ονειρα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19

Thread: ονειρα

Senior Member

ονειρα

γεια σας παιδια. τελευταια ζω μονο και μονο για να κοιμαμαι και να βλεπω ονειρα. η καθημερινοτητα ειναι μια μαλακια, τα ονειρα εστω και τα ασχημα ειναι καλυτερα. χθες το βραδυ ηπια λιγο κρασι , και ειδα ωραια ονειρα, ηταν μεγαλης διαρκειας περιπετειες, συνομιλιες, πολλα περιβαλλοντα, γενικως καλα. α και για τους μυστυριωδεις τυπους να ενα μυστηριο ονειρο: αρχιζω να ονειρευομαι και ξυπναω( σταληθεια), ανοιγω τα ματια μου και προσπαθω να σηκωθω, συνηδητοποιω πως δεν μπορω να κουνηθω, αρχιζω να τρομαζω, δεν μπορω να κουνησω το στομα μου για να μιλησω, πιστευα πως καποιος ηταν στο δωματιο, ηταν αυτοι, κατι σαν πνευματα, μετα απο 15-20 δευτερολεπτα αρχιζω σιγα σιγα να κουνιεμαι και να μιλαω ελαφρα, ωσπου συνηδητοποιω πως δεν ειναι κανεις στο δωματιο. αυτο τυπικα δεν νομιζω να θεωρειται ονειρο, αλλα ηταν αμεσως μετα τον υπνο.

Banned
    αυτο που εζησες/ζεις λεγεται υπνικη παραλυση και οι παραισθησεις σου υπναγωγικες/υπνοπομπικες και ειναι φυσιολογικο σχεδον ολοι οι ανθρωποι το βιωνουν εστω και μια φορα. ειναι γαμ&τη εμπειρια για μενα ;)

Senior Member
    {...αρχιζω να ονειρευομαι και ξυπναω( σταληθεια), ανοιγω τα ματια μου και προσπαθω να σηκωθω, συνηδητοποιω πως δεν μπορω να κουνηθω, αρχιζω να τρομαζω, δεν μπορω να κουνησω το στομα μου για να μιλησω, πιστευα πως καποιος ηταν στο δωματιο, ηταν αυτοι, κατι σαν πνευματα, μετα απο 15-20 δευτερολεπτα αρχιζω σιγα σιγα να κουνιεμαι και να μιλαω ελαφρα, ωσπου συνηδητοποιω πως δεν ειναι κανεις στο δωματιο. αυτο τυπικα δεν νομιζω να θεωρειται ονειρο, αλλα ηταν αμεσως μετα τον υπνο. }<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<Nομιζεις φιλε οτι ξυπνας , οτι ανοιγεις τα ματια σου κλπ, στην ουσια ομως ,οπως μπορεις να ονειρευτεις το καθετι, μπορεις να ονειρευτεις και το 'οτι ξυπνησες ,οτι εισαι ξυπνιος δηλαδη' , στην ουσια απλα το ονειρευεσαι κι αυτο, γιαυτο και δεν μπορεις να κουνηθεις ,να δρασεις ,ειναι ονειρο, και για αυτο λεγεται και υπνικη παραληση. Λεγεται και ονειρεμα απο καποιους , ειναι σαν οραμα στον υπνο σου, ασυγκριτα ποιο ζωντανο απ τα συνηθη ονειρα (τοσο που το συγχεεις με το ξυπνιο σου), οπου μπορει να 'συμβουν' και πραγματα ,δηλ αυτες οι παρουσιες που λες ισως σου πουν κατι , ισως σου δειξουν κατι (θεατρικα) ισως 'συμετεχεις' και συ. Γενικα ειναι πολυ εντονο , στο βαθμο που ειναι και ενας εφιαλτης πχ,,, γι αυτο κ αμεσως μετα σχεδον παντα ξυπνας καθιδρος , και με την αγωνια να 'θυμηθεις' η να συνηδητοποιησεις τελος παντων τι...εγινε (?) ___επισης εχεις την ψευδαισθηση οτι ειναι 'μετα απ τον υπνο' οπως λες , γιατι συμφωνα και με μαρτυριες συμβαινει συνηθως κοντα στα χαραματα , οταν ποια εχουμε κοιμηθει αρκετα και ειναι η ωρα που ξυπναμε .....

Senior Member
    ειναι σαν αυτο που χα γραψει με την μωρα
    I m a Good Person With Bad Attitude

Senior Member
    ΚΑΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΗ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΙΣ TOP ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΟΠΟΥ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΕΦΤΑΙΓΑΝ ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ,ΟΙ ΔΑΙΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΞΟΡΚΙΑ ΜΕ ΤΑ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΚΟΚΤΕ'Ι΄Λ ΦΙΛΤΡΑ...ΝΑ ΤΑ ΠΙΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ ΣΟΥ ΛΕΩ lol !!!!!!
    Η ανησυχία μοιάζει με την κουνιστή πολυθρόνα. Σε κρατάει απασχολημένο χωρίς να σε πηγαίνει πουθενά.

