ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΕΣ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 12 12311 ... LastLast
Results 1 to 15 of 175
    Senior Member

ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΕΣ

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ...ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΡΡΩΣΤΟΦΟΒΙΕΣ ιδιατερα με τη σκπ εδω και 2 χρονια.ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟΥς ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ

Senior Member
    ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΜΕ ΠΙΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΕΤΣΙ?ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΠΟΛΥ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΑ.ΑΜΦΙΣΒΗΤΩ ΤΟΥς ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙς ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ...ΤΕΛΙΚΑ ΤΟ ΝΑ ΨΑΧΝΕΙΣ ΣΤΟ GOOGLE ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ...ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΧΑΣΩ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΗ ΖΩΝΤΑΣ.ΕΙΜΑΙ 27,ΚΑΙ ΠΕΡΝΩ ΦΟΒΙΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 5 ΧΡΟΝΙΑ...ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΗ ΧΡΟΝΙΑ?ΤΙ ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ?ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΩ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ?ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟ,ΝΟΜΙΖΩ ΔΕ ΒΟΗΘΑΕΙ.ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ/ΦΟΒΙΑ?ΠΩΣ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ?ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΚΡΙΜΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ

Senior Member
    ΔΕ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΑ, ΜΟΥΔΙΑΣΜΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΤΡΑΒΗΓΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠ ΤΟ ΦΡΥΔΙ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΤΙ ΣΑΝ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΑ ΜΑΓΟΥΛΑ ΚΑΙ ΕΝΙΟΤΕ ΚΑΨΙΜΟ ΣΤΗ ΡΑΧΟΚΟΚΚΑΛΙΑ

σε απαντησα σε u2u!!!!

Senior Member
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Senior Member
    Νιωθω κατι σαν μουδιασμα τραβηγμα στο προσωπο μου αριστερα απο το φρυδι μεχρι το σαγονι..Αυτο το νιωθω ιδιαιτερα οταν σηκωνω τα φρυδια μου η οταν χαμογελαω..Το εχει κανενας αλλος αυτο?Ειναι ψυχοσωμαοτικο?Κατι τελευταιο,τη μαγνητικη πρεπει να την παω και σε νευρολογο?Ο ακτινολογος βεβαια μου ειπε με σιγουρια οτι δεν εχω κατι..Δεν υπαρχει περιπτωση να εχω κατι σοβαρο και να μην το ειδε στη μαγνητικη ετσι?
    lilium αυτη ειναι μια δημοσιευση που εκανα πριν απο κανα εξαμηνο..Πολλα κοινα ε??Κι ομως μου πεερασε και αυτο..κι ομως δεν ηρεμησα που νομιζα...Μια μερα κοιταξα τη γλωσσα μου στον καθρεφτη κι ηταν σε καποια σημεια ασπρη..Κι εκανα το μεγαλο λαθος!!!Μπηκα στο google και διαβασα οτι αυτο συμβαινει σε οσους εχουν aids...Και κολλησα εκει...Απο τοτε δεν ξανασκεφτηκα ποτε το μουδιασμα..Κι εφυγε!!!Αλλα τωρα πιστευω οτι εχω aids!!!Δεν θελω να κανω το τεστ φοβαμαι για το τι θα πω στην κοπελα μου!!!ΔΡΑΜΑ!!!
    Παντως το μουδιασμα αυτο(τραβηγμα πανω απο το φρυδι κ κοντα στα αυτια) θα φυγει αν δεν το σκεφτεσαι!!!Πιστεψε με το ξερω οτι σε βασανιζει αλλα προσπαθησε το!!!

«Μαρτύριο η ζωή του υποχόνδριου»

«Η άποψη των Αμερικανίδων καθηγητριών έχει μια δόση αλήθειας», λέει ο καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γιώργος Χριστοδούλου. «Καθένας, ανάλογα με την προσωπικότητά του, αντιδρά με διαφορετικούς τρόπους στον σημερινό καταιγισμό πληροφοριών και προτροπών για την υγεία. Έτσι, άνθρωποι με ιδεοψυχαναγκαστική ή υποχονδριακή προσωπικότητα _ που είναι αρκετά συχνές στον γενικό πληθυσμό, αν και σε διαφορετικούς βαθμούς έντασης _ ξεφεύγουν από το μέτρο και φτάνουν στην υπερβολή, με συνεχή ενασχόληση με την τήρηση των κανόνων υγείας. Το αποτέλεσμα είναι να γίνεται η ζωή τους πραγματικό μαρτύριο. Παθαίνουν, δηλαδή, κάτι σαν \"το σύνδρομο του φοιτητή της Ιατρικής\", ο οποίος ό,τι διαβάζει στα συγγράμματα, νομίζει ότι το έχει και ο ίδιος».

Ο κ. Χριστοδoύλου, όμως, προειδοποιεί: «Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να αγνοήσουμε ή να υποβαθμίσουμε την ανάγκη για προληπτική ιατρική». «Γιατί ορισμένα βασικά πράγματα είναι όντως απαραίτητα για να έχουμε σωματική και ψυχική υγεία».

εφημερίδα \"Τα Νέα\" Δημοσίευση 21-1-2010

«Αυταπάτη η τέλεια υγεία»

Ο καθηγητής Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ και ακαδημαϊκός κ. Δημήτρης Τριχόπουλος συμφωνεί με το σκεπτικό του βιβλίου των Αμερικανίδων συναδέλφων του: «Συμφωνώ απόλυτα ότι η τέλεια υγεία είναι μια αυταπάτη. Η απόλυτη υγεία είναι μύθος, αφού υπάρχει θάνατος. Μόνο σε λίγα πράγματα, όπως είναι το τσιγάρο και η παχυσαρκία, δεν χωρά συμβιβασμός. Στα άλλα, δεν χρειάζεται να είμαστε απόλυτοι, αλλά απλώς να ακολουθούμε τις γενικές αρχές, όπως το να τρώμε φρούτα και λαχανικά και να χρησιμοποιούμε ελαιόλαδo. Δεν πρέπει να το παρακάνουμε, ούτε να κολλάμε σε λεπτομέρειες που χαλάνε τη ζωή μας (π.χ. το ότι πρέπει να τρώμε κάθε μέρα ένα συγκεκριμένο λαχανικό που έχει ξεχωριστές ιδιότητες ή ότι πρέπει να πάρουμε το νέο συμπλήρωμα διατροφής που κυκλοφόρησε)».

«Καλή διάθεση, όχι καταναγκασμός»

Ο καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και διευθυντής του Ελληνικού Ιδρύματος Καρδιολογίας κ. Παύλος Τούτουζας πιστεύει ότι «τίποτα δεν πρέπει να πιέζει τον άνθρωπο». «Η διατροφή και η άσκηση δεν πρέπει να γίνονται \"πονοκέφαλος\" ούτε καταναγκαστικό έργο», τονίζει. «Και όταν ο άνθρωπος έχει ευχάριστη διάθεση, έχει καλύτερους σφυγμούς και πιο χαμηλή πίεση, ενώ δεν έχει αρρυθμίες ούτε σπασμούς των αρτηριών».

Η λέξη - κλειδί κατά τον κ. Τούτουζα, είναι το «μέτρο» σε όλα. «Μπορείς να ξεφύγεις ένα βράδυ σε ένα τραπέζι και να φας περισσότερο και να ξενυχτήσεις», λέει, «αλλά δεν πρέπει να κάνεις ακρότητες ούτε στο φαγητό ούτε στο ξενύχτι. Για άσκηση, μπορείς απλώς να περπατάς. Το περπάτημα φέρνει ευχαρίστηση και εάν περπατάς συχνά, έχεις χαμηλή χοληστερίνη, χαμηλό σάκχαρο και φυσιολογική πίεση. Μπορείς να φας και το κρέας σου και το αυγό σου, αλλά όχι πιο συχνά από όσο σε συμφέρουν. Να μην πιέζεις το πρόγραμμά σου, για να κοιμάσαι οπωσδήποτε το οκτάωρο, αλλά να φροντίζεις να κοιμάσαι αρκετά και καλά, για να ξυπνάς ευχάριστα».

Και καταλήγει: «Η Ιατρική δεν λέει τίποτα ακραίο, δεν ζητά να γίνεις... Ολυμπιονίκης, ούτε αδύνατος σαν... μοντέλο. Απλώς, να μην είσαι 120 κιλά, για να μπορείς να αισθάνεσαι εσύ καλά, να ανεβαίνεις εύκολα τις σκάλες και να έχεις καλή εμφάνιση (και ο καλύτερος δείκτης υγείας είναι η εμφάνισή μας και όχι η ζυγαριά). Να κάνεις κάθε μέρα τη βόλτα σου με τα πόδια και να μην καπνίζεις. Το πιάτο σου να έχει λίγο πράσινο, το πρωινό σου να είναι γερό και το βραδινό σου λίγο, χωρίς να χρειάζεται να μετράς μερίδες και θερμίδες». Και διευκρινίζει: «Δεν ζητάμε να πάμε έως τα 130 χρόνια μας, αλλά να μην υποφέρουμε όσο ζούμε. Δηλαδή, να είμαστε 70 ή 80 χρονών και να περπατάμε άνετα. Βέβαια, η ποιότητα ζωής φέρνει συνήθως και περισσότερα χρόνια. Και αυτό δεν είναι μύθος».

εφημερίδα \"Τα Νέα\" Δημοσίευση 21-1-2010

Senior Member
    panito...Πριν 5 μηνες ειχα και γω aids...ετσι νομιζα το σκεφτομαι και γελαω, να σου πω κατι?ειναι πολυ πολυ σπάνιο.....Πηγαινε δωσε λιγο αίμα και σε 1 μέρα θα υσυχάσει το κεφάλι σου, στη κοπέλα σου μη το πεις...Α χθες επίσης αρχισα ψυχοθεραπεία. πολυ καλος πιστευω οτι θα με βοηθήσει....Μεταξυ μας γιατι φοβάσαι to aids?

Banned
    εγω πιστευω οτι απαντες πρεπει να κανουν τυπικες εξετασεις μια φορα καθε χρονο και τελος.
    Ειτε εχεις φοβια ειτε δεν εχεις, πρεπει να εχεις αυτη την σταθερα.

Senior Member
    H Καλλιοπιτσα μας γραφει πολυ χρησιμα πραγματα...Μακαρι κοπελα μου να μην ανοικεισ σε αυτη τη κατηγορια που ειμαι και γω

Senior Member
    Ειχα παει με μια κοπελα απο ενα κλαμπ ενα βραδυ...Εβαλα προφυλακτικο αλλα πριν γινει οτι εγινε την ακουμπησα ξερεις που με το χερι μου κ μετα με το ιδιο χερι ακουμπησα και τη δικια μου περιοχη...Αλλα πιο πολυ μου εχει κατσει γιατι η γλωσσα μου εχει κατι ασπρα σημεια κ πηγα στο δερματολογο κ μου εδωσε ντακταριν..Και μετα σαν καλος μ........ς που ειμαι μπηκα στο ιντερνετ κ διαβασα οτι μηκυτωδη στοματιτιδα εχουν συνηθως ανθρωποι με aids..Τελειωσε μου καρφωθηκε στο μυαλο!!!Βεβαια πηγα κ σε εναν παθολογο που μου ειπε οτι δεν εχω μυκητιαση αλλα γεωγραφικη γλωσσα!!!Επισης μ ειπε οτι η μυκητιαση στο στομα μπορει να γινει απο οτιδηποτε(βρωμικα χερια στο στομα κτλ)..Ισχυει αυτο???Ασε αν κολλησει καπου το μυαλο μου αντε να ξεκολλησει!!!Να σου πω τα αποτελεσματα του τεστ σε ποσες μερες βγαινουν???Κι αν οντως εχω???Εδω εκανα μαγνητικη με το ζορι(Μου την εγραψε ενας φιλος γιατρος γιατι οι νευρολογοι με εβριζαν) και κολλαω στο τεστακι!!!

