Θεος κ κολαση - Page 15
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 15 of 44 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast
Results 211 to 225 of 649
    Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    Αγαπητε Κηπ εγω παλι πιστευω οτι δεν εχω πεσει στην ιδια λουμπα και να σου πω και γιατι.Γιατι σαν ανθρωπος με καποια μορφωση και καποια καλλιεργεια μπορω να δω και να κρινω μονος μου την εκκλησια σαν θεσμο.Επισης ξερω αρκετα την ελληνικη ιστορια και τον ρολο που διαδραμτισε η εκκλησια στην πορεια αυτης της χωρας να μην μιλησουμε γενικοτερα.Αν δεν υπηρχε ο Χριστος δεν θα υπηρχε ο Χριστιανισμος αν δεν υπηρχε ο Χριστιανισμος δεν θα υπηρχε η εκκλησια και οι Παπαδες...εγω πιστευω στον Χριστο οχι σε αυτους που μιλουν εκ μερους του αυτη ειναι η διαφορα...αλλωστε αυτοι ειναι ανθρωποι με ατελειες οπως και ολοι μας και ειναι λογικο να γινονται διαφορα,ποιος ομως τους αγιοποιησε?εγω παντως οχι.............
    Κηπ σου φαινομαι φανατικος?δεν νομιζω φιλε μου απλα πιστευω οτι με τον Θεο του καθενος χρειαζεται να ειμαστε λιγο προσεχτικοι και τιποτε αλλο...........
    Δεν ειπα οτι εσυ εισαι φανατικος.
    Αυτο που ειπες για το Θεο του καθενος μου αρεσε. Ο καθενας εχει την δικια του γνωμη , κουβαλαει την δικια του θρησκεια στο κεφαλι. Ειπα επισης οτι ο καθενας πιστευει οτι εχει την "καλη θρησκεια" στο κεφαλι του. Γιατι εαν πιστευε οτι η δικια του θρησκεια που εχει δεν ειναι καλη δεν θα την ενστερνιζοταν κιολας.
    Τωρα εσυ κρινεις την εκκλησια σαν θεσμο , αλλοι κρινουν την θρησκεια σαν συνολο που εχει πολλους φανατικους...και που δεν εχουν και πολυ "σωας τας φρενας" βασει ας πουμε του "αγαπατε αλληλους". Εσυ εχεις δικιο , αλλα και οι αλλοι εχουν δικιο.
    Το να λεω εγω οτι η θρησκεια εχει πολλους "αστα να πανε" δεν σημαινει οτι κατηγορω προσωπικα εσενα. Ουτε πιστευω οτι οποιος ειναι αθεος ειναι συνειδητοποιημενος φυσικα...
    Αλλα δεν λεω κατι που δεν ξερεις.
    Το να δηλωνεις αθεος και να παραθετεις τους λογους που το κανεις αυτο πχ γιατι ενας καλος θεος να τιμωρει τους ανθρωπους με αιωνια κολαση? και να παραθετεις προβληματισμους , αν μη τι αλλο αναπαντητους δεν σημαινει απαραιτητα οτι ενας αθεος υποτιμα εναν πιστο.
    Υποτιμα την θρησκεια ναι γιατι δεν την πιστευει , οποτε υποτιμα τα "πιστευω" των αλλων , οποτε παιρνει η μπαλλα ολους. Ειναι δυσκολο να γραψεις ενα κειμενο κατα της θρησκειας και να μην "υποτιμησεις" αυτους που πιστευουν. Αλλα εχουμε ελευθερια λογου ,ετσι δεν ειναι?
    Οπως και ανεξιθρησκεια.
    Και απο την αναποδη ενας αθεος , υποτιμαται απο τους πιστους γιατι ειναι trenty , σκοταδιστης , γεματος μισος , "επαναστατης" , μες την μοδα κλπ.
    Τουλαχιστον εχω να αναγνωρισω οτι ενας αθεος εχει πολλα επιχειρηματα κατα της θρησκειας και των θρησκευομενων (ειναι αλλωστε κατι απτο) , ενω ενα πιστος δεν εχει πατηματα κατα των αθεων:P (μεταξυ μισοαστειου μισοσοβαρου.)

