Results 76 to 90 of 124
Thread: "όλα μια χαρά"
-
20-09-2006, 22:26 #76
Θέλει προσπάθεια η αλλαγή της όλης σχέσης που υπάρχει με το φαγητό όταν αυτή είναι επιζήμια..
Ηθελα να σου πω απλα να μην κατηγορείς τον ευατό σου ως ανουσιο η επιφανειακο όταν έχεις ανησυχίες του ειδους. Αυτό δεν σημαίνει οτι δεν έχεις βάθος ως άνθρωπος...
Απλά δες τες και κάνε ότι θα σε κρατάει πιο πολύ σε ισορροπία για να τις διαχειριστείς. Τουλάχιστον έτσι έχω αρχίσει να κάνω εγώ.
Φιλάκια πολλά
Είμαστε δίπλα σου
- 21-09-2006, 15:50 #77
Aggelika,
Ξέρω ότι η σχέση με την τροφή είναι τόσο διαφορετική για τον καθένα μας. Για άλλους είναι απόλαυση, για άλλους ανάγκη για επιβίωση, για άλλους υγεία και για άλλους ανάλογα την περίσταση.
Ανάλογα σε ποια φάση είμαστε, έχουμε μια διαφορετική προσέγγιση.
Όταν κάποτε πληγώθηκα πολύ, έχασα τόσα κιλά ώστε να υποψιαστεί ο \"κόσμος\" ότι έπαθα κάτι άσχημο στην υγεία μου...ποιος ξέρει τι σκεφτόντουσαν...καρκίνο; Ψηθίριζαν μεταξύ τους διάφορα. Στην πραγματικότητα τα 42 κιλά μου δε μου άρεσαν, όμως τα αγαπούσα.
Τελικά επανήλθα. Έγινα 46 κιλά και έφτασα ως τα 50. Δε μου άρεσαν και μπήκα σε δίαιτα. Έφτασα πάλι 46-48. Εκεί νιώθω όμορφα.
Δε στερούμαι πια το φαγητό. Δε μένω νηστική. Τρώω φρούτα, πίνω χυμούς, τρώω τις Κυριακές έξω. Αλλά πάντα έχω το άγχος...το φόβο...μη χάσω το σώμα που όλοι σχολιάζουν.
Όταν βλέπω μπροστά μου ένα υπέροχο γεύμα...λέω στον εαυτό μου \"Αν το φας, δε θα είσαι όμορφη το Σάββατο στη βόλτα που θα πας, και δε θα φορέσεις εκείνο το εφαρμοστό φόρεμα\". Σαν από θαύμα πάντα νικάω το γεύμα.... ʼλλες φορές όχι...και τότε την άλλη μέρα ξυπνώ δυστυχισμένη.
Αν πάλι δω στον ύπνο μου να τρώω γλυκά, πολλά γλυκα...ξυπνώ ευτυχισμένη που τα γεύτηκα στον ύπνο μου...αλλά δεν πήρα ούτε γραμμάριο....Τι απίστευτο...ξυπνώ χορτασμένη.
Η σχέση μου με το φαγητό είναι ζωντανή. Ο αρραβωνιαστικός μου λέει \"πάντα θα είσαι ένα υπέροχο κορμάκι...γιατί είσαι τόσο δυνατή\". Οι άντρες λένε \"οι γυναίκες παρατάνε το σώμα τους μετά από κάποια ηλικία, εσύ όμως ποτέ\"....
Και σας ρωτώ, ποιος αγαπάει τελικά το σώμα του; Αυτός που τρώει ανεξέλεγκτα; Εκείνος που τρώει προσεκτικά;
\"φάε και μπάμιες, λέει η μητέρα μου\"...
-θα τις φάω βρε μαμά, αρκεί να μην είναι μαγειρεμένες μέσα σε λάδι. Θα τις φάω νερόβραστες και θα ρίξω ωμό ελαιόλαδο από πάνω.
-Μα πρέπει να τρως απ\' όλα τα φαγητά (λέει η μαμα)
-Ξέρω τι κάνω....Τα τρώω διαφορετικά μαγειρεμένα.
Αυτός είναι ένας συνηθισμένος διάλογος με τη μητέρα μου...
Δε ξέρω γιατί δε με καταλαβαίνει κανείς. Νιώθω πως τρώω τα πάντα διαφορετικά μαγειρεμένα. Απλά προσπαθώ να κρατάω τα κιλά μου από 45-47. Είναι κακό να είμαι τόσο ευαίσθητη με τα κιλά μου;
21-09-2006, 18:09 #78
1.62-1,65 εκεί περίπου.
