βοηθεια ειμαι χαμενος
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 7 of 7
    Junior Member

Unhappy βοηθεια ειμαι χαμενος

καλησπερα
    απο τα 15 μου αντιμετωπιζω διαφορα προβληματα αλλα ποτε δεν ειχα βρει την δυναμη να τα πω.....πρωτα απο ολα εχω προβλημα με τα ψεματα..πιανω τον εαυτο μου συνεχεια χωρις λογο να λεει ψεμματα...ανουσια ψεματα...οτι αυτοτο δωρο που πηρα σε καποιον ηταν παραγγελια κλπ κλπ...μετα συνεχεια εχω στο μυαλο μου οτι σεξουαλικα ειμαι κατωτερος απο ολους τους υπολοιπους...εχω αρχισει πλεον και χανω την εμπιστοσυνη στον εαυτο μου...ειμαι σε σχεση δυο μηνες και η αληθεια ειναι οτι αυτο με τα ψεματα με πιανει αρκετα συχνα και η κοπελα μου κατι εχει αρχισει να καταλαβαινει..για αυτην τα παρατησα ολα...προπονησεις μπασκετ αθλητισμο αρχισα καπνισμα δεν ασχολουμαι με κανεναν και με τιποτα αλλο.....εχω χαθει δεν ξερω τι να κανω:(:(:(

Senior Member
    Ηρεμησε. Το να καταλαβαίνεις ποιο είναι το πρόβλημά σου -μιλάω για τα ψέμματα-κάνεις και το μεγάλο βήμα προς τη λύση. Όσο για το "σεξουαλικά κατώτερος" σίγουρα είναι στο μυαλό σου. Πόσο χρονών είσαι; Και γιατί χρειάστηκε γιά την κοπέλα σου να παρατησεις τον αθλητισμο και να αρχισεις το κάπνισμα;
    Όπως και να εχει προσπάθησε να χαλαρώσεις, και ...κοψε το τσιγαρο

Junior Member

Unhappy

δεν ξερω..μου ειναι αδυνατον να ηρεμησω...το τσιγαρο οταν εκανα για πρωτη φορα με ηρεμουσε οποτε ηταν μια διεξοδος..πλεον ειναι συνηθεια...συνεχεια με ενα τσιγαρο στο χερι....τωρα ειμαι 17προς 18...γενικα οταν παρατησα τον αθλητισμο ηθελα να εχω περισσοτερο χρονο μαζι της..αλλα μονο καταστροφικο αποδειχθηκε αυτο¨...οπως και να εχει εδω και καιρο προσπαθω να με πεισω οτι δεν πρεπει να ειμαι ετσι και πηγα και γραφτηκα σημερα σε ομαδα μπασκετ....αλλα και παλι....νιωθω μονιμα μια ανασφαλεια δεν μπορω να εμπιστευτω κανεναν...

Senior Member
    Μπράβο που πήγες και γράφτηκες σε ομάδα μπάσκετ. Θα σε βοηθήσει πολύ. Όσο για τα άλλα προβλήματα που λες, για την ανασφάλεια, τα ψέμματα, γιατί δε μιλάς στους γονείς σου; Να τους πεις πώς αισθάνεσαι, και να τους ζητήσεις να σε βοηθήσουν. Σε αυτές τις ηλικίες συχνά νομίζουμε ότι οι γονείς δεν μας καταλαβαίνουν αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι από τους ανθρώπους που μόνο το καλό μας θέλουν. Ίσως να τους προτείνεις να μιλήσεις με κάποιο ψυχολόγο. Θα σε βοηθήσει να ¨αδειάσει το μυαλό σου.

Α, και για το τσιγάρο, τώρα που είναι αρχή να το κόψεις. Γιατί είναι βέβαιο ότι θα έρθει η ώρα. Δεν είναι αδυνατον. Εγώ έκανα 2,5 πακέτα τη μέρα για πολλά χρόνια, αλλά το έκοψα.

Senior Member
    Για μενα ειναι μεγα λαθος -που κανουν πολλοι ωστοσο- να παρατας ασχολιες που σου αρεσουν,ή φιλους για τη σχεση σου.
    Εμενα μου φαινεται οτι θελεις δουλεια με την αυτοπεποιηθηση και την αυτοεκτιμηση σου.Κι ισως ο αθλητισμός σε βοηθαει σ αυτο
    Ισως τα ψεμματα να οφειλονται σε αυτο επισης.
    Είναι πολυ θετικό που το αναγνωρίζεις και θες να το κοψεις γιατι μαλλον δεν σου ταιριάζει αυτο,και αυξανοντας τα παραπανω είναι ενας τροπος για να τα καταφερεις.
    Οταν θα εισαι καλα με τον εαυτο σου δεν θα νιωθεις την "αναγκη" να λες ψεμματα

