Results 1 to 7 of 7
Thread: Ιδιωτικά μεταπτυχιακά(?)
-
04-07-2005, 11:21 #1
Ιδιωτικά μεταπτυχιακά(?)
Καλημέρα!Είμαι στην αναζήτηση μεταπτυχιακού και τελευταία ακούω οτι τα ιδιωτικά μεταπτυχιακά μπορεί να μην αναγνωρίζονται απο το δημόσιο αλλά είναι προτιμότερα απο την άποψη οτι παρέχουν περισσότερη πρακτική εκπαίδευση σε σχέση με τα δημόσια. Έψαξα στο Google για να βρω πληροφορίες για τα ιδιωτικά μεταπτυχιακά που υπάρχουν αλλά μου εμφάνισε άσχετα αποτελέσματα. Μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε για μια πιο επιτυχημένη αναζήτηση; Ποιά είναι η γνώμη σας για την ιδωτική μετεκπαίδευση στην ψυχολογία γενικά;
- 04-07-2005, 15:13 #2
Έχω εκπαιδευτεί στη προσωποκεντρική θεραπεία του Carl Rogers σε ένα ιδιωτικό μεταπτυχιακό. Οι εντυπώσεις είναι άριστες, το πρόγραμμα κατά 90% βιωματικό και πολύ πλούσιο σε εμπειρίες.
Είναι part time (ένα Σαββατοκύριακο το μήνα συν 2-3 εντατικά δεκαήμερα το χρόνο).
Η συνολική διάρκεια είναι περίπου 3 χρόνια ( 36 συναντήσεις συν τα εντατικά δεκαήμερα).
Το μεταπτυχιακό οργανώνεται από το \"κέντρο εκπαίδευσης στην προσωποκεντρική θεραπεία\" το οποίο συνεργαζόμενο με το Πανεπιστήμιο Strathclyde της Γλασκώβης, σου δίνει το diploma. Μετά το diploma, εάν θέλεις, κάνεις άιτηση στο Strathclyde, ετοιμάζεις μια εργασία και παίρνεις το master. Είτε με το diploma είτε με το master γίνεσαι άνετα μέλος της ελληνικής και της ευρωπαικής εταιρείας Συμβουλευτικής. Βεβαίως, το κλασσικά προβλήματα με το ΔΙΚΑΤΣΑ παραμένουν αλλά λογικά αυτά θα λάβουν τέλος μέσα στο 2006, οπότε και θα εναρμονιστεί το καθεστώς στην Ελλάδα με αυτό της Ευρώπης.
Αν τυχόν σε ενδιαφέρει το πρόγραμμα, μπορώ να ποστάρω περισσότερες πληροφορίες. Η επόμενη \"ομάδα\" ξεκινά γύρω στον Γενάρη και νομίζω ότι θα προηγηθεί ένα δωρεάν δοκιμαστικό ΣΚ ανοικτό σε όσους θέλουν να το παρακολουθήσουν πριν αποφασίσουν αν τους ταιριάζει ή όχι η προσωποκεντρική θεραπεία και το συγκεκριμένο μοντέλο εκπαίδευσης.
Δες εδώ το λινκ του Strathclyde
και
εδώ το λινκ του KEPPΤο φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
06-07-2005, 13:36 #3
γεια σας και απο μένα.... μήπως ξέρετε αν υπάρχει και κάτι παρόμοιο αλλα σε ελληνική γλώσσα;;;;;;
06-07-2005, 13:37 #4
sorry μετά το είδα....
07-07-2005, 23:20 #5
Originally posted by dodoni
Βεβαίως, το κλασσικά προβλήματα με το ΔΙΚΑΤΣΑ παραμένουν αλλά λογικά αυτά θα λάβουν τέλος μέσα στο 2006, οπότε και θα εναρμονιστεί το καθεστώς στην Ελλάδα με αυτό της Ευρώπης.
ευχαριστω!
07-07-2005, 23:48 #6
Το master στο οποίο αναφέρομαι αναγνωρίζεται στις υπόλοιπες χώρες της ευρωπαϊκής ένωσης (πλήν της Ελλάδας).
Σε μια τέτοια περίπτωση, δε θα υπάρχει πρόβλημα με το δικατσά.
Λυπάμαι, αλλά πολλές λεπτομέρειες δε γνωρίζω.Το φόρουμ αυτό, δεν υποκαθιστά τη θεραπεία με τον ψυχολόγο ή τον γιατρό σας. Απευθυνθείτε σε ειδικό, αν κάνετε σκέψεις που μπορούν να αποδειχθούν επικίνδυνες για τον εαυτό σας ή τους άλλους.
08-07-2005, 16:22 #7
ααα, εγω μαλλον δεν καταλαβα καλα :D
ευχαριστω
Αύριο θα γίνω 27, και δεν θέλω να δω ούτε μέρα παραπάνω.
15-06-2025, 13:47 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή