Results 16 to 30 of 39
-
19-04-2011, 01:26 #16
αυτο ελεγα πριν απο λιγο.εχω κι εγω προβλημα με το θυροειδη και μου προκαλουσε θεματακια.οι περισσοτεροι βοηθιουνται με τη θεραπεια αρκετα.παντως, μην προσπαθεις να βαλεις ταμπελα "ομοφυλοφιλη" η "στρειτ", ειναι-νομιζω-εξαντλητικο. αν υπηρχαν τρια τεσσερα φυλα και οχι δυο, δεν θα ειχαμε τετοια θεματα. εγω νομιζω πως δεν εχει να κανει το φυλο στη δικια σου σχεση.θα σου πω ενα παραδειγμα αλλο.πολλοι ανθρωποι εχουν σχεση με καποιον που βασιζεται πρωτιστως στην εγκεφαλικη επικοινωνια και μετα στη σεξουαλικη.δηλαδη πρωτα τους τρελαινει ο αλλος το μυαλο και μετα το σωμα.η μια οδηγει στην αλλη.αυτη η εγκεφαλικη-πνευματικη επικοινωνια σε εσας δεν ειναι πια και σεξουαλικη-ή είναι, αλλα καταπιεζαται.(κατι τετοιο εχω καταλαβει).επισης, νομιζω οτι δεν σου κανει καλο που μενεις μαζι της,βρε παιδι μου.τα περιπλέκει τα πραγματα.οσο για τις αιτιες που σε οδηγησαν στην καταρρευση, σιγουρα ειναι πολλες.σπανια ειναι μονο μια.κι εσυ εχεις τραβηξει αρκετα ζορια.είχα τραβηξει κι εγω οταν εχασα τη γιαγια μου.αυτη η κοπελα δεν φταιει, δεν βλεπω να εκανε κατι εσκεμμενα για να σε πληγωσει.ωστοσο, μια πιο σταθερη σχεση θα σου εκανε μαλλον καλο.γενικα, πιστευω πως το να εχουμε ενα σταθερο σημειο αναφορας, ειναι πολυ σημαντικο.υπαρχει κατι για σενα που να μπορει να αποτελεσει μια "σταθερα";
- 19-04-2011, 01:34 #17
Απο προσωπικη εμπειρια στο θέμα:
1) Η κριση πανικου(πανικό παθαίνει ένα ζωο οταν δεν βρίσκει διέξοδο απο πουθενα) προέρχεται απο αδιέξοδα που έχουμε δημιουργήσει εμείς οι ίδιοι και το πιθανότερο είναι οτι δεν τα αντιλαμβανόμαστε
2) Επειδή τις περισσότερες φορές βλεπουμε μονο την πανω όψη του συνειδητού μας μας είναι αδύνατο να εντοπίσουμε το πραγματικό πρόβλημα μας
3) Πιστεύω οτι σε πρώτη ανάγνωση δεν έχει και πολύ νόημα να βρουμε την ρίζα του προβλήματος . Αυτό που προέχει είναι να προσπαθήσουμε να αρουμε το αδιέξοδο. Σε αυτό το σημείο αφηνουμε το συναισθημα ΜΟΝΟ να μιλήσει και ΤΙΠΟΤΑ αλλο Πχ αισθάνομαι ασχήμα με την οικογένια μου (αυτο είναι και το δικο μου θέμα). Απομακρύνομαι απο αυτή με οποιοδήποτε κοστος (χεστικα για την γνωμη τους , χεστικα για τα χρήματα που θα χαλασω κλπ) . Ξερω οτι είναι πολύ δυσκολο εν μεσω κρισεων να κανεις και τετοιες κινήσεις αλλά πρέπει να βρούμε την δύναμη
4) Περνουμε στροφή 180 μοιρες και αρχιζουμε να ψαχνουμε τον εαυτο μας ( το οτι τον οδηγησαμε σε κριση σημαινει οτι κατι κανουμε λάθος ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΤΟ ΥΠΟΨΙΑΖΟΜΑΣΤΕ) με την βοηθεια ενος ειδικού εάν ειναι δυνατον
Εχω παθει και τωρα αρχίζω (ετσι πιστευω) να μαθαίνω
ΥΓ
1) ΣΤΑΜΑΤΑ να κατηγορείς το εαυτό σου (εχω κανει αυτό ,εχω κανει εκείνο κλπ). Μημπως καποιοι πολυ δικοι σου σου έμαθαν να κατηγορείς τον εαυτό σου γιατί τους βολευε??
