ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΚΟΟΛΙΣΜΟΣ ΑΛΛΟΘΙ ΓΙΑ ΚΑΤΙ? - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 16 to 30 of 75
    Banned
    Καλησπέρα σας. Αν και το φόρουμ αυτό είναι "εχθρικό" απέναντι σε διαφορετικές επί του συνόλου απόψεις, αν και δήλωσα πως δε πρόκειται να ξαναγράψω ο,τιδήποτε, αν και με έμμεσους τρόπους "διαιωνίζονται" απόψεις για να εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα - και όχι μόνο εδώ - θα ήθελα να ξανατοποθετηθώ επί του αλκοολισμού. Είναι πολύ στενάχωρο και εξίσου λυπηρό να λέγονται και να επαναλαμβάνονται πράγματα κατά πώς βολεύουν τον καθένα και να περνούν ως δεδομένα, ως μοναδική "αλήθεια", ως πάγια άποψη. Σαφώς θα ακολουθήσουν οι γνωστές διαφωνίες, εχθρικές συμπεριφορές - καθώς κάποιοι θα καταλογίσουν "επιθετικότητα" απέχοντας όμως ακόμη απ' τη δική τους αυτοκριτική και τα γνωστά... Άρκτε, φαντάζομαι θα αντιδράσεις άμεσα, μετά θα ακολουθήσουν ενδεχομένως άτομα που ποτέ δε συμπαθούν ό,τιο δε τους μοιάζει και ούτω καθεξής. Εγώ απλά θα γράψω σε ένα δημόσιο, ανοιχτό φόρουμ. Όσοι θέλουν να δώσουν μια ματιά παραπάνω σε ό,τι πω, καλώς. Αν δε θέλουν δε τρέχει και τίποτα, απλά δε θα μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν γιατί δε με αφορά ο ανταγωνισμός στις απόψεις - αν και ερχόμουν σε αντιπαράθεση όσο ήμουν μέλος - και πλέον έχω ξεπεράσει και αυτά τα στάδια. Θα σχολιάσω από όλους σας ό,τι θεωρώ σημαντικό, χωρίς να κολλάω στο σε ποιούς από εσάς ήμουν... αρεστή και σε ποιούς όχι. Είμαι λάτρης της αντικειμενικότητας, όσο κι αν προσπαθούν οι άνθρωποι να την παραποιούν, κάποιοι την κατέχουν και την εκφράζουν ακόμη...

Η Ρέμεντυ έγραψε το εξής:

"... ειναι ο αλκοολισμος αλλοθι για οποιαδηποτε απαραδεκτη συμπεριφορα?
    δεν ειμαστε ολοι αλκοολικοι (προφανως) αλλα ολοι εχουμε μεθυσει εστω και μια φορα, νομιζω.
    προσωπικα δεν κανω τπτ διαφορετικο αν πιω, εκτος απο το να δειχνω και να ειμαι ζαλισμενη.
    ουτε πιο καλος ανθρωπος γινομαι ουτε χειροτερος, ουτε πραγματα που δεν πιστευω λεω, ουτε πραξεις που δεν αποδεχομαι κανω.
    το ιδιο συμβαινει και με οσους κοντινους μου εχω δει πολυ πιωμενους.
    για τον λογο αυτο, ουδεποτε δεχομαι το μεθυσι, ειτε προκειται για μεμονωμενο περστατιοκο ειτε για αλκοολισμο, σαν δικαιολογια για να παρουσιαζει κανεις ενα προσωπο που υποτιθεται πως δεν εχει..."

Ρέμεντυ, ξεκινάς το ερώτημα με τη χρήση της έννοιας "αλκοολισμός". Μιας ψυχοπαθολογικής κατάστασης που δεν έχει καμιά σχέση με την αμέσως παρακάτω φράση σου. Πολύ καλά κάνεις και δε δέχεσαι ένα απλό μεθύσι ως πρόσχημα για οποιαδήποτε αλλαγή συμπεριφοράς. Σαφώς και δε συμπαθιόμαστε, αλλά αν θέλεις, δες λίγο το λεκτικό σου ατόπημα. Στο ζητάω ως πρώην καραεθισμένη στο αλκοόλ, κι όχι για να έχουμε κόντρα και αντιπαράθεση. Δηλώνεις πως δεν έχεις στον περίγυρό σου εθισμένα άτομα μεν, αλλά είναι τελείως διαφορετικές οι συμπεριφορές που αναπτύσσονται από απλά μεθυσμένους ανθρώπους από αυτές των εθισμένων. Επομένως για μένα το "είτε" που χρησιμοποιείς είναι άτοπο. Σαφώς και δε κάνεις κάτι διαφορετικό όταν μεθάς και ζαλίζεσαι, και το μόνο που ενδεχομένως θέλεις είναι ένα κρεββάτι για να ταβλιαστείς και μια λεκάνη να ξεράσεις, αλλά... ο αλκοολικός δε ξερνά, δε ταβλιάζεται και δε ζαλίζεται. Τα έχω γράψει τόσες φορές, αλλά μάλλον σε λίγους έκαναν "κούκου"... ο αλκοολικός λέγεται "αλκοολικός" γιατί δεν έχει σχέση με ένα απλό μεθύσι. Γιατί αναπτύσσει τεράστια ανθεκτικότητα απέναντι στη "μέθη"... γιατί αλλοιώνονται πολλές λειτουργίες επάνω του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως τρεκλίζει απαραίτητα, "βαδίζει και παραμιλά", και διάφορα άλλα που μας έχουν "περάσει" πως τον διακρίνουν και τον χαρακτηρίζουν... προτού διαφωνήσετε με όσα γράφω ή αντιπαρατεθείτε, σας ξαναλέω πως είμαι πρώην εθισμένη για 15 χρόνια. Και είναι κρίμα οι άνθρωποι να πιάνονται "κορόϊδα" σε θεωρίες περί "αρρώστειας" που ως μόνο σκοπό έχουν να τους ξεζουμίζουν, να τους αποτελειώνουν και να τους κάνουν να αισθάνονται "εξαρτημένοι" μια ζωή... τη δικιά τους ζωή που για τον καθένα είναι μία και μοναδική...

"... πιστευω οτι ειμαστε τα ιδια ατομα ειτε πιωμενοι ειτε οχι και οτι απλα οταν πινουμε το δειχνουμε πιο ξεκαθαρα.
    δεν συγχωρω λοιπον μια συμπεριφορα υπο την επηρρεια αλκοολ, αν δεν επροκειτο να την συγχωρεσω ....ξεμεθυστη...
    εχω δε παρατηρησει, οτι πολλα ατομα εθισμενα αρεσκονται να χρησιμοποιουν σαν δικαιολογια την συνηθεια τους αυτη..."

Δεκτό αυτό που λες, μόνο και εάν διαχωρίσουμε όπως είπα και παραπάνω τον άνθρωπο που απλά μεθάει κάποιες φορές απ' τον άλλον που το έχει κάνει στάση ζωής... στην τελευταία σου φράση, αναφέρεσαι σε κάτι που έγραψα πάρα πολλές φορές εδώ μέσα και σήκωσα... θύελλα αντιδράσεων. Από ποιούς όμως;... μα από όσους έχουν μαύρα μεσάνυχτα από συναναστροφές με πρώην και νυν εθισμένους. Εδώ κολλάει ο ορισμός της "αρρώστειας", σε αυτό που γράφεις και εσύ. Δέχτηκα πολλές φορές επιθέσεις επειδή δε δέχομαι τον αλκοολισμό ως ασθένεια... γιατί θα έπρεπε να τον δεχτώ;... είναι η εφεύρεση που εξυπηρετεί το παγκόσμιο κίνημα - ώ ναι - των ΑΑ... που αφήνει τεράστια κέρδη στις τσέπες ψυχιάτρων και ψυχολόγων... που "κρατά" ανθρώπους εγκλωβισμένους στην εικόνα του... ασθενούς... όταν τα έγραφα παλιότερα, πέφτανε διάφοροι να με... φάνε. Αστεία έκφρασης... αν ήμουν άρρωστη, θα είχα πάρει φάρμακα... αν ήμουν άρρωστη, δε θα κατάφερνα να εργάζομαι 12 ώρες ημερησίως όπως σήμερα... αν ήμουν άρρωστη, δε θα κατάφερνα να βοηθώ άλλους ανθρώπους χωρίς κανένα όφελος... η πλειοψηφία των ανθρώπων που "χρησιμοποιούν" τη συνήθειά τους, είναι αυτοί που ΈΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ δεν άλλαξαν ακόμη και μετά την καθαρότητά τους... ο τεμπέλης θα γίνει μεγαλύτερος τεμπέλης... ο άχρηστος θα γίνει μεγαλύτερος άχρηστος... κι ο βολεψάκιας θα βρει τη χαρά του ορμώμενος της "αρρώστειας" του για να φάει κι άλλα, να επαναπαυτεί κι άλλο, να κοροϊδέψει λίγο ακόμη... για μένα είναι δυστυχείς... πλουτίζουν άλλοι στην τελική με την εθελοτυφλία τους. Την εκούσια εθελοτυφλία τους... εν ολίγοις, αυτό που λες μεταφράζεται ως εξής... τα κωλόπαιδα θα γίνουν χειρότερα κωλόπαιδα... και τα καλόπαιδα, θα απογειωθούν πνευματικά και συναισθηματικά. Και σε αυτούς τους ανθρώπους, τους ξεχωριστούς, το κόστος θα είναι και το μεγαλύτερο. Εγώ προσωπικά, σέβομαι τον αλκοολισμό μου. Δε τον φοβάμαι, τον αγαπώ και με ανέδειξε πνευματικά. Δεν ήταν ποτέ υπαίτιος για "επιθετικότητα" ή "βιαιότητα"... δε τα είχα ποτέ σε εγρήγορση για να μου τα απογειώσει στα ύψη... του χρωστάω μεγάλο κομμάτι της ποίησής μου. Και κυρίως της γνώσης μου...

