Results 16 to 27 of 27
-
14-04-2011, 21:52 #16
πρέπει να του βάλεις όρια. πχ. πρώτα θα διαβάσουμε και μετά θα παίξεις. δεν χρειάζεται να φωνάζεις. απλά να είσαι σταθερή σε αυτό που λες. αν αποφασίσεις να τον τιμωρήσεις, πρέπει να το κάνεις και όχι να σε τουμπάρει μετά από λίγο και να τη γλιτώνει, γιατό τότε ο λόγος σου δεν θα έχει καμία αξία. τα παιδιά τα συνειδητοποιούν αυτά από πολύ μικρή ηλικία και μετά είναι δύσκολο να τα συμμαζέψεις.
- 14-04-2011, 22:52 #17
παστελι μολις διαβασα το θρεντ σου...λοιπον καταλαβαινω οτι ο μικρος σε κουραζει κ σε "σκαζει" με τα καμωματα του κ κατα καποιο τροπο σε δυσκολευει κ εχεις ηδη κ εσυ τα προβληματα σου....σκεψου ομως οτι ειναι σε μια ηλικια που λογικο ειναι να σκεφτεται εται κ να συμπεριφερεται ετσι κ να ειναι τζαναμπετικο...ολοι εξαλλου σ αυτην την ηλικια καπως ετσι ειμασταν..ειναι απολυτως φυσιολογικο σ αυτην την ηλικια να κανει σκανταλιες κ κατα συνεπεια να εκνευριζει τους αλλους αλλα τα παιδια ωριμαζουν σιγα σιγα ωστε να καταλαβαινουν τι ειναι σωστο κ τι οχι κ τι καλο για τον εαυτο τους κ τι οχι...
οσον αφορα το διαβασμα προσπαθησε να τον πιασεις με το καλο κ με διπλωματια να του εξηγησεις οτι ειναι κατι που πρεπει να το κανει κ να μην το συνδεει με το playstation ως επιβραβευση...αλλα κ απ την αλλη εφοσον ειναι αριστος μαθητης προφανως τα παιρνει ευκολα τα γραμματα οποτε μ αυτο το θεμα μην συγχιζεσαι τοσο κ καταφευγεις στα ζαναξ (οχι οτι αλλιως δεν καταφευγεις αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!!)οσον αφορα το ποδηλατο εκει περα πιστευω πρεπει να εισαι πιο αμειλικτη κ να παρεις πιο δραστικα μετρα γιατι ειναι κατι που σχετιζεται με την ασφαλεια του κ με τη ζωη του σε πιο ακραιες περιπτωσεις...
δεν ξερω νιωθω καπως που γραφω σε τετοιο θρεντ καθως δεν εχω παιδι δικο μου για να ξερω πως ειναι κ ειμαι μικρη ηληκιακα ακομη...οποτε παιζει κ αυτα που γραφω να ειναι εκτος τοπου κ χρονου..δεν ξερω..
κατα τ αλλα το μικρο ειναι μαγκακι κ που να μεγαλωσει κ τρελο φατσονι εχει μια φατσουλα ολο γλυκα αλλα κ πονηραδα!!!!:)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
14-04-2011, 22:56 #18
λολλ δεν νομιζω κατι τετοιο να πιασει σ ενα παιδακι 8 χρονων..μαλλον ποσως τον ενδιαφερει αν ο αλλος ανακαλυψε το ταδε φαινομενο το μυαλο του αλλου ειναι...κι εμενα ετσι μου λεγαν οι γονεις μου επειδη στην αρχη δεν πολυδιαβαζα κ μου φερναν παραγειγματα κ μου λεγαν οτι ειμαι πανεξυπνη κι εγω ετσι θα γινω κι οτι θα αλλαξω τον κοσμο κι εγω γελαγα...(ευτυχως που δεν τα πιστευα..)
" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
14-04-2011, 23:04 #19
Μια χαρα τα λες βρε κιας εισαι μικρουλα μπραβο σου.Ειμαι σιγουρη οτι οταν γινεις μητερα θα εισαι απο τις λιγες.Εγω ωρες ωρες νιωθω αχρηστη σαν μανα οταν του φωναζω και τον τρομαζω.Και στεναχωριεμαι λεω ειναι παιδι μου και τον κανω να τρομαζει τι σοι μανα ειμαι?
Αλλα οταν ολο το βαρος το εχω πανω μου και δεν υπαρχει κανεις αλλος να με ξεκουραζει καποιες στιγμες εκνευριζομαι και χαλιεμαι πολυ και εγω και ο μικρος.
Ξερω και εγω ειμουν ετσι και χειρωτερη αλλα εγω ειχα και τους 2 γονεις και τον μεγαλο αδερφο να με παλευουν εγω ομως δεν εχω κανεναν αλλον εκτος τα σαββ/κα που πω στο πατρικο για να ξεκουραζομαι.
Το λατρευω ειναι ολο το ειναι μου η ζωη μου αλλα καποιες φορες αγανακτω ειναι πολυ δυσκολο για μια μανα με ψυχολογηκα να μεγαλωνει μονο ενα παιδι ζωηροτατο.
Και εχω και πολυ ιπομονη αλλα και η ηπομονη εχει τα ορια και οταν ξεπεραστουν ξεσπαω σε φωνς και εγω οταν φωναζω μετα αρρωστενω.
Νομιζω οτι ειναι ασχημο να με βλεπει να φωναζω και το αποφευγω αντε μια δυο φορες την εβδομαδα να του φωναξω.
Δεν αντεχω τα εντονα συναισθηματα με αρρωστενουν.
Ζηλευω τις αλλες μανς που εχουν τον αντρα τους να βοηθαει και εγω ουτε να χ@#ω δεν προλαβενω που λεει ο λογος.
Μακαρι να μην ειχα αυτα τα κολωψυχολογικα προβληματα θα μεγαλωνα πιο σωστα το παιδι μου μπορει με αυτα που εχω να μην μεγαλωσει με σωστες βασεις και αρχες.
Προσπαθω ομως σκληρα να του δειξω το σωστο και αυτο που ειναι λαθος αλλα ειναι ενα παιδι πεισματαρικο και δυσκολα καταλαβενει ορισμενα πραγματα.
Εχει βεβαια χιλια καλα πανω του αλλα μακαρι να με με ακουγε περισσοτερο να μην μαλωναμε καθολου και να διαβαζε χωρις να γινεται χαμος πρωτα.
υ.γ ειναι αρηστος μαθητης γιατι οταν διαβαζει ειμαι συνεχεια απο πανω του πιεζοντας και διαβαζοντας τον.επι 3 μερες προσπαθω να τον μαθω ποσο κανει αφαιρεσεις τυπου 15-6 κλπ.τελικα τα εμαθε αλληως δεν νομιζω απο μονος να τα μαθενε τοσο ευκολα.και αμαν πια γιατι βαζουν τοσο δυσκολα απο την πρωτη ταξη να τα σκασουνε θελουνε?:mad:
Οσο για τις κακες λεξεις αστο καλυτερα.Επειδη του το εχω απαγορευση πλεον τις λεει κρυφα με τους φιλους του και κανει χειρονομιες μονο.:cool: το γαλανοματικο μου!!Last edited by Παστελι; 14-04-2011 at 23:15.
15-04-2011, 10:25 #20
Γιατί να τον διαβάζεις? Δεν πας εσύ στο σχολείο.
Γιατί να φοράει κράνος? Ξέρεις κανένα παιδάκι που να μην πέφτει?
Γιατί να του πάρεις το ποδήλατο? Αντί να τον μάθεις να προφυλάσσεται όταν το οδηγά?
Γιατί σώνει και καλά να είναι άριστος μαθητής? Αλλιώς τι?
Γιατί νιώθεις ενοχές όταν του φωνάζεις? Ξέρεις κανέναν γονιό να έχει τον απόλυτο έλεγχο?
Γιατί να του απαγορεύσεις τις "κακές" λέξεις? Για να τις θεωρεί πειρασμό και να τις κάνει έναν τρόπο εξέγερσης εναντίον σου?
Γιατί να προσπαθείς "σκληρά" να του δείξεις το σωστό? Το σωστό δείχνεται με το παράδειγμά σου δίχως προσπάθεια. Φυσικότητα.
Σιγά μη χέστηκε ένα παιδί της πρώτης δημοτικού για τη δουλειά αργότερα και το τι θα του χρησιμέψουν τα γράμματα.
Θα με ανησυχούσε αν σκεφτόταν το απώτατο μέλλον από τώρα. Αυτά τα νοήματα και τα αφηρημένα μελλοντικά concepts και πρότζεκτς
δεν έχουν καμία γεύση για την παιδική ηλικία. Είναι σα να του μιλάς για πυρηνικούς αντιδραστήρες. Το μόνο ενδιαφέρον του θα ήταν "παίζουμε στους πυρηνικούς αντιδραστήρες?" Εισαγωγή παιχνιδιού λοιπόν.