2) Οτι και να κανεις με την φιλη σου (ακομη και σεξ) ειναι μια δική σου επιλογή(ενος συνειδητου ενηλικου ατόμου) και δεν έχεις να δώσεις αναφορά σε κανένα. Επίσης μην βάλεις ταμπέλες ( είμαι λεσβία κλπ) είσαι σε μια δύσκολη φαση και πειραματιζεσαι για να βρείς την θεραπεια σου, στην παρουσα φάση το μονο που ξέρεις για σενα είναι μονο οτι κατι πρεπει να αλλάξεις . Ο καλύτερος τροπος γι αυτό είναι να ακολουθησεις το συναισθημα σου
19-04-2011, 01:41 #18
συμφωνω με τα παραπανω.οι ταμπελες ποτε δε βοηθανε σε τπτ.τωρα στο θεμα καταπιεσης που λες,δε νιωθω ρε γμτ οτι το χω κρυψει μεσα μου.ισα ισα που εφυγε απο μονο του σαν να επικρατησε η φυση μας.δλδ δε νιωθω καποια ελξη.εκτος πια εαν το χω υποσυνειδητα καλυψει,αλλα και παλι δε νομιζω.εχω σκεφτει οτι ισως δε βοηθαει που μενουμε μαζι.απο την αλλη,στη φαση που ειμαι,με καταλαβαινει απολυτα και θα φρικαρω να μην την εχω διπλα μου.η ιδια μου ειπε οτι σταδιακα θα δουλεψουμε μαζι την σχεση και θα γινει υγειη και οτι εαν βλεπεσαι με τον αλλον καθημερινα αποκτας συντροφικη φιλικη σχεση,ενω εαν τωρα απλα σηκωθω και φυγω,μπορει λογω απωλειας να διογκωθει.τι γνωμη εχεις για αυτο?τελικα τι θα βοηθουσε?να εφευγα?-θα με σακατευε κατι τετοιο τωρα-να μεινω και να το δουλεψω?πιστευεις οτι αυτο προκαλει ολη την κατασταση μου?η την επιδεινωνει?
19-04-2011, 01:49 #19
φιλε αndpan7,mπορω να πω οτι δεν με καταπιεσαν ποτε οι δικοι μου και παντα αγαπουσα τον εαυτο μου.αυτο ειναι που μου δινει και δυναμη.τωρα οσων αφορα την σχεση μου με την μικρη ειναι οτι στην αρχη ητανε υπεροχα,μετα αρχισα να αισθανομαι κενο-κυριως λογω το οτι μου ελειπε και της ελειπε το αντρικο στοιχειο -και με ολα τα υπολοιπα προβληματα που βιωνα,προστεθηκε και αυτη η προβληματικη σχεση που και οι δυο θελουμε να την ξεκαθαρισουμε.δλδη ερωτικη η φιλικη.το ερωτικο δεν μας βγαινει.απο την αλλη επειδη εχουμε περασει πολλα μαζι και εχουμε βοηθηθει,εχουμε δεθει τοσο πολυ,που εγω πλεον με τις κρισεις που περναω,νιωθω ασφαλεια με την παρουσια της.αλλα τελικα δεν ξερω εαν ειναι καλο να μενουμε μαζι.αλλα δεν θελω και να φυγω.θελω απλα να νιωσω και παλι χαρουμενη.
