ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 56
    Junior Member

ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

Παλι με πιασαν τα ψυχολογικα μου με αυτα τα κιλα. Δεν ξερω πλεον τι να κανω.. με εχει πιασει απελπισια, πρεπει να χασω κιλα, το ξερω αλλα δεν μπορω! Και το χειροτερο ειναι οτι μου τσακιζουν την αυτοπεποιθηση, μου ριχνουν την ψυχολογια. Δεν ειμαι και τρομερα παααρα πολλα κιλα πανω απο το κανονικο μου, αλλα ειναι η αφορμη για πολλα ασχημα συναισθηματα. Τα χω δοκιμασει ολα, αλλα τιποτα δεν πιανει. Με την ιδεα οτι πρεπει να χασω κιλα με πιανει πανικος. Νιωθω απιστευτα ασχημα... Πρεπει να βρω εναν τροπο να χασω κιλα και να ξαναβρω την αυτοεκτιμηση μου. .... Ειμαι σε απογνωση....

Senior Member
    Δεν εισαι η μονη !!!!
    Η αγνοια δεν μπορει να πεισει τη γνωση,οσο κι αν επαναλαμβανει την αμαθεια της.

Assy σκεψου και αυτους που εχουν μεγαλυτερο προβλημα και νιωσε καλυτερα. Για παραδειγμα, εγω ειμαι παααρα πολυ χοντρος απο την ηλικια των 13-14 περιπου και μου δημιουργει ψυχολογικα προβληματα. Απλα πρεπει να εχεις επιμονη και να μην λες(απο αυριο θα κανω διαιτα) η (απο 23 Ιουλιου 2011 ξεκιναω διαιτα) γιατι αυτο αποτυγχαινει πολλες φορες. Ισως να ηταν προτιμοτερο να ξυπνησεις μια μερα και να γραφτεις σε ενα γυμναστηριο, χωρις πολυ σκεψη η προμελετη.

Junior Member
    assy εγω τον τελευταιο καιρο(10 μηνες) εχω παρει γυρω στα 10 κιλα. Οχι μονο εχει καρατσακιστει η ψυχολογια μου, δεν μπορω να βαλω τα ιδια ρουχα και τις περισσοτερες φορες φορςω αθλητικες φορμες. Επισης,ενας βασικος λογος που δεν θελω να βγαινω εξω βραδυ ειναι αυτος. δεν αισθανομαι καθολου καλα με μενα και το πως ειμαι. Η αδερφη μου, η θεια μου, η μαμα μ μου λενε ποσο εχω παχυνει και η ολη συζητηση με κανει να θελω να κρυφτω κατω απο το παπλωμα. δεν θελω να ακουω αλλο το '' πως εχεις γινει ετσι?'' κανε κατι για να φτιαξεισ το σωμα σου!ποσο πολυ εχεισ παχυνει?ποσα κιλα εισαι κτλ κτλ κτλ'' οκ το ξερω εχω παχυνει,δεν χρειαζεται να μου το τριβουν στη μουρη. Σε καταλαβαινω, με εχει καταβαλει κ μενα αυτο μαζι με διαφορα αλλα τελευταια, και η αισθηση ειναι χαλια. Εχω ακουσει οτι πρεπει να κανεισ 5 μικρα γευματα την ημερα, πολυ νερο η τσαι,φρουτα ,οχι ζαχαρη κ σοκολατοειδη ετσι ωστε να κανει καυσεισ ο οργανισμοσ.μην πεσεισ παντωσ στην παγιδα του να μην τρωσ τιποτα. Αυτο σου χαλαει το μεταβολισμο,δεν κανεισ καυσεισ γιατι δεν εχεισ αποθεματα,και καταληγεισ να ψοφασ τησ πεινασ και να εξακολουθεισ να μην αδυνατιζεισ! good luck,μην μασ παιρνει απο κατω...!

