Θεος κ κολαση - Page 7
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 7 of 44 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast
Results 91 to 105 of 649
    Senior Member
    Ναι! ενω ειναι φανερο τι ηθελε να πει η καρυ ,( ο φοβος του θανατου ειναι επικτητος κ οχι μεσα μας) ,εσυ αμεσως το γυρισες, το απαξιωσες κ το μετετρεψες -υστεροβουλη βλακεια των θρησκοβλαμμενων-.
    Σκεψου να ανοιγε κ θεμα με την μετεσαρκωση ,τι θα ελεγες, εξ αλλου μιλας για θεματα μυστηρια που δεν εχουν αποδειχθει, με την πεποιθηση του ειδικου. Εδω ουτε ο Σωκρατης ηξερε, εσυ εισαι σιγουρος ! Εξ αλλου ασ πουμε ,για τους αυτοχειρες, ειναι το ιδιο οταν αυτοκτονει μια γκομενα(απο εγωιστικα κινητρα) επειδη την αφησε ο γκομενος κ το ιδιο οταν καποιος θυσιαζει εκουσια τη ζωη του απο αλτρουιστικα κινητρα με την ελπιδα να σωσει τους αλλους? μαλακια κ οι ηρωες επειδη πιστευουν στον παραδεισο!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    λου,
    θα σου γραψω πως βλεπω εγω την φαση..
    Ειμαι στην εποχη του Χριστου.Τον ακουω να λεει "ειμαι ο Υιος του Θεου",το πρωτο πραγμα που σκεφτομαι ειναι οτι την ψωνισε..κοιτα τωρα σεναριο.
    Κολαση ΔΕΝ υπαρχει..κολαση ο Χριστος ελεγε το να μην εισαι με το παρεακι..
    Εγω λοιπον που ζω στην εποχη του Χριστου,οταν με ρωτανε αν προτιμω να σκοτωνω να βιαζω να να να ή να ειμαι με το παρεακι να κανω χαβαλε,διαλεγω το πρωτο..
    Δεν το διαλεγω ετσι τυχαια..εχω μεγαλωσει με προβληματα μπλα μπλα μπλα..
    Ο Χριστος που την παλευει να γιατρεψει ολες τις παλιοκαταστασεις τι θα κανει λες?θα με δικαιολογησει?μπα..θα μου πει αφου δεν μας γουσταρεις λυπαμαι τραβα γινε τοστ..για τετοιο κομπλεξαρα μιλαμε..

Ολα αυτα περι κολασεως κτλ ειναι σαλτσες..καποιοι εδω και αιωνες,ειδαν ποσο καλο ειναι το ολο θεμα και ειπαν να το εκμεταλλευτουν..εγω αυτο πιστευω.
    :cool:Προσπαθω να κρατω την ψυχη μου καθαρη..

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Ναι! ενω ειναι φανερο τι ηθελε να πει η καρυ ,( ο φοβος του θανατου ειναι επικτητος κ οχι μεσα μας) ,εσυ αμεσως το γυρισες, το απαξιωσες κ το μετετρεψες -υστεροβουλη βλακεια των θρησκοβλαμμενων-.
    Σκεψου να ανοιγε κ θεμα με την μετεσαρκωση ,τι θα ελεγες, εξ αλλου μιλας για θεματα μυστηρια που δεν εχουν αποδειχθει, με την πεποιθηση του ειδικου. Εδω ουτε ο Σωκρατης ηξερε, εσυ εισαι σιγουρος ! Εξ αλλου ασ πουμε ,για τους αυτοχειρες, ειναι το ιδιο οταν αυτοκτονει μια γκομενα(απο εγωιστικα κινητρα) επειδη την αφησε ο γκομενος κ το ιδιο οταν καποιος θυσιαζει εκουσια τη ζωη του απο αλτρουιστικα κινητρα με την ελπιδα να σωσει τους αλλους? μαλακια κ οι ηρωες επειδη πιστευουν στον παραδεισο!
    Απίστευτη αμετροέπεια...
    Ο φόβος του θανάτου , δεν μπορεί να είναι επίκτητος όταν στα περισσότερα έμβια - πλην ανθρώπου - είναι ενστικτώδης αφού λείπει η ενσυνείδητη αντίληψη για το τι είναι θάνατος. Ακόμη και στους πλέον ατελείς οργανισμούς , η ανάγκη για επιβίωση και αναπαραγωγή είναι καθαρά ενστικτώδης και αποτελεί φυσική επιλογή . Ο αντίποδας θάνατος στη ζωή και στον πολλαπλασιασμό, παράγει φόβο ενστικτωδώς.. Δεν νομίζω πως υπάρχουν π.χ. δυο κουκουβάγιες που να κάθονται πάνω σ' ένα κλαδί και να λέει η μία στην άλλη , τι είναι θάνατος και που θα καταλήξουν αν πεθάνουν κι όλες αυτές τις μεταφυσικές ανησυχίες που προβληματίζουν αποκλειστικά και μόνο το ανθρώπινο είδος. Ωστόσο , το σίγουρο είναι πως η παρουσία ενός γερακιού ας πούμε, κατά πάσα πιθανότητα θα διακόψει τις "φιλοσοφικές" τους αναζητήσεις κι ας μην έχουν ξαναματαδεί γεράκι στην α-συνείδητη ζωή τους. Θα κοιτάξουν να αποφύγουν τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύει το γεράκι για την ζωή τους , αγνοώντας το τι σημαίνει τέλος στην ζωή...