19-04-2011, 01:49 #20
αν νιωθεις καλα μαζι της, αν νιωθεις οτι σε βοηθαει, να μεινεις. οι σεξουαλικες σχεσεις μαζι της μπορει να ηταν προεκταση την εγκεφαλικης-πνευματικης επικοινωνιας που λεγαμε παραπανω.ενιωθες και το εκανες τοτε, τωρα οχι, τελος, αστο στην ακρη.εφ'όσον ειναι ενας ανθρωπος με τον οποιο αυτη τη στιγμη νιωθεις ηρεμη και ασφαλης, τοτε να κατσεις.οπως ειπε και ο/h andpan αυτα που νιωθουμε, ας τα εμπιστευτουμε.ισως οταν νιωσεις πιο δυνατη, να το ξανανοιξεις το θεμα αυτο. προς το παρον,πως σκεφτεσαι να πραξεις για τους πανικους σου;τι νιωθεις οτι εχεις αναγκη να κανεις;
19-04-2011, 01:58 #21
αγαπητη στελλα-σε ευχαριστω κιολας για τον πολυτιμο χρονο σου-τωρα θα φυγω για γιορτες.δεν ειναι το καλυτερο μου αλλα θα το κανω.εχω μια γνωστη ψυχολογο,νεο κοριτσι,που σκεφτομαι να παω μια φορα τωρα που θα ειμαι στην πατριδα,και μετα ισως κανουμε online συνεδριες για να την παλεψω οικονομικα.επισης δεν ξερω,θελω και την γνωμη σου εαν θελεις να μου εκφρασεις,η μικρη μου ειπε πως εαν μεσω ψυχολογου καταλαβω οτι ενας απο τους παραγοντες των κρισεων ειναι και η κατασταση μας,μηπως πηγαιναμε και μαζι να το δουλεψουμε με καποιον ειδικο..ενα τελευταιο,υπαρχει περιπτωση το hasimoto να οφειλεται σε ολες αυτες τις ψυχολογικες μεταπτωσεις?
19-04-2011, 02:08 #22
νομιζω ναι.εχει ο αντρας μου και ο γιατρος τον ρωτησε αν εχει ανησυχιες και γενικα προβληματα στη διαθεση.σιγουρα ο σκετος υποθυροειδισμος που εχω εγω τα κανει αυτα.βεβαια, αν οι ορμονες ειναι αρκετα ανεβασμενες.αλλιως, απλα επιβαρυνει τα ηδη υπαρχοντα θεματακια μας.συμφωνω φυσικα για την ψυχολογο και μαλιστα να πατε και με τη φιλη σου -βεβαια η ψυχολογος θα σου πει αν χρειαζεται.πιστεψε με, θα ανακαλυψεις πραγματα που δεν τα φανταζοσουν ποτε.ειμαι σιγουρη πως πραγματα που προεκυψαν απο αυτη την "δυσκολη" σχεση, πυροδοτησαν αλλα που ηταν κρυμμενα.θεωρω πολυ θετικο που θα φυγεις για λιγο μακρια απο όλα αυτα.και κατι άλλο.το πενθος για την απωλεια του παππου και της γιαγιας, το εχεις επεξεργαστει αρκετα;είναι αρκετα σημαντικο γι' αυτο ρωταω.
19-04-2011, 02:26 #23
στελλα,αν και με τρομαζει που θα φυγω απο την σιγουρια της,πιστευω και γω οτι ειναι καλο να αποστασιωποιηθω οσο μπορω.βεβαια επειδη θα εχω γονεις που για το καλο μου θα με ρωτανε διαφορα,θα πιεστω καπως,αλλα θα τους βαλω φρενο.πιστευω και θελω να πιστευω οτι θα αρχισω να βγαζω ακρη με την ψυχολογο,γιατι αλλιως πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω.δεν την παλευω.και δεν θελω να την χασω με τπτ απο την ζωη μου.εαν πραγματικα ενιωθα χαρουμενη και σουπερ μεσα μου,θα ητανε μεγαλη ευτυχια για μενα,απλα να συγκατοικουμε σαν αδερφες ψυχες και να μην ασχοληθω ξανα με σεξουαλικα ζητηματατα ,τα χω φαει με το κουταλι,και πραγματικα δεν με ενδιαφερουν τοσο πλεον..και ειναι ετσι η φυση της δουλειας μου,ταξιδια,μετακινησεις,κ� �σμος ,που καταλαβαινεις υποφερω λογω κρισεων.τωρα το θεμα θανατου,και συγκεκριμενα της φθορας,προσπαθω να μην το σκεφτομαι αλλα υποσυνειδητα με τρελαινει.βλεπω εφιαλτες με νοσοκομεια και διαφορα αλλα τωρα τελευταια.τη γιαγια την εχασα και σχετικα προσφατα και ηδη υπεφερα απο κρισεις , η ολη φαση που ημουνα νοσοκομειο σε φασεις μονη με τη γιαγια μου να λιωνει με τρελανε.ενας απο τους φοβους μου ειναι να βλεπω ανθρωπους με πανες,το θεωρω καταπατηση αξιοπρεπειας.σε πληροφορω οτι εκτοτε ειχα θεματα με το εντερο.τοσο πολυ με επηρρεασε.και σκεψου οτι παντα με θεωρουσανε δυνατη στον κυκλο μου.
