Μανιακο Επεισοδιο.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 25 of 25
    Senior Member
    lacrymosa, δν διάβασα παρά μονο το πρωτο σου ποστ.
    έχω περάσει μανιακο επεισόδιο που κράτησε μήνες.
    πυροδοτήθηκε από αντικαταθλιπτικά που μου έδωσαν γιατί δν είχαν διαγνώσει διπολικη.
    σιγά σιγά ξέφευγα.
    κράτησε κάποιους μήνες.
    ξόδεψα χιλιάρικα, δν κοιμόμουν δν έτρωγα, δν κοιμόμουν, ντυνόμουν όχι προκλητικά αλλά κάπως ιδιαίτερα.
    έκανα σε χωρίς προφυλάξεις με διάφορους.
    έκανα ταξίδια αστραπή κ πάντα μύκονο.
    υπερβολικο αλκοολ κ ουσίες.

με έβαλαν σε νοσοκομειο με εισαγγελική.
    τώρα πια πιστεύω πως καλώς.
    δν γινόταν αλλιώς.
    είχα γίνει αγρίμι.

τωρα ξέρω τους λόγους για τους οποίους έγινα έτσι.
    τότε δν ήξερα καν για τη διπολική.

κάτι φαντάζομαι έγινε κ άλλαξε η διάθεση σου.
    κάποια αφορμή υπήρξε.
    αν οχι, μήπως πίνεις αλκοολ η παιρνεις ουσιές?
    δν κοιμάσαι αρκετα κ με κάποιο σχετικο προγραμμα?
    μήπως δν λαμβάνεις αρκετο σταθεροποιητικό?
    πόσο καιρό βρισκόσουν σε νορμθυμία?
    http://www.mazi.org.gr/

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lacrymosa View Post
    amelie μου σε ευχαριστω πααααρα πολυ για τη στηριξη πραγματικα δεν εχω λογια....
    μακαρι να ειναι ετσι οπως τα λες....εγω παντως προς το παρον δεν βλεπω αυτη τη λακρυμοζα που περιγραφεις αλλα μια λακρυμοζα ανημπορη να κανει οτιδηποτε, αποτυχημενη, καταδικασμενη να μην ηρεμησει ποτε, μες στις ενοχες κ τις δυσαρεστες σκεψεις....
    ασε εμενα μου το διπλασιασε τερμα το abilify 30 mg παιρνω τη μεγιστη δοση.....
    αμα σου πω κοριτσι μου με ποσα mg zyprexa,remeron,lyrica kai rivotril φορτωνω καθημερινα τον εγκεφαλο και το συκωτι μου,εδω και χρονια,πιστεψε με θα θεωρησεις την δικη σου φαρμακευτικη αγωγη χιλιες φορες πιο light!
    καλημερα και ελπιζω σημερα να νιωθεις λιγουλακι καλυτερα.εστω και λιγο.αρκει για αρχη.

Senior Member
    Quote Originally Posted by arktos View Post
    lacrymosa, δν διάβασα παρά μονο το πρωτο σου ποστ.
    έχω περάσει μανιακο επεισόδιο που κράτησε μήνες.
    πυροδοτήθηκε από αντικαταθλιπτικά που μου έδωσαν γιατί δν είχαν διαγνώσει διπολικη.
    σιγά σιγά ξέφευγα.
    κράτησε κάποιους μήνες.
    ξόδεψα χιλιάρικα, δν κοιμόμουν δν έτρωγα, δν κοιμόμουν, ντυνόμουν όχι προκλητικά αλλά κάπως ιδιαίτερα.
    έκανα σε χωρίς προφυλάξεις με διάφορους.
    έκανα ταξίδια αστραπή κ πάντα μύκονο.
    υπερβολικο αλκοολ κ ουσίες.

με έβαλαν σε νοσοκομειο με εισαγγελική.
    τώρα πια πιστεύω πως καλώς.
    δν γινόταν αλλιώς.
    είχα γίνει αγρίμι.

τωρα ξέρω τους λόγους για τους οποίους έγινα έτσι.
    τότε δν ήξερα καν για τη διπολική.

