Results 1 to 15 of 24
Thread: ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ
-
26-04-2011, 18:09 #1
ΠΑΩ ΝΑ ΤΡΕΛΛΑΘΩ
Καλησπέρα σε όλους,
Εχω έντονο άγχος ότι τρελλένομαι.Είχα δει πριν καποιες μέρες έργο, με κάποιον που είχε σχιζοφρένεια.Φοβάμαι μην πάθω και έγω.Μου περνάνε σκέψεις που έιναι παράλογες και αγχώνομαι.Για πχ, βγαίνω έξω βλέπω κάποιον άγνωστο, όλα καλά στην αρχή και μετά από λίγο μου έρχετε στη σκέψη το έργο που είδα(τα συμπτώματα που είχε) και νομίζω για δευτ. ότι θα μου κανει κάκο αυτός.,ενώ ξέρω ότι είναι παράλογο αυτό που σκέφτομαι και δεν ιχσύει.Αγχώνομαι μόνο και μόνο που το σκέφτομαι τέτοια πράγαμτα ή ότι θα αρχίζω να σκέφτομαι παράλογα.Πως αντιμετωπίζετε???Εχω ΄χασει την δυνάμη που είχα σαν χαρακτήρας.Σε ψυχολόγο εαν πάω θα περάσουν σύντομα??Δίνει κατευθυνση τι να κάνεις??Τέλος τώρα τελευταία δεχομαι πιέση πολυ στην εργασίας μου μέχρι και απειλή.
- 26-04-2011, 18:30 #2
το παθαίνω κ εγώ και ξέρω ότι γενικά δεν είναι ασύνηθες να περπατάς στο δρόμο και να έχεις φόβο για κάτι που μπορεί να συμβεί, πολλοί το παθαίνουν, ειδικά σε περιόδους μεγάλου στρες. εγώ επισκέφτηκα ειδικό και τον ρώτησα. να ξέρεις γενικώς ότι ο φόβος μήπως τρελαθείς είναι νευρωτικός και όχι ψυχωσικός (η σχιζοφρένεια είναι ψύχωση). τα νευρωτικά συμπτώματα προέρχονται κυρίως από άγχος. ο ψυχολόγος θα σε βοηθήσει να διαχειριστείς αυτό το άγχος (πρόσεξε μην πέσεις σε κομπογιαννίτη). επίσης, να ξέρεις ότι κάποιος που τρελαίνεται δεν έχει συνείδηση του ότι τρελαίνεται, δεν το καταλαβαίνει με λίγα λόγια και δεν αγχώνεται για αυτό. ο φόβος σου λοιπόν είναι υγιής, είναι αποτέλεσμα όμως κάποιας πίεσης που πρέπει να εκτονωθεί.
τέλος, συμβουλή που ελπίζω να τηρήσεις. μην βλέπεις τέτοιες ταινίες. όσο χρονών και αν είμαστε, οι υποβλητικές ταινίες σίγουρα θα μας δημιουργήσουν κάτι, αν όχι φόβο, τότε θλίψη έστω και προσωρινή. ήδη η ζωή είναι δύσκολη και ο κόσμος έχει προβλήματα, γιατί και οι ταινίες να επιβαρύνουν αυτή την κατάσταση;; πολύ πιθανό και στο παρελθόν να σου είχαν κατά καιρούς περάσει τέτοιες σκέψεις από το μυαλό, απλώς δεν τους έδωσες ποτέ αξία και καλά έκανες. τώρα με το στρες σου καθώς και με το ερέθισμα που πήρες από την ταινία, κάθεσαι και ανησυχείς χωρίς λόγο. εγώ προσωπικά προσπαθώ να αισθάνομαι καλά και να μην φορτώνω το μυαλό μου με έξτρα έγνοιες αφού ούτως ή άλλως αυτή την εποχή είμαι επιβαρυμένη ψυχικά.
εντάξει;; μην αγχώνεσαι!
26-04-2011, 20:37 #3
επίσης, να ξέρεις ότι κάποιος που τρελαίνεται δεν έχει συνείδηση του ότι τρελαίνεται, δεν το καταλαβαίνει με λίγα λόγια και δεν αγχώνεται για αυτό[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 20:39 #4
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 20:51 #5
Ρε συ keep_walking έχεις κάποιο πρόβλημα άγχους; Ti μαλακίες είναι αυτές που λές στο παιδί; Φυσικά και δέν έχουν συνείδηση της τρέλας τους όσοι τρελαίνονται. Και ακόμα και να είχαν σε ένα τέτοιο φόρουμ δέν λές τέτοιες μαλακίες. Έλεος δηλαδή.
26-04-2011, 21:06 #6
Ναι πονηριδη για μαρκαρε την μαλακια και τι ακριβως ειπα στο παιδι?
Γιατι εγω δεν καταλαβα που αναφερεσαι...εκτος αν δεν ξερεις αναγνωση.
Και εγω οταν τρελαινομαι βλεπω ενα patern και καταλαβαινω οτι τα χανω...βεβαια εγω μπορει να ειμαι σπεσιαλ και να ξερεις περισσοτερα εσυ.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 21:06 #7
εγώ με τις συζητήσεις με ψυχίατρο που έκανα και από τα βιβλία που διάβασα και από τη σχολή που είμαι, αυτό διδάχτηκα και αυτό λέω. δεν θα έλεγα ψέματα για να κάνω τον freit να νιώσει καλύτερα, τώρα αν εσύ ηδονίζεσαι να δημιουργείς αμφιβολίες στον άλλο που έχει την ανησυχία του, τι να σου πω..
26-04-2011, 21:08 #8
26-04-2011, 21:11 #9
Ειμαι 15 χρονια ψυχωτικος και εχω "πεσει" αρκετες φορες.
Εχω διαβασει τα απαντα.
Οχι δεν ειμαι ειδικος.
Της ειπα οτι δεν εχει σχζιοφρενεια , γιατι τα αποτελεσματα σε αυτην συνηθως ειναι καταστροφικα στο πρωτο ψυχωτικο και δεν ειναι τοσο low profile. Απο κει και περα καλο ειναι να εμπιστευθει εναν ειδικο για τα περαιτερω.
Που βλεπεις το λαθος?[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 21:19 #10
Εσυ αναφερεσαι στο γεγονος οτι ο ψυχωτικος δεν μπορει να καταλαβει οτι ειναι ψυχωτικος στην τρελλα του , οσο και απιθανη ιστορια να εχει κατασκευασει στο μυαλο...του στυλ με ελεγχει δορυφορος.
Εαν συνερθει ομως , και δεν το πιστευει ποια τοτε δεν εχει επιγνωση της τρελλα του?
Και εαν ξαναπεσει νομιζεις οτι δεν μπορει να δει καποια ομοια στοιχεια , μιας και γνωριζει το προβλημα του ποια?
Και γιατι να παιρνει και φαρμακα...μιας και οι περισσοτεροι δεν ειμαστε σε καποια κλινικη να μας τα δινουν με το ζορι?
Ανεφερες κατι υπεραπλουστευμενο και εγω βαζω την πειρα μου.
Και ναι ο φοβος της φρικης που περνας ειναι μεγιστος και δεν θες να περασεις τα ιδια.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 21:21 #11
εγώ δεν είδα κάτι λάθος, εσύ είδες λάθος στα λόγια μου. αν θέλεις, το λάθος σου ήταν αυτό που είπες, ότι ο τρελός έχει συνείδηση της τρέλας του, και αυτό γιατί όλοι οι άνθρωποι περνάνε τέτοιες κρίσεις άγχους και είναι άδικο να τους προσθέτεις έξτρα αμφιβολίες.
η πράξη του/της freit να αναφερθεί στο πρόβλημά της ως "έχω άγχος/φοβάμαι ότι τρελαίνομαι/θα τρελαθώ" δείχνει ότι το πρόβλημά της είναι νευρωτικό, όχι ψυχωσικό.
εσύ στο πρώτο σου επεισόδιο είχες συνείδηση της "τρέλας" ή κάτι/κάποιος σε οδήγησε στο να το καταλάβεις/σου το είπε;
26-04-2011, 21:22 #12
Λοιπον άσε τα patterns και ξεχώρισε τις ψυχώσεις που μπορεί να έχεις απο τις νευρώσεις που είναι οι πανικοί.Αυτή η μαλακία που ειπες έτσι απλά στο παιδί μπορεί να του στοιχησει, και να κάθετε να ανησυχεί τσάμπα.Δέν τρελάθηκε κανείς ποτέ απο τους πανικους.Η αλήθεια είναι οτι όσοι έχουν πανικους είναι πιο λογικοί απο τους υπόλοιπους.Ουτε πρόβλημα έχω μαζί σου,ουτε και πονηρός είμαι.Έχω απλά μια αλλεργία στις μαλακίες.
26-04-2011, 21:24 #13
εσύ στο πρώτο σου επεισόδιο είχες συνείδηση της "τρέλας" ή κάτι/κάποιος σε οδήγησε στο να το καταλάβεις/σου το είπε;[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
26-04-2011, 21:24 #14
αν ήταν σε φάση μετά το πρώτο επεισόδιο, πιστεύεις ότι δεν θα το ανέφερε και δεν θα το γνώριζε ότι έχει κάποια ψυχική νόσο;
το μόνο που είπε για το παρελθόν είναι ότι έχει άγχος με τη δουλειά. αυτό που θα ήθελα εγώ να ρωτήσω είναι αν συνέβη κάποιο περιστατικό πρόσφατα που να τον/την τάραξε πολύ. κάποια αρρώστια, θάνατος συγγενικού προσώπου, μετακόμιση, ληστεία κλπ. κάτι έντονο τελοσπάντων.
26-04-2011, 21:25 #15
[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)