19-04-2011, 02:33 #24
ειναι πολυ πιο ξεκαθαρα τα θεματα που σε απασχολουν απ' οσο νομιζεις.απλα ειναι πολλα μαζι και πρεπει να βρεις την ακρη του νηματος.εχεις δικιο για τα σεξουαλικα κι εμενα μου φαινονται πιο σημαντικα τα αλλα που εχεις να επεξεργαστεις.οπωσδηποτε να προσπαθησεις να κανεις καποιες συνεδριες, εισαι πολυ φορτωμενη και φορτισμενη. κι εμενα δυνατη με θεωρουν ολοι και εγω ετσι με νομιζα, αλλα εσπασα καποτε κι ακομα μαζευω τα κομματια μου.ειναι μεγαλο βαρος αυτο, να σε θεωρουν δυνατη και στο τελος να το πιστευεις κι εσυ για τον εαυτο σου. ολοι εχουμε δικαιωμα στην αδυναμια...όσο για τη φιλη σου,δεν υπαρχει λογος να χασουμε εναν ανθρωπο που αγαπαμε πολυ.πιστευω θα βρεθει λυση.
19-04-2011, 02:34 #25
κατι εκανα και δεν ξερω αν βγηκε το μνμν μου
19-04-2011, 02:42 #26
στελλα,αν και με τρομαζει που θα φυγω απο την σιγουρια της,πιστευω και γω οτι ειναι καλο να αποστασιωποιηθω οσο μπορω.βεβαια επειδη θα εχω γονεις που για το καλο μου θα με ρωτανε διαφορα,θα πιεστω καπως,αλλα θα τους βαλω φρενο.πιστευω και θελω να πιστευω οτι θα αρχισω να βγαζω ακρη με την ψυχολογο,γιατι αλλιως πραγματικα δεν ξερω τι θα κανω.δεν την παλευω.και δεν θελω να την χασω με τπτ απο την ζωη μου.εαν πραγματικα ενιωθα χαρουμενη και σουπερ μεσα μου,θα ητανε μεγαλη ευτυχια για μενα,απλα να συγκατοικουμε σαν αδερφες ψυχες και να μην ασχοληθω ξανα με σεξουαλικα ζητηματατα ,τα χω φαει με το κουταλι,και πραγματικα δεν με ενδιαφερουν τοσο πλεον..και ειναι ετσι η φυση της δουλειας μου,ταξιδια,μετακινησεις,κ� �σμος ,που καταλαβαινεις υποφερω λογω κρισεων.τωρα το θεμα θανατου,και συγκεκριμενα της φθορας,προσπαθω να μην το σκεφτομαι αλλα υποσυνειδητα με τρελαινει.βλεπω εφιαλτες με νοσοκομεια και διαφορα αλλα τωρα τελευταια.τη γιαγια την εχασα και σχετικα προσφατα και ηδη υπεφερα απο κρισεις , η ολη φαση που ημουνα νοσοκομειο σε φασεις μονη με τη γιαγια μου να λιωνει με τρελανε.ενας απο τους φοβους μου ειναι να βλεπω ανθρωπους με πανες,το θεωρω καταπατηση αξιοπρεπειας.σε πληροφορω οτι εκτοτε ειχα θεματα με το εντερο.τοσο πολυ με επηρρεασε.και σκεψου οτι παντα με θεωρουσανε δυνατη στον κυκλο μου.- το ξαναεστειλα γιατι μαλλον δεν εμφανιστηκε ολοκληρο,κυριως το θεμα του θανατου.βγηκε το μνμ σου μια χαρα.