Banned
    "... ένας αλκοολικός αλλάζει σιγά-σιγά.
    ναι θα γίνει ευερέθιστος κ θα έχει συμπεριφορά άσχημη απέναντι σε όλους.
    μπορεί να είναι ένας από τους καλύτερους ανθρώπους κ το αλκοολ να τον στείλει στο πάτο..."

Οι μοναδικές άσχημες συμπεριφορές που ανέπτυξα επί των 15 χρόνων, αφορούσαν μόνο εμένα... ουδέποτε έγινα επιθετική, βίαιη... ουδέποτε έγινα άδικη... δεν εγκατέλειψα ποτέ την εργασία μου αν και αλκοολική... δούλευα 10 με 12 ώρες ημερησίως... έπινα με δικά μου χρήματα, δεν εκμεταλλεύτηκα ποτέ κανέναν... και δεν έπαψα ποτέ να περιθάλπτω αδέσποτα κακοποιημένα ζώα, ακόμη κι όταν έφτασα στον εξωφρενικό αριθμό των 22 μπυρών ημερησίως... αυτό που περιγράφεις, ομολογουμένως αντιπροσωπεύει τον κανόνα των αλκοολικών... με τον οποίο ουδεμία σχέση θέλω να έχω και μάλιστα έχεις θυμώσει για αυτό. Όχι, δε μου κάνουν οι αλκοολικοί που έδερναν τη μανούλα τους επειδή "αλλοώθηκε" ο χαρακτήρας τους... όχι, δε μου κάνουν οι αλκοολικοί που τους φταίει η παλιοκοινωνία, όταν τα έξυναν με τον κασμά και τα ξύνουν και σήμερα που δε πίνουν γιατί το έριξαν στην "αρρώστεια" για να βολεύονται... σαφώς και αφήνει σοβαρά οργανικά προβλήματα υγείας, έχω μπόλικα. Αλλά δεν αλλοίωσε ποτέ την έτσι κι αλλιώς "καλή πάστα" του χαρακτήρα μου... του "χρωστάω" 3 βραβεία σε διαγωνισμούς ποίησης... την αγάπη μου για τους ανθρώπους που ΔΕΝ ΕΠΕΛΕΞΑΝ να γίνουν αλκοολικοί - μόνο αυτοί λύνουν το πρόβλημα, οι υπόλοιποι μένουν σε ότι επέλεξαν και μου είναι αδιάφοροι - του χρωστάω την αλήθεια μου και τη γνώση μου για έναν κόσμο που με θέλει έρμαιο και υποχείριο του κάθε "σωτήρα"... χάρη στον αλκοολισμό μου, πήρα τα δώρα που μου άφησε ένας καρκίνος φεύγοντας. Και ο άνθρωπος που γίνεται αλκοολικός από επιλογή... όχι, τέτοια οφέλη ποτές δε θα εισπράξει...

"... Θα συμφωνήσω με τον arktos.Το αλκοόλ σε αλλοιώνει σα χαρακτήρα, σε κάνει να φτάνεις στον πάτο, να πληγώνεις ανθρώπους, να γίνεσαι επιθετικός.
    Εγώ πιωμένη έφτασα σε απαράδεκτες συμπεριφορές, εχω πληγώσει φίλους, γονείς, έχω γίνει ρεζίλι, έχω γίνει επιθετική, έχω περάσει ένα βράδυ κλαίγοντας για κάτι που δεν είχε συμβεί αλλά εγώ μέσα στο μεθύσι μου νόμιζα ότι είχε συμβεί. και όλα αυτά χωρίς να είμαι αλκοολική. Το αλκοόλ βέβαια δε λειτουργεί για όλους το ίδιο, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι από τα ισχυρότερα ναρκωτικά..."

Μόλις διαφώνησα παραπάνω... αν εσύ έφτασες σε τέτοια σημεία ως απλά μεθυσμένη, εγώ έγραψα πώς ήμουν ως αλκοολική... ελπίζω αυτά που γράφω να σε κάνουν να δεις έστω και λίγο διαφορετικά τα πράγματα χωρίς "καλούπια"... όσοι θέλουν να εμμένουν σε φόρμες, απλά θα διαιωνίσουν αντιλήψεις που - επιμένω - εξυπηρετούν αλλονών τσέπες... εγώ ουδέν πρόβλημα έχω, και τσέπη άδεια από επιλογή έχω... η επίσημη "επιστήμη" θα ξεβολευτεί αν μιλήσει για το ποσοστό ευθύνης του χαρακτήρα... ο νοών νοήτω...

"... Όντως μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια συμπεριφορές που σε άλλες συνθήκες δεν θα εκφράζονταν. Αλλά θα μπορούσαμε να το δούμε σαν το καύσιμο στο όχημα...αυτό νομίζω απαντάει σε πολλά.

Όχι, δεν είναι άλλοθι για οποιαδήποτε κακή συμπεριφορά, αν και μπορεί να είναι ελαφρυντικό σε κάποιες περιπτώσεις, ενώ σίγουρα μπορεί να χρησιμεύσει ως εξήγηση - όχι ως δικαιολογία..."

Θέλω να σταθώ στο σχόλιό σου... ναι, βγάζει στην επιφάνεια συμπεριφορές που υπό "φυσιολογικές" συνθήκες ΔΕ θα εκφράζονταν... αρκεί βέβαια να έχεις γερή δομή ως χαρακτήρας και αρκετά ανεβασμένη ευφυϊα... όταν η μητέρα μου αποφάσισε να με βρίζει απ' τα 5 μου και να με παρομοιάζει με τον άχρηστο, κακό, άσχημο και ανίκανο πατέρα μου, δε θα πίστευα σήμερα ότι μπόρεσα και ανέδειξα τον χαρακτήρα που ανέδειξα... θεορώντας πως έχω όλα τα κακά της μοίρας - όπως και εκείνος - έπραττα ΑΣΥΝΕΙΔΗΤΑ όλα όσα έπρεπε για να επιβεβαιώνω τους χαρακτηρισμούς που ποτέ δε μου ανήκαν... κι όμως, έφτασε η ίδια μου η μάνα για να τους οικειοποιηθώ... ποιό παιδί δε πιστεύει τη μαμά του, αλίμονο... και ποιό παιδάκι που πιστεύει πως είναι άσχημο, άχρηστο και ανίκανο θα έγραφε ποίηση και θα διακρινόταν;... ποιό παιδάκι φροντίζει αδύναμα πλασματάκια απ' τα 5 του, όταν η ίδια η μητέρα του το βρίζει όλη μέρα πως είναι άχρηστο;... μα το παιδάκι που ούτε και το ίδιο δε καταλαβαίνει - συνειδητά - πως ουδεμία σχέση έχει με αυτό που του καταλογίζουν... τί χρειάστηκε για να το καταλάβω όλο αυτό;... ένας αλκοολισμός 15 ετών... υιοθέτησα τις ιδέες της μάνας μου για μένα... αλλά τελικά, αυτό που νίκησε ήταν ο χαρακτήρας μου... δε κλαίω για τα χαμένα χρόνια, νιώθω αυτάρκης. Λυπάμαι τους ανθρώπους που δε θα δουν ποτέ τί τους έκαναν, αυτούς που κοιτούν την τσέπη τους, κι αυτούς που "βοηθούν" άλλους υπό το όνομα της επιστήμης, της "αλήθειας" και της... της;... ο αλκοολισμός και τα ναρκωτικά είναι τα νοσηρά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας... ας πει η επιστήμη την αλήθεια αν τολμά... είναι τα μεγαλύτερα εγκλήματα της γονεϊκής αγάπης. Γιατί όταν ο ίδιος σου ο γονιός φροντίζει να σε κάνει να πιστεύεις πως δε σου αξίζει τίποτα σε αυτόν τον κόσμο... ούτε τα καράβια σου έχουν πνιγεί για να πέσεις στην εξάρτηση, ούτε ο άντρας σου σε άφησε με δυο παιδιά στην αγκαλιά στα 17 σου... ούτε σε κεράτωσε ο άντρας σου με την ξανθούλα στα 12 που ντρεπόσουν να χαμογελάσεις επειδή η μύτη σου έμοιαζε με του μπαμπά σου και ήσουν - εννοείται - κακάσχημη...

Banned
    "... όπως οι εξαρτημένοι από κάποια ουσία έχουν πανομοιότυπες συμπεριφορές έτσι κ οι αλκοολικοί..."

