Θεος κ κολαση - Page 13
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 13 of 44 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast
Results 181 to 195 of 649
    Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros3 View Post
    Χμ... δεν ξέρω αν η θρησκεία είναι θέμα "ταμπού". Είναι όμως μεταξύ των λίγων πυρηνικών αντιλήψεων πολλών ανθρώπων. Μπορεί κάποιος να μην το σεβαστεί αλλά αυτό μάλλον δείχνει άγνοια της πραγματικότητας παρά οποιαδήποτε "απευλευθέρωση". Έλλειψη ενσυναίσθησης το λιγότερο εκτός κι αν θέλει να ξεκινήσει κόντρα.
    Μερικοί μπορεί να τη βρίσκουν δηλώνοντας άθεοι. Επανάσταση και τα μυαλά στα κάγκελα. Σεβαστό στη δημόσια ζωή (στην ιδιωτική ο καθένας σκέφτεται αυτό που νομίζει λολ). Όμως, ναι, λέγοντας μη συνειδητοποιημένους τους πιστούς,... κάπου υπάρχει πρόβλημα....
    Δεν καταλαβαίνω γιατί δηλώνοντας κάποιος άθεος ή άθρησκος "τη βρίσκει" και όχι απλά λέει την άποψή του. Δεν είναι αυτό απαξιωτικό?
    Και για ποιο λόγο δηλώνοντας κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θέλει να ξεκινήσει κόντρα. Είναι δυνατόν, σήμερα να υπάρχει τέτοια λογοκρισία και φασισμός? Θεωρείται ασέβεια το να μιλάμε ενάντια στη θρησκεία! Αν είναι δυνατόν!
    Είχα την εντύπωση ότι ζω σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Αλλά φοβάμαι ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Ταλιμπάν.
    Ναι, σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα...

Senior Member
    Έγραψα κι άλλα. Μπορείς να τα διαβάσεις.
    Δεν υπάρχει πρόβλημα να δηλώνεις άθεη. Μπορείς.
    Να χαρακτηρίζεις όμως τους πιστούς με απαξιωτικούς όρους, υπάρχει πρόβλημα.
    Ταλιμπάν όχι... απλώς μία απέλπιδα ίσως προσπάθεια σε κάποιου είδους σεβασμό.

Senior Member
    Χμ... δεν ξέρω αν η θρησκεία είναι θέμα "ταμπού". Είναι όμως μεταξύ των λίγων πυρηνικών αντιλήψεων πολλών ανθρώπων. Μπορεί κάποιος να μην το σεβαστεί αλλά αυτό μάλλον δείχνει άγνοια της πραγματικότητας παρά οποιαδήποτε "απευλευθέρωση". Έλλειψη ενσυναίσθησης το λιγότερο εκτός κι αν θέλει να ξεκινήσει κόντρα.
    Μερικοί μπορεί να τη βρίσκουν δηλώνοντας άθεοι. Επανάσταση και τα μυαλά στα κάγκελα. Σεβαστό στη δημόσια ζωή (στην ιδιωτική ο καθένας σκέφτεται αυτό που νομίζει λολ). Όμως, ναι, λέγοντας μη συνειδητοποιημένους τους πιστούς,... κάπου υπάρχει πρόβλημα....
    Αρχίζω και πιστεύω πως έχω πρόβλημα με την διατύπωση του λόγου μου. δεν εξηγείται αλλιώς ...
    Δεν έχω κάτι εναντίον κανενός ανθρώπου σ' αυτόν τον πλανήτη και δεν μ'ενδιαφέρει ότι κι αν πιστεύει - αρκεί η πίστη του να μην ομαδοποιείται και να μην "τζιχαντοποιείται" με αποτέλεσμα να απειλεί τη δική μου ελευθερία λόγου και σκέψης. Ένα παράδειγμα μιας τέτοιας "τζιχαντοποίησης" και συγγνώμη για τον αδόκιμο όρο, είναι η κινητοποίηση για τις ταυτότητες όπου οι ένθεοι ήθελαν σώνει και καλά να γράφεται το θρήσκευμα πάνω στις ταυτότητες, ενώ υποτίθεται η πίστη είναι υποκειμενική και άρα προσωπικό δεδομένο , όλη αυτή η αστεία ιστορία ήταν μια επίδειξη δύναμης του τότε αρχιεπίσκοπου Χριστόδουλου να παράγει πολιτική - το ίδιο έκανε με το μακεδονικό ζήτημα κλπ... Αυτό δεν ξέρω αν από όλους εσάς γίνεται αποδεκτό, αλλά στην καθημερινότητα μου κι εγώ που δεν πιστεύω σε κάτι υπέρτατο, έχω το δικαίωμα να μην θέλω να αναμιγνύεται κανείς θεός στη ζωή μου και θεωρώ πως όσοι άγονται και φέρονται από τους ιεράρχες άβουλα, δυστυχώς το κάνουν γιατί έχουν εμποτιστεί από φοβικά σύνδρομα, επερχόμενες μεταθανάτιες τιμωρίες, κολάσεις, φωτιές , το "πυρ το εξώτερον" δεν είναι μια έκφραση που εφηύρα εγώ, είναι μια έκφραση εκφοβισμού που εκπορεύεται από την Αγία Γραφή.
    Είναι αστείο το να λες πως κάποιοι τη βρίσκουν δηλώνοντας άθεοι. Αν θέλεις, το να δηλώνεις άθεος σημαίνει πως δεν υπάρχει τουλάχιστον ο φόβος της μεταθανάτιας κρίσης και η ματαιότητα της αιώνιας ζωής. Θα μπορούσα να κρατήσω μια οποιαδήποτε "πισινή" και να δηλώσω Αγνωστικιστής, αλλά γνωρίζω πολύ καλά ποια πεποίθηση με εκφράζει και δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να την "βρίσκω" δηλώνοντας το τι πιστεύω - μα την αλήθεια , προσπαθείτε να βρείτε ταπεινά ελατήρια στην έκφραση μου και αυτό είναι ενοχλητικό ...

Στο τέλος τέλος, είναι φαιδρό να κατηγορούμαι για το τι πρεσβεύω, όταν οι ας πούμε μη πιστοί κατηγορήθηκαν μερικές σελίδες πριν σαν άτομα χωρίς αγάπη, ελπίδα, σκοτάδι και μίσος στην ψυχή κι όλα αυτά τα ευτράπελα που απ' όσο καταλαβαίνω ενστερνίζονται κι άλλα μέλη εδώ μέσα...

Επιχειρήματα δεν είδα από κάπου, κι αυτό είναι το πλέον λυπηρό...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Quote Originally Posted by marian_m View Post
    Δε νομίζω όμως ότι είναι τυχαίο, ότι σ' αυτό το θέμα, που για κάποιους είναι ιερό, αυτό το ζήτημα παίρνει τέτοιες διαστάσεις.
    .
    Σε οτι με αφορα, δεν ειναι ιερο το θεμα της θρησκειας. Ιερη ειναι η ελευθερια του να εκφραζουμε τα συναισθηματα μας κ τους φοβους μας...Και οταν η απαντηση ειναι η ειρωνια και η προκαταλληψη ναι, τοτε εχω θεμα.

Προσωπικά, δε νιώθω προσβεβλημένη από κάποιον που έχει άλλη άποψη από μένα, σ' αυτό το θέμα ή σε οποιοδήποτε άλλο. Και δεν με αγγίζει, ούτε στο ελάχιστο, ο χαρακτηρισμός μου από κάποιους ως "άνθρωπο με μίσος", "προκατειλημμένος" επειδή δεν έχουμε τα ίδια πιστεύω. Συνήθως θιγόμαστε, όταν μέσα μας υπάρχει μια αμφιβολία..
    Προσωπικα νιωθω προσβεβλημενη οχι οταν καποιος εχει διαφορετικη θεση απο μενα...ισα ισα σεβομαι την διαφωνια και την διαφορετικοτητα. Αλλα νιωθω προσβεβλημενη οταν αυτη αντιμετωπιζεται εκ προοιμιου καπως. Κι αυτο λεγεται καλως ή κακως προκαταληψη. Και θιγομαι με τον ρατσισμο αυτο.

