Results 31 to 45 of 86
Thread: Έρευνα: Τι σημαίνει αγάπη;
-
04-04-2007, 00:24 #31
αγάπη είναι το πρωινό φιλί με το που ανοίγεις τα μάτια σου.
- 04-04-2007, 00:27 #32
ακόμα καλλίτερα αγάπη είναι να σε ξυπνάνε για να σε φιλήσουν.
04-04-2007, 00:29 #33
η αγάπη με θυμώνει τελευταία. Σίγουρα αυτή είναι πάντως
04-04-2007, 02:43 #34
Γράφω ένα για την αγάπη από αυτά που έγραψε ο Λέο Μπουσκάλια..
\"Είμαστε πραγματικά ικανοί να αγαπάμε πολλούς ανθρώπους ταυτόχρονα,χωρίς να νοθεύουμε αυτό που έχουμε να δώσουμε.Είναι γεγονός ότι,όσες περισσότερες εμπειρίες αγάπης έχουμε, ο σάκος της γνώσης θα είναι πιο γεμάτος και θα μας βοηθήσει περισσότερο όταν έρθει η στιγμή να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε μια βαθιά και αμοιβαία σχέση.Η ποιότητα της αγάπης δεν στραγγίζεται όταν την μοιράζονται δύο άνθρωποι.Αντίθετα,αποκτά μια νέα ένταση και με την εμπειρία βελτιώνεται...\"
04-04-2007, 02:54 #35
Αλλά για εμένα πρώην Χριστιανή το καλύτερο που γράφτηκε για την αγάπη ήταν το Α\' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ επιστολή.
υπέροχος ύμνος για την αγάπη..
Εαν ταις γλώσσαις των ανθρώπων λαλώ και των αγγέλων,αγάπη δε μη έχω,γέγονα χαλκός ηχών ή κύμβαλλο αλαλάζον.Και εαν έχω προφητείαν και ειδώ τα μυστήρια πάντα και πάσαν την γνώσιν,και εαν έχω πάσαν την πίστιν,ώστε όρη μεθιστάνειν,αγάπην δε μη έχω,ουδέν ειμί....Η αγάπη μακροθυμεί,χρηστεύεται,η αγάπη ου ζηλοί,η αγάπη ου περπερεύεται,ου φυσιούται,ουκ ασχημονεί,ου ζητεί τα εαυτής,ου παροξύνεται,ου λογίζεται το κακόν,ου χαίρει επί τη αδικία,συγχαίρει δε τη αληθεία.ΠΑΝΤΑ ΣΤΕΓΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΕΛΠΙΖΕΙ,ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΜΕΝΕΙ.
04-04-2007, 10:14 #36
Originally posted by raphsssodos
αγάπη είναι το πρωινό φιλί με το που ανοίγεις τα μάτια σου....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
04-04-2007, 10:48 #37
Originally posted by kassi_21
Αλλά για εμένα πρώην Χριστιανή το καλύτερο που γράφτηκε για την αγάπη ήταν το Α\' ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ επιστολή.
υπέροχος ύμνος για την αγάπη..
ισος θα πρεπε να δις κ τιν Ασπρη (=λεφκι) οσον αφορα τις εκδικιτικες σου σκεψις :Ρ
υγ ναι, η Αγαπη ειναι αυτο που κυριως απαιτει προσπαθεια (βλ. Ρενε). σε αντιθεση με την ελπιδα ή την πιστη που ζητουν αποδοχη. συνεπως, οταν ΔΕΝ υπαρχει προσπαθεια, δεν υπαρχει αγαπη.
υγ2 Ραψου μετα μιν απορεις που δε μπορεις να ανιξις τα ματια σου στα μαθιματα! εκανες το τεστ; :Ρ
04-04-2007, 11:15 #38
μονο εγω κι η anitak εχουμε αρνητικη αντιληψη γι αυτη τη λεξη????
kassi κι εγω που εχω διαβασει ολη τη γραφη ειναι τελεια τα λογια του Αποστολου Παυλου στην επιστολη προς κορινθιους αλλα ο ιδιος ειπε κ τα λογια του Α.Τιμοθεον γ: 1-5 και εκει εχει απολυτο δικιο...τα λεει ωραια η γραφη το αγαπημενο μου ειναι του Εκκλησιαστη απο το Σολομωντα:ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ...well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-04-2007, 15:57 #39
η αγάπη είναι η τέχνη του να δίνεις...
Η αγάπη είναι η επιθυμία να θέλεις να δίνεις, όχι να παίρνεις. Η αγάπη είναι η τέχνη να παράγεις κάτι από τις ικανότητες κάποιου άλλου. Για να το πετύχεις αυτό χρειάζεσαι μόνο τον σεβασμό και την συμπάθεια του άλλου. Αυτά μπορείς πάντοτε να τα κερδίσεις. Η αχαλίνωτη επιθυμία να θέλεις να αγαπιέσαι πολύ λίγη σχέση έχει με την αληθινή αγάπη...
Από τις Ιστορίες του κ. Κόυνερ.
04-04-2007, 16:50 #40
εγω με την αγαπη μαλωσα..
απο τραγουδι του Μανωλη Λιδακηwell keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
04-04-2007, 23:57 #41
παντως οταν συγχωρεις ξερεις να αγαπας κι οταν αγαπας αξιζεις να αγαπηθεις...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
05-04-2007, 00:06 #42
Originally posted by interappted
εγω με την αγαπη μαλωσα..
