στην λογική και στην φιλοσοφία-είναι άτοπη. Είναι και πολλά ακόμα αλλά δεν θέλω να επεκταθώ :P).


    Γενικότερα ο χριστιανισμός όπως και οι άλλες ιουδαιο-μονοθειστικές θρησκείες- ο σύγχρονος ιουδαισμός και ο μωαμεθανισμός- παρουσιάζουν πάρα πολλά ιστορικά, φιλοσοφικά, μεταφυσικά, ηθικά και επιστημονικά προβλήματα που όλο και γιγαντώνονται όσο αναπτύσσεται ο άνθρωπος (σημείο των "άθεων" καιρών θα ουρλιάξουν κάποιοι πιστοί της αποκάλυψης-μακριά από εμάς). Με λίγα λόγια "μπάζει από παντού" το όλο θέμα.




    Μου αρέσει η ατομική πνευματικότητα, αλλά δεν μου αρέσει η υπακοή στην οργανωμένη θρησκεία με τα ανθρώπινα σύμβολα και τα "τοτέμ" της. Προσωπικά δεν ξέρω αν όλο αυτό το πράγμα που έχουμε βρεθεί είναι κάτι σαν πρόγραμμα κάποιου υπερ-υπολογιστή η είναι προιόν αυτοποίησης (είμαι αγνωστικιστής). Απλά δεν μου αρέσει καθόλου αυτό το πανηγυράκι με τις εικόνες,τα θαύματα, τις γητειές, την δημιουργία ενοχών με εικόνες αγγέλων και διαβόλων. Πραγματικά δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με την πραγματική υφή της πραγματικότητας. Μπορεί στο ατομικό επίπεδο να βοηθάει κάποιον άνθρωπο που δεν είχε ιδιαίτερη μόρφωση η καλλιέργεια, αλλά αναπόφευκτα στο συλλογικό/κοινωνικό δημιουργεί πιο πολλά προβλήματα από ότι λύνει. Τα πιο σκοτεινά σημεία της ιστορίας υπήρξαν όταν ο οργισμένος όχλος, τυφλωμένος από τα σύμβολλα της θρηκείας του έκανε τις πιο αποτρόπαιες πράξεις (“Agora” κανείς? αλλά τι agora...πάμε στην μέση ανατολή σήμερα...). Εσύ μπορεί να το ψάχνεις “πιο βαθιά/φισολοφικά το θέμα” (αν και πάντα υπάρχει ένα τεράστιο μέρος “νοητικής υποταγής” σε οποιαδήποτε θρησκεία) αλλά σταστιστικά η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων δεν θα το κάνει αυτό, αλλά (με τον καιρό) θα σκλαβωθεί στην προκατάληψη, στα σύμβολα και στα τελετουργικά της εκάστωτε οργανωμένης θρησκείας. Και μου φαίνεται πολύ ηλίθιο ότι όλοι αυτοί μπορούν να “σωθούν”-επειδή μόνο και μόνο επειδή λέγαν το πάτερ ημών και το “ιησού χριστέ συγχώρα με” μετά από κάθε μα*ακία που κάναν- και δεν μπορεί να σωθεί ένας ενάρετος αλτρουιστής που απλά δεν δέχτηκε τον ιησού χριστό και τον “πατέρα παντοκράτορα” (η επίσημη θέση της εκκλησίας). Jesus! :P


    Φοβερή και ανατριχιαστική μεταφυσική πάντως (αυτό που λέω "ουσιώδη μυστικισμό") μπορεί να βρει κάποιος στα διηγήματα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες. Διαβάζω αυτή την περίοδο τα "άπαντα" και έχω χαθεί στους δαιδαλώδεις λαβυρίνθους της πραγματικότητας του

  11. #71
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,456
    Τι έγινε ρε Πετράν; Σου γμσα τη σοφία και τα πήρες? λολ
    Οκ. καταλαβαίνω αυτά που λες αλλά σε δύο γραμμές κρύβεται πολύ περισσότερη σοφία απ'ό,τι στην ωραία σου ανάλυση.
    Δεν αντιλέγω ότι στις γραφές κρύβεται και το πως να μανατζάρεις το κοπάδι σου σε μια άνυδρη έρημο, αλλά δεν λέμε για το ίδιο πράγμα έτσι δεν είναι : )

  12. #72
    Senior Member
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,623
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Τι έγινε ρε Πετράν; Σου γμσα τη σοφία και τα πήρες? λολ
    Οκ. καταλαβαίνω αυτά που λες αλλά σε δύο γραμμές κρύβεται πολύ περισσότερη σοφία απ'ό,τι στην ωραία σου ανάλυση.
    Δεν αντιλέγω ότι στις γραφές κρύβεται και το πως να μανατζάρεις το κοπάδι σου σε μια άνυδρη έρημο, αλλά δεν λέμε για το ίδιο πράγμα έτσι δεν είναι : )



    Χαχα όχι δεν τα πήρα ρε καμία σχέση λολ.

    Τι παραπάνω κρύβεται-που να είναι ουσιώδες πνευματικά (και δεν μιλάω για την ανακούφιση από το τι υπάρχει μετά τον θάνατο)- και που να μην μπορείς να το βρεις αλλού? (και μάλιστα σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό?).

  13. #73
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    2,456
    Τα είπαμε. Όσοι πιστοί προσέλθετε! Αν δεν σου έκαναν κλίκ, δεν ξέρω πως αλλιώς να τα πω : )
    Μάλλον κρύβεται μία ηθική (υπό την έννοια του να ζεις τη ζωή σου με όρους και λέξεις που είπα πιο πάνω, όχι αυτά που ίσως έρχονται κατ' ευθείαν στο μυαλό όταν ακούει κάποιος τις λέξεις) η οποία όντως οδηγεί στην ευστάθεια.

  14. #74
    Senior Member
    Join Date
    Sep 2010
    Location
    Αθήνα
    Posts
    5,044
    Τελικά όποιος διαβάζει πολύ γραφει και πολύ! Μπράβο PETRAN για το όμορφο κείμενο σου.

  15. #75
    Senior Member
    Join Date
    May 2006
    Posts
    13,021
    πρώτα από όλα ποιος έφτιαξε αυτόν τον "συναισθηματία θεό". Η απάντηση "υπήρχε από πάντα" απλά δεν ισχύει στην λογική και στην φιλοσοφία-είναι άτοπη
    Γιατι ,ποιος εφτιαξε το συμπαν?...το υπηρχε απο παντα ειναι ατοπο με αυτη τη λογικη
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Page 5 of 44 FirstFirst ... 3456715 ... LastLast

Similar Threads

  1. ο θεος ειναι η σκεψη μας
    By seleios in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 11
    Last Post: 27-01-2011, 10:21
  2. Η δύναμη της σκέψης και ο Θεός.
    By prasiniklosti in forum Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή
    Replies: 9
    Last Post: 29-11-2010, 03:04
  3. κολαση
    By lola in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 69
    Last Post: 02-01-2010, 15:47
  4. κολαση η ζωη μου...
    By kellyuser in forum Σεξουαλικότητα, παρεκκλίσεις, σεξουαλική ταυτότητα
    Replies: 12
    Last Post: 26-12-2009, 21:32
  5. Δίδει ο Θεός τις αρρώστειες ?
    By real in forum Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια
    Replies: 10
    Last Post: 23-09-2006, 14:11

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •