Results 46 to 60 of 86
Thread: Έρευνα: Τι σημαίνει αγάπη;
-
05-04-2007, 12:55 #46
\"Κάθε συνάντηση είναι κατ΄αρχήν συνάντηση φαντασιώσεων. Το σώμα και η ασυνείδητη αποδοχή ρόλων θα γίνουν τα σημεία επαφής για την έκβαση της συνύπαρξης.
Η κρίσιμη στιγμή στη ζωή του ζευγαριού θα επέλθει όταν η πραγματικότητα και των δύο θα διαψεύσει ή θα συμφωνήσει με τις φαντασιώσεις της προσέγγισης και της προσδοκίας. Τότε θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν, να προσαρμοστούν ή να χωρίσουν * ανάλογα με τον εκάστοτε ψυχισμό\".
Φώτης Καγγελάρης, ψυχίατρος
- 05-04-2007, 12:58 #47
Originally posted by Existir
\"Η κρίσιμη στιγμή στη ζωή του ζευγαριού θα επέλθει όταν η πραγματικότητα και των δύο θα διαψεύσει ή θα συμφωνήσει.\"
Πραγματικοτητα: η αληθοφανης φαντασιωση
05-04-2007, 12:59 #48
Originally posted by kanenas
Πραγματικοτητα: η αληθοφανης φαντασιωση
:cool:
05-04-2007, 13:37 #49
χα-χα!! πολη καλη (παροτι φιλη του ρασπου)! :)
υγ χμ, ομως δε νομιζεις οτι τραβας πολυ το σκοινι; :Ρ
05-04-2007, 15:23 #50
Originally posted by kassi_21
Δεν το πολυκατάλαβα αυτό με το Φως..Μόνο της Βίσσης το τραγούδι μου ήρθε..Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν έχω συναισθήματα που ρέουν;;Απλά εμποδίζω να δείχνω ανασφαλής ρωτώντας συνεχώς ή κλαψουρίζοντας.
(((γιατι καλε εγω ρωταω συνεχεια και κλαψουριζω??))
Το βγάζω αλλιώς.Ίσως αυτό που διαφέρει σε εμάς είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε και διοχετεύουμε τα συναισθήματα.Μου είχε πει παλιά ο ψυχίατρος ότι δεν έπεσες σε κατάθλιψη από το περιβάλλον σου αλλά το έβγαλες σε ιδεοψυχαναγκασμό....Ότι οι πιο δυναμικές προσωπικότητες δημιουργούν ιδεοψυχαναγκασμό ενώ οι πιο παθητικές κατάθλιψη....Με εκνευρίζει όταν αρνούνται τα συναισθήματά μου.Δηλαδή μόνο όποιος τα κάνει εμφανή έχει πολλά και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι;
οχι βεβαια....ο καθενασ εκφραζεται διαφορετικα...
Αυτό είναι αδικία.....
Σημειώνοντας κάτι ακόμα για το θέμα που προανέπτυξα..Θα έπρεπε κανονικά να χαίρεσαι γι\'αυτό που έχεις...Γίνεσαι πιο παρατηρήσσιμη ενώ εμείς που τα κρατάμε μέσα μας δύσκολα παίρνουμε αυτό που ζητάμε γιατί δεν το δείχνουμε...
ενω εμασ που το παραδειχνουμε μασ διωχνουν γιατι μασ θεωρουν προβληματικουσ και αρρωστουσ......αδυναμουσ αντι για υπερβολικα ευαισθητουσ που ημαστε...
.ουτε το ενα ουτε το αλλο δεν ειναι καλο κασσυ μου..
Αυτό βέβαια με εκνευρίζει αφάνταστα αλλά τι να κάνω....Ήμουν τώρα και έδινα διαγώνισμα και αρχίσαν οι κοπελίτσες κλαψ κλαψ στους εξεταστές δεν θα το πάρω και κοπέλες τις λυπήθηκαν και τις βοηθούσαν ενώ εγώ μπακούρι....τα έβγαζα μόνη μου...
(((αυτεσ ηταν ηλιθιεσ και πονηρεσ..δεν ηταν καταθληπτικεσ....please......)))
Οι άντρες εσάς τις πιο ευαίσθητες εξίσου σας προσέχουν πιο εύκολα..
ναι ναι...και μασ παρατανε κι ολασ μια και θεωρουν πωσ στεναχωριομαστε τοσο πολυ χωρισ λογο...θεωρωντασ μασ υπερβολικεσ .... ακαταληλεσ....
Οπότε τι άλλο θες και κλαις;
ειλικρηνα.....Κασσυ μου...
....με στεναχωρεισ....
..τωρα..
Αισθάνομαι λίγο ότι μου την μπαίνεις σε μερικά θέματα
?????????τι λεσ Κασσυ μου????
αλλά Άντα είπαμε αυτή είμαι και δεν μπορώ να γίνω πιο εκδηλωτική ή κάπως επειδή το υπαγορεύουν οι άλλοι..Ξέρεις πόσοι και πόσοι με εγκατέλειψαν και έτρεξαν αλλού να βρουν παρηγοριά γιατί δεν ήμουν η ευσυγκίνητη που ήθελε την προστασία τους;χμμμμ...Και ένα τελευταίο εσάς τους πιο
\"δεν ημαστε αδυναμοι.....κανεισ λαθοσ εδω και παλι με στεναχωρεισ... εγω δεν σε διαχωριζω..για μενα εισαι φιλη μου αυτη που εισαι......
....ημαστε υπερβολικα ευαισθητοι νομιζεισ πωσ μασ αρεσει αυτο??......να ποναμε με το καθε τι που μασ αγγιζει......να μην θελουνε να ζουμε γιατι δυσκολευομαστε να δεχτουμε την σκληρη ....ωμη... κυνικη πραγματικοτητα......???...να παλευουμε να αποδιξουμε εστω στουσ πιο κοντινουσ ανθρωπουν μασ...πωσ εχουμε πραγματικα φοβερουσ εφιαλτεσ στο μυαλο και την ψυχη.. να θεωρουμε φισιολογικο το οτι ισωσ δεν θα επρεπε να ζουμε.......
\"αδύναμους\" δεν σας φοβάμαι ότι δεν θα προκόψετε....Ξεσπάτε συχνά και παίρνετε κουράγιο και υποστήριξη ?????
((τουσ καταθλιπτικουσ ολοι τουσ εγκαταλειπουν...και οι ιδιοι πιστευουν πωσ ειναι βαροσ για τουσ αλλουσ και φευγουν απο ολουσ....))))
οπότε είστε γεροί....Ένα μυστικό(διαδικτυακό πλεόν):Πάντα οι θεωρούμενοι αδύναμοι μου την έφερναν.......Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
05-04-2007, 18:23 #51
Αγάπη είναι να σκιρτά απο χαρά η καρδιά σου όταν ακούς το κλειδί του στην πόρτα.
06-04-2007, 01:15 #52
Originally posted by Adzik
Originally posted by kassi_21
Δεν το πολυκατάλαβα αυτό με το Φως..Μόνο της Βίσσης το τραγούδι μου ήρθε..Ποιος σου είπε ότι εγώ δεν έχω συναισθήματα που ρέουν;;Απλά εμποδίζω να δείχνω ανασφαλής ρωτώντας συνεχώς ή κλαψουρίζοντας.
(((γιατι καλε εγω ρωταω συνεχεια και κλαψουριζω??))
Το βγάζω αλλιώς.Ίσως αυτό που διαφέρει σε εμάς είναι ο τρόπος που χειριζόμαστε και διοχετεύουμε τα συναισθήματα.Μου είχε πει παλιά ο ψυχίατρος ότι δεν έπεσες σε κατάθλιψη από το περιβάλλον σου αλλά το έβγαλες σε ιδεοψυχαναγκασμό....Ότι οι πιο δυναμικές προσωπικότητες δημιουργούν ιδεοψυχαναγκασμό ενώ οι πιο παθητικές κατάθλιψη....Με εκνευρίζει όταν αρνούνται τα συναισθήματά μου.Δηλαδή μόνο όποιος τα κάνει εμφανή έχει πολλά και οι υπόλοιποι είναι αναίσθητοι;
οχι βεβαια....ο καθενασ εκφραζεται διαφορετικα...
Αυτό είναι αδικία.....
Σημειώνοντας κάτι ακόμα για το θέμα που προανέπτυξα..Θα έπρεπε κανονικά να χαίρεσαι γι\'αυτό που έχεις...Γίνεσαι πιο παρατηρήσσιμη ενώ εμείς που τα κρατάμε μέσα μας δύσκολα παίρνουμε αυτό που ζητάμε γιατί δεν το δείχνουμε...
