Θεος κ κολαση - Page 23
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 23 of 44 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast
Results 331 to 345 of 649
    Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Το συγκεκριμένο θέμα είναι ένα ακόμα τρανταχτό παράδειγμα αυτών που υποστηρίζουν κάποιοι από μας για τις θρησκείες. Το τι κακό έχουν κάνει στην ανρωπότητα. Και συνεχίζουν να κάνουν. Εδώ σε ένα θέμα και κοντέψαμε να μαλλιοτραβηχτούμε. Θεέ και Κύριε!

Πρόσεξες και εσύ πόσο πιο επιθετικοί ήταν αυτοί υπερ του χριστιανισμού? Αποδεικνύει περίτρανα αυτό που είχε πει ο Ghandi. "Μου αρέσει ο χριστός σας, δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας".

Senior Member
    Quote Originally Posted by PETRAN View Post
    Πρόσεξες και εσύ πόσο πιο επιθετικοί ήταν αυτοί υπερ του χριστιανισμού? Αποδεικνύει περίτρανα αυτό που είχε πει ο Ghandi. "Μου αρέσει ο χριστός σας, δεν μου αρέσουν οι χριστιανοί σας".
    Φυσικά το πρόσεξα και ομολογώ ότι μου έκανε εντύπωση. Έχω εκφράσει τη γνώμη μου για διάφορα θέματα εδώ μέσα, αλλά πότε δεν είδα τόσο έντονες αντιδράσεις. Πιο πολύ με εκπλήττει η μεροληψία τους. Αυτοί έχουν κάθε δικαίωμα να επιτίθονται προσωπικά επειδή ένιωσαν θιγμένοι, εμείς αντιθέτως θα πρέπει να σωπαίνουμε, μιας και η πίστη είναι κάτι προσωπικό.
    Είναι φοβερή η πλύση εγκεφάλου που έχουν κάνει οι θρησκείες στους ανθρώπους.

Senior Member
    Κάτι ενδιαφέρον:

http://www.calicocat.com/2004/05/is-...-all-evil.html

In the Book of Genesis, Cain kills his brother Abel because he is jealous that Abel’s offering to God was better received than his own. He is jealous that Abel has achieved higher status than him.

Idealists wonder why we can’t live in a world where everyone is equal, and therefore where there is no greed or jealousy resulting from status differences. Unfortunately, they overlook the fact that our desire to have higher status than others is part of our human nature, and nothing can change it.
    The goal of communism was that an economic system would be created where no one would be rich or poor, where everyone would have equal wealth. The problem is that such a system is impossible. Man’s desire to rise ahead of others is too strong, and money is not the only thing that man competes over. And because all men are not equal in ability and other characteristics, no matter what the playing field is, some will rise ahead and others will fall behind, and those who are behind will feel intense jealousy, even if the competition is about something other than money.

Senior Member
    Είναι και μια άποψη γιατί μόνο μια λεπτή γραμμή μας χωρίζει όλους από το να πάρουμε ένα όπλο και να σφαχτούμε μεταξύ μας.

Senior Member
    lol νομίζω ότι το thread είναι μία εξαίρετικη παράθεση της λεγόμενης human condition αν μη τι άλλο! (των humans που την απαρτίζουμε εδώ τουλάχιστον).
    Δεν τα διάβασα όλα αλλά για το θέμα του θυμού vs φόβου, πολλές φορές ο φόβος κρύβεται πίσω από ένα θυμό, αλλά δεν είναι πάντα έτσι (τις περισσότερες φορές είναι όμως νομίζω, throwing rocks to hide your hands κτλ κτλ).

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    lol νομίζω ότι το thread είναι μία εξαίρετικη παράθεση της λεγόμενης human condition αν μη τι άλλο! (των humans που την απαρτίζουμε εδώ τουλάχιστον).
    Δεν τα διάβασα όλα αλλά για το θέμα του θυμού vs φόβου, πολλές φορές ο φόβος κρύβεται πίσω από ένα θυμό, αλλά δεν είναι πάντα έτσι (τις περισσότερες φορές είναι όμως νομίζω, throwing rocks to hide your hands κτλ κτλ).
    δεν ειμαστε χιουμανς ειμαστε υνχιουμανς.....οχι ρε συ τιλες?αφου το λενε οι ερευνες και οι μελετες....τωρα θα κοιταζουμε εμεις τι λεμε η τι λενε οι ερευνες?τσ τσ......κακο παιδι...
    σε παρακαλω επειδη δεν μιλαω ξενα....μπορεις να μου εξηγησεις τι σημαινει αυτο το αγγλικο που εγραψες?λολολο