Δε θα σταθώ ιδιαίτερα εδώ... με λυπεί ιδιαιτέρως η άποψη... δε βολεύει όντως το να παραδεχόμαστε μάλλον πως ΌΧΙ δεν είναι όλοι οι εξαρτημένοι ίδιοι... αλλά αυτό για να το πάρουμε χαμπάρι, θα πρέπει να παραδεχτούμε πως όλοι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί μεταξύ τους και μάλλον κάποιοι δυσκολεύονται ακόμη. Η άποψή σου μου θυμίζει ένα απόγευμα του 2009 στο "τραβάτε με κι ας κλαίω" δωμάτιο των ΑΑ... το λόγο είχε μια τύπισσα που δήλωνε "καθαρή" από αλκοόλ για 7 μήνες αν θυμάμαι καλά, τότε που εγώ βρισκόμουν μόλις στους 4 - και μετά τους αποχαιρέτισα γιατί ήταν πολύ "λίγη" η θεωρητικούρα τους για τα βιώματά μου και το μυαλό που διαθέτω... - η τύπισσα περιέγραφε γελώντας - το τονίζω - ένα απ' τα πολύ άσχημα βιώματά της, κατά το οποίο το μωρό της σερνόταν στο πάτωμα μέσα σε σπασμένα γυαλιά από μπουκάλια άδεια και η ίδια είχε τη μουσική τέρμα και δεν άκουγε το μωρό που έκλαιγε... το ότι γελούσε ήταν ψυχολογικό τρυκ φυσικά - στην ουσία ΖΗΤΟΥΣΕ την συμπαράσταση των υπολοίπων μελών για να μη νιώσει μαλακισμένη και κωλοχαρακτήρας καθώς εξιστορούσε ένα περιστατικό κατά το οποίο είχε φέρει σε κίνδυνο τη ζωή του ίδιου του παιδιού της... λοιπόν Άρκτε;... είναι όλοι οι αλκοολικοί ίδιοι;... όταν την άκουσα να το περιγράφει, ένιωσα απέραντη σιχασιά και αηδία... μια μαλακισμένη ΑΚΟΜΗ που προσπαθούσε να πείσει πως όσοι ήμασταν εξαρτημένοι θα κάναμε τα ίδια... έ όχι!... γιατί κάποιοι πίναμε μόνοι μας και κάναμε κακό μόνο στον εαυτό μας... γιατί κάποιοι προσέχαμε τί θα πούμε ακόμη και μετά από υπερβολικές ποσότητες... γιατί την πατσαβούρα πάλι πατσαβούρα θα την πεις, ακόμη κι αν είναι στεγνή... ναι ξέρω, θα αντιδράσεις αλλά ποσώς με ενδιαφέρει. Όπως αντέδρασες και στο ότι εγώ σήμερα μπορώ και πίνω ελεγχόμενα - μιας και δέχεσαι τον αλκοολισμό ως ασθένεια, είναι λογικό να αντιδράς - μιας και δε με θεώρησα ουδέποτε "άρρωστη" ως αλκοολική... αλλά είπαμε... όσο το μεγάλο κομμάτι της επιστήμης θα εξυπηρετεί τις τσέπες της, τόσο οι άνθρωποι θα σκύβουν το κεφάλι και θα αποδέχονται ακόμη και το "ο γάϊδαρος πετάει"... να πω για τελευταία φορά πάντως, πως εδώ και δυο χρόνια που δεν πίνω ως αλκοολική, οι άνθρωποι που πραγματικά βλέπω να γλυτώνουν, είναι αυτοί που σκέφτονται όπως εγώ και δε θεωρούν τους εαυτούς τους "άρρωστους"... είναι πολλοί, δόξα τω Σύμπαν... και ουδεμία σχέση έχουν με "ειδικούς"... άσχετους και "οπαδούς" της τάχα ασθένειας...

"... φυσικά κ είναι διαφορετικός.
    για να ακριβολογήσουμε ο αλκοολισμός θεωρείται ασθένεια..."

Ναι, απάντησα πριν... άλλωστε, είδα με τα μάτια μου ανθρώπους και τους συναναστράφηκα κατά τη διάρκεια της αποχής μου... αλλά εγώ δεν υιοθέτησα ποτέ τη φιλοσοφία του πρόβατου για να αποδεχτώ ως "ασθένεια" κάτι που μου επιβάλλουν... ποιοί αλήθεια;... οι γιατροί που γράφουν ένα σωρό κωλόχαπα σε πρώην αλκοολικούς προκειμένου να μη ξαναπιούν;... που αποκτούν έξτρα προβλήματα απ' τα φάρμακα και που δε τα είχαν όσο έπιναν;... οι γιατροί που ενδεχομένως το μόνο που κατάφεραν στη ζωή τους είναι 4 πτυχία παραπάνω από εμένα - και τον καθένα από εμάς - και καμιά απ' τις εμπειρίες μου/σας;... ποιά αρρώστεια;... να φοβάμαι μη τυχόν πάθω κύρρωση του ύπατος, αλλά να μη με νοιάζει που το μυαλό μου θα γίνει σούπα απ' τα ψυχοφάρμακα, θα βάλω 16 κιλά και θα είμαι χειρότερος μαλάκας από πριν;... να φοβάμαι το αλκοόλ και να τρέχω να πάρω τα κωλόχαπα, όταν ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΔΕ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΕ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΕΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ πως ΉΠΙΑ ΣΑ ΜΑΛΑΚΑΣ 15 ΧΡΟΝΙΑ... ΦΤΑΝΕΙ!!!... τόσο αδύναμος είναι ο άνθρωπος τελικά, που χρειάζεται φάρμακα για να κόψει από κάτι που τον έχει καταστρέψει;... αν ωριμάσεις, ΑΠΛΑ το ξεπερνάς... κι αυτό ο άθλος του Ηρακλή είναι;... δεκανίκια σε μορφή φαρμάκων για να δικαιολογούμε τη βαρεμάρα μας;... ως πότε, κοντεύει να καταστραφεί ο πλανήτης πια... δε θα ξεχάσω έναν τύπο που απ' την ώρα που ξυπνούσε μέχρι την ώρα που κοιμόταν σκεφτόταν το ουίσκι... κι ας μην έπινε... ήταν για λύπηση, και τον είχαν βάλει σε αγωγή... του πρότεινα να πάρει το ποτήρι στα χέρια του απ' το να γίνει φύτουλας... πέσανε να με φάνε στο δωμάτιο... τους χάλασα το "πρόσχημα"... το αποτέλεσμα ήταν ο τύπος να παίρνει μαζί με τα χάπια και αλκοόλ... αλλά οι καλοί επιστήμονες, δε μπόρεσαν να τον προφυλάξουν απ' το συνδιασμό... ασθένεια είναι η φτώχεια... η ανημποριά, η βαρεμάρα... αθένεια είναι το βόλεμα στις απόψεις μου προκειμένου να μη παραδεχτώ πως κάποιος άλλος είναι καλύτερος από εμένα... ασθένεια είναι να μη μπορείς να περπατήσεις ή να υποφέρεις από ασιτεία χωρίς να το έχεις επιέξει... ασθένεια είναι να βλέπεις τον κόσμο να υποφέρει και προκειμένου να εξουσιάζεις να κρατάς τον κόσμο εγκλωβισμένο... σε ένα φόρουμ ή σε μια πολιτεία... κι όχι να βολοδέρνεις με ένα ποτήρι ΑΚΟΜΗ επειδή δε γουστάρεις να παραδεχτείς πως δεν είναι δύσκολο να το ξεπεράσεις. Είναι εύκολο αν θέλει κανείς... απλά πράματα...

"... όταν μεθουσε πραγματικά ήταν βιαιος, θυμαμαι είχε χτυπήσει ενα βραδυ(πρωι) εναν σκουπιδιαρη(του δημου) με τη σκουπα στο στομαχι και ειχε γυρισει το ματι του. Δε ξερω ψιλοχεστηκα πανω μου, σιγουρα υπαρχουν χειροτερα, απλα εγω δεν ειχα συνηθισει σε τετοιες παρεες.
    Έκανε και άλλα "χαζα" αλλα δεν ειναι αυτο το θεμα.
    Παντως πιστευω πως οταν μεθαμε δεν υπάρχει λογική.
    Αυτό ομως δε σημαίνει οτι πρέπει να δίνουμε άλλοθι σε εναν μεθυσμενο..."

... φαντάσου να ήταν και αλκοολικός τί θα έκανε, αφού γινόταν βίαιος μόνο με συχνά μεθύσια... ένας ακόμη κωλόπαιδος, ποιά η απορία;...

"... η βίαιη συμπεριφορά του είναι " σύμπτωμα " του αλκοολισμού..."

