Results 1 to 15 of 52
-
09-12-2018, 19:25 #1
Ιδεοψυχαναγκαστική που αλλάζει μορφές
Καλησπέρα παιδιά! Είμαι νέος στο φόρουμ. Το πρόβλημα μου ξεκίνησε το 2013 . Η μητέρα μου πάσχει από διπολικη διαταραχή με ελαφριά ψυχοση νοσηλευτικε στο Δαφνί για 2 μήνες μέχρι που έγινε καλά.
Όταν όλα τελείωσαν και ηρεμισαμε στην οικογένεια άρχισε ο δικός μου Γολγοθάς. Εκεί που ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου με έπιασε μια κρίση πανικού ένα μούδιασμα ένα πράγμα ότι θα τρελαθώ και θα πάθω ότι έχει και η μάνα μ πετάχτηκα απότομα από το κρεβάτι και πήγα στο ντουλάπι που βάζει τα φάρμακα η μάνα μ για να πάρω και εγώ ένα από εφτά νόμιζα πως έχω τρελαθεί. Ευτυχώς δεν έκανα το λάθος και σε δευτερόλεπτα μου πέρασε και ηρέμησα όμως είχα τον φόβο μην ξανά πάθω κάτι τέτοιο δεν ήξερα τι ήταν και τι είχα. Μετά από κάποιες μέρες το ξανά έπαθα σε χηροτερη κατάσταση είχα ένα έντονο άγχος έτρεμα όλος και πάλι ιδέες πως είμαι τρελός έπαθα 3 κρίσεις πανικού μέσα σε ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα πήρα τηλέφωνο έναν ψυχίατρο οικογενειακό φίλο και κλείσαμε ραντεβού μου εξήγησε τι έχω και όλο αυτό που έπαθα ήταν κρίση πανικού και πως δεν θα τρελαθώ. Έχοντας ηρεμήσει κάπως μετά από μια βδομάδα άρχισαν να μπαίνουν ιδέες μήπως ειμαι ομοφυλόφιλος εκεί τρόμαξα μετά μου μπήκαν άλλες ιδέες μη κάνω κακό στην οικογένεια μου με κάποιο (μαχαίρι πιρούνι )μετά πως είμαι παιδοφιλος. όλα άρχισαν να αλλάζουν νόμιζα πως πάει τρελάθηκα τι σκέψεις κάνω? Πήρα άμεσος τον ψυχίατρο και κλείσαμε ραντεβού πήγα εκεί και διαγνωστικά με ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχή κατάθλιψη και νεύρωση. Μου έδωσε φαρμακα seroxat τον 40 και μετά πήρα και lamictal τον 200 γιατί είχα σκαμπαναευασματα στην ψυχολογία μου. Μεχρι και σήμερα που είμαι πάρα πολύ καλά έχω ξεπεράσει ότι έχω κατα 90% . Ερώτηση : θα κόψω ποτέ τα φάρμακα? Είμαι 24 χρονον και εργάζομαι ος γυμναστής .
Εστάλη από SM-J320F στο E-Psychology.gr Mobile App
- 09-12-2018, 19:46 #2
Μην κάνεις μακροχρόνια χρήση αυτών... Οι αλλαγές που προκαλούν στους νευρώνες στον εγκέφαλο είναι δύσκολα αντιστρεψιμοι... Αυτό σημαίνει ότι αν κάνεις χρήση αυτών των ουσιών πάνω από εξάμηνο θα δυσκολεύτεις πάρα μα πάρα πολύ να τα κόψεις... Αν έχεις ενα δύο μήνες απλά σταμάτησε τα σιγά σιγά.. Τα στερητικα σε αυτήν την περίπτωση δεν θα είναι τόσο άσχημα
09-12-2018, 20:40 #3
Θα παρεισ ζεολιθο μαγνησιο και πρωτεινη και θα τα ξεχασεισ ολα εγω ειμαι ουκασ
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
09-12-2018, 20:50 #4
Για πες ρε συ Elis σε τι κάνουν καλό αυτά τα συμπληρώματα?
09-12-2018, 20:59 #5
Ζεολιθοσ ειναι για αποτοξινωση απο ρυπουσ μην εφαγεσ κατι χαλασμενο κλπ μαγνησιο σε ολουσ τουσ ενηλικεσ λειπει και κανει καλο στη διαθεση και πρωτεινη θα παρεισ για να αφομοιωσεισ τελεια μια τροφη να δυναμωσεισ ξανα δατσ ολ τα ξεχνασ ολα και επανερχεσαι αν θεσ να πουμε γενικα τι σε απασχολει αν θελεισ
09-12-2018, 21:09 #6
Να σου πω τι ειμαι εγω εγω ειμαι ουκασ αγροτησ τσομπανοσ και ειχα προβλημα ενιωθα αδυναμια κλπ εκανα γυμναστικη κι αρχισα να δοκιμαζω συμπληρωματα με γιατρο αυτα που βρηκα ειναι τα καλυτερα τωρα δεν εχω προβλημα κι οταν ειδα οτι τοσοσ κοσμοσ ταλαιπωρειται το θεωρησα λογικο να σασ πω βεβαια εσεισ που να ακουσετε ελα ομωσ που αυτη ειναι η λυση με φαρμακα η χωρισ ρωτησα γιατρο κι ετσι εγω συνεχιζω την ζωη μου κανονικα κι εσεισ καντε οτι θελετε εγω ειχα καθηκον να σασ το πω τι θα κανετε προβλημα σασ ουτε τα πουλαω ουτε τιποτα ειπα απλα να μαθω τι παιζει με σασ
09-12-2018, 21:29 #7
Ωραία. Για να καταλάβω. Με τα συμπληρώματα μπορώ να κόψω τα φάρμακα? Αν είναι έτσι θα τα πάρω
09-12-2018, 22:03 #8
Μην ακους αυτους τους δυο, βασιλη. Περα απ' το οτι δεν ειναι ειδικοι, και να ητανε απαγορευεται ρητα απ' τον κανονισμο του φορουμ καθε προτροπη σχετικα με φαρμακευτικη αγωγη. Ειναι επικινδυνο να πειραματιζεσαι με φαρμακα και μονο ο γιατρος σου μπορει να κανει αλλαγες στην αγωγη σου. Φυσικα οπως με καθε ειδικοτητα μπορεις να ζητησεις δευτερη γνωμη η αν εχεις παραπονα να τα συζητησεις και με αυτον που πηγαινεις τωρα. Σε καμια περιπτωση μην ακους επιπολαιες συμβουλες ασχετων.