Εντάξει, έχω εμμονές...αλλά ...τα ελέγχω...(νομίζω)
22-09-2006, 12:01 #79
lilina τα όσα λες τα καταλαβάινω απόλυτα. Κι εγώ όταν δεν ήμουν καλά παλιοτερα ήθελα οι άλλοι να με βλέπουν μαραμένη και τουλάχιστον οι πιο κοντινοί μου να ασχοληθούν μαζί μου, να καταλάβουν οτι κάτι τρέχει με μενα, οτι δεν αστειέυομαι , δεν είμαι καλα. Κάποτε μάλιστα στα 14 έκανα και \"απεργία πείνας\" με συγκεκριμένο στόχο:την προσοχή μιας καθηγήτριάς μου.
Δεν με τιμάν όλα αυτά αλλά κάποτε έπρεπε να τα παραδεχτώ και είστε οι μόνοι που τα έχω πει..
Όλες αυτες οι ανησυχίες για το να μην βάλεις κιλά δεν είναι παράλογες στην εποχή που ζούμε, αρκει κατα την ταπεινή μου γνώμη να βρεις τη χρυσή τομή να είσαι στα κιλά που σε κάνουν να νιώθεις όμορφα, να έχεις μια ελαστικότητα σε αυτό το θέμα, πχ μου φτάνει να έχω ένα βάρος 57 με 59.(για μένα)
κι εγώ όταν βλέπω κάτι λιπαρό σκέφτομαι οτι μετά θα αδυνατώ να έχω τη φινέτσα και τη χάρη μου, τους άλλους να με χαρακτηρίζουν μπιμπελό και πριν το΄φαω το φαντάζομαι σαν λίπος πάνω μου.
Τηγανητα λάδια, πατατακια γαριδακια φαγητά απο έξω σπορια κτλ προσπαθώ να αποφεύγω.
Βέβαια θα ξεφύγω κιολας καμια φορά αλλά ακολουθει έντονη γυμναστικη.
Να στο πω αλλιως με καποια κιλά παραπανω η αυτοπεποιθησή μου βλάπτεται σοβαρά. Για μενα αυτό είναι μέιζων θεμα. Βέβαια το παλεύω να γίνω πιο ελαστική και τσατίζομαι να βλέπω ανθρώπους με γοητεία που αποδέχονται τον εαυτό τους και με τα παραπάνω κιλά τους και είναι όμορφοι και σίγουροι, ενω εγώ αδυνατώ να το κανω αυτο.
ΠΙστευω πάντως lilina ως οσο κρατας καποιες ισορροπιες και εισαι καλά με ένα λογικό βάρος, δεν χρειάζεται να στεναχωριέσαι.
φιλια
22-09-2006, 22:47 #80
Ας μη φτάσουμε σε άκρα...
Το να ενδιαφέρεται κάποιος για την εμφάνισή του είναι απολύτως κατανοητό και θεμιτό, αρκεί να μη δημιουργούνται ακραίες διαταρραχές του συναισθήματος...Το να πει κάποιος... \"πάχυνα, να βάλω λίγο φρένο\" είναι φυσιολογικό. Το να καταστροφολογεί κάποιος για τα 1-2 κιλά αποτελεί πρόβλημα.
Στο παρελθόν με έχω συλλάβει να αντιδρώ χειρότερα από ό,τι θα ήταν αναμενόμενο σε απώλεια αγαπημένου προσώπου καθώς και το αντίστροφο, σε περιπτώσεις που θα έπρεπε να είμαι χάλια για αντικειμενικούς λόγους, εγώ να είμαι \"καλά\" γιατί η ζυγαριά με είχε πάρει με το καλό...
Σίγουρα δε νιώθω περήφανη γι\' αυτά... αλλά ξέρω από πρώτο χέρι τι θα πει η ζωή σου να φτάσει να καθορίζεται από το φαγητό και από έναν ηλεκτρονικό ζυγό. Κόρη ορθορεξικής... μεγάλωσα με \"άσχημα\" πρότυπα και τα πήγα κι ένα βήμα πιο πέρα...
ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ!
...\"λιμοκτονούμε την ευτυχία μας για να θρέψουμε τη ματαιοδοξία μας\"...
23-09-2006, 16:54 #81
Βασικά η φράση σου ακραίες διαταραχές του συναισθήματος με εκανε να καταλαβω καλύτερα τη φύση της αρρώστιας αυτής.
Με έχει προβληματίσει ως άτομο που ανησυχώ για την εικόνα και το σώμα μου που τελειώνουν τα όρια του φυσιολογικού και περνας στη φάση της ανορεξίας.