ενω εμασ που το παραδειχνουμε μασ διωχνουν γιατι μασ θεωρουν προβληματικουσ και αρρωστουσ......αδυναμουσ αντι για υπερβολικα ευαισθητουσ που ημαστε...
.ουτε το ενα ουτε το αλλο δεν ειναι καλο κασσυ μου..
Αυτό βέβαια με εκνευρίζει αφάνταστα αλλά τι να κάνω....Ήμουν τώρα και έδινα διαγώνισμα και αρχίσαν οι κοπελίτσες κλαψ κλαψ στους εξεταστές δεν θα το πάρω και κοπέλες τις λυπήθηκαν και τις βοηθούσαν ενώ εγώ μπακούρι....τα έβγαζα μόνη μου...
(((αυτεσ ηταν ηλιθιεσ και πονηρεσ..δεν ηταν καταθληπτικεσ....please......)))
Οι άντρες εσάς τις πιο ευαίσθητες εξίσου σας προσέχουν πιο εύκολα..
ναι ναι...και μασ παρατανε κι ολασ μια και θεωρουν πωσ στεναχωριομαστε τοσο πολυ χωρισ λογο...θεωρωντασ μασ υπερβολικεσ .... ακαταληλεσ....
Οπότε τι άλλο θες και κλαις;
ειλικρηνα.....Κασσυ μου...
....με στεναχωρεισ....
..τωρα..
Αισθάνομαι λίγο ότι μου την μπαίνεις σε μερικά θέματα
?????????τι λεσ Κασσυ μου????
αλλά Άντα είπαμε αυτή είμαι και δεν μπορώ να γίνω πιο εκδηλωτική ή κάπως επειδή το υπαγορεύουν οι άλλοι..Ξέρεις πόσοι και πόσοι με εγκατέλειψαν και έτρεξαν αλλού να βρουν παρηγοριά γιατί δεν ήμουν η ευσυγκίνητη που ήθελε την προστασία τους;χμμμμ...Και ένα τελευταίο εσάς τους πιο
\"δεν ημαστε αδυναμοι.....κανεισ λαθοσ εδω και παλι με στεναχωρεισ... εγω δεν σε διαχωριζω..για μενα εισαι φιλη μου αυτη που εισαι......
....ημαστε υπερβολικα ευαισθητοι νομιζεισ πωσ μασ αρεσει αυτο??......να ποναμε με το καθε τι που μασ αγγιζει......να μην θελουνε να ζουμε γιατι δυσκολευομαστε να δεχτουμε την σκληρη ....ωμη... κυνικη πραγματικοτητα......???...να παλευουμε να αποδιξουμε εστω στουσ πιο κοντινουσ ανθρωπουν μασ...πωσ εχουμε πραγματικα φοβερουσ εφιαλτεσ στο μυαλο και την ψυχη.. να θεωρουμε φισιολογικο το οτι ισωσ δεν θα επρεπε να ζουμε.......
\"αδύναμους\" δεν σας φοβάμαι ότι δεν θα προκόψετε....Ξεσπάτε συχνά και παίρνετε κουράγιο και υποστήριξη ?????
((τουσ καταθλιπτικουσ ολοι τουσ εγκαταλειπουν...και οι ιδιοι πιστευουν πωσ ειναι βαροσ για τουσ αλλουσ και φευγουν απο ολουσ....))))
οπότε είστε γεροί....Ένα μυστικό(διαδικτυακό πλεόν):Πάντα οι θεωρούμενοι αδύναμοι μου την έφερναν....
06-04-2007, 01:20 #53
Originally posted by Existir
\"Κάθε συνάντηση είναι κατ΄αρχήν συνάντηση φαντασιώσεων. Το σώμα και η ασυνείδητη αποδοχή ρόλων θα γίνουν τα σημεία επαφής για την έκβαση της συνύπαρξης.
Η κρίσιμη στιγμή στη ζωή του ζευγαριού θα επέλθει όταν η πραγματικότητα και των δύο θα διαψεύσει ή θα συμφωνήσει με τις φαντασιώσεις της προσέγγισης και της προσδοκίας. Τότε θα υποχρεωθούν να εγκαταλείψουν, να προσαρμοστούν ή να χωρίσουν * ανάλογα με τον εκάστοτε ψυχισμό\".