Ειχα ορεξη να γραψω αλλα νομζω οτι φλυαρω...οποτε σταματαω.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Quote Originally Posted by insect View Post
    Εδώ όλοι γράφουν επειδή δεν τους δίνουν σημασία έξω. Είτε μπορείς να καταφέρεις να σου δίνουν σημασία εδώ είτε όχι τό ίδιο και το αυτό.
    Ας μιλάμε για τον εαυτό μας και ας μη γενικεύουμε. Υπάρχουν και άλλοι λόγοι που συμμετέχει κάποιος σ' ένα φόρουμ.

Senior Member
    Έχεις μια ιδεοληψία ότι είσαι αρχηγός του φορουμ όπως η Θεοφανία και η Remedy αλλιώς δεν εξηγείτε να απαντάς εσύ για όλους... χαχα λολ
    Άλλωστε εσύ με προσέβαλες λέγοντας μου ότι εννοώ τον εαυτό μου. Τι να σου πω, έχω αγνοήσει και με έχουν αγνοήσει έταιρον εκάτερον, στοn %@&% μου keep_walking.

χαχαχα...ναι εσυ γραφε για ολους οτι ειμαστε ενα ματσο μηδενικα που δεν δινει κανενας αξια εξω και ασε με να γραφω εγω τα δικα μου τα αρχηγικα....
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Banned
    insect μια σου και μια του λολ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by panikoula View Post
    insect μια σου και μια του λολ.
    Α! ρε πανικουλα ,σε παω!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Senior Member
    Quote Originally Posted by ανεμος View Post
    με αποκαλεσες Ταλιμπαν και φασιστα.........νταξει εδω εχω ακουσει και αλλα.......δεν νομιζεις οτι παει πολυ?φυσικα και δεν εισαι υποχρεωμενη να αρεσεις οπως και εγω δεν ειμαι υποχρεωμενος να μου αρεσεις η να συναινω μαζι σου για χαρη της ειρηνης......τελος νομιζω οτι δεν σε προσεβαλα αν το χω κανει ομως θα το αποδεχτω...............
    Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες προσωπικά. Εκτός αν είσαι από αυτούς που θεωρείς ότι δεν επιτρέπεται να μιλάμε εναντίον της θρησκείας. Αυτούς αποκάλεσα έτσι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    So....εαν βρεθει καποιος τωρα και πει γιατι απεχθανεσαι την εκκλησια και το παπαδαριο και μιλας απαξιωτικα για αυτους? Μηπως πεφτεις στην ιδια λουμπα?
    Σωστό σε βρίσκω!

Senior Member
    Παρολο που δεν μου δινετε καθολου σημασια ,αν κ σαυτο τουλαχιστον το θεμα εχω γραψει μεγαλες αληθειες, μου κανει εντυπωση πως ολοι ενω κατηγορειτε κ συμφωνειτε στα περι χειραγωγησης κ σκοταδισμου απο την πλευρα της εκκλησιας κ της θρησκειας γενικα , εν τουτοις δεν εχετε εμβαθυνει καθολου στην εννοια του θεου η της κολασης εξω απο θρησκειες αλλα μεσα απο την αληθεια του καθενα,ειτε ειναι αθεος κ εχει θεο τη συνειδηση του ,ειτε ειναι ενθεος κ εχει το θεο του!
    Γιατι πιανεστε με τα ευκολα κ τα αυτονοητα? (η θρησκεια δεν εχει να κανει με τον θεο αλλα με τον ιμπεριαλισμο)

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Ειλικρινά, δεν καταλαβαίνω γιατί το πήρες προσωπικά. Εκτός αν είσαι από αυτούς που θεωρείς ότι δεν επιτρέπεται να μιλάμε εναντίον της θρησκείας. Αυτούς αποκάλεσα έτσι.

ναι δεν καταλαβαινεις αυτο και αλλα πολλα απο οτι φαινεται αλλα δεν ειναι δικο μου το προβλημα.......τα συμπερασματα δικα σου........

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Σωστό σε βρίσκω!
    η απαντηση προφανως δεν θα σου αρεσε....ειναι που αντεχεις την κριτικη για αυτο και στεκεσαι σ αυτο.........