Αυτή θα ήταν η τοποθέτηση σε περίπτωση που κάποιος θεωρεί τον αλκοολισμό "αρρώστια"... επομένως, θα έβρισκε και θα καταλόγιζε σε αυτόν συμπτώματα... όσοι έχουν μάτια - σα τα δικά μου - θα θεωρήσουν τον αλκοολισμό "σύμπτωμα" άλλου είδους "ασθενειών"... των ορατών τε πάντων και αοράτων... της εσφαλμένης νοοτροπίας, του ωχαδερφισμού, των πεποιθήσεων που μας ΔΙΔΑΞΑΝ πως αν υπάρχουν, τον πόνο τον ξεπερνάμε με λίγο κρασί... της λούμπας που μας επιβάλλουν οι όσοι μας εξουσιάζουν, της αδράνειας, της απάθειας, της ΦΤΩΧΕΙΑΣ, της εγωπαθούς μας μιζέριας και της εκ του ασφαλούς κινδυνολογίας μας... η βίαιη συμπεριφορά του λοιπόν, δεν είναι τίποτα άλλο από την ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟΥ ΚΩΛΟΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΥΜΒΙΩΝΕΙ... και για τον οποίο ευθύνονται οι γονείς του. Κανένα κράτος, καμιά "κακή" κοινωνία... ά, ναι!... και η προσωπική μαλακία που του περισσεύει στον εγκέφαλο... υπάρχουν αλήθεια φαρμακευτικές ουσίες που τη ρυθμίζουν ΚΑΙ αυτήν;... αυτή είναι η δομή του, η κατασκευή του. Γιατί αν ο άνθρωπος φροντίσει να εκπαιδεύσει τον εαυτό του ΜΟΝΟΣ του, να ζοριστεί, να ξεβολευτεί και να μη περιμένει τίποτα απ' τους όποιους "άλλους", τότε θα μας περισσέψουν οι αρρώστιες, οι μαλακίες και οι δικαιολογίες επίσης... καλησπέρα σας...

Senior Member
    Rabola, καλησπέρα!
    Πολύ ωραίο που βρήκες τον εαυτό σου και είσαι μια χαρά! Και προφανώς είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος για να τα καταφέρεις.
    Γιατί, όμως, είσαι τόσο θυμωμένη απέναντι σε ΑΑ και ανθρώπους που έχουν διαφορετική άποψη πάνω σ'αυτό το θέμα; Ο καθένας μας είναι διαφορετικός, όπως λες κι εσύ, το ότι εσένα κάποια πράγματα δε σε βοήθησαν δε σημαίνει απαραίτητα ότι δεν είναι αποτελεσματικά, όπως και το αντίστροφο! Όπως και για το ότι πιστεύεις ότι κάποιος είναι παλιοχαρακτήρας ΑΠΟ ΠΡΙΝ και του βγαίνει με το μεθύσι. Δεκτή η άποψή σου, αλλά γιατί αποκλείεται να ισχύει σε κάποιον αυτό που δεν ίσχυε σε σένα; Το ότι εσύ δεν ήσουν ποτέ επιθετική με άλλους μας λέει κα΄τι καλό για σένα, αλλά όχι απαραίτητα κάτι κακό για τον άλλον που είναι επιθετικός (μόνο μέσα από τον αλκοολισμό του). Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, γιατί να είμαστε ίδιοι σ'αυτό;

Banned
    Γεια σου Στρείδι. Γελάω με μια δόση πίκρας στην άκρη των χειλιών, στο σχόλιό σου... "Και προφανώς είσαι πολύ δυνατός άνθρωπος για να τα καταφέρεις..."... ναι, έχεις δίκιο. Είμαι ένας πολύ δυνατός χαρακτήρας, αλλά δεν έφτασε παρά μόνο μια στιγμή, ένας πολύ δικός μου άνθρωπος και η πίστη μου στην εικόνα που μου φόρεσαν καπέλο για να ακολουθήσω και να οικειοποιηθώ συμπεριφορές που ήταν προβολές δικές του... αυτό συνέβη σε μένα, και ο αλκοολισμός δεν ήταν τίποτα άλλο απ' το "φυσικό" επακόλουθο μιας αλυσιδωτής σειράς πολύ δυσάρεστων γεγονότων στην προσωπική μου ζωή... δεν είναι θυμός Στρείδι, είναι απογοήτευση και απίστευτη πίκρα απέναντι σε συγκεκριμένο σκεπτικό. Δεν έχει να κάνει με τον Τάκη, το Μάκη ή τη Σούλα - κατσαριδάκια μου γλυκά, που έλεγε και μια διαφήμιση της εποχής μου, λολ - και ομολογώ πως είναι ακόμη νωρίς για να μετουσιωθεί αυτό το συναίσθημα και να δώσει τη θέση του σε κάτι διαφορετικό, λιγότερο... χμμ... στενάχωρο ίσως... είναι η τάση της ανθρώπινης φύσης να υπεκφεύγει γενικότερα... είναι αυτή η γενικότερη θεώρηση των πραγμάτων στην οποία παθαίνω αλλεργία γενικότερα - για να το πω πιο συμβολικά - και πάθαινα ακόμη κι όταν έπινα. Υπάρχει κάτι που θέλω να εξηγήσω μήπως και αυτή τη φορά καταφέρω να μη ξεσηκώσω αντιδράσεις. Δεν έχω τίποτα με κανέναν ΑΑ, άλλωστε κι εγώ εκεί βοηθήθηκα και ξέκοψα. Κρατώντας όμως τα όσα μου ήταν απαραίτητα και βοηθήθηκα κυρίως επεξεργαζόμενη όλα τα μεμπτά τους κατ' εμέ και την κρίση μου σημεία... αυτό που εγώ βίωσα όμως - και στην τελική μιλώ από εμπειρία και όχι ξεπατικώνοντας θεωρίες και "γνώσεις" - έχει να κάνει με τη διαστρέβλωση μιας ολόκληρης φιλοσοφίας που ξεκίνησε από έναν άνθρωπο - τον γνωστό Μπιλ στον οποίο στηρίζεται το όλο κίνημα, και στα βιβλία του... δε δέχτηκα καμιά "ομάδα" αλληλοβοήθειας, όταν διαπίστωσα πως η πλειοψηφία των μελών της περιγελούσε και αντιμετώπιζε με την απόλυτη επιπολαιότητα ανθρώπους ομοιπαθείς με σοβαρότατα προβλήματα υγείας... όπως δε θα δεχτώ ποτέ πως ο κόσμος αρχίζει και τελειώνει σε μένα, τον αλκοολισμό μου και στον μονόλογό μου απ' το πρωί ίσαμε το βράδυ για το παλιοζωή, παλιόκοσμε και παλιοκενωνία... :) ... δε πειράζει που δε συμφωνούμε, αλλά δε θα επικροτήσω ποτέ καμιά ομάδα, κίνημα, σύλλογο, "σωτήρα", όταν παίζει από πίσω χρηματισμός, συμφέροντα και άλλου τύπου καλούδια... όπως και νά 'χει, θεωρώ τις παντός τύπου ασθένειες, ανθρώπινες επινοήσεις με περίτεχνο σχεδιασμό προς επίτευξη της παραίτησης του ανθρώπου απ' τα όνειρά του... κι όποιος συμφωνεί, απλά συμφωνεί... εγώ απέχω απ' όλα τα "εγκόσμια" πλέον από συνειδητή επιλογή. Απ' το λίγο που κατάλαβα, κάτι έγινε πάλι στο φόρουμ και τέθηκε το συγκεκριμένο θέμα... δεν απάντησα σε τέτοια βάση γιατί δε γνωρίζω τί έγινε και δε με ενδιαφέρει και να μάθω... και στο κάτω - κάτω βρε Στρείδι μου, όπως μπορεί να θυμώνουν κάποιοι επειδή ΔΕ θεωρώ τον αλκοολισμό κάτι ανάλογο με όσα πιστεύουν, έτσι "θυμώνω" ενδεχομένως κι εγώ που νιώθω ώρες - ώρες να με εξισώνουν με χαρακτήρες και συμπεριφορές που ουδέποτε υιοθέτησα... θα τελειώσω με κάτι χαρακτηριστικό και είμαι σίγουρη πως θα το "πιάσεις"... όταν ήρθα σε κόντρα με πορωμένα μέλη των ΑΑ - κι ενώ ακόμη ήμουν μέλος - δέχτηκα... επίπληξη επειδή δεν ξεκινούσα τα μοιράσματά μου με το "είμαι η Μαρία και είμαι αλκοολική...". ΈΠΡΕΠΕ να ακολουθώ την... κοινή γραμμή. Εγώ έλεγα διάφορα κωμικά όπως "ΉΜΟΥΝ αλκοολική" ή "είμαι αλκοολική εν αποστρατεία, σε σύνταξη", κ. ά. ... :) ... γιατί άραγε τόση εμμονή στον ενεστώτα διαρκείας και εις τους αιώνας των αιώνων αμήν;... καλή συνέχεια Στρείδι, και ειρήνη υμίν!... καλή και πραγματική ανάσταση για όλους μας!... :) ...

Senior Member
    Quote Originally Posted by Rabola View Post
    το φόρουμ αυτό είναι "εχθρικό" απέναντι σε διαφορετικές επί του συνόλου απόψεις, αν και δήλωσα πως δε πρόκειται να ξαναγράψω ο,τιδήποτε, αν και με έμμεσους τρόπους "διαιωνίζονται" απόψεις για να εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα - και όχι μόνο εδώ -
    δε θα επικροτήσω ποτέ καμιά ομάδα, κίνημα, σύλλογο, "σωτήρα", όταν παίζει από πίσω χρηματισμός, συμφέροντα και άλλου τύπου καλούδια... όπως και νά 'χει, θεωρώ τις παντός τύπου ασθένειες, ανθρώπινες επινοήσεις με περίτεχνο σχεδιασμό προς επίτευξη της παραίτησης του ανθρώπου απ' τα όνειρά του...
    Σε αυτά και πολλά άλλα που είπες συμφωνώ μαζί σου.