Πάντως φαίνεται επώδυνο και μάλλον εκει που νομίζεις οτι τα έχεις όλα υπο έλεγχο τελικά η όλη κατάσταση έχει ξεφύγει απο τον έλεγχό σου.
Δαναη νευρική ορθορεξία απο οτι ξέρω είναι η έμμονη ενασχόληση με την υγειινή διατροφή σε σημείο ακραίο ωστε κάποιος να νιώθει φοβερές τύψεις αν φαει ένα προιον μη υγειινο/ βιολογικο η που δεν είναι σιγουρος για την προέλευσή του( πχ ήταν ψάρι ιχθυοτροφείου). Κι εκει πρέπει να αποκλείουν ομάδες τροφίμων απο τη διατροφή τους ως ανθυγιεινα. Να έχουν ακομα και ακραιες διαταραχες των συναισθημάτων τους αν δεν φανε \"ορθα\".
Οι δικοί μου έχουν τεράστιο κόλλημα με τα υγιεινα κτλ αλλα δεν νομιζω οτι έχουν φτάσει στα άκρα. Ακομα τουλαχιστον!!
Φιλάκια σε όλους :))
02-10-2006, 11:42 #82
Prima Di Partire Per Un Lungo Viaggio / Irene Grandi
Prima di partire per un lungo viaggio
Devi portare con te la voglia di non tornare più
Prima di non essere sincera
Pensa che ti tradisci solo tu
prima di partire per un lungo viaggio
porta con te la voglia di non tornare più
prima di non essere d\'accordo
prova ad ascoltare un pò di più
prima di non essere da sola
prova a pensare se stai bene tu
prima di pretendere qualcosa
prova a pensare a quello che dai tu
non è facile però è tutto qui
Prima di partire per un lungo viaggio
Porta con te la voglia di adattarti
Prima di pretendere l\'orgasmo
Prova solo ad amarti
Ma prima di non essere sincera
pensa che ti tradisci solo tu
non è facile però è tutto qui si
stop prima di pretendere qualcosa
02-10-2006, 12:26 #83
http://www.arkas.gr/index.php/gr/10
Έχω τρελή αδυναμία στον Αρκά και στο site του έχει κι ένα \"ψυχολογικό τεστ\" με τον τίτλο Αρκοτέστ (Ανακαλύψτε το ζώο που κρύβεται μέσα σας). Αν σας αρέσει σαν ιδέα, απλά κάντε το!
02-10-2006, 14:14 #84
Είμαι ένα γουρούνι!!!!!!:D:D:D
02-10-2006, 17:11 #85
Εγω παλι ΛΟΥΚΡΙΤΙΑ!!!!
02-10-2006, 19:21 #86
Εγώ βγήκα Ισοβίτης και ... δε το πολυχάρηκα ... το δικαιολογώ μόνο στο ότι ήταν ο αγαπημένος χαρακτήρας του Αρκά από την εφηβεία μου ακόμα...
Ζηλεύωωωωωω, τα δικά σας είναι καλύτερα!
03-10-2006, 20:09 #87
Eκανα το τεστ και βγηκα Λουκρητια με 28,50%, με δευτερο τον Κοκκορα στο 19,05%. Πιστευω οτι το αποτελεσμα μου ταιριαζει απολυτα!
03-10-2006, 23:02 #88
..εγω Ισοβητης..και σαν δευτερο.. γουρουνι... πω πω συνδιασμοσ...λολλλλ....
...Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
04-10-2006, 03:49 #89
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον αν βρεθεί κανένας Μοντεχρήστος ανάμεσα μας...
(Ο \"συμπαθέστατος\" αρουραίος που δηλώνει : Καιρός να αφήσουμε τους εγωισμούς και ... να κοιτάξουμε λίγο τον εαυτό μας!)
Πάντως άσχετα αν μου άρεσε ή όχι το αποτέλεσμα ... δέχομαι ότι έχω κάποιες ομοιότητες με τον Ισοβίτη ...
Τελικά πρέπει να βοήθησε στα αλήθεια η συγκεκριμένη ψυχολόγος στο σχεδιασμό του τεστ...
04-10-2006, 04:24 #90
Νομίζω ότι έχετε καταλάβει πως γενικότερα τον τελευταίο καιρό έχω ... κεφάκια! ʼντε να σας στείλω και κάπου να γελάσετε...
http://www.contra.gr/Columns/Paparazzi/129932.html
Έχω χαζεψει, μου λείπει ο πόνος και η σύνδεση
27-06-2025, 23:24 in Σχέσεις και Επικοινωνία