Έγραψα ότι η γνώμη μου είναι ότι η όποια θρησκεία είναι άχρηστη σε σκεπτόμενα και συνειδητοποιημένα άτομα. Ξεκαθαρίζω ότι δεν ταυτίζω τη θρησκεία με τον Θεό (όπως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας). Η ανάγκη κάποιου να εντάσσεται σε μια θρησκεία, ένα κόμμα, μια ομάδα, η οποία του καθορίζει πώς να σκέφτεται, τι είναι σωστό ή λάθος, ποιοι είναι οι αντίπαλοί του, τις περισσότερες φορές δείχνει την αδυναμία ή την "τεμπελιά" κάποιου να προβληματιστεί και να θέσει τις δικές του αρχές και κανόνες.
    Με λίγα λόγια, είναι η εύκολη λύση για να μη σκεπτόμαστε μόνοι μας, αφού έχουν σκεφτεί άλλοι για μας. Όσο πιο συνειδητοποιημένος είναι λοιπόν κάποιος, τόσο λιγότερο έχει ανάγκη από άλλα συστήματα να του καθορίζουν πώς θα σκέφτεται και πώς θα ζει.
    Και παρακάτω γράφω, ότι η ιδέα ενός Θεού, με τον τρόπο που παρουσιάζεται στις διάφορες θρησκείες, μου φαίνεται αφελής.
    Αν με αυτά που έγραψα κάποιοι νιώθουν προσβεβλημένοι, λυπάμαι, αλλά αυτό δεν μου είναι αρκετό για να αναθεωρήσω τις απόψεις μου.
    Αυτη ειναι η δικη σου ερμηνεια για την θρησκεια και το συστημα. Φυσικα ολοι ως μελη μιας οργανωμενης κοινωνιας, ειμαστε ενταγμενοι σε πολλα διαφορετικα συστηματα, θελοντας κ μη. Το πώς ομως θα κινηθουμε στο καθε συστημα που επιλεγουμε να γινουμε μελη, και το πως θα αντιμετωπισουμε μελη διαφορετικων συστηματων ειναι θεμα ελευθεριας του πνευματος μας κ σεβασμου στον εαυτο μας και στον απεναντι μας. Ειτε αναθεωρησουμε, ειτε οχι. Προσωπικα μου ευχομαι να μπορω και να αντεχω να αμφισβητω πρωτα πρωτα εμενα.
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Δεν εχουμε αναγκη την θρησκεια μερικοι και αυτο ειναι ντεφακτο. Τωρα οποιοδηποτε λογικο ερωτημα και να δοθει δεν δυναται να απαντηθει...βασει της λογικης , οποτε αφαιρουμε και τον εγκεφαλο σαν οργανο σκεψης.

Πιστευε και μη ερευνα ή μη πιστευεις.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Από συζητήσεις που έχω κάνει και με άλλους ανθρώπους οι περισσότεροι πιστεύουν ότι δεν υπάρχει Θεός ούτε μεταθανάτια ζωή. Όμως πολλοί άνθρωποι που πλισιάζουν τον θάνατο ξαφνικά γίνονται πιστοί, θρήσκοι και πολλοί από αυτούς πάνε στην εκκλησία να ανάψουν ένα κεράκι. Όσο απαξιωτικό είναι να λέτε κάποιον φανατικά πιστό ασυνείδητο τόσο απαξιωτικό είναι για όσους δεν πιστεύουν να μην μπορούν να δουν την πιθανότητα το τέλος της ζωής τους να τους βρεί αδύναμους και ανίσχυρους μπροστά στην πιθανότητα μιας μεταθανάτιας ύπαρξης.

Senior Member
    sabb, αφού "συνειδητοποιημένα" δηλώνεις άθεος, από μένα τουλάχιστον, πρόβλημα ουδένα.
    Είναι αλήθεια ότι αυτή τη λέξη την έχω συσχετίσει με μια ψευτοεπανάσταση αλλά σέβομαι ότι μπορεί και να μην είναι κι έτσι πάντα.
    Όπως κι εσύ όμως θα πρέπει να σεβαστείς την προσωπική εμπειρία του καθενός σε σχέση με το θεό του. Ακόμα και την αντίρρηση του να την εξιστορήσει. Θες εσύ να ευτελίσεις κάτι πολύ προσωπικό και προφανώς πολύ πολύτιμο σε ένα φόρουμ; Γιατί λοιπόν κάποιος άλλος να θέλει και γιατί αυτό να καταλογίζεται εναντίον του;
    Τώρα... αν πάμε σε εκφάνσεις της οργανωμένης θρησκείας πολλά μπορούν να ειπωθούν και σίγουρα δεν εξαντλείται το θέμα μόνο... θρησκειολογικά... (μη τρελαθούμε!)

Senior Member
    Έγραψα κι άλλα. Μπορείς να τα διαβάσεις.
    Δεν υπάρχει πρόβλημα να δηλώνεις άθεη. Μπορείς.
    Να χαρακτηρίζεις όμως τους πιστούς με απαξιωτικούς όρους, υπάρχει πρόβλημα.
    Ταλιμπάν όχι... απλώς μία απέλπιδα ίσως προσπάθεια σε κάποιου είδους σεβασμό.
    Θα ξαναεπαναλάβω, ότι αυτή είναι η γνώμη μου και λυπάμαι αν κάποιοι θίγονται. Καλώς ή κακώς, δεν έχω συνηθίσει να φιλτράρω τις σκέψεις μου και τα γραφόμενά μου με σκοπό να μη θίξω κάποιον. Και δεν απαιτώ το ίδιο από τους άλλους.
    Εξακολουθώ να παρατηρώ μια αυξημένη ευθιξία, στο συγκεκριμένο θέμα.
    Α κι ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να δηλώνω άθεη. Η πλάκα είναι ότι, δεν θα με χαρακτήριζα άθεη άλλα άθρησκη. Αλλά, προφανώς, λίγοι στάθηκαν στην ουσία αυτών που έγραψα.

Senior Member
    Δεν καταλαβαίνω γιατί δηλώνοντας κάποιος άθεος ή άθρησκος "τη βρίσκει" και όχι απλά λέει την άποψή του. Δεν είναι αυτό απαξιωτικό? ...
    Πώς σου φαινεται να δηλωνεις πως ο πιστος ειναι μη συνειδητοποιημενος? Δεν ειναι αφορισμος αυτο? Ρατσισμος μηπως? Απαξιωτικο καπως?

Και για ποιο λόγο δηλώνοντας κάτι τέτοιο, σημαίνει ότι θέλει να ξεκινήσει κόντρα. Είναι δυνατόν, σήμερα να υπάρχει τέτοια λογοκρισία και φασισμός? Θεωρείται ασέβεια το να μιλάμε ενάντια στη θρησκεία! Αν είναι δυνατόν!
    Είχα την εντύπωση ότι ζω σε μια ελεύθερη και δημοκρατική χώρα. Αλλά φοβάμαι ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν Ταλιμπάν.
    Ναι, σίγουρα κάπου υπάρχει πρόβλημα...
    Λογοκρισια κ φασισμος ειναι να πεις οτι η πιστη δεν καθοριζει την ποιοτητα καποιου ανθρωπου κ την συνειδητοτητα του ή οτι ο φοβος καποιου ειναι παραλογος εν ετη 2011 ή 2090? Ειναι φασισμος η διαφωνια στην προκαταλληψη λοιπον?

