ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 3 of 3
    Senior Member

ΟΙ ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Εχω εδω και μια 3ετια που παλευω με τις κρισεις πανικου και το αγχος γενικοτερα!Μετα απο διαφορες θεραπειες και πολλες επισκεψεις στον ψυχιατρο δεν εχω καταφερει να γινω καλα!Εδω και κανα 2μηνο ακολουθω την παρακατω θεραπεια...3 nevrorestol των10mg τη μερα,1 ecloram των 40mg και 2 deprevix 1π-1β!(150mg)Αφου περασαν περιπου 3 βδομαδες απο την εναρξη της θεραπειας αρχιζα να ηρεμω και να νιωθω πιο χαρουμενος...τις τελευταιες 2 βδομαδες ομως εχουν ερθει τα πανω κατω...,ξανα απο την αρχη δλδ!Αισθημα παλμων και ταχυκαρδιες σε καθημερινη βαση καθως και πονος μαζι με καψιμο στο στηθος!Για ποιο λογο μου συνεβη αυτο δεν μπορω να καταλαβω...παιρνω τα φαρμακα στην ωρα τους και δεν χανω ποτε δοση!

Senior Member
    καλημέρα minaspap

Δεν είναι και λίγα τα 3 χρόνια που παλεύεις με τις κρίσεις και το άγχος..
    όμως, σκέφτομαι ότι ίσως να μην είναι μόνο θέμα ''παίρνω τα φάρμακα στην ώρα τους και δεν χάνω ποτέ δόση''.
    Δηλαδή, πέρα από την υποτροπή των τελευταίων δύο εβδομάδων, ίσως να χρειαστεί να σκεφτείς να συνδυάσεις γενικότερα τη φαρμακευτική αγωγή που ακολουθείς και με άλλη θεραπεία. Εκτός από τον ψυχίατρο επισκέπτεσαι κάποιο ψυχολόγο;

Πάντως, νομίζω ότι πρέπει να ενημερώσεις το γιατρό σου και να του πεις πώς αισθάνεσαι τελευταία, καθώς και τους όποιους προβληματισμούς σου.

Senior Member
    σε καταλαβαινω απολυτα..εχω δυστυχως κι εγω εμπειρια με κρισεις πανικου και ξερω ποσο δυσκολο ειναι και πως σε κανουν να νιωθεις...εμενα ξεκινησαν πριν 2 χρονια ακολουθησα αγωγη με αγχολυτικα εκανα παραλληλα και ψυχοθεραπεια και σταδιακα υποχωρησαν...εχω να παθω 3 μηνες περιπου και ο γιατρος μου λεει οτι πιθανον σταματησαν και δεν θα ξαναπαθω..(αν κ εγω δεν το πολυπιστευω αυτο κ ζω συνεχως μ αυτο το φοβο αλλα τελος παντων..)
    κοιτα οι κρισεις πανικου κ το αγχος δεν ειναι κατι που αντιμετωπιζεται απ τη μια στιγμη στην αλλη ουτε ειναι ευκολο μεχρι να μαθεις να το ελεγχεις....θελει πολλη υπομονη και προσπαθεια ταυτοχρονα..τα φαρμακα βοηθανε αλλα δεν λυνουν το προβλημα απο τη ριζα..η ψυχοθεραπεια βοηθαει στο να προσπαθησεις να αντιληφθεις απο τι προερχεται και να διορθωδεις καποια πραγματα ωστε να το αποφευγεις...
    επισης πολλες φορες μπορει να παρουσιασεις και υποτροπη, παιζει κι αυτο το ενδεχομενο...δλδ ενω ολα πανε καλα να κανεις rebound (πισωγυρισμα)...δεν ειναι απιθανο αυτο..και οχι μονο στο αγχος αλλα και στις αλλες ασθενειες..σ αυτην την περιπτωση πρεπει αν το συζητησεις με το γιατρο σου ενδεχομενως να σου ρυθμισει τη φαρμακευτικη αγωγη η δεν ξερω γω τι αλλο..
    οι κρισεις πανικου υποχωρουν συνηθως αλλα ειναι θεμα χρονου, να κανει δλδ τον κυκλο του κ φυσικα κ δικης μας προσπαθειας....
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."