Θα πρέπει απλά να δέχεται τις φυσικές συνέπειες όταν δε διαβάζει, δηλαδή να αντιμετωπίσει τις συνέπειες όπως κάθε συμμαθητής του.
Αν δε διαβάσει, άστον να πάει αδιάβαστος. Το τέσσερις ώρες την ημέρα είναι υπερβολή και προέρχεται από δικές σου ανασφάλειες.
Τι να το κάνεις να είναι άριστος μαθητής από δική σου πίεση? Ό,τι κατορθώνεται κάτω από εξωτερική πίεση και όχι από εσωτερικό κίνητρο
δε διαρκεί και θα βγάζει αντίδραση, εν είδει επανάστασης στην καταπίεση.
Γιατί πρέπει να προσπαθείς τόσο στο ρόλο σου σα μητέρα?
Τι παίρνεις από την υπερβολική προσπάθεια για σένα?
Άγχος, πίεση, νεύρα, θυμό, ξεσπάσματα.
Πώς αντιδρά τώρα το παιδί?
Ανάλογα στα ερεθίσματα που λαμβάνει.
Ηρέμησε. Άστον να αναλάβει ευθύνες που είναι δικές του.
Μη γίνεσαι άλλη μία μαμά-ελικόπτερο έτοιμη να απογειωθεί στο πρώτο κιχ του μωρού της."Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
15-04-2011, 14:36 #21
Αν τον αφησω θα παρει τον κατω δρομο θα βριζει σαν να μεγαλωσε σε πεζοδρομιο θα ειναι αχρηστος μαθητης και θα εχει ενα μελλον οχι το ομορφο.
Αποφασησα να τον αφησω παντως να διαβαζει μονος του αλλα το ποδηλατο δεν προκειτε να του το δοσω.Δεν θα κανω πειραματα με την ζωη του.
Ρειν εχεις παιδια?Σε ρωταω γιατι ειναι αληως αν εχεις και ξερεις τι τραβαει ο αλλος και αληως αν εισαι εξω απο τον χωρο.Ε[ιτελους υπαρχει καμια μανα εδω με ψυχ σαν εμενα?Δεκτες οι σιμβουλες ολων σας αλλα νομιζω οτι καποιος γονιος θα με βοηθουσε λιγο περισσοτερο.
Ο ενας μου τα λεει ετσι ο αλλος αληως.
Νομιζω οτι το σωστο θα ειναι να του εξηγω με ομορφο τροπο τι ειναι σωστο και τι οχι και μετα αποφασιζει μονος του τι θα κανει.Να μην τον πιεζω σε τπτ γιατι του προκαλω και αυτουνου αγχος να μη ν τον αφηνω να κανει ποδηλατο και να μην τον αφηνω να παιζει πολες ωρες ηλεκτρονικα.
8ελω να ειμαι καλη μητερα και ο μικρος καλος γιος.
Και να τον αφηνω να διαβαζει μονος του.Βεβαια ειναι πρωτακι ακομα θα τον βοηθαω λιγο αλλα δεν θα ειμαι απο πανω του!
16-04-2011, 20:49 #22
Aυτο ακριβως. Δεν ειναι κ ο,τι καλυτερο να υπαρχει υπερβολικη πιεση κ νευρα, ισα ισα φερνουν το αντιθετο αποτελεσμα απ αυτο που συνηθως επιδιωκουμε..
το παιδι ειναι σε μια ηλικια τωρα μες στην τρελη χαρα, το να προσπαθουμε να το συνετισουμε οπως θα μιλουσαμε σ εναν μεγαλο δεν εχει νοημα...
τα περισσοτερα παιδακια ετσι ειναι..μετα μεγαλωνοντας συνηθως ωριμαζουν κ στρωνουν!!:)" I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."
16-04-2011, 21:24 #23
Αχ μακαρι να ηρεμησει αμην και ποτε να ηρεμησω και εγω.Βεβαια τετευτειος κανει μερικα βηματα μπροστα δλδ αλλαζει μονος το πρωι πλεον και τρωει μονος.
16-04-2011, 21:37 #24
16-04-2011, 21:38 #25
Ναι μεχρι πριν 6 μηνεσ τον αλλαζα εγω.
16-04-2011, 21:40 #26
16-04-2011, 21:42 #27
χεχεχε λακρι μου!!!