19-04-2011, 02:45 #27
εκανα το μνμ σου παραθεση και το διαβασα ολοκληρο αλλα μετα ηταν κομμενο το δικο μου
19-04-2011, 02:54 #28
πετσοκοβονται καπως τα μυνηματα...ευχαριστω παντως για το χρονο σου και συγνωμη εαν σε κουρασα-θα ανταποδωσω στο μελλον με καποια παρασταση
εχω αναγκη τοσο πολυ να ηρεμησω,να βρω την ακρη,να νιωθω και παλι ζωντανη και δραστηρια οπως ημουνα παντα-με ματιασανε οι φιλοι μου για το ποσο πληθωρικο χαρακτηρα εχω..-.και να μαι τωρα...σερνομαι.θελω πραγματικα να βρω ισορροπια μεσα μου,γαληνη,να μην φοβαμαι πια,να ταξιδευω...θελω να αποκτησω μια ξεκαθαρη,μια φιλικη σχεση με την μικρουλα που ειναι και δυναμη μου,και ας πανε να...τα σεξουαλικα μου...εχω κανει πολλες βλακειες και μου χει γυρισει μαλλον μπουμεραν.δεν με νοιαζει τοσο εαν θα βρω μια σχεση,εναν αντρα,εμεις οι καλλιτεχνες ειμαστε και λιγο μοναχικες ψυχες,λιγο πεταλουδες,λιγο μελισσουλες...αυτο που με νοιαζει ειναι να σταματησουν οι κρισεις,η καταθλιψη,η αβεβαιοτητα...θα γινει?
19-04-2011, 03:04 #29
βεβαια και θα γινει.μπορα ειναι, θα περασει ειπαμε...συμφωνω μαζι σου για τη μικρη.γενικα πιστευω πολυ στις σχεσεις των ανθρωπων και καλα κανεις και επενδυεις.κι εγω εχω περασει πολυ ασχημα και τωρα κοιταζω πισω, λεω "ειμαι στ'αληθεια εγω;τα εχω καταφερει;".αν και ξερω οτι παντα θα παλευω, αλλα επισης ξερω οτι θα εχω και καλες στιγμες.οταν θα κοιταξω διπλα τον αντρα μου και θα σκεφτω πως ό.τι και να γινει, εχω αυτη τη "σταθερα", ενα σημειο για να με βοηθαει να προσανατολιζομαι.γι' αυτο σου λεω ότι πιστευω πολυ στις σχεσεις των ανθρωπων-ερωτικες,φιλικες,οικογενει ακες.ενας ανθρωπος αρκει...καταλαβαινω πως αυτη η κατασταση πρεπει σας εχει δεσει ακομα περισσοτερο.μακαρι ολα να ξεκαθαρισουν γρηγορα, να ξαναβρεις τους ρυθμους σου και τον εαυτο σου.
19-04-2011, 03:16 #30
ναι...θα την κρατησω την μικρη μου δυναμη,αλλα θα παλεψω να αλλαξω την σχεση μας σε ξεκαθαρη για να φυγει ενα αγχος απο πανω μου....και μπορει καποια στιγμη να βρεθει ενας εγκεφαλικος αντρας και για μενα..και για την μικρη,να μην ειμαι εγωιστρια...και φυσικα ποτε δεν θα την αφησω.ευχαριστω πολυ...ειλικρινα...με ηρεμησες και ισως κοιμηθω χωρις την βαλεριανα...μπορει να σε ξαναενοχλησω εαν χρειαστει,να το κανω?καλο σου βραδυ και ελπιζω να εχεις παντα γαληνη και ολοκληρωση μεσα σου,αποτα βαθη της καρδιας μου.