Καλησπέρα σας. Αν και το φόρουμ αυτό είναι "εχθρικό" απέναντι σε διαφορετικές επί του συνόλου απόψεις,

Με το καλησπέρα σας δηλαδή ακύρώνεις αυτό το χώρο.
    Μήπως πριν βγάλεις διάγγελμα να έθετες και κάποια επιχειρήματα για το "εχθρικο" προς εσένα περιβάλλον και επί του συνόλου απόψεις?

αν και δήλωσα πως δε πρόκειται να ξαναγράψω ο,τιδήποτε, αν και με έμμεσους τρόπους "διαιωνίζονται" απόψεις για να εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα - και όχι μόνο εδώ - θα ήθελα να ξανατοποθετηθώ επί του αλκοολισμού.

Αλ...δεν θυμάμαι να διαιωνίστηκε κάτι ειδικά για το νικ σου, και επίσης δεν θεωρώ πως εγκλωβίζεται κάποιος εδώ μέσα.
    Μήπως έχεις κανένα παράδειγμα να μας δώσεις εκτός τις από παραλίγο φιλοσοφικές προσεγγίσεις σου?

Είναι πολύ στενάχωρο και εξίσου λυπηρό να λέγονται και να επαναλαμβάνονται πράγματα κατά πώς βολεύουν τον καθένα και να περνούν ως δεδομένα, ως μοναδική "αλήθεια", ως πάγια άποψη.

Δεν βολεύει κανένα η άποψη του για τον αλκοολισμο, είναι απλά γνώμη του, που την καταθέτει και λέει αυτό που πιστεύει.
    Που τα είδες τα δεδομένα και τη μοναδική αλήθεια? αν θυμάμαι καλά, η ρεμ έκανε ερώτηση ανοίγοντας αυτό το θέμα και όχι δήλωση.Ζήτησε απόψεις, δεν έβγαλε διάγγελμα.

Σαφώς θα ακολουθήσουν οι γνωστές διαφωνίες, εχθρικές συμπεριφορές - καθώς κάποιοι θα καταλογίσουν "επιθετικότητα" απέχοντας όμως ακόμη απ' τη δική τους αυτοκριτική και τα γνωστά...

Όταν λες επιθετικότητα, εννοεις μέσα απο τα μάτια ενός αλκοολικού, ή μέσα από τα μάτια ενός μέλους του φόρουμ που εκ των πραγμάτων θα είναι επιθετικό όπως δήλωσες με το καλησπέρα σας, αλλά δεν επιχειρηματολόγησες τον λόγο που θα αντιδρούσε έτσι για ένα νικ που δεν υπάρχει πια?

Άρκτε, φαντάζομαι θα αντιδράσεις άμεσα, μετά θα ακολουθήσουν ενδεχομένως άτομα που ποτέ δε συμπαθούν ό,τιο δε τους μοιάζει και ούτω καθεξής.

Αλ...είναι λίγο εως πολύ δύσκολο να μας μοιάζει καποιος, ακόμη και αν είμαστε διδυμοι.

Εγώ απλά θα γράψω σε ένα δημόσιο, ανοιχτό φόρουμ. Όσοι θέλουν να δώσουν μια ματιά παραπάνω σε ό,τι πω, καλώς. Αν δε θέλουν δε τρέχει και τίποτα, απλά δε θα μπω σε αντιπαράθεση με κανέναν γιατί δε με αφορά ο ανταγωνισμός στις απόψεις - αν και ερχόμουν σε αντιπαράθεση όσο ήμουν μέλος - και πλέον έχω ξεπεράσει και αυτά τα στάδια. Θα σχολιάσω από όλους σας ό,τι θεωρώ σημαντικό, χωρίς να κολλάω στο σε ποιούς από εσάς ήμουν... αρεστή και σε ποιούς όχι. Είμαι λάτρης της αντικειμενικότητας, όσο κι αν προσπαθούν οι άνθρωποι να την παραποιούν, κάποιοι την κατέχουν και την εκφράζουν ακόμη...

.
    Ξέρεις τι νιώθω?
    Πως μπήκες με το φόβο πως κάποιοι θα σου την πουν, πως θα βρεις τοίχους και φράγματα.
    Ξεκόλα Αλ. Πες την άποψη σου και άσε να κρίνουν οι άλλοι αν είναι σημαντική ή όχι.
    Όπως είπες είναι ένα δημόσιο φόρουμ. Αυτό, έπρεπε πρώτα να το σκεφτείς εσύ.
    Εύχομαι να είσαι καλα...:)

Banned
    οχι Θεοφανία, καλα κανει και σκεφτεται ετσι, γιατι οταν εγω ειχα εκφραστει ελευθερα στο παρελθον εσυ και η Remedy με καταγγειλατε στη safeline, κι ακομα συνεχιζεται τη καραμελα με τις μηνυσεις λες και σας απειλησα ποτε προσωπικα εσας ή την οικογενεια σας. ενω ουτε καν ασχοληθηκα γενικοτερα με οσα γραφετε, και πλεον δε σας παιρνω ουτε στα σοβαρα.

οποτε ειναι δικαωμα της να μη θελει να εκφραστει στο φορουμ, στο διαδικτυο υπαρχουν επιτηδειοι που ψαχνουν θυματα, και ειδικα εδω μεσα ανετα στελνετε αθωους και στη φυλακη ακομα, ακριβως οπως κανουν και οι μπατσοι εξω! οποτε πρεπει να προστατευουμε τον εαυτο μας και ειναι καλυτερα να προσεχουν τι γραφουν εδω οσοι εχουν προβλημα γιατι οι κατηγοριες πεφτουν βροχη.

και για να μην ειμαι offtopic, υπαρχει διαφορα του ποτης με το αλκοολικος, οπως και το αν σνιφαρουμε κοκα ή βαραμε ενεσεις ηρωινης καθε δυο μηνες με το να κανουμε χρηση καθημερινα (που τοτε ναι ειμαστε ναρκομανεις κι εθισμενοι). ανοιξτε θεμα και για το τελευταιο και πειτε οτι βαραμε ενεσεις στο ποδι κατω στον αστραγαλο, γιατι δε μας μειναν αλλες φλεβες. και γενικα ανοιξτε τοπικ να φανειτε εσεις που ζειτε την τελεια ζωη σε ονειροκοσμο και δεν εχετε δει ουτε καν μεθυσμενο...

οχι Θεοφανία, καλα κανει και σκεφτεται ετσι, γιατι οταν εγω ειχα εκφραστει ελευθερα στο παρελθον εσυ και η Remedy με καταγγειλατε στη safeline, κι ακομα συνεχιζεται τη καραμελα με τις μηνυσεις λες και σας απειλησα ποτε προσωπικα εσας ή την οικογενεια σας. ενω ουτε καν ασχοληθηκα γενικοτερα με οσα γραφετε, και πλεον δε σας παιρνω ουτε στα σοβαρα.

Προφανώς σε πήραμε στα σοβαρά εμείς, και γι αυτό έγινε η καταγγελία. Προσπαθώ μέρες τώρα να σου εξηγήσω πως σε ένα ευαίσθητο χώρο πρέπει να λειτουργούμε το ίδιο ευαίσθητα και με λεπτότητα και συνεχίζεις να λες τα δικά σου…

οποτε ειναι δικαωμα της να μη θελει να εκφραστει στο φορουμ

Τότε γιατί το κάνει?

στο διαδικτυο υπαρχουν επιτηδειοι που ψαχνουν θυματα, και ειδικα εδω μεσα ανετα στελνετε αθωους και στη φυλακη ακομα, ακριβως οπως κανουν και οι μπατσοι εξω! οποτε πρεπει να προστατευουμε τον εαυτο μας και ειναι καλυτερα να προσεχουν τι
    γραφουν εδω οσοι εχουν προβλημα γιατι οι κατηγοριες πεφτουν βροχη.

Τότε γιατί και συ συνεχίζεις να μπαίνεις, αν αυτός ο χώρος είναι τόσο επικίνδυνος, ψεύτικος και δεν σε βοηθάει πουθενά?

και για να μην ειμαι offtopic, υπαρχει διαφορα του ποτης με το αλκοολικος, οπως και το αν σνιφαρουμε κοκα ή βαραμε ενεσεις ηρωινης καθε δυο μηνες με το να κανουμε χρηση καθημερινα (που τοτε ναι ειμαστε ναρκομανεις κι εθισμενοι). ανοιξτε θεμα και για το τελευταιο και πειτε οτι βαραμε ενεσεις στο ποδι κατω στον αστραγαλο, γιατι δε μας μειναν αλλες φλεβες. και γενικα ανοιξτε τοπικ να φανειτε εσεις που ζειτε την τελεια ζωη σε ονειροκοσμο και δεν εχετε δει ουτε καν μεθυσμενο...