Senior Member
    αυτο με την υπνικη παραλυση κ τις υπναγωγικες παραισθησεις το χω ζησει κι εγω πολλες φορες....κυριως μου συμβαινει προς τα χαραματα κ ειναι πολυ εντονο, κατι σαν ονειρο αλλα δεν ειναι ακριβως ονειρο γιατι συνειδητα αισθανομαι κ συμμετεχω κι εγω κ νιωθω πραγματα που αντικειμενικα δεν υπαρχουν σε βαθμο σαν να υπαρχουν...κυριως μου συμβαινει να ακουω εντονους ηχους οπως μουσικη (καποια τραγουδια) κ τα νιωθω οτι υπαρχουν αλλα καπως συμμετεχω σ ολη αυτη την εμπειρια....ισως ειναι κ απ τα φαρμακα που παιρνω μπορει να δημιουργουν αυτα τα ονειρα κ αυτη τηνενταση αλλα ειναι κατι πολυ δυνατο κ συναραπαστικο εκεινη τη στιγμη νιωθω θαρρεις κ εχω παρει lsd κ την εχω ακουσει....:P ειναι συναρπαστικο anyway...:P
    " I stopped fighting my inner demons... we are on the same side now..."

Senior Member
    Quote Originally Posted by alexandros2985 View Post
    γεια σας παιδια. τελευταια ζω μονο και μονο για να κοιμαμαι και να βλεπω ονειρα. η καθημερινοτητα ειναι μια μαλακια, τα ονειρα εστω και τα ασχημα ειναι καλυτερα. χθες το βραδυ ηπια λιγο κρασι , και ειδα ωραια ονειρα, ηταν μεγαλης διαρκειας περιπετειες, συνομιλιες, πολλα περιβαλλοντα, γενικως καλα. α και για τους μυστυριωδεις τυπους να ενα μυστηριο ονειρο: αρχιζω να ονειρευομαι και ξυπναω( σταληθεια), ανοιγω τα ματια μου και προσπαθω να σηκωθω, συνηδητοποιω πως δεν μπορω να κουνηθω, αρχιζω να τρομαζω, δεν μπορω να κουνησω το στομα μου για να μιλησω, πιστευα πως καποιος ηταν στο δωματιο, ηταν αυτοι, κατι σαν πνευματα, μετα απο 15-20 δευτερολεπτα αρχιζω σιγα σιγα να κουνιεμαι και να μιλαω ελαφρα, ωσπου συνηδητοποιω πως δεν ειναι κανεις στο δωματιο. αυτο τυπικα δεν νομιζω να θεωρειται ονειρο, αλλα ηταν αμεσως μετα τον υπνο.
    κανε τον σταυρο σου αν εμφανιστουν ξανα..αν δν μπορεις να κουνηθεις αρχισε να σκεφτεσαι απο μεσα σου μια προσευχη το πατερ ημων η βοηθεια απο τον θεο κ σιγα σιγα ολα θα χαθουν κ θα σου βγει κ απ εξω σου η προσευχη

