Results 1 to 6 of 6
Thread: πολυφαγια
-
11-04-2011, 16:37 #1
πολυφαγια
πριν ενα χρονο ημουν 52 κιλα..ειχα το σωμα που η8ελα κανοντας αρκετη διαιτα και γυμναστικη ομως ημουν ικανοποιημενη με αυτο αν και οι γονεις μου με πιεζαν συνεχεια με το φαγητο.δεν ειχα ποτε προβλημα πολυφαγιας μεχρι περσυ..απο τοτε εγινα 69 κιλα μετα απο ενα γεγονος..τρωω συνεχεια και ιδιαιτερα γλυκα, η μαμα μου αρχισε να κρυβει τα φαγητα και να ανησυχει για την υγεια μου, πριν λιγες μερες συνιδειτοποιησα την κατασταση μου οταν ειδα το προγουλι.το προβλημα μου δεν ειναι τοσο η σωματικη μου κατασταση οσο το οτι συνειδητοποιησα οτι δεν μπορω να σταματησω.την τελευταια φορα που τα πηγαινα πολυ καλα με την διατροφη μου σε μια εβδομαδα σταματησα.ετσι αποφασισα να ζητησω βοη8εια γιατι πιστευω οτι μονο καποιος που το εχει περασει μπορει να με καταλαβει και να με βοη8ησει πραγματικα...
- 11-04-2011, 16:41 #2
http://www.eatingdisorders.gr/forum/today.php
ειναι ενα φορουμ για την διατροφη. Καλωσορισες και καλη δυναμη!Λεω ο,τι μπορω να εκφρασω οταν μου το επιτρεπει αυτο που ειμαι καθε φορα. Μαλλον μου αρεσει η επικοινωνια...και εδω...:)
11-04-2011, 16:43 #3
ευχαριστω πολυ, αν καποιος το εχει περασει παντως 8α η8ελα να ακουσω πως η αν ξερει κατι:)
11-04-2011, 20:40 #4
change καλωσωρισες!! το λινκ που σου εδωσε η κοπελια παραπανω προκειται για ενα φορουμ οπου γραφουν ατομα με διαταραχες προσληψης τροφης ειναι πολυ καλο μπες κ διαβασε η γραψε κ αν θες ευχομαι να βοηθηθεις!
στο θεμα σου τωρα παρομοιο θεμα δεν μου εχει συμβει (τουλαχιστον οχι πολυφαγιας εχω αλλες διατροφικες διαταραχες λολ) αλλα εχω πιασει πολλες φορες τον εαυτο μου μετα απο ενα στρεσογονο γεγονος η εναν καυγα με καποιον η μετα απο εντονη στεναχωρια να καταφευγει στο φαγητο ως διεξοδο προκειμενου να καλυψει τα κενα κ τα συναισθηματα που του προκαλεσε το προηγουμενο γεγονος..
το φαινομενο αυτο ονομαζεται "συναισθηματικη υπερφαγια" που σημαινει οτι πολλοι ανθρωποι λογω αγχους, πιεσης, στενοχωριας, νευρων, δυσαρεστων γεγονοτων καταφευγουν στο γαφητο καταναλωνοντας υπερβολικες ποσοτητες προκειμενου να καλυψουν τα συναισθηματα τους κ να αποφορτιστουν απο την ενταση που τους προκαλουν..
οπως γραφεις κι εσυ αυτο ξεκινησε μετα απο ενα γεγονος..αν το γεγονος αυτο ηταν στρεσιγονο η δυσαρεστο κ οδυνηρο για σενα πολυ πιθανον να ειναι η αιτια που εχιες αναπτυξει τη συγκεκριμενη διατροφικη συμπεριφορα..προσπαθησε να διαχειριστεις αλλιως τα συναισθηματα που σου προκαλει το γεγονος αυτο ωστε να ξεδινεις με αλλο τροπο κ οχι καταφευγοντας στο φαγητο..ισως σε βοηθουσε να επισκεπτοσουν καποιο ψυχολογο ωστε με την ψυχοθεραπεια να μπορεσεις να κοντρολαρεις το θεμα του φαγητου..
μην απελπιζεσαι πανω απ ολα κ προσπαθησε γενικα να μην σε επηρεαζουν διαφοροι παραγοντες σε αλλους τομεις της ζωης σου..ειδικα στο θεμα του φαγητου εμενα ο γιατρος μου λεει να αφηνω τους εξωγενεις παραγοντες μακρια απ το τραπεζι λολ
ελπιζω να σε βοηθησα ο,τι αλλο θες το συζηταμε οκ?? ευχομαι ολα να πανε καλα!!!:)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
19-04-2011, 16:29 #5
σε ευχαριστω παρα πολυ καλη μου..ελπιζω πως 8α τα καταφερω παροτι κα8ε φορα αρχιζω και τα παραταω:S
βασικα δεν εχω ιδεα πως μπορεις να επικοινωνεις απο το φορουμ εκτος απο τα 8εματα, οποτε αν το δεις και 8ελεις στειλε κατι που 8α παρω χαμπαρι οτι ειναι μνμ :P
19-04-2011, 23:15 #6
Nα σαι καλα change!! Πολλες φορες συμβαινει να αρχιζουμε κατι κ να τα παραταμε, δεν ειναι παραξενο...αυτο πολλες φορες εγκειται στο γεγονος οτι δεν ξερουμε πως να το κανουμε σωστα κ δεν εχουμε πληρη συναισθηση του οτι πρεπει να ακολουθησουμε το προγραμμα που εχουμε βαλει για πολλους λογους ωστε να επιτυχουμε το στοχο μας...σιγουρα η βοηθεια κ η καθοδηγηση απο ειδικο βοηθαει ωστε να ξεδιαλυνουμε μεσα μας καποια πραγματα που δεν μπορουμε να εντοπισουμε μονοι μας κ να κατανοησουμε τους λογους συνδεσης γεγονοτων-καταναλωσης φαγητου προκειμενου να ξεφυγουμε απο αυτο τα φαυλο κυκλο...
Ναι, μπορεις να επικοινωνεις κ με καποιον κ με personal message πανω δεξια στη σελιδα διπλα απ το username σου γραφει "σημειωσεις" οταν καποιος σου στελνει μηνυμα στο βγαζει εκει κ το ανοιγεις!! λοιπον σου στελνω!! :)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
Σχιζοσυναισθηματική διαταραχή και αγωγή.
25-06-2025, 19:04 in Σχιζοσυναισθηματική Διαταραχή