Οι θρησκοβλαμμένοι από την άλλη είναι μια συνομοταξία ειδών , πασιφανώς επιβλαβής για την ανθρώπινη εξέλιξη. Όσο μπορώ να το κάνω περισσότερο κατανοητό αυτό, εσύ κορίτσι μου, θεώρησε το σαν απαξίωση, ποσώς μ'ενδιαφέρει.

Για την μετενσάρκωση που αναφέρεις, δεν έχω να πω κάτι. Αδυνατώ να σε σκεφτώ σαν πρώην σαλιγκάρι που αφού πέρασε δεκαεφτά επίπεδα ζωής , έφτασε να μου την λέει σε φόρουμ ψυχολογίας - ποτέ δεν είχα έτσι κι αλλιώς καλές σχέσεις με τα σαλιγκάρια - αναφέρομαι αποκλειστικά και μόνον γαστρονομικά , γιατί έτσι κι αλλιώς επικοινωνιακά υπάρχουν αναρίθμητα και άλυτα προβλήματα...

Η σιγουριά μου για τις απόψεις μου, δεν καταλαβαίνω που μπορεί να ενοχλούν. Δεν ζήτησα από κανένα να τις κάνει σώνει και καλά αποδεκτές, μπορώ να σου πω πως χαίρομαι να ανακαλύπτω πως έχω άδικο από ένα σωστό επιχείρημα, κι εκνευρίζομαι παράφορα όταν έχω δίκιο που δεν μπορεί να γίνει εύκολα κατανοητό...

Για τους ήρωες, την αυτοχειρία ,τις γκόμενες και τον παράδεισο, συγγνώμη αλλά δεν θα συμμετάσχω στον προβληματισμό σου. Κι η απαξίωση είναι μια μορφή επικοινωνίας, ιδίως όταν αυτοαπαξιώνεται ο διάλογος, ο λόγος χωρίς τον λόγο και κυρίως τον αντίλογο...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    αμετροέπεια.. τι θα πει?

Senior Member
    αμετροέπεια.. τι θα πει?
    το να μην εχει καποιος μετρο σε αυτα που λεει

Senior Member
    αμετροέπεια.. τι θα πει?
    Google it ... Ελληνικά προ-Σωκρατικής εποχής, μια και τόλμησες - αμετροεπώς - να με βάλεις δίπλα στον Σωκράτη ακόμη και σ ' ένα εικονικό διάλογο ενός φόρουμ...

Senior Member
    Περιεργη λεξη! Η αμετροεπεια ειναι χαρακτηριστικο των αγενων, των μεθυσμενων,των ψυχωτικων, των παιδιων ,των επαρμενων,των θρησκοβλαμενων,...............μπο ρω να βρω και αλλους τυπους ανθρωπων που τους ταιριαζει η αμετροεπεια.
    Συμβαινει σε πολλους.
    Νομιζω σαμπ κ εσυ οταν καταπιανεσαι με τα θρησκευτικα κ υπερασπιζεσαι τα υλιστικα σε διακρινει αμετροεπεια, εσυ τι τυπος εισαι?

Senior Member
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Google it ... Ελληνικά προ-Σωκρατικής εποχής, μια και τόλμησες - αμετροεπώς - να με βάλεις δίπλα στον Σωκράτη ακόμη και σ ' ένα εικονικό διάλογο ενός φόρουμ...
    Σωστο αυτο! ειμαι αμετροεπης!

Καλο μηηναααα ^^

Senior Member
    Σωστο αυτο! ειμαι αμετροεπης!
    Λαθος! Μαλλον δεν υπαρχει επιθετο ,μονο επιρρημα-μιλαω αμετροεπως- ,η μπορουμε να πουμε ο λογος μου ειναι αμετροεπης?

Senior Member
    Λαθος! Μαλλον δεν υπαρχει επιθετο ,μονο επιρρημα-μιλαω αμετροεπως- ,η μπορουμε να πουμε ο λογος μου ειναι αμετροεπης?
    υπαρχει και το επιθετο...