Δεν μπορώ να σου πω κάτι τέτοιο, γιατί μέχρι χτες έλεγες πως το όνειρο σου είναι να είσαι ναρκομανής, οπότε σίγουρα δεν βαράς στον αστράγαλο…
    Κατά τα άλλα…έυχομαι να μη γίνουν ποτέ τα όνειρα σου πραγματικότητα…..(και φυσικα μιλάω για το γουαναμπι ναρκομανης)

Banned
    Quote Originally Posted by Θεοφανία View Post
    Προφανώς σε πήραμε στα σοβαρά εμείς, και γι αυτό έγινε η καταγγελία. Προσπαθώ μέρες τώρα να σου εξηγήσω πως σε ένα ευαίσθητο χώρο πρέπει να λειτουργούμε το ίδιο ευαίσθητα και με λεπτότητα και συνεχίζεις να λες τα δικά σου…
    κανεις δε παιρνει στα σοβαρα τον αλλον, κι αυτο ειναι πολυ ασχημο γιατι δε γνωριζομαστε προσωπικα ωστε να ξερουμε μεχρι που μπορει να φτασει ο καθενας μας. κι εγω το εχω ξαναγραψει οτι δεν ειμαι παιδακι οπως ισως νομιζετε. εδω τα εννοουσε ο Πατμανιδης που πηγαινε σχολειο... τεσπα αλλο θεμα ομως αυτο, μιλησες συγκεκριμενα για τον χωρο, κι επειδη ο χωρος εδω δεν ειναι για normal ατομα, ποτε δε καθησα να ασχοληθω με καποιον τοσο, ωστε να τον απειλησω κι ολας (παρα μονο τοτε που ειχατε πειραξει την Broken_Doll και μπηκα και εβριζα χωρις να ξερω ποιος φταιει). γενικα δε νομιζω πως κολλαει τοσο και η safeline, δλδ ειναι σαν να ζητας λογικη και να κανεις μηνυση μεσα σε ενα τρελαδικο, μπορει να το κανεις αυτο σε εναν τρελο ? δε χρειαζεται καν αλλοθι, ειναι τρελος και κανει οτι θελει. αποψη μου παντα, και σιγουρα δεν ισχυει για ολους, αφου εδω μεσα υπαρχει ποικιλια.

Τότε γιατί το κάνει? Τότε γιατί και συ συνεχίζεις να μπαίνεις, αν αυτός ο χώρος είναι τόσο επικίνδυνος, ψεύτικος και δεν σε βοηθάει πουθενά?
    υπαρχουν πολλοι λογοι που μπαινει καποιος σε ενα φορουμ Θεοφανία. ο πρωτος και κυριοτερος ειναι για να χαζεψει, να περασει την ωρα του. κατι θελει να διαβασει σιγουρα, αναλογα με το τι τον απασχολει, ψαχνει και την αντιστοιχη θεματολογια. αν πχ ενδιαφερετε για τα θρησκευτικα θεματα, θα παει σε site θρησκευτικων κ.ο.κ. προσωπικα κι αυτη τη στιγμη συγκεκριμενα που με ρωτησες, μπαινω απλα για να χαζεψω και με παρει ο υπνος γιατι ειναι βραδυ...

Δεν μπορώ να σου πω κάτι τέτοιο, γιατί μέχρι χτες έλεγες πως το όνειρο σου είναι να είσαι ναρκομανής, οπότε σίγουρα δεν βαράς στον αστράγαλο…
    Κατά τα άλλα…έυχομαι να μη γίνουν ποτέ τα όνειρα σου πραγματικότητα…..(και φυσικα μιλάω για το γουαναμπι ναρκομανης)
    ναι δεν κανω χρηση ηρωινης εγω, το εχω ξαναπει, ουτε ναρκομανης ειμαι ουτε αλκοολικος. γενικα δεν εξαρτιεμαι απο κατι, και θα ειχα μια φυσιολογικη ζωη αν ολα πηγαιναν καλα. τι κριμα που δε πανε ομως.

Banned
    "... Με το καλησπέρα σας δηλαδή ακύρώνεις αυτό το χώρο.
    Μήπως πριν βγάλεις διάγγελμα να έθετες και κάποια επιχειρήματα για το "εχθρικο" προς εσένα περιβάλλον και επί του συνόλου απόψεις?..."

Συνήθως, αυτό που περιμένει κάποιος όταν απευθύνει έναν χαιρετισμό είναι απλά να του τον... ανταποδώσουν. Πολύ απλά. Όσοι πάλι νιώθουν την ανάγκη να βγάζουν διαγγέλματα, είτε στρέφονται στην πολιτική για να το παίζουν καμπόσοι και να ακολουθούν τα πρόβατα, είτε γράφουν αρλούμπες θεωρητικές προσποιούμενοι πως έχουν άποψη για όσα ισχυρίζονται αλλά τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχουν μιας και δεν υποστηρίζονται από ανάλογα βιώματα... εγώ είδα ένα θρεντ με τίτλο που αφορά τον αλκοολισμό. Κι απάντησα με βάση τον αλκοολισμό. Για τα υπόλοιπα δε με αφορά να απαντήσω, έχω τοποθετηθεί παλαιότερα. Γιατί να επαναλαμβανόμαστε αλήθεια;... υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα τόπικς άλλωστε...

"... Αλ...δεν θυμάμαι να διαιωνίστηκε κάτι ειδικά για το νικ σου, και επίσης δεν θεωρώ πως εγκλωβίζεται κάποιος εδώ μέσα.
    Μήπως έχεις κανένα παράδειγμα να μας δώσεις εκτός τις από παραλίγο φιλοσοφικές προσεγγίσεις σου?..."

Δεν έγραψα πως διαιωνίστηκε κάτι σχετικά με το νικ μου κι ούτε με θεωρώ εξέχουσα προσωπικότητα για να ασχολείται κανείς μς το νικ μου... αλλά γιατί επειδή εσύ δε θεωρείς πως εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα, εγώ τώρα καλούμαι να αποδείξω πως για κάποιους λόγους πιστεύω πως εγκλωβίζονται;... δεν έχω δικαίωμα απλά να το εκφράσω ως άποψη;... εσύ δε θεωρείς πως συμβαίνει, ενώ εγώ θεωρώ πως συμβαίνει... έ και;... να μπω κι εγώ στη διαδικασία να σε ρωτήσω γιατί δε θεωρείς πως συμβαίνει;... άποψή σου και τη σέβομαι. Ας γίνει σεβαστό και το αντίστροφο όμως. Δε ζήτησα να γίνει δεκτό και δεν είναι και το θέμα μου. Τοποθετήθηκα επί του αλκοολισμού.

"... Δεν βολεύει κανένα η άποψη του για τον αλκοολισμο, είναι απλά γνώμη του, που την καταθέτει και λέει αυτό που πιστεύει.
    Που τα είδες τα δεδομένα και τη μοναδική αλήθεια? αν θυμάμαι καλά, η ρεμ έκανε ερώτηση ανοίγοντας αυτό το θέμα και όχι δήλωση.Ζήτησε απόψεις, δεν έβγαλε διάγγελμα..."

Εγώ κρίνω με βάση τη δική μου ματιά όμως, και ζητήθηκαν απόψεις. Όχι ταύτιση απόψεων με τη δική σας ματιά. Αλλιώς γιατί ανοίχτηκε το θέμα;... αν εσύ θεωρείς πως κρίνεις "ορθά" πως ο καθένας καταθέτει τη γνώμη του και δε θέλεις να δεις το εξαρχής ατόπημα ως προς την διατύπωση του ερωτήματος, το σέβομαι απόλυτα. Εγώ γιατί πρέπει να "δω" το ίδιο ως πρώην αλκοολική;... αν το θέμα σου είναι πως το θέμα το έβαλε η φίλη σου, εμένα δε με αφορά. Τέθηκε το ερώτημα με τίτλο "Είναι ο αλκοολισμός άλλοθι για οποιαδήποτε απαράδεκτη συμπεριφορά" και αμέσως παρακάτω περιγράφεται ένα παράδειγμα ενός απλά μεθυσμένου ανθρώπου που δεν έχει σχέση με αυτό που λέγεται αλκοολισμός... "για τον λογο αυτο, ουδεποτε δεχομαι το μεθυσι, ειτε προκειται για μεμονωμενο περστατιοκο ειτε για αλκοολισμο, σαν δικαιολογια για να παρουσιαζει κανεις ενα προσωπο που υποτιθεται πως δεν εχει...". Εδώ είναι το ατόπημα και δε καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει... την ανάλυση και τα επιχειρήματα τα παρέθεσα παραπάνω και γι' αυτό άλλωστε έγραψα. Κι αν κάποιος δε γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα σε ένα μεθύσι και στον αλκοολισμό, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη τις εντοπίσει κάποιος που τις γνωρίζει. Αν το θέμα τέθηκε λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο φόρουμ, τότε γράψτε το για να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν γνώση. Εγώ απάντησα με βάση τη βιωματική γνώση του αλκοολισμού όμως σε ένα δημόσιο φόρουμ...

"... Αλ...είναι λίγο εως πολύ δύσκολο να μας μοιάζει καποιος, ακόμη και αν είμαστε διδυμοι..."

Ακριβώς... και είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο βγάζουμε επιθετικότητα σε ό,τι δε μας είναι αρεστό... και αρεστό συνήθως είναι μόνο ό,τι μας θυμίζει εμάς... το έχω ξεπεράσει, ευχαριστώ...

"... Ξέρεις τι νιώθω?
    Πως μπήκες με το φόβο πως κάποιοι θα σου την πουν, πως θα βρεις τοίχους και φράγματα.
    Ξεκόλα Αλ. Πες την άποψη σου και άσε να κρίνουν οι άλλοι αν είναι σημαντική ή όχι.
    Εύχομαι να είσαι καλα...:)..."