Senior Member
    Human condition?
    Είναι μια αγγλική φράση που τείνει να... "σκεπάζει" τα πάντα. Π.χ. αντιπαραθέσεις, πόλεμοι κτλ κτλ αφερεγγυηότητα, προσβολές, τη μαύρη τους τη τύφλα με λίγα λόγια - γιατί συμβαίνουν όλα αυτά;
    human condition = η ανθρώπινη κατάσταση : D
    έχει κάτι το καλωσυνάτο πάντως μέσα της η φράση, μια μικρή καταννόηση.

Senior Member
    Ωραια,δλδ πεδιο μαχης.Πισω απο καθε αφορμη υπάρχει και μια αιτια....πιστευεις λοιπον οτι ολη αυτη η αντιπαραθεση εχει να κανει με την θρησκεια?η οτι πισω απο αυτο υπάρχει κατι αλλο που για το καθενα ειναι διαφορετικο?
    Θελω εδω να αναφερω οτι εγω προσωπικα δεν αναφερθηκα στο θεμα θρησκεια αλλα πιστη σε Θεο...........

Senior Member
    θρησκεία η [θriskía] Ο25 : 1. σύνολο ιδεών και αντιλήψεων που έχουν σχέση με την πίστη του ανθρώπου στην ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης (θεότητας) και συνοδεύονται από τελετουργικές πράξεις που σκοπό έχουν την απευθείας μεταφυσική επικοινωνία της ανθρώπινης ψυχής με τη δύναμη αυτή: Mονοθεϊστική / πολυθεϊστική ~. H ~ των αρχαίων Ελλήνων. Iουδαϊκή / χριστιανική / μουσουλμανική ~. Θεμελιωτής / ιδρυτής / αρχηγός / οπαδός μιας θρησκείας. Φυσικές* θρησκείες. ~ εξ αποκαλύψεως*. H επίσημη ~ ενός κράτους. (έκφρ.) πατρίδα / πατρίς, ~, οικογένεια*. 2. (μτφ.) για κτ. προς το οποίο δείχνει κανείς μια σχεδόν θρησκευτική πίστη και αφοσίωση. [λόγ. < ελνστ. θρησκεία, αρχ. σημ.: `θρησκευτική λατρεία, τελετή΄]

Για να μιλαμε ολοι την ιδια γλωσσα λολ.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Αφού υπήρχαν (στο παρελθόν) άθεες κοινωνίες που προχώρησαν σε φρικτά εγκλήματα, αιματηρούς πολέμους κτλ, προφανώς δεν είναι θέμα θρησκείας. Κάθε έγκλημα θέλει έναν ηθικό μανδύα να το σκεπάζει.
    Για την αντιπαράθεση εδώ;
    Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει κι εκπροσωπεί τον εαυτό του... Δεν θα κάτσω να ξαναγράφω τα ίδια : )

Senior Member
    Αφού υπήρχαν (στο παρελθόν) άθεες κοινωνίες που προχώρησαν σε φρικτά εγκλήματα, αιματηρούς πολέμους κτλ, προφανώς δεν είναι θέμα θρησκείας.
    Ο καθένας πιστεύει αυτό που θέλει κι εκπροσωπεί τον εαυτό του... Δεν θα κάτσω να ξαναγράφω τα ίδια : )
    Κι όμως πολλοί δεν πιστεύουν σε τίποτα. Και οι πολιτικοί εκπροσωπούν τον λαό. και καλα.
    Φοβού το Θεό γιατί μάλλον εκείνος δεν πιστέυει πως υπάρχουμε...
    Που να μας δει από τόσο μακρυά...