Senior Member
    ευχαριστω ρεμ! χρησιμοποιεις καθολου αυτη τη λεξη ? Αληθεια δεν την ηξερα ,μεγαλο το βαθος της εννοια της!

Ευχαριστω σαμπ, σοβαρα (χωρις πλακα) , με φωτισες!

Senior Member
    Περιεργη λεξη! Η αμετροεπεια ειναι χαρακτηριστικο των αγενων, των μεθυσμενων,των ψυχωτικων, των παιδιων ,των επαρμενων,των θρησκοβλαμενων,...............μπο ρω να βρω και αλλους τυπους ανθρωπων που τους ταιριαζει η αμετροεπεια.
    Συμβαινει σε πολλους.
    Νομιζω σαμπ κ εσυ οταν καταπιανεσαι με τα θρησκευτικα κ υπερασπιζεσαι τα υλιστικα σε διακρινει αμετροεπεια, εσυ τι τυπος εισαι?
    Μάλλον δεν με ξέρεις και πολύ καλά..
    Η αμετροέπεια δεν είναι χαρακτηριστικό των μεθυσμένων , γιατί δεν έχουν την ικανότητα της σωστής ομιλίας και άρθρωσης... Τα παιδιά πράγματι μπορεί να εμφανίσουν χαρακτηριστικά αμετροέπειας - αλλά άλλο τόσο και χαρακτηριστικά απίστευτης ωριμότητας στην κρίση και αντίληψη. Για τους ψυχωτικούς , θεωρώ αστείο να κάνω την παραμικρή αναφορά σ' ένα φόρουμ ψυχολογίας. Για τους επαρμένους και θρησκοβλαμμένους θα συμφωνήσω απόλυτα - η αμετροέπεια είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό πράγματι....

Στο διά ταύτα, μιλάω λίγο. Προσπαθώ να αποτυπώνω κάθε φορά συγκροτημένη άποψη. Μπορεί να ενοχλώ - απ' όσο καταλαβαίνω από την παρέμβαση σου - μερικές φορές με όσα λέω. Είναι κι αυτό ένα μέρος του παιχνιδιού - καμιά φορά γίνομαι υπερβολικά δηκτικός αλλά θέλω να πιστεύω πως έχω μέτρο σε όσα λέω, και προσπαθώ να τεκμηριώνω τα όσα πιστεύω. Στον φιλοσοφικό τομέα φυσικά τίποτε δεν είναι αυταπόδεικτο, ωστόσο στο συγκεκριμένο θέμα ή μη απόδειξη του μεταφυσικού είναι για μένα η απόδειξη του φυσικού...

Ποτέ δεν ήμουν φανατικός. Απεχθάνομαι οποιαδήποτε μορφή φανατικού λόγου και φυσικά βίας. Αυτό μπορείς να το αναλύσεις στα χίλια + μηνύματα που έχω καταθέσει εδώ πέρα μέσα...

Αν όλο το παραπάνω προφίλ σου βγάζει κάτι σε αμετροέπεια, δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να σεβαστώ τη κρίση σου, αλλά θα μου επιτρέψεις να μην την αποδεχτώ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    και μην ξεχναμε οτι σε καποιες μουσουλμανικες χωρες οχι απλα δεν φοβουνται τον θανατο, ακομα και τα μικρα παιδια (πραγμα που δειχνει οτι ο φοβος του θανατου τελικα μαλλον ειναι επικτητος και οχι μεσα μας), αλλα τον επιδιωκουν, τον θαυμαζουν, και χαιρονται με το να πεθαινουν, για να πανε κοντα στον Αλαχ, ειδικα αν πεθανουν και ενδοξα παιρνωντας μαζι τους απιστους!!
    Φαντάζομαι πως για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι αυτοί, θα τους έχουν πάρει τα σπίτια, θα τους έχουν πάρει τις περιουσίες, των οικογενειών τους, τα ορυκτά και τον φυσικό πλούτο των εδαφών τους, θα έχουν βομβαρδίσει τα εδάφη τους και θα έχουν σκοτώσει συγγενείς τους οι "καλοί" χριστιανοί, ξέρεις ποιοι, που κυβερνάνε και εμάς και ανα π΄πασα στιγμή μπορούν να καταστρέψουν τον οποιοδήποτε με μια κίνηση η ακόμα και ολόκληρο κράτος.

Γι'αυτούς τους καταστραμένους λαούς δεν υπάρχει ειρήνη ούτε καλοπέραση, με το που γεννιούνται μαθαίνουν ότι δεν έχουν να περιμένουν και πολλά στη ζωή και κάποιοι από αυτούς γίνονται πιόνια σε έναν δήθεν ιερό πόλεμο που κρύβει χρήμα και οικονομικους πόρους που κάποιοι εκμεταλεύτηκαν και κάποιοι άλλοι έγιναν φτωχοί.