Junior Member
    δυστυχως synestalmene δεν εχω χρονο για γυμναστηριο, ειναι πολυ περιορισμενος ο χρονος μου. Δε νομιζω ομως οτι παιζει ρολο το ποσα αλλα το αποτελεσμα... Πραγματικα εχω βαρεθει τον εαυτο μου. Με κοιταω στον καθρεφτη και ντρεπομαι που το λεω αλλα βρισκω το ειδωλο μου αποκρουστικο.. Και πανω στον πανικο μου δεν τρωω καθολου, μεχρι που το βραδυ δεν αντεχω και πεφτω με τα μουτρα. (βεβαια ασχετα απο αυτο γνωριζω απο διατροφη). Εχει αρχισει να δρα πολυ ανησυχητικα αυτη η κατασταση στην ψυχολογια μου.. Δε με τιμα αυτο που θα πω, αλλα νιωθω πολυ κομπλεξικα..

Δυστυχως και εγω κομπλεξικα νιωθω και ουτε μου αρεσει η εικονα μου, αλλα μερικες φορες πρεπει καποιος να σε ερεθισει, να σου δωσει ενα ισχυρο κινητρο για να κανεις κατι, αλλιως δεν..

Junior Member
    flower123, δεν μπορεις να φανταστεις ποσο αρνητικα επιδρα.. Απο παντα με ενοχλουσαν, αλλα τψρα τελευταια εχει παραγινει το κακο.. Νομιζω οτι για οποιαδηποτε κακη συμπεριφορα συναντησω ευθυνονται τα κιλα μου.. Απο το πανεπιστημιο, το πως θα μου μιλησουν οι καθηγητες (βαζω με το μυαλο μου οτι αν ημουν αδυνατη θα με εκτιμουσαν περισσοτερο) μεχρι και τον οποιοδηποτε. Ξερω, ισως ακουγεται λιγο υπερβολικο, αλλα δυστυχως ετσι εχω φτασει να νιωθω..

Junior Member
    ναι ξερω σου φταινε τα παντα.Εγω συνεσταλμενε & αSSY εχω ξεκινησει και προσπαθω να επανελθω σιγα σιγα. Γιατι σιγα σιγα γινεται,οχι απο τη μια μερα στην αλλη οπωσ πολυ θα θελαμε,θελει χρονο και υπομονη! για μενα αυτο το ερεθισμα ειναι το ειδωλο μου στον καθρεπτη, τα ρουχα που δεν μου μπαινουν, το οτι περνω στο δρομο ,βλεπω την αντανακλαση μου και σκυβω το κεφαλι κατω. Λοιπον αυτο εχω βαλθει να το αλλαξω...

Senior Member
    Αssy διαβασα το τη εγραψες και θελω να πω κατι πανω σε αυτο
    σε 6 σειρες εγραψες 2 φορες την προταση οτι " πρεπει να χασω κιλα" "πρεπει να χασω κιλα " Προσταζεις τον εαυτο σου να κανει κατι ,αλλα αυτος δεν λειτουργει
    Θα σου προτεινα ,να το δεις διαφορετικα ,και να πεις Τωρα παω ενα ωραιο περιπατο καπου για να απολαυσω τη φυση ,και να γυμνασω παραλληλα (οχι να αδυνατισω ) ποδια χερια καρδια κτλ
    Στον γυρισμο μπορεις να πας και απο ενα μαρκετ και να αγορασεις μικρα πραγματακια και να φτιαξεις ενα γευμα που θα σε βοηθησει να εχεις ενεργεια .Τρωω σωστα οσο μπορω :) οχι για να αδυνατισω ,αλλα γιατι το θελω !!
    Για μενα εχει μεγαλη σημασια το "θελω" ,και οχι το "πρεπει"
    Το πρεπει σε μενα δεν λειτουργει :)
    Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γης, να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη του εαυτού σου.
    ΚΑΖΑNΤΖΑΚΗΣ

Senior Member
    Quote Originally Posted by ASSY View Post
    Παλι με πιασαν τα ψυχολογικα μου με αυτα τα κιλα. Δεν ξερω πλεον τι να κανω.. με εχει πιασει απελπισια, πρεπει να χασω κιλα, το ξερω αλλα δεν μπορω! Και το χειροτερο ειναι οτι μου τσακιζουν την αυτοπεποιθηση, μου ριχνουν την ψυχολογια. Δεν ειμαι και τρομερα παααρα πολλα κιλα πανω απο το κανονικο μου, αλλα ειναι η αφορμη για πολλα ασχημα συναισθηματα. Τα χω δοκιμασει ολα, αλλα τιποτα δεν πιανει. Με την ιδεα οτι πρεπει να χασω κιλα με πιανει πανικος. Νιωθω απιστευτα ασχημα... Πρεπει να βρω εναν τροπο να χασω κιλα και να ξαναβρω την αυτοεκτιμηση μου. .... Ειμαι σε απογνωση....
    Γεια χαρα Assy,