ΥΓ τα περι μονιμων αλλαγων στον εγκεφαλο του μενιου ειναι κολοκυθια τουμπανα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."
09-12-2018, 22:56 #9
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ oboro αυτό με της αλλαγές στον εγκέφαλο. Με φόβισε λιγάκι
09-12-2018, 23:41 #10
Το γιατρο σου τον εχεις ρωτησει στο μεταξυ ευθεως για το θεμα του τιτλου; Εισαι νεος ακομη και ειναι λογικο να θελεις να ξερεις για το μελλον κατι τοσο βασικο οπως η εξελιξη της αγωγης σου.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
10-12-2018, 10:09 #11
Ναι φυσικά και μου έχει πει πως εγώ μπορώ να το ξεπεράσω έχω τη δυνατότητα
10-12-2018, 10:14 #12
Οκ πολυ θετικο αυτο.
"When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
10-12-2018, 13:42 #13
Φίλε μου, εγώ μπορεί να είμαι και γιατρός αλλά μπορεί και όχι... Το θέμα είναι ότι ο ένας απλά σε προέτρεψε για χρήση φυτικών σκευσματων... Που το κακό; να τα πάρεις; και ποια κρίση του γιατρού να ρωτήσεις;; αν σου επιτρέπεται να πάρεις μαγνήσιο κτλ;;; που τα πουλάνε στο φαρμακείο ελευθερα αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται έγκριση κάποιου γιατρού...
Όσο για το γεγονός ότι τα αντικαταθλιπτικα δημιουργούν μεταβολές στους νευρώνες του εγκεφάλου, κτλ θα σου παραθέσω το σχετικό ερευνητικό άρθρο που τα λέει όλα αυτά... Απλά έτσι για να μην ανακατεύεται ο καθένας και λέει ότι λέω αερολογίες...
10-12-2018, 14:01 #14
https://www.animahome.gr/news/69-depression-serotonin αυτό εδώ λέει το μύθο της θεωρία της σεροτινινης, τις χημικές ανισσοροπιες και σε ενα χωρίο λέει καθαρά ότι η μακροχρόνια λήψη αντικαταθλιπτικων, προκαλεί μη μεταβαλομενες αλλαγές στον εγκεφάλου και κάνει το άτομο πιο ευάλωτο στην κατάθλιψη...
Παιδιά μην εμπιστεύεστε τους γιατρούς που σας συνταγογραφουν ψυχοφαρμακα και θεωρούνται ειδήμονε και ότι αυτοί ξέρουν .. Ψαχτειτε λίγο... Υπάρχουν άρθρα κρυμμένα και έρευνες για το πόσο καταστροφικά είναι τα αντικαταθλιπτικα..μπορεί κάποιους να μην τους συμφέρει αυτο, αλλά αυτήν είναι αλήθεια.. Ότι έχουν γίνει απάτες για να πάρουν εγκρίσεις αυτες οι ουσίες... Αφυπνιστητε... Εκτός και αν δεν σας νοιάζει
10-12-2018, 14:22 #15
Τα αρθρα που παραθετεις δεν παρουσιαζουν τα φαρμακα ως καταστροφικα. Επισημαινουν οτι εχουν κι αυτα τους κινδυνους τους κι οτι οι μηχανισμοι δρασης τους παραμενουν αγνωστοι σε πολλες περιπτωσεις. Το ιδιο ομως ισχυει και για το ντεπον... Εδω ο φιλος μας λεει οτι με την αγωγη που ακολουθει εχει ξεπερασει το προβλημα κατα 90%, Λεει οτι εχει ΙΔΨ που δημιουργει προβλημα με κολληματα και ιδεες και το τελευταιο που χρειαζεται ειναι χειριστικα ανιδεα ατομα οπως εσυ να του βαζεις ψυλλους στ' αυτια ενω υποτιθεται εχει μπει σε ενα φορουμ υποστηριξης. Λοιπον περα απ' το οτι εισαι ανηθικος ("μπορει να ειμαι η να μην ειμαι γιατρος") εισαι και επικινδυνος γιατι εκμεταλλευεσαι την αγωνια του αλλου για το παιξεις αυθεντια. Οι διαχειριστες πρεπει κανονικα να σε αποκλεισουν για πολυ καιρο, αλλα ας τους δωσουμε και λιγο χρονο.
Το μονο που με νοιαζει ειναι να παρεις τα κομπογιαννιτικα σου και να φυγεις. Στο ενα θρεντ παρενοχλεις κοπελές σαν stalker, στο αλλο το παιζεις πατερ φαμιλιας της αντι-ψυχιατρικης. Εισαι απ' τα πιο επικινδυνα ατομα που εχω δει εδω μεσα."When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.