Junior Member
    Φιλε ακου και εμενα.Ειμαι στην ιδια ηλικια με εσενα, εχω γραψει και εγω εδω για ψυχολογικη βοηθεια,εχω αφησει γυμναστηρια για κοπελα επειδη η διαθεση μου ηταν εντελως χαλια, ειχα χασει και εγω τν εμπιστοσυνη στν εαυτο μου και ενιωθα σεξουαλικα κατωτερος των αλλων αλλα οχι δν αναψα τσιγαρο δεν εκανα κακο στ παρτη μου επειδη ειχα προσωπικα προβληματα,βαλε τον ΕΓΩΙΣΜΟ ΣΟΥ να ξεπερασεις τα παντα.Μην δενεσαι με καμια ειμαστε στο τελος της εφηβειας ακομα 18 χρονων νιανιαρα δν εχουμε δει τιποτα στη ζωη εχουμε ακομα με πολλα κοριτσια να γνωριστουμε και οτι προκυψει μην χαλας τν εαυτο σου για τιποτα να εισαι ΜΑΧΗΤΗΣ στη ζωη σου.Εγω ημουν ενα βημα πριν την αυτοκτονια,ξυπνουσα και εκλεγα ημουν τοσο χαλια και για ποιο λογο?για 1 χαζογκομενα χαχαχαχα σωπα ρε!τωρα την βλεπω και απαξιω να την φτυσω,εβαλα εγωισμο και ξεπερασα οτιδιποτε με χαλουσε,τωρα περναω τελεια,πανω απ ολα τ φιλαρακια μου και η οικογενεια μου και απο γκομενες οτι προκυψει οπως σ ειπα και ποιο πανω,αν δν τρελενεσαι εσυ τρελενονται αυτες πιστεψε με απλα θελει τροπο.Τωρα στ θεμα για το ψεμα πιστευω οτι το κανεις γιατι θες να εντυπωσιασεις τον αλλο να το παιξεις ποιο μαγκας ποιο εξυπνος και οντως μπορει να τ καταφαιρνεις για να το συνεχιζεις αλλα πιστεψε με οταν θα καταφερεις αυτα που σου ειπα με την ηλικρινεια θα εισαι και περηφανος μεσα σου και καθαρος και στη τελικη θα νοιωθεις πολυ ωραια,αλλοστε ηλικρινεια=ανδρισμος πιστευω.Για την ανασφαλεια σου βρες κανενα φιλο κ καντων "αδερφο" αν το αξιζει,εναν τετοιο ανθρωπο χρειαζεσαι στ ζωη σου τιποτα αλλο.Δεν ξερω μακαρι να σ βοηθησα φιλε,ισως εγραψα και για ακυρα θεματα που δεν σε προβληματιζουν δεν ξερω να βοηθησω θελω.Αυτα απο εμενα.Α ναι και μην ακους καταθληπτικα τραγουδια για αγαπες πονους και κουραφεξαλα χειροτερα θα σε κανουν.

http://www.youtube.com/watch?v=ShPJBTqWZaE
    http://www.youtube.com/watch?v=F5W_Q...eature=related

ακου τετοια θα σ ανεβασουν την ψυχολογια. εγω δεν ακουω τετοιου ειδους μουσικη αλλα αυτα τα 2 με ανεβαζουν και μου δινουν δυναμη.
    ΣΚΕΨΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.

Senior Member
    Έχεις μεγάλη ανάγκη την αποδοχή των άλλων, οπότε αναπλάθεις μερικά στοιχεία σε κάποιες καταστάσεις, ώστε να κάνεις τον άλλον να νιώσει ξεχωριστός για σένα (γιατί μέσα σου πιστεύεις πως αν δεν τον κάνεις να νιώσει ξεχωριστός, δε θα σε "ξεχωρίσει", αγαπήσει, κρατήσει στη ζωή του).
    Το αίσθημα της κατωτερότητας δλδ σε οδηγεί σε αλλοιώσεις της αλήθειας, την ωραιοποιείς ως προς την παρουσίασή της, γιατί ίσως να την αξιολογείς ως απειλητική.

Για μένα, το "δεν πρέπει να είμαι έτσι" δε λειτουργεί. Έτσι είσαι (προς το παρόν). Για να αλλάξεις δε χρειάζεται να αντιμάχεσαι ό,τι είσαι, αλλά να το αποδεχτείς. Αποδεχόμενος ό,τι είσαι θα το αλλάξεις. Παράδοξο ακούγεται, αλλά έχω διαπιστώσει πως κάπως έτσι πάει. Για να αλλάξω, αποδέχομαι. Και μετά δεν θέλει και μεγάλη μάχη, γιατί όταν αποδέχεσαι είναι σα να σε αποενοχοποιείς, σα να σηκώνεις από τους ώμους σου ένα τεράστιο φορτίο κρίσεων που σε καταδικάζουν και δίχως το φορτίο αυτών των αδιάκοπων κρίσεων και αυστηροτήτων, λογικό δεν είναι η αλλαγή να έρχεται φυσικότερα και απαλότερα κατά κάποιον τρόπο?
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας