Results 136 to 150 of 649
Thread: Θεος κ κολαση
-
02-04-2011, 14:31 #136
Προσωπικά, δεν έχω κανένα σκοτάδι και μίσος μέσα μου. Αντιθέτως θα έλεγα. Και δε νομίζω ότι το να είμαι καλή χριστιανή, είναι προϋπόθεση για να συμμετέχω σε ένα φόρουμ ψυχολογικής υποστήριξης. Το ότι δεν πιστεύω σε κάποια θρησκεία ή Θεό δεν με κάνει χειρότερο άνθρωπο από κάποιον που πιστεύει.
Ούτε σημαίνει ότι έχω μίσος για τον Θεό - πώς γίνεται να μισώ κάτι που για μένα δεν υπάρχει - ή για όποιον πιστεύει.
Αυτό μου φαίνεται πολύ απόλυτο και πολωμένο. Μου θυμίζει το "αν δεν είσαι μαζί μας είσαι εναντίον μας".
Και τέλος, δεν έχω κανένα λόγο να σωπαίνω και να μην εκφράζω την άποψή μου (που σε καμιά περίπτωση δεν υποστηρίζω ότι είναι η ορθότερη) για αυτό το θέμα -όπως και για οποιοδήποτε άλλο - γιατί μπορεί κάποιοι να θιχτούν.
Παρατηρώ ότι για κάποιους το θέμα θρησκεία είναι ακόμα ταμπού.
- 02-04-2011, 15:21 #137
02-04-2011, 15:43 #138
genuine, αυτο που λες με τα σημεια κ τις ενδειξεις του Θεου, το εχω ακουσει κ εγω απο αλλους πιστους οτι συμβαινει.
δεν ξερω. αν μου συμβει κ εμενα, θα πιστεψω στο Θεο, μεχρι τοτε δηλωνω αθεη!
σε καθε περιπτωση σε ευχαριστω για την καταθεση σου!
02-04-2011, 16:13 #139
Δηλ. λου τι θα σε επειθε? να δεις μεσα σενα φωτεινο συννεφο μια μορφη αγια ,η ενα χερι να σε τραβαει πριν πεσεις στο γκρεμο?δΕΝ ΕΙΡΩΝΕΥΟΜΑΙ, ο καθενας μας περιμενει διαφορετικες ενδειξεις για να τις θεωρησει σαν αποδειξεις για την υπαρξη του θεου!
Αυτο το γνωστο θελει πιστη , αστο, η ειναι πολυ δυσκολο η θελει πολυ χρονο, η το μαλλον σιγουρο θελει να εισαι χαρισματικος να σου εχει δοθει δωρο η πιστη (θεια προνοια).
Παντως σου γραφω κ αυτο -διαλογισμος ειναι η πληρης αντιληψη του θειου μεχρι ψηλαφησεως.!Last edited by katerinaki; 02-04-2011 at 16:58.
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
02-04-2011, 16:59 #140
δεν ξερω τι θα με επειθε ειλικρινα. κατι που να καταλαβω οτι υπαρχει ο Θεος. μεχρι στιγμη δεν εχω πειστει κ λεω να μην το κουρασω αλλο. αγνωστικιστρια καλα ειναι.
οι πιστοι μου φαινονται λιγο παλαβοι, αλλα περι ορεξεως μπακλαβας γωνια!
02-04-2011, 17:01 #141
Σωστο και αυτο!
Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.
02-04-2011, 17:30 #142
Δεν τα διάβασα όλα αλλά αυτό μου έκανε κλικ. Είναι προφανές ότι ο θεός, η ύπαρξη θεού, ενδεχομένως του χριστιανικού θεού, είναι ενάντια στη ψυχοθεραπεία, που είναι κι αυτή ένα δυτικό σκεύασμα. Σε σχέση με άλλες κουλτούρες, υπάρχουν άνθρωποι στην Ινδία που ζούνε μέσα στα περιττώματα τους (στην κυριολεξία) επειδή εκεί είναι η θέση στην οποία τους όρισε ο θεός. Δεν υπάρχει καμία κοινωνική κινητικότητα. Ο απόλυτος έλεγχος. (κάστες). Κι από την άλλη υπάρχει ο προτεσταντικός θεός που λέει ότι μόνο λίγοι και πολύ εκλεκτοί θα κερδίσουν τη βασιλεία των ουρανών (κι εξαιρετικά εργατικοί) - protestant work ethic.