Quote Originally Posted by xrusaki View Post
    κανε τον σταυρο σου αν εμφανιστουν ξανα..αν δν μπορεις να κουνηθεις αρχισε να σκεφτεσαι απο μεσα σου μια προσευχη το πατερ ημων η βοηθεια απο τον θεο κ σιγα σιγα ολα θα χαθουν κ θα σου βγει κ απ εξω σου η προσευχη
    ...χρυσάκι να σε ρωτήσω κάτι?
    Γιατί απαντάς σε όλα τα θέματα έτσι?
    "Κάνε το σταυρό σου και όλα θα φύγουν?"
    Ξέρεις γιατί στο λέω? Γιατί πιστεύω πως το 99% των ανθρώπων που βιώνουν τέτοιου είδους θέματα, τύπου φωνές/παραισθήσεις, τον έκαναν το σταυρό τους χιλιάδες φορές πριν αποφασίσουν να πάνε στο γιατρό.
    Είναι ωραίο να πιστεύουμε σε κάτι και να πιστεύουμε πως μας έχει βοηθήσει ή ακόμη και να μας έχει βοηθήσει, αλλά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο απλές.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    ...χρυσάκι να σε ρωτήσω κάτι?
    Γιατί απαντάς σε όλα τα θέματα έτσι?
    "Κάνε το σταυρό σου και όλα θα φύγουν?"
    Ξέρεις γιατί στο λέω? Γιατί πιστεύω πως το 99% των ανθρώπων που βιώνουν τέτοιου είδους θέματα, τύπου φωνές/παραισθήσεις, τον έκαναν το σταυρό τους χιλιάδες φορές πριν αποφασίσουν να πάνε στο γιατρό.
    Είναι ωραίο να πιστεύουμε σε κάτι και να πιστεύουμε πως μας έχει βοηθήσει ή ακόμη και να μας έχει βοηθήσει, αλλά όλες οι περιπτώσεις δεν είναι τόσο απλές.
    θεοφανια μου ειπα και σε ενα αλλο θεμα οτι δεν αμφισβητω την επιστημη απλα πιστευω και στον θεο..εχω παθει κατι πολυ ασχημο,εκανα τον σταυρο μου κι εφυγε...σιγουρα δεν εχουν ολοι το ιδιο προβλημα και υπαρχουν ανθρωποι που χρειαζονται φαρμακευτικη αγωγη..σιγουρα και δεν πρεπει να το αμελουν..μην φανταστεις οτι ειμαι ατομο που τρεχει σε εκκλησιες και τα σχετικα καμια σχεση απλα προσπαθω να βοηθησω-ισως με λαθος τροπο συγνωμη-απο προσωπικη μου εμπειρια χωρις να αποτρεπω τους ανθρωπους απο τα φαρμακα τους και την σωστη αντιμετωπιση απο ψυχιατρους..το λεω σε ολους μηπως και πιασει και σε αυτους που ισως δεν πιστευουν η δεν το εχουν σκεφτει..τεσπα ισως καποιος που δεν πιστευει στο καλο και στο κακο να με περασει για οπισθοδρομικη..σιγουρα δεν ειναι απλες ολες οι περιπτωσες αλλα δεν κανει και τοσο κακο ενας σταυρος πιστευω σε συνδιασμο φυσικα και με τα υπολοιπα που πρεπει να γινουν...σορυ αλλα ηθελα να το πω σε ολους οσους ειχαν παρομοια εμπειρια με την δικη μου γιατι κι εγω εως τοτε δεν πιστευα....

Senior Member
    ελπιζω να εγινα κατανοητη και να μην με παρεξηγησες...

...όχι, δεν αμφισβητησα την καλή σου πρόθεση, αλλά ειναι πολύ διαφορετικό να σου τυχει κάτι απλό να κάνεις το σταυρό σου και να φύγει και εντελώς διαφορετικό να πάσχεις από κάτι που όσους σταυρούς και να κάνεις δεν φεύγει με τίποτα.
    Στο είπα γιατί βλέπω πως γράφεις παντού το ίδιο εδώ και πολλή ώρα.
    Θες να μιλήσεις για τη δική σου εμπειρία?
    Τι ήταν αυτό που περνούσες και πέρασε κάνοντας το σταυρό σου?

Senior Member
    ...όχι, δεν αμφισβητησα την καλή σου πρόθεση, αλλά ειναι πολύ διαφορετικό να σου τυχει κάτι απλό να κάνεις το σταυρό σου και να φύγει και εντελώς διαφορετικό να πάσχεις από κάτι που όσους σταυρούς και να κάνεις δεν φεύγει με τίποτα.
    Στο είπα γιατί βλέπω πως γράφεις παντού το ίδιο εδώ και πολλή ώρα.
    Θες να μιλήσεις για τη δική σου εμπειρία?
    Τι ήταν αυτό που περνούσες και πέρασε κάνοντας το σταυρό σου?
    θεοφανια καποτε εμενα σε ενα σπιτι με τον αραβωνιαστικο μου που το νοικιαζε με τον αδερφο του και ειδα καποια κοπελα ακριβως μπροστα μου.προσπαθησα να της μιλησω αλλα ειχα μουδιασει και δεν γινονταν τιποτα..ηταν μεσημερι κ ημουν μονη στο σπιτι η ετσι νομιζα εγω???εμεινα ορθια μη μποροντας να κουνηθω για αρκετη ωρα το μυαλο μου ειχε μουδιασει ωσπου αρχισα να λεω το πατερ ημων στη σκεψη μου και εκεινη αρχισε να εξαφανιζεται απο μπροστα μου...σαν να ηταν ονειρο που εφυγε..εκεινη την ημερα δεν θα την ξεχασω ποτε και ποσο μαλλον το σοκ που ειχα υποστει.οταν λοιπον πηγαμε μια μερα να δωσουμε το ενοικιο στον ιδιοκτητη ειδα μια φωτογραφια..ηταν της κορης του που ειχε πεθανει...ηταν αυτη που εμφανιστηκε σε εμενα...καταλαβαινεις τι επαθα?αλλα το θεμα δεν τελειωνει εδω..εγω δεν ειπα τιποτα σε κανεναν μεχρι που ειδα μια μερα ενα ονειρο..ηταν χριστουγεννα και κοιμομουν εκει με τον αραβωνιαστικο μου..την βλεπω ξανα στον υπνο μου,οτι εκανε ζημιες στο σπιτι κ μας φωναζε να φυγουμε απο εκει..αλλιως θα εβαζε φωτια στην κουζινα..βγηκε τοτε και καλα ο κουνιαδος μου απο το δωματιο και μου ειπε αστην ειναι οι μερες τωρα αλλα οσο ειμαι εγω εδω μην φοβαστε..τοτε την επιασε απο τα χερια κ δεν μπορουσε να κουνηθει..ξυπναω κατατρομαγμενη,ειπα στον δικο μου μονο γι αυτο το ονειρο...και γελουσε..φευγω παω στην μητερα μου και με παιρνει τηλ ο δικος μου εντρομος και μου ειπε οτι πηγανε να ψησουνε μπριτζολες,πηρε φωτια η κουζινα και την εσβησε ο αδερφος του....φφφ,αυτα θεοφανια μου δεν ηθελα να τα πω για να μην με κοροιδεψουν πολλοι απο εδω..ισως να φανταζουν παραλογα εχεις εσυ να μου δωσεις καποια λογικη επιστημονικη εξηγηση?εγω απο τοτε φοβομουν να ξαναμεινω μονη σε αυτο το σπιτι και τους ειχα πρηξει να μετακομισουμε...οπως κι εγινε.απο τοτε δεν μου συναιβησε κατι παρομοιο πουθενα αλλου..τοτε χωριστηκαμε γιατι σοβαρεψε και η σχεση και ο αδερφος του αποφασισε να παει σε αλλο σπιτι..τωρα ειμαστε και παντρεμενοι με ενα αγορακι 2 χρονων και ολα καλα..δεν ειμαι τρελη δεν κανω παρανοοικες σκεψεις ακομα δεν μπορω να δωσω αλλη εξηγηση περα απο την θρησκευτικη.οτι δηλ ηταν το πνευμα της κ ηθελε ηρεμια..εμαθα οτι πεθανε απο καρκινο με πολλους πονους ακριβως στο δωματιο οπου την ειχα δει...

..σε πιστευω...:)
    Εχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλές παρόμοιες ιστορίες.
    Αυτό ήταν κάτι που συνέβη μια φορά και τελείωσε, δεν σε κυνήγησε σε όλη σου τη ζωή.
    Όμως, οι φωνές που λένε εδώ τα παιδιά δεν είναι το ίδιο. Έχουν σχέση με ψύχωση και δεν σταματούν ποτέ αν κάποιος δεν κάνει αγωγή και δεν ακολουθήσει τη θεραπεία του.

Senior Member
    και τωρα που τα λεμε ανακαλυψα οτι μου εφυγε ενα βαρος που καταφερα επιτελους να το μοιραστω με καποιον και σε ευχαριστω που με ρωτησες...επρεπε καποια στιγμη να ακουσω και μια αποψη.απλως φοβομουν να το πω σε καποιον δικο μου,για να μην με περασει για παρανοοικη

Senior Member
    ..σε πιστευω...:)
    Εχω διαβάσει και ακούσει πάρα πολλές παρόμοιες ιστορίες.
    Αυτό ήταν κάτι που συνέβη μια φορά και τελείωσε, δεν σε κυνήγησε σε όλη σου τη ζωή.
    Όμως, οι φωνές που λένε εδώ τα παιδιά δεν είναι το ίδιο. Έχουν σχέση με ψύχωση και δεν σταματούν ποτέ αν κάποιος δεν κάνει αγωγή και δεν ακολουθήσει τη θεραπεία του.
    συμφωνω αν και δεν σου κρυβω ποσο γελασα με το πρωτο σου μυνημα που ελεγε οτι λεω σε ολους να κανουν τον σταυρο τους..γελαγα με εμενα,καταλαβα οτι ισως επηρεαζομενη απο εμενα να ξεφυγα λιγο..απλα το προτεινω σε ατομα αν δεν το εχουν δοκιμασει ετσι σαν συμπληρωμα πως να στο πω..εξαλλου δεν κανει κακο νομιζω..σιγουρα υπαρχουν σοβαρες παθησεις και δεν ειναι ολα το ιδιο...και οι ανθρωποι που σπουδασαν κι εφαγαν την μιση τους ζωη για να θεραπευουν αλλους ανθρωπους κατι παραπανω θα ξερουν..φιλικα σ ευχαριστω που με ακουσες και για την συμβουλη σου επισης.εχεις απολυτο δικιο..δεν ειναι καθολου το ιδιο με το να σε κυνηγαει σε ολη σου την ζωη..οπωσδηποτε θελει θεραπεια και φαρμακευτικη αγωγη...η δεν ξερω κι εγω τι αλλο που οι ειδικοι γνωριζουν

Page 1 of 2 12 LastLast