συμφωνω οτι και το βαρος (οχι μονο βεβαια) δλδ η σχεση με το σωμα μας, δειχνει πολλα. Αν μας εκτιμαμε ή οχι. Δλδ, αν παραιτηθω, αν βλεπω οτι δεν με προσεχω τοτε σιγουρα η σχεση μου με μενα δεν ειναι κ τοσο καλη. Για μενα προσωπικα ενας καλος τροπος να χασουμε κιλα -εφοσον το χρειαζομαστε - ειναι να δουμε ποτε ορμαμε στο φαγητο. Πότε πειναμε, ποτε χρειαζομαστε οπωσδηποτε να φαμε κατι κ ποσο συχνα. Εγω παρατηρησα στον εαυτο μου, οτι αυτο γινονταν οταν ενιωθα πολυ αγχος, στεναχωρια, πιεση, μοναξια.

Ο στοχος για το χασιμο των κιλων μπορει να γινει πραγματικα πολυ πιο εφικτος κ ευχαριστος οταν συνειδητοποιησουμε οτι το σωμα μας ειναι ο τροπος να ερθουμε σε επαφη με τους αλλους, με τη φυση. Οτι ειναι το μεσο για να νιωσουμε, να επικοινωνησουμε, να απολαυσουμε. Πιστευω οτι τοτε μπορουμε να ειμαστε πιο συνειδητοποιημενοι κ πιο συνεπεις με μια καλη διατροφη, με ενα προγραμμα γυμναστικης κ με οτιδηποτε αλλο αντιλαμβανομαστε ως φροντιδα του σωματος μας. Αλλωστε, οτι κανουμε για το σωμα μας δυσκολα εχει ευεργετικες ιδιοτητες μονο σ αυτο.Ευχομαι λοιπον να δεις το σωμα σου με περισσοτερη αγαπη κ να το νιωσεις δικο σου κ οχι εχθρο σου που σε ντροπιαζει. Αλλα δικο σου σωμα που καθε φορα σου δειχνει πώς εισαι κ τί αναγκη εχεις. Καλη δυναμη κ καλη συνεχεια στην προσπαθεια σου ευχομαι...:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Καλημερα soft, νομιζω οτι στο θεμα της προσταγης εχεις δικαιο. Παντως με το που το σκεφτομαι με πιανει πανικος, αυτο ειναι το σιγουρο. Sofia, το φαγητο συνδεεται αμεσα με τα συναισθηματα μου. Οταν ειμαι κουρασμενη ή απογοητευμένη, θυμωμένη το ρίχνω εκεί. Ξέρω ότι δεν μου κάνω καλό, αλλά νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο θα με τιμωρήσω, κι ας γνωρίζω ότι μετά θα βάλω τα κλάματα. Αυτό είναι που με κρατάει δυστυχώς σταθερή στη ζυγαριά. Μπορεί για παράδειγμα να κάνω μια καλή προσπάθεια δυο βδομαδες, να στεναχωρηθώ με κάτι ξαφνικά, και να πάει στράφη η διατροφή και όλα....

Senior Member
    άρα το φαγητό το χρησιμοποιείς σαν ένα παρηγορητικό μέσο, αυτό που ονομάζεται comfort food.
    Ίσως αν έβρισκες άλλους τρόπους να διαχειρίζεσαι όσα συναισθήματα έχεις και σου φαίνονται άβολα
    και στενόχωρα, να μην έχεις ανάγκη πια να χρησιμοποιείς το φαγητό με τέτοιο τρόπο. Σαν υποκατάστατο.
    Συμφωνώ και με όσα όμορφα σου έγραψαν η soft και η Σοφία.:)
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Senior Member
    να ρωτησω κατι πως πηρες εσυ που λες οτι πηρες 10 κιλα σε 10 μηνες?