Η βασική κοσμοθεωρία προσδίδει και το τελικό αποτέλεσμα.
(πάντα θα υπάρχουν κι οι παρίες βέβαια λολ)Last edited by alexandros3; 02-04-2011 at 17:45.
02-04-2011, 18:07 #143
Αγαπητέ ορθόδοξε χριστιανέ, τιμή σου και καμάρι σου για το τι πιστεύεις και το τι είσαι...
Θα ήταν ωστόσο εκ του περισσού να πει κανείς ότι το μοναδικό πόστ όπου αναφέρεται η λέξη μίσος είναι το δικό σου ποστ και η κύρια εντύπωση που αποτυπώνεται εννοιολογικά σ'αυτό , είναι η συνήθης κατηγοριοποίηση των συνομιλητών σε εκείνους που έχουν μίσος και σκοτάδι μέσα τους ή ρίχνουν παραγάδια (...καλή μου Lou δεν ήξερα πως διέθετες τέτοιες αλιευτικές ικανότητες..) προφανώς για να οδηγήσουν τους αθώους χριστιανόπαιδες μακριά από τον δρόμο του Θεού κι από την άλλη είναι κι εκείνοι που σαν άλλοι Σαούλ είδανε το σημάδι του θεού στον ουρανό και άρα γίνανε υπέρμαχοι μιας αλήθειας , που όμως αν το καλοσκεφτούν είναι μοναχά η δική τους αλήθεια και κανενός άλλου.
Αγάπη κι ελπίδα στη καρδιά τους έχουν όσοι σκέφτονται με σεβασμό στις πανανθρώπινες αξίες κι όχι οι θρησκομάνοι και πίστεψε με , η Ιστορία διδάσκει πως μόνο οι πιστοί των απανταχού θρησκειών δεν ήταν ποτέ έτσι - το κυρίαρχο συναίσθημα αυτής της κατηγορίας ανθρώπων ήταν και είναι κατ' αποκλειστικότητα το μίσος για όσους δεν έχουν την ίδια πίστη . Πάντα στην απέναντι όχθη υπήρχε εκείνος που ανάλογα με την πίστη του ήταν εχθρός ή φίλος, αστεία πράγματα για την εξελικτική πορεία του ανθρώπου να κατηγοριοποιούνται σε πιστούς και απίστους, θα κατονομάζω πάντα σαν αφελείς όλους εκείνους που δεν κρατούν την πίστη τους για τον εαυτό τους, αλλά προσπαθούν να αποδείξουν αναπόδεικτα πως όλοι οι υπόλοιποι είναι ελέφαντες. Θεωρώ πως απέναντι στον φανατισμό, δεν μπορεί κανείς να αντιτάξει και πολλά επιχειρήματα , υπάρχει πάντα ένα τείχος που εμποδίζει τους ανθρώπους να σκέφτονται με ευρύνοια και προ πάντων να αποδέχονται καλοπροαίρετα τον αντίλογο....Last edited by sabb; 02-04-2011 at 20:31.
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2011, 19:33 #144
Οι άνθρωποι θα καβγαδίσουν για τη θρησκεία τους, θα γράψουν για αυτή βιβλία, θα πολεμήσουν γι' αυτή, θα πεθαίνουν και θα σκοτώσουν γι' αυτή. Οτιδήποτε άλλο, παρά να ζήσουν σύμφωνα μ' αυτή.
Κόλτον Τζ.
02-04-2011, 20:43 #145
Εγώ πάντως δεν καταλαβαίνω γιατί να αποδίδουμε εχθρικά συναισθήματα αυτοί που πιστεύουν σε αυτούς που δεν πιστεύουν και το ανάποδο.
Από τη στιγμή που υπάρχει θρεντ για τη θρησκεία, το βρίσκω λογικό, εγώ πχ που πιστεύω να υποστηρίξω αυτό που πιστεύω και κάποιος άλλος που δεν πιστεύει να υποστηρίξει ότι δεν υπάρχει Θεός, ή αυτό που πιστεύει τέλος πάντων. Γιατί αυτό να θεωρηθεί προπαγάνδα, ή προσηλυτισμός;
Έθεσε η Λου ένα θέμα και ο καθένας λέει την άποψή του. Λογικό να υπάρξει αντίθεση απόψεων και ένταση κάποιες φορές, αλλά όχι: δεν θεωρώ ότι πρέπει να πάρω τον οποιονδήποτε με το μέρος μου, απλά να καταθέσω την άποψή μου και να ακούσω και μερικές ακόμα πάνω στο θέμα αυτό.