Senior Member
    κατερινακι εχουν περισσοτερο ενδιαφερον οι επιχειρηματολογιες και οι προσπαθειες να βγει ο καθενας ο σωστος, εξυπνος κτλ, παρα να αναλυουμε αυτα που λες ;P

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Παρολο που δεν μου δινετε καθολου σημασια ,αν κ σαυτο τουλαχιστον το θεμα εχω γραψει μεγαλες αληθειες, μου κανει εντυπωση πως ολοι ενω κατηγορειτε κ συμφωνειτε στα περι χειραγωγησης κ σκοταδισμου απο την πλευρα της εκκλησιας κ της θρησκειας γενικα , εν τουτοις δεν εχετε εμβαθυνει καθολου στην εννοια του θεου η της κολασης εξω απο θρησκειες αλλα μεσα απο την αληθεια του καθενα,ειτε ειναι αθεος κ εχει θεο τη συνειδηση του ,ειτε ειναι ενθεος κ εχει το θεο του!
    Γιατι πιανεστε με τα ευκολα κ τα αυτονοητα? (η θρησκεια δεν εχει να κανει με τον θεο αλλα με τον ιμπεριαλισμο)
    Εγραψα προσωπικα οτι ειμαι αγνωστικιστης δηλαδη δεν ξερω εαν υπαρχει ή δεν υπαρχει ο θεος και αν υπαρχει δεν ξερω τι ειναι...δεν μπορω να τον προσδιορισω.
    Εαν διαβασεις το νημα απο την αρχη εχουν κατατεθει πολλες αποψεις.
    Οσο για την κολαση στα αρχικα ποστ προσωπικα εγραψα οτι ειτε υπαρχει ειτε δεν υπαρχει μεταθανατιο ζωη δεν ειναι αναγκη να ειναι συνηφασμενη με καποιο θεο...τεσπα δεν ξερω τι ακριβως περιμενεις , ισως το ΔΕΝ ΞΕΡΩ αλλα ετσι τα φανταζομαι

Προσωπικα πορευομαι με βασει την προσωπικοτητα που εχω διαμορφωσει και οτι γινει...

Senior Member
    Ότι θέλω θα πω και δεν προσπαθώ να το παίζω καλός. αυτό που σκέφτομαι , αυτό που πιστεύω αυτό λέω.
    δεν θα σου δώσω λογαριασμό.

κοίτα να καταλάβεις κάτι. πίσω από τις δικαιολογίες, ψυχικές ασθένειες, κρύβονται αποτυχίες. Δικαιολογούν τους αποτυχημένους έτσι.
    Εσύ θεωρείς ότι γράφουν εδώ άτομα με επιρροή στην κοινωνία?
    Καταρχήν, όσοι γράφουν εδώ δεν είναι απαραίτητα ψυχικά ασθενείς ούτε αποτυχημένοι. Προσωπικά, δεν θα χαρακτήριζα κανέναν αποτυχημένο, όλοι πιστεύω είχαμε και θα έχουμε επιτυχίες και αποτυχίες στη ζωή μας.
    Κατά δεύτερο λόγο, πιστεύω ότι γράφουν εδώ και αξιόλογα άτομα. Τώρα, τι ακριβώς εννοείς με την επιρροή στην κοινωνία, αν έχουν κάποιο πόστο που επηρεάζει πολύ κόσμο (διανοούμενοι, καλλιτέχνες, πολιτικοί) ή απλά αν επηρρεάζουν τον περίγυρό τους? Και γιατί το αποκλείεις αυτό?
    Να σου θυμήσω παρ' όλα αυτά, ότι πολλοί από αυτούς που επηρρέασαν ολόκληρες κοινωνίες και την ιστορία της ανθρωπότητας, ήταν ψυχικά διαταραγμένοι.

Senior Member
    Quote Originally Posted by carrie View Post
    κατερινακι εχουν περισσοτερο ενδιαφερον οι επιχειρηματολογιες και οι προσπαθειες να βγει ο καθενας ο σωστος, εξυπνος κτλ, παρα να αναλυουμε αυτα που λες ;P
    Κριμα ,γιατι νομιζα οτι με την ανωνυμια ξεπερνιεται αυτο!Κολαση ο εγωισμος κ η φιλαυτια!

Senior Member
    Quote Originally Posted by katerinaki View Post
    Κριμα ,γιατι νομιζα οτι με την ανωνυμια ξεπερνιεται αυτο!Κολαση ο εγωισμος κ η φιλαυτια!
    Αρχιστε την αναλυση λοιπον...:P

Εμεις ειμαστε ενα ματσο ζωα που χτυπαμε το πληκτρολογιο:P

Page 15 of 44 FirstFirst ... 5131415161725 ... LastLast