Senior Member
    Δεν ξέρω.
    Εμένα πάντα με προσέχει ; )

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    εσυ εισαι η κολαση και ο παραδεισος εσυ....λολ τραγουδηστε πριν βγουν οι υπερανω και μας φιμωσουν...ναι αυτοι που δεν εχουν σταυρωσει καμμια ανησυχια και εσωτερικη αναζητηση αλλα χωνουν μπηχτες λολ.
    Κηπ νομιζω οτι κανενας δεν βρεθηκε πανω απο το πληκτρολογιο σου και σε εμποδιζε να γραψεις ετσι δεν ειναι?δεν νομιζω να θες πιστεψω οτι <<φωνες>> οι δικες μου η των αλλων σταθηκαν εμποδιο να εκφραστεις...κοινως αυτο ειναι δικο σου.....
    τωρα παλι εσυ δλδ κρινεις οτι οσοι δεν ταυτιζονται μαζι σου δεν εχουν εσωτερικες ανησυχιες η αναζητησεις πως το ξερεις αυτο?πηγαζει απο τα λογικα επιχειρηματα σου?αφου-αρα κτλπ
    θα ηθελα να απαντησεις εδω οχι οπως πιο πανω που σου εγραψα αλλα δεν απαντησες.Οχι δεν εισαι υποχρεωμενος σου γραφω την επιθυμια μου...Σ αυτο θελω να σου γραψω οτι βεβαια απαντησες στην Σοφια και απο το περιεχομενο της απαντησης που εδωσες καταλαβα οτι προφανως διαφωνεις....και εγω διαφωνω μαζι σου για το θυμο,φοβο και την σχεση τους.
    Βεβαια μπορεις να το γυρισεις στην πλακα(λολ) και να πεις οτι απλα εκανες χιουμουρ αλλα νομιζω οτι τα πιο σοβαρα πραγματα τα λεμε στην πλακα.........

Senior Member
    Quote Originally Posted by keep_walking View Post
    θρησκεία η [θriskía] Ο25 : 1. σύνολο ιδεών και αντιλήψεων που έχουν σχέση με την πίστη του ανθρώπου στην ύπαρξη μιας ανώτερης δύναμης (θεότητας) και συνοδεύονται από τελετουργικές πράξεις που σκοπό έχουν την απευθείας μεταφυσική επικοινωνία της ανθρώπινης ψυχής με τη δύναμη αυτή: Mονοθεϊστική / πολυθεϊστική ~. H ~ των αρχαίων Ελλήνων. Iουδαϊκή / χριστιανική / μουσουλμανική ~. Θεμελιωτής / ιδρυτής / αρχηγός / οπαδός μιας θρησκείας. Φυσικές* θρησκείες. ~ εξ αποκαλύψεως*. H επίσημη ~ ενός κράτους. (έκφρ.) πατρίδα / πατρίς, ~, οικογένεια*. 2. (μτφ.) για κτ. προς το οποίο δείχνει κανείς μια σχεδόν θρησκευτική πίστη και αφοσίωση. [λόγ. < ελνστ. θρησκεία, αρχ. σημ.: `θρησκευτική λατρεία, τελετή΄]

Για να μιλαμε ολοι την ιδια γλωσσα λολ.
    αγαπητε κηπ δεν μπορω να μιλησω την ιδια γλωσσα με σενα δλδ να ταυτιστω με το δικο σου εφοσον για μενα δεν ειναι ετσι......γιατι το ζουμι ειναι εκει <<μπορω να πιστευω σ εναν Θεο οπου δεν ταμπελωνεται?>>ναι κηπ μπορω τι να κανουμε τωρα?
    επισης εγω δε ν συμφωνω ουτε με τις ιδεες ουτε τις αντιληψεις εγω μιλησα για το πως βιωνω την πιστη και για τιποτε περισσοτερο........

Senior Member
    Αφού υπήρχαν (στο παρελθόν) άθεες κοινωνίες που προχώρησαν σε φρικτά εγκλήματα, αιματηρούς πολέμους κτλ, προφανώς δεν είναι θέμα θρησκείας. Κάθε έγκλημα θέλει έναν ηθικό μανδύα να το σκεπάζει.
    χαιρομαι να συμφωνω μαζι σου ο καθενας εκπροσωπει τον εαυτο του,αυτον που περναει μεσα απο ενα πληκρολογιο και τιποτε περισσοτερο απλα καμια φορα η αναγκη για υπεροχη καποιων ειναι μεγαλυτερη απο την αναγκη για επικοινωνια........

Page 23 of 44 FirstFirst ... 13212223242533 ... LastLast