Και αληθεια δημοκρατια τί ειναι τελικα? Η ομαδοποιηση σε καστες? Ελιτ, μορφωμενοι και χριστιανοι κατωτερου επιπεδου?
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Θα ξαναεπαναλάβω, ότι αυτή είναι η γνώμη μου και λυπάμαι αν κάποιοι θίγονται. Καλώς ή κακώς, δεν έχω συνηθίσει να φιλτράρω τις σκέψεις μου και τα γραφόμενά μου με σκοπό να μη θίξω κάποιον. Και δεν απαιτώ το ίδιο από τους άλλους.
    Α κι ευχαριστώ που μου επιτρέπεις να δηλώνω άθεη. Η πλάκα είναι ότι, δεν θα με χαρακτήριζα άθεη άλλα άθρησκη. Αλλά, προφανώς, λίγοι στάθηκαν στην ουσία αυτών που έγραψα.
    Κανένα πρόβλημα. Και για την έλλειψη ενσυναίσθησης (και προφανώς για το άθεη/άθρησκη). Απλώς μην εκπλήσσεσαι όταν αυτή σου η αδυναμία κατανόησης της ευαισθησίας κάποιων άλλων θα φέρει αντίδραση. Είναι εντελώς λογικό, και νομίζω ότι δυστυχώς είσαι (ενδεχομένως για άλλη μια φορά άθελα σου) ο καλύτερος σύμμαχος της οργανωμένης θρησκείας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sofia View Post
    Πώς σου φαινεται να δηλωνεις πως ο πιστος ειναι μη συνειδητοποιημενος? Δεν ειναι αφορισμος αυτο? Ρατσισμος μηπως? Απαξιωτικο καπως?

Λογοκρισια κ φασισμος ειναι να πεις οτι η πιστη δεν καθοριζει την ποιοτητα καποιου ανθρωπου κ την συνειδητοτητα του ή οτι ο φοβος καποιου ειναι παραλογος εν ετη 2011 ή 2090? Ειναι φασισμος η διαφωνια στην προκαταλληψη λοιπον?

Και αληθεια δημοκρατια τί ειναι τελικα? Η ομαδοποιηση σε καστες? Ελιτ, μορφωμενοι και χριστιανοι κατωτερου επιπεδου?
    Η Δημοκρατία αγαπητή Σοφία, δεν καθορίζεται από υποκειμενικά πιστεύω και ένα από αυτά είναι η θρησκεία. Στην Ελλάδα δυστυχώς, η θρησκεία αντί να έχει υποτίθεται πνευματικό έργο, παράγει πολιτική, ασχολείται με το real estate, χειραγωγεί τις μάζες και κανείς δεν οργίζεται με αυτό.
    Εγώ οργίζομαι και κατηγορούμαι για ρατσισμό...

Η ομαδοποίηση που αναφέρεις είναι αυτή που μεταχειρίζεται την δύναμη των πολλών έναντι των λίγων, άρα δεν μπορείς να μιλάς για Δημοκρατία όπου η μειοψηφία δεν έχει ούτε κάν την δυνατότητα να διατυπώσει την άποψη της....
    Tres bien, θα ζήσω κι έτσι...
    [B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]

Senior Member
    Αρκει να σου ξεφυγει καμμια βλασφημια προς τα "θεια" μεσα σε πληθος και να δεις που θα πανε οι ευαισθησιες και οι αγαπες των χριστιανων. Σκυψε λοιπον το κεφαλι και ας ελπισουμε σε ενα καλυτερο μελλον.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Άλλωστε οι περισσότεροι ζουν μια ζωή βουτηγμένη στην αμαρτία. Οι θρησκείες απλά προσπαθούν να διατηρήσουν τις ισσοροπείες αλλά είναι πολλές φορές και οι κύρηκες της διαφθαρμένοι.

Η αλήθεια πιστεύω πως είναι ότι δεν είμαστε τόσο θρήσκοι όσο υποτίθεται πως είμαστε σαν λαός ειδάλως δεν εξηγείται η αυξημένη κουτοπονηρία στον Έλληνα. Όπως επίσης και η αύξηση της κλεψιάς και της εγκληματικότητας.

