Τι να κάνω...
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Junior Member

Τι να κάνω...

Έχω ένα πρόβλημα και δεν ξέρω πως να το αντιμετωπίσω...
    Έχω μια σχέση εδώ και 2 χρόνια και έχω βάσιμες υποψίες ότι ο σύντροφος μου μου λεει πολλά ψέματα και επίσης ότι όταν του δίνετε η ευκαιρία, κλέβει χρήματα...
    Το θέμα είναι ότι και παρόλο που έχει τύχει να μην υπάρχει αλλη εκδοχη απο το να ειπε ψέματα, όλα τα στοιχεια ειναι εναντιον του, συνεχίζει να με βγάζει τρελλη, και επίσης οταν υπήρχαν λεφτα στο σπιτι μου καπου στον πάγκο και ειμασταν μόνο οι γονεις μου και την αλλη μερα λείπαν, πάλι αρνηθηκε οτι τα πήρε...
    Να τα πήραν οι γονείς μου αποκλείεται... Αναγκαστικα την αλλη μερα να απλώσω καπου τα λεφτα που εκλάπηκαν για να μην πουν οι γονείς μου οτι ο σύντροφος μου είναι κλεφτης.
    Πρίν λίγες μερες σε μια διαφωνια που είχα με την μανα μου, της αποκαλυψα οτι εγω τα εβαλα τα λεφτα και τωρα υπάρχει μια ενταση και δεν ξερω πως να το αντιμετωπήσω...
    Μου ορκίζεται οτι δεν τα πήρε αυτος, αλλα τα γεγονότα αλλα λένε.
    Ανυσηχω πολύ για το μέλλον της σχεσης μας σε περιπτωση που ειναι κλεπτομανης και ψευτης αλλα ανησυχω περισοτερο για την σωστη κρίση την δικιά μου. Οτι καταφερνει αυτος ο ναθρωπος να μου διαστρεβλωνει το μυαλο μου και εγω να μην μπορω να αντιδρασω...
    Υπάρχει περίπτωση να πάσχει από κάποιο σύνδρομο?
    Επιπλέον με την μητερα του εχουμε πολύ καλές σχέσης και είναι κοινωνική λειτουργός και εχω ΄καποια πράγματα απο την σχέση μας, αλλα δεν τολμω να της πω αυτα, αν και θα ήθελα, αλλα ειναι μανα του στο κατω κατω, το πιθανότερο είναι να μην καταφερω τιποτα...

Ζήτώ απο εσάς που εχετε καθαρό μυαλο σε ενα θεμα που δεν σας αφορα, γιατι το δικο μου πλεον ειναι δεν μπορει να λειτουργήσει... σαν να αποθει το όλο θεμα και να το αφήνει στην μοιρα του.
    Ευχαριστω πολυ μου με ακούσατε

Member
    Το να δείς αν τελικά κλέβει ή όχι είναι εύκολο. Το αν λέει ψέμματα επίσης εύκολο να το καταλάβεις. Αλλά προφανώς για να έχεις υποψίες, θα έχεις και ενδείξεις. Το θέμα όμως είναι αν θές πραγματικά να μάθεις την αλήθεια. Δηλαδή αν όντως κλέβει και λέει ψέμματα τι θα κάνεις; Θα τον χωρίσεις;

Junior Member
    Θέλω να μάθω την αλήθεια άλλα συνέχεια με διαψευδει, και το τρελλο είναι ότι κανει ονειρα για μια ζωή μαζι... Με ρωτας αν θα τον χωρίσω αν επαληθευτουν όλα αυτά... Τι επιλογές έχω, αυτά τα γεγονότα αν δεν κάνω λάθος δεν κλονίζουν την εμπιστοσύνη μιας σχέσης? Μιλάω για πόλυ χοντρα ψέματα που αφορούν το κοινό μας μέλλον, αν δεν μπορω να προγραμματισω με βαση την αλήθεια, οτι και να προγραμματισω δεν πρόκειται να υλοποιηθεί και η ζωή μου θα καταρευσει εξ\'αιτίας της τυφλας μου.

Member
    Οκ απλά υπάρχουν περιπτώσεις ερωτευμένων που προτιμούν να μην ξέρουν την αλήθεια, από το να χωρίσουν. Ευτυχώς εσύ είσαι πιο συνειδητοποιημένη. Προσπάθησε λοιπόν να βρείς κάτι που δεν κολλάει σε αυτά που λέει, σκέψου τα όλα καλύτερα, και όποτε είσαι σίγουρη οτι έχεις δίκιο πίεσε τον να σου πεί την αλήθεια. Βασικά ο μόνος τρόπος να την μάθεις είναι αν έχεις κάποιο τρανταχτό στοιχείο, να τον χωρίσεις και να κρατήσεις τη στάση \"αν μου πείς την αλήθεια, ίσως και να τα ξαναβρούμε\". Αυτό πάντα πιάνει! Αν νιώσει οτι μπορεί να σε χάσει, θα λυγίσει! Good luck! ;)

Junior Member
    Ο συγκεκριμενος ανθρωπος είναι αδίστακτος, ετσι τον έχω ψυχολογίσει.
    Ισως το δοκιμάσω αυτο που μου προτεινεις, αλλα θα πρέπει να εξαφανιστω γιατι θα με πολιορκησει... Θέλω να ξεφύγω από ολη αυτη την κατάσταση γιατί μου κάνει κακό και με κάνει να μην σκέφτομαι πια λογικά.

