Results 16 to 26 of 26
Thread: Υποθυροειδιεισμός
-
15-04-2011, 09:45 #16
Έχω υποθυροειδισμό (για την ακρίβεια θυροειδίτιδα) εδώ και 5 χρόνια. Παίρνω το Τ4 καθημερινά και δεν έχω παρατηρήσει κάποιο πρόβλημα από το χάπι. Θα σου πω όμως τι μου έχει προκαλέσει ο υποθυροειδισμός. Κατ΄ αρχήν έχω πάρει 10 κιλά μέσα σ΄αυτά τα 5 χρόνια χωρίς να τρώω ιδιαίτερα πολύ. Τα γνωστά συμπτώματα όπως τριχόπτωση, σακούλες κάτω από τα μάτια, αυπνίες, εκνευρισμός και άλλα, τα έχω πια συνηθίσει. Πριν μάθω ότι έχω υποθυροειδισμό, είχα μικρές κρίσεις πανικού οι οποίες μετά από καιρό έγιναν συχνότερες και αναγκάστηκα να λαμβάνω αντικαταθλιπτικά. Η ψυχολόγος μου μου είπε ότι ίσως και να φταίει το πρόβλημα με τον θυροειδή μου. Τώρα είμαι μια χαρά. Τα ψυχολογικά σκαμπανεβάσματα είναι πολύ συνήθη σε ανθρώπους που πάσχουν απο θυροειδή αλλά μην σε ανησυχούν. Τουλάχιστον θα ξέρεις σε τι οφείλεται κάποια ίσως ψυχολογική κατάπτωση.
- 15-04-2011, 11:44 #17
δεύτερη μέρα με θυροξίνη, νιώθω άνθρωπος! η TSH μου ήταν στα 7.9.
άμα νιώθω γερός και δυνατός δεν έχω πρόβλημα.
νιώθω ότι μπορώ επιτέλους να αγκαλιάσω την ζωή.
αυτό όμως που αναρωτιέμαι είναι ότι είμαστε εφ όρου ζωής εξαρτημένοι από μια ουσία.
τι θα γίνει ρε παιδιά σε περίπτωση πολέμου; οικονομικού κραχ ή οτιδήποτε τέτοιο; ή αν απλά ακριβίνουν οι τιμές της Τ4;
τι θα απογίνει τόσος κόσμος;
αυτό ισχύει και για του διαβητικούς πολύ περισσότερο από εμας!
δηλαδή είναι τρομαχτικό ότι η ζωή μας εξαρτάται από την τεχνολογία σε τέτοιο βαθμό!
15-04-2011, 11:54 #18
Ανήκω στην ίδια κατηγορία με τον/την Nat! Τα ίδια συμπτώματα είχα κι εγώ. Κι εγώ το Hashimoto έχω. Αν το είχα βρει από την αρχή, τα ψυχολογικά μου δεν θα έφτανα σε αυτή την κατάσταση και δεν θα υπέφερα τότε τόσο πολύ! Εγώ μέχρι και περίοδο δεν είχα για 4-5 μήνες κι έτσι το έψαξα και το βρήκα!
Παστέλι, όταν έχεις ρυθμίσει τον θυρεοειδή σου τα κιλά σου είναι κανονικά! Όταν δεν τον έχεις ρυθμίσει παίρνεις κιλά (υποθυρεοειδισμό) ή χάνεις κιλά (υπερθυρεοειδισμό).
15-04-2011, 13:18 #19
15-04-2011, 15:20 #20
Οσοι εχουμε αγχος πιστευετε οτι θα ζησουμε πανω απο 50?Εγω οχι εξαλου ειναι επιστημονικα δεδομενο οτι οι ανθρωποι με αγχος ζουνε 10 χρονια λιγοτερα απο οσο πρεπει.....
16-04-2011, 20:12 #21
16-04-2011, 21:21 #22
16-04-2011, 22:52 #23
17-04-2011, 12:27 #24
παίζει να είχα υποθυροειδισμό για τουλάχιστον 2 χρόνια.
αυτό που με απασχολεί είναι η διάυγεια του μυαλού μου. εννοείται πως τελευταία είχα σοβαρά προβλήματα συγκέντρωσης.
είμαι στην 4η μέρα με Τ4 και νιώθω πολύ πιο καθαρά και ευχάριστα.
παρόλα αυτά, θα επιστρέψω πλήρως στην πνευματική διαύγεια που ήμουν;
23-04-2011, 18:47 #25
- ανταρκτικη τζαμαικα, κουβα , βραζιλια, κατω μαγουλινιτ
τι ψαχνει ενας υπερθυρεο στους υποθυρεο?
Γεια σας κι απο εμενα
Η δικια μου ιστορια εχει ως εξης. Ειμαι αντρας στα 40.Πριν απο 5 μηνες περιπου πηγα στον παθολογο μου λογω εντονων ενοχλησεων στο στομαχι (εντονο στρες). Οι ενδειξεις οδηγουσαν σε ελκος δωδεκαδακτυλου ομως για πιο σιγουρα εκανα γενικες αιματος. Ολα καλα με το αιμα μονο που η tsh εδειχνε 0 (μηδεν). Τι ειναι τουτο γιατρε του λεω εισαι υπερθυρεοειδικος μου λεει (αυτοανοσο κτλ κτλ). Με στελνει για υπερηχο , φυσιολογικος αδενας χωρις οζους. Κανω tsh σε αλλο εργαστηριο και εδω ηταν μηδεν. Ξεκιναω θεραπεια με 20mg unimazole. Σε μια βδομαδα ξαναπαω στον γιατρο το λεω οτι το χαπι με πειραζει, εχω ζαλαδες δεν μπορω να συγκεντρωθω , ξυπναω συχνα τα βραδια, κουραζομαι ευκολα ,στα 10 μετρα νιωθω κομμενος (κλασικα συπτωματα υποθυρεοειδισμου). Συνεχισε μου λεει ειναι το αγχος. Ακολουθει ενδοκρινολογος του αναφερω τα συμπτωματα με το χαπι με εξεταζει και μου λεει συνεχισε την ιδια θεραπεια και φερε μου tsh σε 2 μηνες. Περνανε οι 2 μηνες κανω tsh ειχε φτασει το... 7,6 με φυσιολ. ορια τα 0,27 - 4,2. Τι ειναι τουτο παλι γιατρε του λεω μου λεει ειμαι πολυ ευχαριστιμενος απο την αντιδραση του οργανισμου σου απλα τωρα θα μειωσουμε τη δοση. (5 μερες 20mg, 2 μερες 10mg.). Γιατρος ειναι λεω θα ξερει συνεχιζω για μερικες βδομαδες ομως η κατασταση μου χειροτερευε σωματικα (ατονια κουραση) αλλα το κυριοτερο ψυχολογικα.
Μαθαινω για καποιον καλο ενδοκρινολογο στην θεσ/νικη κλεινω ραντεβου . Βλεπει τις εξετασεις που εχω και τι μου λεει. 1. Αμα συνεχισεις την θεραπεια με την δοσολογια που σου ηπανε τοτε η tsh σου σε 2 μηνες θα εχει παει....50 αντι να πεσει.Μου λεει οτι ειμαι φαρμακευτικα υποθυρεοειδικος λογω υπερβολικης δοσης για την περιπτωση μου χαπιων. Μου ζηταει μια προσθετη εξεταση , TSI η TSRAB η οποια βγηκε αρνητικη (δεν εχω αντισωματα που να προκαλουν υπερθυρεοειδισμο). Βεβαια ηταν σαφης Μου λεει οτι εχω καποιο ειδος θυρεοειδιτιδας σιγουρα ομως δεν πρεπει να γινει χρηση φαρμακευτικης αγωγης (που με εκανε υποθυρεοειδικο). Μου ζητησε να διακοψω τα χαπια και να κανω tsh ft3, ft4 σε 3 μηνες.
Η ουσια ειναι οτι παροτι εχουν περασει 2 βδομαδες που σταματησα τα χαπια συνεχιζω να εχω συμπτωματα υποθυρεοειδισμου.
Θα σας τα αναφερω σε εσας που εχετε περασει η περνατε αυτο το λουκι και το μονο που σας ζηταω ειναι αν τα αναγνωριζεται να μου απαντησετε ωστε να μην πανικοβαλλομαι κι εγω αλλα και να βοηθησομαι καποιον που θα τα διαβασει στο μελλον.
1. Ανεξηγητη κοποση, κομαρα (εγω το λεω θελεις να κανεις κατι αλλα δεν μπορεις κατι δεν σε αφηνει) ΙΣΧΥΕΙ?
2. Σφιξιμο, πιεση στα ματια ΙΣΧΥΕΙ?
3. Προβληματα με το στομαχι , εντερο ΙΣΧΥΕΙ?
4. Πονοι σε διαφορα σημεια (πλατη μεση κ.α.)ΙΣΧΥΕΙ?
5. Ενα περιεργο τρεμουλο ωρες ωρες ιδιως μετα απο περπατημα ΙΣΧΥΕΙ?
6. Συνδρομο καρπιαιου σωληνα (παιζουν τα δακτυλα του χεριου απο μονα τους) ΙΣΧΥΕΙ?
7.Τικ στο προσωπο (εμενα μου βγηκε στο βλεφαρο εχει σταματησει εδω και μια βδομαδα αφου εκοψα τα χαπια) ΙΣΧΥΕΙ?
8. Καλα για το ψυχολογικο τι να πω σας καταλαβαινω απολυτα πλεον μεγαλο λουκι.
Εγραψα πολλα το ξερω αλλα εχω κουραστει και πιστευω να συνερθω καποια στιγμη αφου σταματησα τα χαπια. Σε οποιον/α δεν του κανει κοπο ας απαντησει
30-06-2011, 01:49 #26
Νέα μαμά με ιστορικό αγχώδους διαταραχής και κατάθλιψης
29-07-2025, 13:00 in Ψυχολογική Υποστήριξη & Αυτοβοήθεια