Senior Member
    Quote Originally Posted by sabb View Post
    Η Δημοκρατία αγαπητή Σοφία, δεν καθορίζεται από υποκειμενικά πιστεύω και ένα από αυτά είναι η θρησκεία. Στην Ελλάδα δυστυχώς, η θρησκεία αντί να έχει υποτίθεται πνευματικό έργο, παράγει πολιτική, ασχολείται με το real estate, χειραγωγεί τις μάζες και κανείς δεν οργίζεται με αυτό.
    Εγώ οργίζομαι και κατηγορούμαι για ρατσισμό...

Η ομαδοποίηση που αναφέρεις είναι αυτή που μεταχειρίζεται την δύναμη των πολλών έναντι των λίγων, άρα δεν μπορείς να μιλάς για Δημοκρατία όπου η μειοψηφία δεν έχει ούτε κάν την δυνατότητα να διατυπώσει την άποψη της....
    Tres bien, θα ζήσω κι έτσι...
    Ποιές μάζες χειραγωγεί η θρησκεία βρε sab? Τους γεροντάκους και τις γριούλες που είναι πραγματικά "στο έλεος του Θεού"?
    Εγώ προσωπικά και όσοι ξέρω στην ηλικία μου μόνο το Πάσχα πάνε στην εκκλησία και καλά κάνουν γιατί έχουμε ωραίες παραδόσεις. Ο πολύς ο κοινός ο κόσμος είναι αδυναμος να αντιδράσει όχι όμως ότι χειραγωγείται από τις "θρησκείες". Χειραγωγείται από το κράτος. Με τον ένα η τον άλλο τρόπο αρπάζει τις περιουσίες όπως συμβαίνει με τους ηλικιωμένους που φεύγουν μόνοι τους από τον κόσμο αυτό και αφήνουν τα πάντα στο κράτος η στην εκκλησία. Νομίζω ότι στην ουσία ένα κρατός είναι αυτό με διαφορετικές ονομασίες.
    Η πίστη τώρα σαν πίστη δεν συνδέεται απαραίτητα με την θρησκεία που έχει γραφτεί από ανθρώπους.

Senior Member
    Ρε παιδια για χαλαρωστε...ποιος ειναι ταλιμπαν και ποιος φασιστας που αναφερεσαι δεσποινις Μαρια.Μ.....νομιζω οτι καπου εδω εχει χαθει η μπαλα....μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι συζηταμε εδω.....εγω προσωπικα υπερασπιζομαι το δικαιωμα μου να πιστευω και να φοβαμαι ως επισης ,ποιο ειναι το προβλημα σου?Εσυ παλι κρινεις οτι εγω δεν ειμαι σκεπτομενος και συνειδητοποιημενος και οτι εχω φορτιση αυτα δεν ειναι ερμηνειες?Δεν με απαξιωνεις οταν λες πολυ καλυμενα οτι ειμαι προβατο και εσυ η πανεξυπνη αλεπου που αυτα που καταλαβες εσυ εγω δεν μπορω να τα καταλαβω?
    Δεν σου ειπε κανενας να μην λες την γνωμη σου μην προσβαλεις ομως τους φοβους και τα πιστευω των αλλων....η μορφωση κοπελια δεν κανει τον ανθρωπο αλλα η καρδια και η ψυχη εγω αυτα εμαθα στην ζωη μου εσυ?
    Σαμπ
    Θυμωσα μαζι σου για τους ιδιους λογους που εγραψα επανω.Αν διαβασεις το πρωτο ποστ μου θα δεις οτι ουσιαστικα συμφωνω για την εκκλησια και τον ρολο της αλλα η εκκλκησια του Θεου ειναι η αγαπη ρε φιλε και οχι το παπαδαριο που και εγω απεχθανομαι.... αλλο ο Θεος και η πιστη και αλλο η εκκλησια σαν οικοδομημα.............

Page 13 of 44 FirstFirst ... 3111213141523 ... LastLast