Ειδάλως δεν μπορώ να δω άλλο λόγο να εκπαιδεύονται από παιδιά να σκοτώνουν και να σκοτώνονται. Τους μαθαίνουν το μίσος και όπως ξέρεις το μίσος είναι αρκετά δυνατό για να ωθήσει κάποιον να γίνει καμικάζι, να εκδικηθεί, ασχέτως με το αν εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων.

..και εδώ που τα λέμε με τι λεφτά να τους μάθουν την αγάπη.. νηστικό στομάχι αγριεύει.

Quote Originally Posted by sabb View Post
    Πέρα από τους ηλίθιους που φοβούνται μην πάνε στην κόλαση , υπάρχουν κι οι πανηλίθιοι που επιδιώκουν να συναντήσουν τον δημιουργό τους στον παράδεισο, κάνοντας μαλακίες πριν την ώρα τους....
    ignorance is bliss

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Φαντάζομαι πως για να φτάσουν σε αυτό το σημείο οι άνθρωποι αυτοί, θα τους έχουν πάρει τα σπίτια, θα τους έχουν πάρει τις περιουσίες, των οικογενειών τους, τα ορυκτά και τον φυσικό πλούτο των εδαφών τους, θα έχουν βομβαρδίσει τα εδάφη τους και θα έχουν σκοτώσει συγγενείς τους οι "καλοί" χριστιανοί, ξέρεις ποιοι, που κυβερνάνε και εμάς και ανα π΄πασα στιγμή μπορούν να καταστρέψουν τον οποιοδήποτε με μια κίνηση η ακόμα και ολόκληρο κράτος.

Γι'αυτούς τους καταστραμένους λαούς δεν υπάρχει ειρήνη ούτε καλοπέραση, με το που γεννιούνται μαθαίνουν ότι δεν έχουν να περιμένουν και πολλά στη ζωή και κάποιοι από αυτούς γίνονται πιόνια σε έναν δήθεν ιερό πόλεμο που κρύβει χρήμα και οικονομικους πόρους που κάποιοι εκμεταλεύτηκαν και κάποιοι άλλοι έγιναν φτωχοί.

Ειδάλως δεν μπορώ να δω άλλο λόγο να εκπαιδεύονται από παιδιά να σκοτώνουν και να σκοτώνονται. Τους μαθαίνουν το μίσος και όπως ξέρεις το μίσος είναι αρκετά δυνατό για να ωθήσει κάποιον να γίνει καμικάζι, να εκδικηθεί, ασχέτως με το αν εξυπηρετεί συμφέροντα άλλων.

..και εδώ που τα λέμε με τι λεφτά να τους μάθουν την αγάπη.. νηστικό στομάχι αγριεύει.

ignorance is bliss
    Για να απαντησω και σε σενα και στον σαββ, Εχω διαβασει ερευνες στο πεδιο της ψυχολογιας που εχουν μελετησει παιδια σε τετοιες χωρες τα οποια δεν παρουσιαζουν φοβο θανατου. Αν τωρα ο σαββ ειναι σιγουρος για καποιους δικους του λογους οτι ολα τα ανθρωπινα πλασματα φοβουνται το θανατο, νομιζω οτι κανει λαθος, γιατι οπως λες κι εσυ ινσεκτ, τον θανατο τον φοβομαστε εμεις οι δυτικοι κυριως γιατι φοβομαστε τα υλικα αγαθα που θα χασουμε, τα ευχαριστα πραγματα και τους δικους μας. Καποιοι δεν τα εχουν αυτα, ή τα εχουν εντελως κατω στη λιστα των προτεραιοτητων τους. Επισης, εχω διαβασει για γιογκι και ασιατες μοναχους οι οποιοι φτανουν σε επιπεδο να εγκαταλειψουν τη ζωη αυτοβουλως, πιστευοντας πορφανως οτι εγκαταλειπει η ψυχη το σωμα τους, αφου αυτη ειναι η διαδεδομενη φιλοσοφια εκει. Οποτε εγω πιστευω οτι υπαρχουν ανθρωποι που δε φοβουνται το θανατο. Αυτα. Δεν θα ξανααπντησω σε αλλες γενικολιγιες με παρωπιδες του στυλ ολοι φοβουνται τις νυχτεριδες, ειδικα σε ατομα που αλλα γραφω κι αλλα καταλαβαινουν, και θελουν μετα να με βαζουν να αποδεικνυω οτι δεν ειμαι ελεφαντας. Δεν προκειται να το κανω.

Page 7 of 44 FirstFirst ... 5678917 ... LastLast