Senior Member
    Αγαπητή φίλη......χωρίς να έχεις τρανταχτές αποδείξεις...μάλλον θα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας...Όμως αυτό που θα πρέπει να εξετάσεις δεν είναι μόνο το αν όντως ο σύντροφος σου είναι κλεπτομανής και ψεύτης...αλλά και το γιατί δεν σου εμπνέει εμπιστοσύνη....που για τη σχέση σας είναι πολύ πιο μεγάλη πληγή.
    Θα έλεγα ότι ένας ξεκάθαρος διάλογος εφ όλης της σχέσης....ίσως να ήταν πιο διαφωτιστικός και για τους δυο σας.Απο εκεί και πέρα...αν δεν μπορεί να βελτιωθεί η σχέση σας...και εξακολουθεί σε γεμίζει με αμφιβολία και ανασφάλεια....ίσως θα ήταν καλύτερο να αξιολογήσεις το αν αξίζει πραγματικά να βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση.
    Εύχομαι και πιστεύω ότι βρίσκεσαι πολύ κοντά σε μια πολύ ωφέλιμη για σένα κατάσταση...

Senior Member
    Originally posted by LOGOPSYXOS
    Αγαπητή φίλη......χωρίς να έχεις τρανταχτές αποδείξεις...μάλλον θα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας...
    Για δικη θα τον παει;

Senior Member
    Originally posted by berg
    Originally posted by LOGOPSYXOS
    Αγαπητή φίλη......χωρίς να έχεις τρανταχτές αποδείξεις...μάλλον θα υπάρχει το τεκμήριο της αθωότητας...
    Για δικη θα τον παει;
    χαχαχαχα.....ναι...έχεις δίκιο για δίκη δεν τον πάει....αλλά πολλές φορές προ της δίκης καταδικάζουμε....κι αυτό ουσιαστικά πάω να προλάβω...

Senior Member
    ʼντζελά μου , σίγουρα βιώνεις μια χοντρή κατάσταση και αν όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις μέχρι τώρα υποψίες που έχεις , τότε ποιός ο λόγος να έχεις δίπλα σου έναν σύντροφο ο οποίος θα σου λέει ψέματα για το παραμικρό, αρνούμενος την όποια ψυχολογική διαταραχή που μπορεί όπως λες να παρουσιάζει περί κλεπτομανίας.....

Τον πιέζεις δε όπως χαρακτηριστικά αναφέρεις να σου φανερώσει αν όντως κλέβει ή όχι - μα έχεις δει ακόμα και έναν πραγματικό κλέφτη να ομολογεί με άμεσο τρόπο ότι είναι κλέφτης? Μάλλον όχι........

Καλό είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη πρώτα να ρωτήσεις τον εαυτό σου αν πραγματικά θέλει να είναι με αυτόν τον άνθρωπο, και μετά να προβληματιστείς για την κατάσταση του ίδιου...... ʼλλωστε δεν είναι η μόνη αποκλειστική σου σχέση που μπορείς να έχεις σε αυτή τη ζωή.......
    Σκέψου το λίγο....και πράξε ανάλογα!
    ΦΙΛΙΑ!:)

Junior Member
    symfwnw me thn olga. Ton eauto sou panw ap\' ola prepei na baleis katw kai na deis ti se denei me auton ton an8rwpo. An se kanei eutuxismenh, an se sthrizei an sou dinei ola auta pou exeis anagkh sta plaisia mias sxeshs. Twra to an 8a se poliorkhsei an telika epile3eis na xwriseis den einai kati pou prepei na se apasxolei. Yparxoun polloi tropoi na apomakryneis apo konta sou anepi8ymhtous me ystath aythn thn lysh twn asfalistikwn metrwn. Isws kai na tou kaneis kalo me to faei ena dynato skampili sth zwh kai isws akomh akomh kai na dior8w8ei.
    Look inside you.

Senior Member
    kai min anexesai pragmata kai katastaseis pou se bgazoun ektos orion.prospathise na liseis ta provlimata alla an parola auta den mporeis na ise mazi tou opos thes i opos prepei kai den iparxei empistosini ekei distixos kalitera na xoristoun oi dromoi oso ine noris para na bretheis se xiroteres katastasis pou sou euxome olopsixa na min deis.

Administrator
    Polyfimos, Provlimatikos,

θα σας παρακαλέσω θερμά να χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες.

Ευχαριστώ.
    Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.