05-04-2007, 00:09 #43
εχει μαλακωσει η καρδια μου σα πλαστελινη σε σομπα...
well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
05-04-2007, 09:01 #44
Originally posted by kassi_21
Κανένα το εκτός ορίων δεν είναι πρόβλημα για το διάβασμά μου.Το πρόβλημα είναι το ιδεοψυχαναγκαστικό μου κομμάτι που δεν μ\'αφήνει να πάω μπροστά.Αυτό θέλει πολλή δουλειά...Οριακά είναι απλά κάποια στοιχεία μου.Η κύρια διαταραχή μου είναι η ιδεοψυχαναγκαστική...Όπως ο Μπίλυ.Εξυπνότατος και άριστος όπως παραθέτει και δείχνει ξάφνου τον χτυπάει μια διπολική και πέφτει διακόπτης και δε λειτουργεί..Δεν είναι κρίμα για ένα τόσο ταλαντούχο άτομο;
Όσο για την αγάπη..Η αγάπη μιλώντας ρεαλιστικά θέλει θυσία....
Μιλώντας ως Κάσσι ή Μαρία θα πω ένα στιχάκι που έλεγα σε έναν φίλο μου.Υπάρχει ένα τραγούδι που λέει \"Ever fallen in love with someone\"...Εσύ όμως μου λέει γελώντας προτιμάς \"Never falling in love with someone\"..παιδιά εγώ έτσι το άκουγα.Φταίω;Τα αγγλικά μου ίσως....Μου ταιριάζει και είναι κρίμα γιατί τόσο όμορφα λόγια γράφτηκαν για την αγάπη που απλά εγώ τα βλέπω όπως ο διάολος το λιβάνι..Για όσους μπορούν και αγαπούν ένα ΜΠΡΑΒΟ>>>>Σα μια διαφήμιση Pepsi or Coca Cola light..Ένα μπράβο στο Γιάννη που εκφράζει τα συναισθήματά του ανοιχτά...Κάπως έτσι....
\"
PHOSPHORUS
Η ΔΙΑΧΥΣΗ είναι η ιδέα που διατρέχει την παθολογία του Phos. Η διάχυση είναι η διαδικασία της εξάπλωσης προς τα έξω στο περιβάλλον, σαν τον καπνό που απλώνεται έξω στον αέρα ή σαν το χρώμα από ένα σακουλάκι του τσαγιού, που διαχέεται ομοιόμορφα μέσα στο νερό. Το ίδιο συμβαίνει και στην ενέργεια, την αντίληψη, τα συναισθήματα, ακόμη και στο αίμα του ασθενούς Phos. Είναι σαν να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο σ\' αυτό - φυσικό, συναισθηματικό ή διανοητικό.......
\"
ιδεσ?.....το εχω μεσα μου......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
05-04-2007, 11:00 #45
Δεν το πολυκατάλαβα αυτό με το Φως..Μόνο της Βίσσης το τραγούδι μου ήρθε..Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν έχω συναισθήματα που ρέουν;;Απλά εμποδίζω να δείχνω ανασφαλής ρωτώντας συνεχώς ή κλαψουρίζοντας.Το βγάζω αλλιώς.Ίσως αυτό που διαφέρει σε εμάς είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε και διοχετεύουμε τα συναισθήματα.Μου είχε πει παλιά ο ψυχίατρος ότι δεν έπεσες σε κατάθλιψη από το περιβάλλον σου αλλά το έβγαλες σε ιδεοψυχαναγκασμό....Ότι οι πιο δυναμικές προσωπικότητες δημιουργούν ιδεοψυχαναγκασμό ενώ οι πιο παθητικές κατάθλιψη....Με εκνευρίζει όταν αρνούνται τα συναισθήματά μου.Δηλαδή μόνο όποιος τα κάνει εμφανή έχει πολλά και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι;Αυτό είναι αδικία.....
Σημειώνοντας κάτι ακόμα για το θέμα που προανέπτυξα..Θα έπρεπε κανονικά να χαίρεσαι γι\'αυτό που έχεις...Γίνεσαι πιο παρατηρήσσιμη ενώ εμείς που τα κρατάμε μέσα μας δύσκολα παίρνουμε αυτό που ζητάμε γιατί δεν το δείχνουμε...Αυτό βέβαια με εκνευρίζει αφάνταστα αλλά τι να κάνω....Ήμουν τώρα και έδινα διαγώνισμα και αρχίσαν οι κοπελίτσες κλαψ κλαψ στους εξεταστές δεν θα το πάρω και κοπέλες τις λυπήθηκαν και τις βοηθούσαν ενώ εγώ μπακούρι....τα έβγαζα μόνη μου...Οι άντρες εσάς τις πιο ευαίσθητες εξίσου σας προσέχουν πιο εύκολα..Οπότε τι άλλο θες και κλαις;Αισθάνομαι λίγο ότι μου την μπαίνεις σε μερικά θέματα αλλά Άντα είπαμε αυτή είμαι και δεν μπορώ να γίνω πιο εκδηλωτική ή κάπως επειδή το υπαγορεύουν οι άλλοι..Ξέρεις πόσοι και πόσοι με εγκατέλειψαν και έτρεξαν αλλού να βρουν παρηγοριά γιατί δεν ήμουν η ευσυγκίνητη που ήθελε την προστασία τους;χμμμμ...Και ένα τελευταίο εσάς τους πιο \"αδύναμους\" δεν σας φοβάμαι ότι δεν θα προκόψετε....Ξεσπάτε συχνά και παίρνετε κουράγιο και υποστήριξη οπότε είστε γεροί....Ένα μυστικό(διαδικτυακό πλεόν):Πάντα οι θεωρούμενοι αδύναμοι μου την έφερναν....
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....