Δε μπήκα για να "επανενταχτώ" ως μέλος ώστε να με ενδιαφέρει ποιοί θα μου την πουν και ποιοί θα μου τραγουδήσουν... μπήκα γιατί θεώρησα πως έχει να προσφέρει κάτι η υπερβατική μου αν θέλεις άποψη για το αλκοόλ, έστω κι αν έχει λίγους "οπαδούς"... εμένα μου φτάνει που την υιοθετώ και τον έχω ξεπεράσει. Καθώς και αυτοί που έχουν την ίδια ματιά στο πρόβλημα. Αν θέλουν να τη δουν και κάποιοι ακόμη, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Η ζωή θα συνεχιστεί για όλους μας μέχρι να τελειώσει άλλωστε...

"... και για να μην ειμαι offtopic, υπαρχει διαφορα του ποτης με το αλκοολικος, οπως και το αν σνιφαρουμε κοκα ή βαραμε ενεσεις ηρωινης καθε δυο μηνες με το να κανουμε χρηση καθημερινα (που τοτε ναι ειμαστε ναρκομανεις κι εθισμενοι). ανοιξτε θεμα και για το τελευταιο και πειτε οτι βαραμε ενεσεις στο ποδι κατω στον αστραγαλο, γιατι δε μας μειναν αλλες φλεβες. και γενικα ανοιξτε τοπικ να φανειτε εσεις που ζειτε την τελεια ζωη σε ονειροκοσμο και δεν εχετε δει ουτε καν μεθυσμενο..."

Κενό, δε σε γνωρίζω από γραπτά αλλά αντιλαμβάνομαι από αυτή την παράγραφο πως έχεις άποψη επί του θέματος... ναι, τα πράματα δεν είναι δυο "κατηγορίες" και τέλος. Τα παρακλάδια είναι άπειρα... χωρίς να ενστερνίζομαι αυτό που γράφεις στο τέλος απευθύνοντάς το στις χρήστριες, απλά θα συμφωνήσω γενικότερα. Τα πολλά τραγούδια πάντα λέγονται έξω απ' τους χορούς και προσωπικά επιθυμώ να τραγουδώ όσο λιγότερο γίνεται όσο μεγαλώνω... χορούς έχω μάθει πολλούς κι αυτό μου φτάνει...
    Βινς;... έχεις μια θαυμάσια ψυχή και λυπάμαι όταν δε νιώθεις όσο κατανοητός θα ήθελες... βλέπεις, "κατέχεις" την επίσημη διάγνωση της σχιζοφρένειας και αυτό είναι... πρόβλημα. Στα μυαλά Βινς οι ταμπέλες μπαίνουν εύκολα... και τη νόηση της ψυχής σου τη δυσκολεύει η ευφυΐα σου... έχω αποθηκεύσει πολλά σου αποφθέγματα και στιχάκια. Σου εύχομαι να εκφράζεσαι πάντα τόσο όμορφα και εύστοχα, κι ας μη σε καταλαβαίνουν... :) ... αν θέλει κανείς να μου ευχηθεί "καλή Ανάσταση", καλώς. Κάτι άλλο να πω δεν έχω και σας ευχήθηκα ήδη. Καλό ξημέρωμα σε όλους σας... :) ...

"... Με το καλησπέρα σας δηλαδή ακύρώνεις αυτό το χώρο.
    Μήπως πριν βγάλεις διάγγελμα να έθετες και κάποια επιχειρήματα για το "εχθρικο" προς εσένα περιβάλλον και επί του συνόλου απόψεις?..."

Συνήθως, αυτό που περιμένει κάποιος όταν απευθύνει έναν χαιρετισμό είναι απλά να του τον... ανταποδώσουν. Πολύ απλά. Όσοι πάλι νιώθουν την ανάγκη να βγάζουν διαγγέλματα, είτε στρέφονται στην πολιτική για να το παίζουν καμπόσοι και να ακολουθούν τα πρόβατα, είτε γράφουν αρλούμπες θεωρητικές προσποιούμενοι πως έχουν άποψη για όσα ισχυρίζονται αλλά τελικά αποδεικνύεται πως δεν έχουν μιας και δεν υποστηρίζονται από ανάλογα βιώματα... εγώ είδα ένα θρεντ με τίτλο που αφορά τον αλκοολισμό. Κι απάντησα με βάση τον αλκοολισμό. Για τα υπόλοιπα δε με αφορά να απαντήσω, έχω τοποθετηθεί παλαιότερα. Γιατί να επαναλαμβανόμαστε αλήθεια;... υπάρχουν τόσα ενδιαφέροντα τόπικς άλλωστε...

αλ...σε αυτό που γράφεις θα σου απατησω με δικά σου λόγια. Λες λοιπόν πως έδωσες έναν χαιρετισμό και περίμενες το ανάλογο. Θεωρείς πως τα παρακάτω λόγια σου είναι φιλικός χαιρετισμός?

"... Καλησπέρα σας. Αν και το φόρουμ αυτό είναι "εχθρικό" απέναντι σε διαφορετικές επί του συνόλου απόψεις, αν και δήλωσα πως δε πρόκειται να ξαναγράψω ο,τιδήποτε, αν και με έμμεσους τρόπους "διαιωνίζονται" απόψεις για να εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα - και όχι μόνο εδώ - θα ήθελα να ξανατοποθετηθώ επί του αλκοολισμού....

"... Αλ...δεν θυμάμαι να διαιωνίστηκε κάτι ειδικά για το νικ σου, και επίσης δεν θεωρώ πως εγκλωβίζεται κάποιος εδώ μέσα.
    Μήπως έχεις κανένα παράδειγμα να μας δώσεις εκτός τις από παραλίγο φιλοσοφικές προσεγγίσεις σου?..."

Δεν έγραψα πως διαιωνίστηκε κάτι σχετικά με το νικ μου κι ούτε με θεωρώ εξέχουσα προσωπικότητα για να ασχολείται κανείς μς το νικ μου... αλλά γιατί επειδή εσύ δε θεωρείς πως εγκλωβίζονται άνθρωποι εδώ μέσα, εγώ τώρα καλούμαι να αποδείξω πως για κάποιους λόγους πιστεύω πως εγκλωβίζονται;... δεν έχω δικαίωμα απλά να το εκφράσω ως άποψη;... εσύ δε θεωρείς πως συμβαίνει, ενώ εγώ θεωρώ πως συμβαίνει... έ και;... να μπω κι εγώ στη διαδικασία να σε ρωτήσω γιατί δε θεωρείς πως συμβαίνει;... άποψή σου και τη σέβομαι. Ας γίνει σεβαστό και το αντίστροφο όμως. Δε ζήτησα να γίνει δεκτό και δεν είναι και το θέμα μου. Τοποθετήθηκα επί του αλκοολισμού.

Όχι, αλ. δεν τοποθετηθηκες περί του αλκοολισμού. Έβγαλες το απωθημένο σου σε σχέση με το φόρουμ , γιατί κάποτε στράβωνες με θέματα που δεν είναι επί της παρούσης να ξανασυζητήσουμε και άνοιγες θρεντ ζητωντας από τον αντμιν να σε διαγραψει.
    Το έκανε και επανήλθες με άλλο νικ

"... Δεν βολεύει κανένα η άποψη του για τον αλκοολισμο, είναι απλά γνώμη του, που την καταθέτει και λέει αυτό που πιστεύει.
    Που τα είδες τα δεδομένα και τη μοναδική αλήθεια? αν θυμάμαι καλά, η ρεμ έκανε ερώτηση ανοίγοντας αυτό το θέμα και όχι δήλωση.Ζήτησε απόψεις, δεν έβγαλε διάγγελμα..."

Εγώ κρίνω με βάση τη δική μου ματιά όμως, και ζητήθηκαν απόψεις. Όχι ταύτιση απόψεων με τη δική σας ματιά. Αλλιώς γιατί ανοίχτηκε το θέμα;... αν εσύ θεωρείς πως κρίνεις "ορθά" πως ο καθένας καταθέτει τη γνώμη του και δε θέλεις να δεις το εξαρχής ατόπημα ως προς την διατύπωση του ερωτήματος, το σέβομαι απόλυτα. Εγώ γιατί πρέπει να "δω" το ίδιο ως πρώην αλκοολική;... αν το θέμα σου είναι πως το θέμα το έβαλε η φίλη σου, εμένα δε με αφορά. Τέθηκε το ερώτημα με τίτλο "Είναι ο αλκοολισμός άλλοθι για οποιαδήποτε απαράδεκτη συμπεριφορά" και αμέσως παρακάτω περιγράφεται ένα παράδειγμα ενός απλά μεθυσμένου ανθρώπου που δεν έχει σχέση με αυτό που λέγεται αλκοολισμός... "για τον λογο αυτο, ουδεποτε δεχομαι το μεθυσι, ειτε προκειται για μεμονωμενο περστατιοκο ειτε για αλκοολισμο, σαν δικαιολογια για να παρουσιαζει κανεις ενα προσωπο που υποτιθεται πως δεν εχει...". Εδώ είναι το ατόπημα και δε καταλαβαίνω γιατί σε πειράζει... την ανάλυση και τα επιχειρήματα τα παρέθεσα παραπάνω και γι' αυτό άλλωστε έγραψα. Κι αν κάποιος δε γνωρίζει τις διαφορές ανάμεσα σε ένα μεθύσι και στον αλκοολισμό, δε μπορώ να καταλάβω γιατί να μη τις εντοπίσει κάποιος που τις γνωρίζει. Αν το θέμα τέθηκε λόγω προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στο φόρουμ, τότε γράψτε το για να απαντήσουν μόνο όσοι έχουν γνώση. Εγώ απάντησα με βάση τη βιωματική γνώση του αλκοολισμού όμως σε ένα δημόσιο φόρουμ...