02-04-2011, 21:08 #146
Η θρησκεία δεν θα έπρεπε στον 21ο αιώνα να αποτελεί πεδίο αντιπαραθέσεων και διενέξεων, αρκετό κακό έχουν προκαλέσει στην ανθρώπινη εξέλιξη κατά το πέρασμα των αιώνων οι δοξασίες και δαιμονολογίες, η πίστη πως ο αληθινός θεός είναι ο δικός μας κι άρα οι άλλοι, αλλόθρησκοι και άθεοι, είναι εχθροί. Η αντιγνωμία σε μια φιλοσοφική συζήτηση είναι θεμιτή, ο φανατισμός ωστόσο απ' όπου κι αν προέρχεται, δεν μπορεί να προάγει τον διάλογο και φυσικά δεν μπορεί μια τέτοια συζήτηση να είναι γόνιμη.
Αναφέρομαι στον χρήστη genuine που καθορίζει την ποιότητα των συνομιλητών ανάλογα με το τι πιστεύουν, γεγονός που δεν είδα να συμβαίνει από κανέναν άλλον απ' όσους συμμετείχαν, να αναφέρονται στον αντίλογο με χαρακτηρισμούς σαν τ' απλωμένα..παραγάδια , το μίσος και τον σκοταδισμό που κρύβουμε όλοι εμείς στην κατάμαυρη ψυχή μας μια που δεν συμμεριζόμαστε την πίστη του συγκεκριμένου χρήστη...
Η αντίθεση των απόψεων είναι λογική , όταν υπάρχει η λογική.....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-04-2011, 21:12 #147
Ο θεός είναι μια ψευδαίσθηση του ανθρώπινου μυαλού ώστε να αποφύγει την απελπισία. Είναι δυσβάσταχτο να συνηδειτοποιούμε μερικές φορές ότι δεν υπάρχει κανείς να μας βοηθήσει κι έτσι το μυαλό κατασκευάζει οποιαδήποτε ιδέα μπορεί να μας ανακουφίσει. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο αυτό. Τώρα για την κόλαση...θα το μάθουμε όταν πεθάνουμε. Εγώ έπαψα να πιστεύω ότι υπάρχει θεός-αυτή η υπέρτατη οντότητα αγάπης όπως λένε- γιατί στις καθημερινές στιγμές μου μελαγχολίας και απόγνωσης δεν ήρθε να με παρηγορήσει. Ένα απλό άγγιγμα ήθελα, μια αγκαλιά. Δεν ήρθε γιατί δεν υπάρχει. Ήρθαν αυτοί που υπάρχουν:οι φίλοι μου.
02-04-2011, 21:26 #148
Πάντως αν το καλοσκεφτείτε οι περισσότεροι άνθρωποι στον κόσμο πιστεύουν στην ύπαρξη του Θεου και του Σατανα. Είναι σαν μια μαζική ψευδαίσθηση για την επιστήμη είναι όμως και κάτι που βρίσκεται μέσα μας. Η προσωποποίηση του καλού και του κακού. Το να υπάρχει ζωή μόνο σε ένα σημείο του πλανήτη όπως η Γη ποιό νόημα έχει? Ποιό νόημα έχει να υπάρχει η ζωή γενικά? Γιατί να μην υπήρχε τίποτα? Ούτε πως ξεκίνησε η ζωή δεν γνωρίζουμε καλά καλά.
Η ζωή μοιάζει με ένα όνειρα τελικά. Δεν θυμάσαι την αρχή και ξυπνάς λίγο πριν το τέλος. Κάτι που είχα διαβάσει σε ένα βιβλίο και μου άρεσε. Θεός υπάρχει για όσους πιστέυουν και για όσους δεν πιστεύουν δεν υπάρχει. Δεν έχει κι άδικο.
Σκόρπιες σκέψεις...
02-04-2011, 22:40 #149
Βρήκα αυτό.. πολύ καλό! χαχα.
02-04-2011, 22:42 #150