μισω το φαγητο

το φαγητο ειναι ενα μεσο ελεηνο και βρωμερο που σε κρινει για τον χαρακτηρα σου. αμα δν εχεις αυτοσυγκρατηση και εισαι χοντρος σε κοροιδευουνε σου λενε πως εισαι ανικανος να αντισταθεις σε κατι που δεν εχει ψυχη και το οποιο τρωγεται! OMG ειναι ελεηνο να σκεφτεσαι ποσο αχρηστος εισαι απεναντι στην ιδια σου την αυτοεκτιμηση διαολε....και να μην εχεις δυναμη χαρακτηρα!

το φαγητο ειναι του διαβολου! ειληκρινα το πιστευω! σου μαμαει την ζωη ενα πραγμα μα αν ειναι δυνατον!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! μ ρχεται να αυτοκτονισω θελω να πεθανω με οριζει ΕΝΑ ΦΑΓΩΣΙΜΟ ΜΙΑ ΟΡΕΞΗ! αν η ευα δεν ειχε φαει το κωλομηλο δεν θα χαμε αμαρτιες θα κελιστω σε μοναστηρι και θα τρωω σουπες! δεν θα μυριζω και θα παω να κανω αφαιρεση οσφρησης αν γινεται και γλωσσας να μν εχω γευση και να μην μυριζω και ετσι να μην χρειαζομαι αυτη τη κωλοσυνηθεια να παει να πνιγει ολος ο κοσμος και τα φαγαδικα με τα βρωμολαδια που μαγειρευουνε τα κωλοσουβλακια και τις αφισες παντου με μπεργκερ και φαι!

μισος μισος μισος!
    I m a Good Person With Bad Attitude

Member
    assy σε καταλαβαινω απολυτα!!!εγω εξαιτιας της καταθλιψης πηρα 20 κιλα!εβρισκα παρηγορια στο φαγητο...εχασα 14 κιλα αλλα τωρα πηρα παλι 7.δεν μπορω να βρω δουλεια.ειμαι 1,5 χρονο ανεργη και απ τη στεναχωρια μου το ριχνω στα γλυκα.και εχω χασει και δουλειες εξαιτιας των κιλων μου.
    η ψυχολογια μου ειναι πολυ χαλια.προσπαθω παλι να χασω σιγα σιγα καποια κιλα και καταφερα να χασω μονο 1,5 σε 2 εβδομαδες...παρολο που εχω ελευθερο χρονο δεν το παιρνω αποφαση να παω γυμναστηριο.
    νιωθω οτι ειμαι πολυ χαλια στο σωμα...δεν μπορω να φορεσω τα ρουχα που θελω και νευριαζω και δεν θελω να βγω εξω μερικες φορες...ολοι μου λενε οτι δεν μου φαινεται οτι πηρα τοσα κιλα,φαινεται σαν να πηρα 6-7 αλλα εγω νιωθω απαισια.
    τελοσπαντων, θα σου πω τι κανω εγω,τρωω κανονικα,προσπαθω να μην τρωω πολυ το βραδυ και 1 φορα την εβδομαδα τρωω γλυκο.ξεκινα με κατι μικρο σιγα σιγα.επισης φροντισε γενικα τον εαυτο σου,φτιαξε τα μαλλια σου,τα νυχια σου,βαλε κρεμες κτλ ωστε να νιωσεις καλυτερα.
    τελος σκεψου οτι αλλοι ανθρωποι ειναι αρρωστοι,αλλοι αναπηροι και πολλα αλλα...ετσι εμεις βρισκομαστε σε καλυτερη θεση...για αυτους το δικο μας προβλημα ειναι τιποτα.

Senior Member
    sousou,

προσπαθησε να επιβληθεις στον εαυτο σου κ να τον επιβραβευσεις ξεκινωντας ενα προγραμμα γυμναστικης. Θα σε γεμισει με ευεξια κ θα σε ανταμειψει με ενα πολυ πιο αρμονικο σωμα! Θα δεις λοιπον οτι η ψυχολογια σου θα βελτιωθει σημαντικα:)
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Page 1 of 4 123 ... LastLast