χμμμ...μάλλον δεν έγινα σαφής, ή εσύ προσπαθεις να με πείσεις πως δεν έγινα.

"... Αλ...είναι λίγο εως πολύ δύσκολο να μας μοιάζει καποιος, ακόμη και αν είμαστε διδυμοι..."

Ακριβώς... και είναι και ο βασικός λόγος για τον οποίο βγάζουμε επιθετικότητα σε ό,τι δε μας είναι αρεστό... και αρεστό συνήθως είναι μόνο ό,τι μας θυμίζει εμάς... το έχω ξεπεράσει, ευχαριστώ...

που την είδες την επιθετικότητα? μου κανεις τη χάρη να μου υποδείξεις το σχετικό απόσπασμα?

"... Ξέρεις τι νιώθω?
    Εύχομαι να είσαι καλα...:)..."

Δε μπήκα για να "επανενταχτώ" ως μέλος ώστε να με ενδιαφέρει ποιοί θα μου την πουν και ποιοί θα μου τραγουδήσουν... μπήκα γιατί θεώρησα πως έχει να προσφέρει κάτι η υπερβατική μου αν θέλεις άποψη για το αλκοόλ, έστω κι αν έχει λίγους "οπαδούς"... εμένα μου φτάνει που την υιοθετώ και τον έχω ξεπεράσει. Καθώς και αυτοί που έχουν την ίδια ματιά στο πρόβλημα. Αν θέλουν να τη δουν και κάποιοι ακόμη, έχει καλώς. Αν όχι, πάλι έχει καλώς. Η ζωή θα συνεχιστεί για όλους μας μέχρι να τελειώσει άλλωστε...

Μεταξύ μας....το ότι λείπεις από εδώ κανά χρόνο και μπήκες την πρώτη μέρα που ανοίχτκε θρεντ για αλκοολ, αποδεικνύει πως δεν έφυγες ποτέ. Αυτό δεν στο λέω υποδεικνύοντας ή καταδεικνύοντας τις αδυναμίες σου, απλά δεν μου αρέσουν οι φαμφάρες και νομίζω πως το έχω αποδείξει.

"... και για να μην ειμαι offtopic, υπαρχει διαφορα του ποτης με το αλκοολικος, οπως και το αν σνιφαρουμε κοκα ή βαραμε ενεσεις ηρωινης καθε δυο μηνες με το να κανουμε χρηση καθημερινα (που τοτε ναι ειμαστε ναρκομανεις κι εθισμενοι). ανοιξτε θεμα και για το τελευταιο και πειτε οτι βαραμε ενεσεις στο ποδι κατω στον αστραγαλο, γιατι δε μας μειναν αλλες φλεβες. και γενικα ανοιξτε τοπικ να φανειτε εσεις που ζειτε την τελεια ζωη σε ονειροκοσμο και δεν εχετε δει ουτε καν μεθυσμενο..."

Κενό, δε σε γνωρίζω από γραπτά αλλά αντιλαμβάνομαι από αυτή την παράγραφο πως έχεις άποψη επί του θέματος... ναι, τα πράματα δεν είναι δυο "κατηγορίες" και τέλος. Τα παρακλάδια είναι άπειρα... χωρίς να ενστερνίζομαι αυτό που γράφεις στο τέλος απευθύνοντάς το στις χρήστριες, απλά θα συμφωνήσω γενικότερα. Τα πολλά τραγούδια πάντα λέγονται έξω απ' τους χορούς και προσωπικά επιθυμώ να τραγουδώ όσο λιγότερο γίνεται όσο μεγαλώνω... χορούς έχω μάθει πολλούς κι αυτό μου φτάνει...
    Βινς;... έχεις μια θαυμάσια ψυχή και λυπάμαι όταν δε νιώθεις όσο κατανοητός θα ήθελες... βλέπεις, "κατέχεις" την επίσημη διάγνωση της σχιζοφρένειας και αυτό είναι... πρόβλημα. Στα μυαλά Βινς οι ταμπέλες μπαίνουν εύκολα... και τη νόηση της ψυχής σου τη δυσκολεύει η ευφυΐα σου... έχω αποθηκεύσει πολλά σου αποφθέγματα και στιχάκια. Σου εύχομαι να εκφράζεσαι πάντα τόσο όμορφα και εύστοχα, κι ας μη σε καταλαβαίνουν... :) ... αν θέλει κανείς να μου ευχηθεί "καλή Ανάσταση", καλώς. Κάτι άλλο να πω δεν έχω και σας ευχήθηκα ήδη. Καλό ξημέρωμα σε όλους σας... :) ...
    η τελυταια παράγραφος δεν αφορά σε μένα, οπότε δεν την σχολιάζω....

Member
    Γεια σου, Rabola! Θα μ' ενδιέφερε πάρα πολύ να μάθω τι ήταν εκείνο που σου έκανε "κλικ" για να ξεκινήσεις τη διαδικασία της απεξάρτησης. Πού βρήκες τη δύναμη; Τι σε έσπρωξε να κινητοποιηθείς; Ποιες σκέψεις έκανες; Αν θες, μου λες. Αν, πάλι, νιώθεις ότι δεν θες να σκέφτεσαι τα παλιά, δεν πειράζει...

Senior Member
    Εγω ειμαι υπερευαισθητος καποιες φορες. Το αλκοολ οταν πιω εκεινη την μερα μου βγαζει στην επιφανεια τα συναισθηματα και το θαρος να τα εκφρασω. Βεβαια ο αποδεκτης δεν μπορει να καταλαβει , αλλωστε ξεμεθυστοι μιλαμε και δεν συνενοουμαστε...που μεθυσμενοι οποτε ολα γινονται αλλα νταλλα.

Βασικα πιστευω οτι θα υπαρξουν πολλες συγκρουσεις γιατι δεν υπαρχει γενικος κανονας. Σιγουρα η δομη του χαρακτηρα δεν αλλαζει με το αλκοολ και δεν θα βιαιοπραγησεις σαν παραδειγμα , αλλα μπορεις να πεις και το οτι η δομη του χαρακτηρα αλλαζει σε πολλους ανθρωπους οταν βρισκονται υπο την επηρεια αλκοολ.

Ουτε μπορεις να πεις οτι υπερμεγενθυνει καποια χαρακτηριστικα που προυπηρχαν, αλλα μπορεις και να το πεις.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΑΣ.

Σε γενικες γραμμες ο αλκοολισμος ειναι εξαρτηση η οποια ειναι βλαβερη για αυτον που την εχει και δυναται να γινει και βλαβερη για τον περιγυρο του...μπορει και οχι.

Για την απεξαρτηση τωρα δεν μπορω να εκφερω γνωμη , την διαδικασια της απεξαρτησης αλλα φανταζομαι θα ειναι επιπονη , σπαστικη , οι αλλοι θα ειναι ενα ματσο μαλακες (βρισκεσαι ξαφνικα με κοσμο που ειναι εξω απο το φασμα που κυνηγας για διαπροσωπικες σχεσεις) κλπ. κλπ. και σιγουρα πολλοι θα εχουν βρει την χηνα που γεννα τα χρυσα αυγα και ολοι θα εχουν αποψη πως μπορει να γινει καλυτερα η απεξαρτηση.

Ειναι σαν την αντιπαθεια προς τους ψυχ... που εχουμε ανεπτυγμενη γιατι εμεις ξερουμε καλυτερα και τα "τουβλα" δεν κανουν τιποτα που υποφερουμε και παιρνουν λεφτα κλπ . κλπ.

Η αληθεια ειναι καπου στη μεση ή ισως παραδιπλα ή παραπλευρα λολ.

Aλ ωραια τα εγραψες , αλλα δεν επεκταθηκες τοσο στον αλκοολισμο και στον ανθρωπο οσο στους ΑΑ και σε αλλα...οχι οτι εχει πολυ σημασια:)
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    alobar, κατέβασες σεντόνια κ πραγματικά δν θα μπορέσω να τα διαβάσω όλα.
    μέχρι εκεί που διάβασα....
    λες πως σε εσένα το αλκοόλ δν σου έβγαλε καμία επιθετικότητα.
    οκ
    μίλησα για μένα κ για κάποιους που γνώρισα.
    προφανώς δν συμβαίνει σε όλους.

μιλάς για 20 μπύρες.
    εγώ μιλάω για 20 μπούρες, μισό μπουκάλι ουίσκυ, ουρσους, τζιν, σφηνάκια....
    ίσως γι΄αυτό κ η διαφορά.
    είπες πως ξερνούσες.
    εγώ όχι.
    στο τέλος μόνο λιποθυμούσα.
    όπως λοιπόν στη διπολιή πχ τα συμπτώματα δεν είναι σε όλους ίδια, έτσι κ στον αλκοολισμό.

τέλος δν καταλαβαίνω γιατί μπαίνεις στο φόρουμ τόσο αρπαγμένη.
    πολλοί διαφωνούμε εδώ μέσα.
    δν απαντάμε σε ένα θέμα με αυτό το πρόλογο.
    http://www.mazi.org.gr/

Page 2 of 5 FirstFirst 1234 ... LastLast