κάτι φαντάζομαι έγινε κ άλλαξε η διάθεση σου.
    κάποια αφορμή υπήρξε.
    αν οχι, μήπως πίνεις αλκοολ η παιρνεις ουσιές?
    δν κοιμάσαι αρκετα κ με κάποιο σχετικο προγραμμα?
    μήπως δν λαμβάνεις αρκετο σταθεροποιητικό?
    πόσο καιρό βρισκόσουν σε νορμθυμία?
    arktos δεν ξερω ακριβως τι στραβωσε...δεν ημουν σε νορμοθυμια, σε υπομανια ημουν περιπου 2,5 βδομαδες επαιρνα σταθεροποιητικο το abilify κ καπως ηταν ελεγχομενη αλλα παλι ημουν σε υπερενταση κ νευρικοτητα..ισως ητανε να το παθω το μανιακο επεισοδιο τι να πω...απ ο,τι το κοβω παντως η νορμοθυμια σε μενα θα αργησει να ερθει μαλλον με ξεχασε λολ...
    τωρα μου το διπλασιασε κ μου ειπε οτι θα ηρεμησω αλλα μαλλο εχω παραηρεμησει γιατι δεν εχω διαθεση ουτε βολτα να παω ουτε για ψωνια ουτε καφε ουτε τιποτα...πιστευω με τον καιρο θα στρωσει ο οργανισμος μου κ θα το συνηθισει..ευχομαι παντως να μου ελαττωσει καποια στιγμη τη δοση γιατι παιρνω τη μεγιστη..
    αλκοολ δεν πινω στο λυκειο οταν ημουν εκανα περιστασιακο μπαφο κ φτιαχνομουν αλλα εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε δεν νομιζω ο οργανισμος μου τωρα να τ θυμηθηκε..
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by amelie74 View Post
    αμα σου πω κοριτσι μου με ποσα mg zyprexa,remeron,lyrica kai rivotril φορτωνω καθημερινα τον εγκεφαλο και το συκωτι μου,εδω και χρονια,πιστεψε με θα θεωρησεις την δικη σου φαρμακευτικη αγωγη χιλιες φορες πιο light!
    καλημερα και ελπιζω σημερα να νιωθεις λιγουλακι καλυτερα.εστω και λιγο.αρκει για αρχη.
    δεν ξερω ακριβως αν νιωθω καλυτερα..μαλλον ειμαι apathetic....
    ρε συ να σε ρωτησω το zyprexa τι παρενεργειες σου προκαλει?? γενικα δεν ειναι βαρυ φαρμακο??
    εμενα μου το δινανε οταν ειχα νοσηλευτει με νευρικη ανορεξια στα 17 μου για να μου ανοιξει η ορεξη κ να τρωω χωρις να εχω καποιο αλλο προβλημα κ σε 2 αλλες κοπελες με ανορεξια το ιδιο δινανε γι αυτον το λογο κ επισης μου εφερνε τρομερη υπνηλια περα απ τις 11 δεν αντεχα...

Senior Member
    το zyprexa ειναι απο τα πιο βαρια αντιψυχωσικα το οποιο λειτουργει και σαν αγχολυτικο και σαν υπναγωγο και σαν σταθεροποιητης διαθεσης.
    η βασικη του παρενεργεια ειναι οτι ανοιγει υπερβολικα την ορεξη για φαι και η υπνηλια που σου φερνει...κατι σαν μαστουρωμα.
    αλλα-αναφερομενη στην περιπτωση μου-αν νιωθεις σαν να εχεις παρει 10 εξτασι μαζεμενα-το μαστουρωμα ειναι χιλιες φορες προτιμοτερο απο την υπερενταση.

υ.γ.απο τοτε που το παιρνω εχω βαλει 30 κιλα(ημουν 50 και τωρα ειμαι 80).
    μακαρι ο λογος που το παιρνω να ηταν η νευρικη ανορεξια.;P

Senior Member
    εγω ειχα βαλει σε 2 μηνες 17 κιλα μ αυτο μου το δινανε με το ζορι στην κλινικη που ημουνα αλλα νταξει τοτε δεν με πολυπειραξε γιατι επρεπε με καποιο τροπο να αρχισω να τρωω γιατι ειχα φτασει 35 κιλα κ θα πεθαινα αλλα τωρα δεν θα αντεχα να βαλω ουτε μισο κιλο ευτυχως το abilify δεν βαζει κιλα αλλα μου φερνει μια ζαλαδα κ αποχαυνωση καπως..

Senior Member
    Lacrymosa, τι διαφορά έχει για σένα η υπομανία από τη μανία?

Senior Member
    Quote Originally Posted by pelariry View Post
    Lacrymosa, τι διαφορά έχει για σένα η υπομανία από τη μανία?
    Κοιτα θα σου πω όπως προσωπικά το βίωσα : Ξεκίνησα με υπομανιακό επεισόδιο στο οποίο είχα υπερβολική διάθεση, ενέργεια κτλ, ψώνιζα ασύστολα, μιλούσα ακατάπαυστα χωρίς να το βουλώνω κτλ αλλά όχι σε σημείο να μην μπορώ να ελέγξω τον εαυτό μου ή να εκτεθώ σε άλλους..δλδ ήμουν σε μια κατάσταση ευφορίσς, αιδιοδοξίας, δημιουργικότητας κτλ αλλά όχι σε σημείο να μου δυσκολεύει την καθημερινότητα, μη σου πω μου άρεσε κιόλας...
    Στο μανιακό επεισόδιο τα πράγματα έγιναν πάρα πολύ χειρότερα, σε σημείο να μην μπορώ να ελέγξω τα συναισθήματα κ τις αντιδράσεις μου κ να μην καταλαβαίνω τι γίνεται κ να εκτεθώ γενικότερα..δλδ ενώ στην υπομανία δεν είχα κάποια ιδιαίτερη δυσκολία στην καθημερινότητά μου, στη μανία είχα ξεφύγει τελείως κ είχα χάσει κάθε φραγμό κ έλεγχο..(διάβασε το πρώτο μου post κ θα καταλάβεις τι έκανα κ πώς ένιωθα.)

Senior Member
    σε διάβασα. χαίρομαι που μπορείς να τα ξεχωρίζεις. είναι σημαντικό αυτό γιατί αλλιώς διαχειριζόμαστε τη μανία κ αλλιώς την υπομανία. είναι φυσικό να σου αρέσει (ειδικά τα πρώτα επεισόδια) όμως είδες τι ακολουθεί. υπό έλεγχο την υπομανία μπορείς να την κρατάς για 3-4 μέρες. αν κρατήσει παραπάνω, ελοχεύει κίνδυνος. καιρός για πρόληψη τώρα ε;

Senior Member
    ακριβως!! τωρα ειμαι πιο σταθεροποιημενη δεν εχω τις εκρηξεις κ την υπερενταση...παντως δεν θα θελα με τιποτα να ξανακανω μανιακο επεισοδιο..φρικη...

Page 2 of 2 FirstFirst 12