φιλοι μου,

σ\' αυτόν τον κόσμο ολοι καπου ανηκουμε....

εγώ δεν εχω αρρωστοφοβία, ωστόσο περιδιαβαίνοντας ηλεκτρονικά στα Νέα εχτές, βρήκα αυτή τη δημοσίευση και είπα να την βάλω εδώ γιατί .... η γνώση είναι δύναμη....

φιλικά

Senior Member
    panito geia sou!Αποτελεσματα σε 2 μέρες..Ειναι χαζός ο λόγος που φοβάσαι αν δε με πιστέυεις ρώτα στο 2107222222 γραμμη για aids.

Member
    lilium ακριβως τα ιδια συμπτωματα εχω κι εγω με εσενα και ακριβως τον ιδιο φοβο και σκεψεις..οι φοβοι μου με κρατανε πισω ακομα και στο να κανω ενα παιδακι..τα μουδιασματα τα ενιωθα πολυ εντονα οπως εσυ και ακομα τα νιωθω απλα οχι τοσο εντονα γιατι τωρα ασχολουμε με αλλες ενοχλησεις που νιωθω.πηγα σε νευρολογο ο οποιος στην εξεταση που μου εκανε με βρηκε μια χαρα αλλα επειδη τα μουδιασματα συνηθως τα ψαχνουνε με εστειλε να κανω μαγνητικη.μεχρι να παρω την μαγνητικη χαλια εγω κλαμματα και υστεριες..ελεγα του αντρα μου πως αν η μανγητικη εβγαινε μια χαρα θα σταματουσα να ασχολουμε με τις ενοχλησεις και με τους φοβους για σκπ.την ειδε την μαγνητικη η νευρολογος και μου λεει οπως το περιμενα δεν εχεις κατι εισαι μια χαρα κοιτα να ηρεμησεις διαφορετικα θα σου δωσω ηρεμιστικα...αντε λεω να σταματησω να ασχολουμε...μετα απο λιγες μερες οπως αρχισα να εχω εμβοες(ακομα τις εχω αλλα χαμηλης εντασεις τις ακουω την νυχτα και αυτο οχι παντα),παω σε 2 ωρλ οι οποιοι με βρηκαν απο ακουστικης αποψης μια χαρα ειδαν και την μαγνητικη και μου τα βρηκαν ολα μια χαρα απλα λενε οτι ισως εχουν πειραχτει καποια αγγεια στον κοχλια οπου για να το επιβεβαιωσω θα επρεπε να κανω αλλη μανγητικη,πηγα σε 2 ειδικους παθολους και με βρηκαν μια χαρα...ο τελευταιος ειδικα μου εκανε και ψυχαναλυση αλλα πανω απο ολα μου τα ειπε χυμα δηλαδη καταθλιψη και χρονια κριση πανικου και πως αν δεν παρω χαπια δεν θα ηρεμησω κι οτι ακομα και τις εμβοες τις προκαλω μονη μου...μολις εφυγα απο το γραφειο του μου εφυγαν τα μουδιασματα και ενα καψιμο που ενιωθα στην πλατη οπως εσυ..παει ενας μηνας που εγινε ολο αυτο αλλα ακομα παλευω πολυ εντονα με στιγμες ηρεμιας αλλα και με στιγμες εντονου φοβου..δεν το εχω βγαλει απο το μυαλο μου ακομα το σκεφτομαι αλλα προσπαθω!!και σκεψου οτι αυτην την υποχονδριαση την εχω 8 χρονια(ειμαι 29)..σκεφτομαι οτι αν δω πως δεν τα καταφερνω καποια στιγμη θα παρω ηρεμιστικα μπας και δω ποιο θετικα την ομορφια της ζωης χωρις φοβους..ολα αυτα στα λεω για να τα ακουω κι εγω μην νομιζεις..απλα να ξερεις δεν εισαι μονη/ος πολυ ανθρωποι νιωθουν τα ιδια με εμας..

Page 1 of 12 12311 ... LastLast