06-04-2007, 01:46 #54
θα εκθεσω την αποψη του πρωην γιατρου μου για την ερωτικη αγαπη το χω σημιωμενο γιατι εμεινα αφωνη με τον επιστημονα-ποιητη
ΕΡΩΤΑΣ:Μια ταυτιση με τι ιδεωδες εγω μου.τα 2 εγω μου(το εγω μου και το ιδεωδες εγω μου)γινονται ενα κατα τον ερωτα.Ομως ο καθενας εχει το δικο του ΕΓΩ....εΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ:
1)Μπορω να καταλαβω την διαφορετικοτητα αυτη κ να δεχτω την πραγματικοτητα(το εγω του αλλου κι οχι το δικο μου ιδανικο εγω?
2)Μπορω να αποδεχτω τους κωδικους επικοινωνιας του αλλου?
3)και τελικα ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τη διαφορετικοτητα του αλλου?
Ή
1)Προσπαθω να βαλω τον αλλον με το ζορι στην εικονα που εχω πλασει εγω για αυτον?
2)Πως αντιδρω εγω οταν ο αλλος διεκδικει το δικαιωμα να ειναι ο εαυτος του (το εγω του)και οχι το ιδανικο εγω μου??
ταδε εφη κι η ασθενης αποχωρισε με πολλα ερωτηματικα ποιος ειμαι εγω ποιο το ιδανικο μου εγω και ποιος ειναι ο αλλος?????
τον εβαλα να μου τα υπαγορευσει γιατι προφορικα δεν σκαμπασα τιποτα...αλλα κ γραπτα παλι με αποσυντωνισε ο κουμουνιστης!!!!well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
06-04-2007, 02:55 #55
Σωστηηη πολυ σωστη Ιντερ μου.Σημερα που πηγα εκκλησια με το αγορι μου καταλαβα οτι η μεγαλυτερη αγαπη ειναι το θειο παθος.Ανατριχιασα οπως καθε χρονια ανατριχιαζω με το σημερον κρεμαται επι ξυλου ο εν οιδασι την γην κρεμασας.Ποση αγαπη κρυβεται στην Ορθοδοξια και ποσες απαντησεις διδονται.Θα βρω και θα σας στειλω τον υμνο της Αγαπης του Αποστολου Παυλου και θα δειτε ολες τις απαντησεις που ψαχνει η καρδουλα σας..Καλο Πασχα σε ολους
06-04-2007, 11:26 #56
Originally posted by interappted
θα εκθεσω την αποψη του πρωην γιατρου μου για την ερωτικη αγαπη το χω σημιωμενο γιατι εμεινα αφωνη με τον επιστημονα-ποιητη
ΕΡΩΤΑΣ:Μια ταυτιση με τι ιδεωδες εγω μου.τα 2 εγω μου(το εγω μου και το ιδεωδες εγω μου)γινονται ενα κατα τον ερωτα.Ομως ο καθενας εχει το δικο του ΕΓΩ....εΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ Ο ΑΛΛΟς ΕΙΝΑΙ Ο ΑΛΛΟΣ
1)Μπορω να καταλαβω την διαφορετικοτητα αυτη κ να δεχτω την πραγματικοτητα(το εγω του αλλου κι οχι το δικο μου ιδανικο εγω?
Ή
1)Προσπαθω να βαλω τον αλλον με το ζορι στην εικονα που εχω πλασει εγω για αυτον?
2)Πως αντιδρω εγω οταν ο αλλος διεκδικει το δικαιωμα να ειναι ο εαυτος του (το εγω του)και οχι το ιδανικο εγω μου??
ταδε εφη κι η ασθενης αποχωρισε με πολλα ερωτηματικα ποιος ειμαι εγω ποιο το ιδανικο μου εγω και ποιος ειναι ο αλλος?????
τον εβαλα να μου τα υπαγορευσει γιατι προφορικα δεν σκαμπασα τιποτα...αλλα κ γραπτα παλι με αποσυντωνισε ο κουμουνιστης!!!!
το μονο που λεη ο κολιτος (κ δεντο λεη κ πολη καλα) ινε πος στον ερωτα θες να βρις καπιον-α που γουσταρεις πολι κ θες να τιν αλαξις ετσι οστε να τι γουσταρις ακομι περισοτερο μα κι αφτι θελι να μινι οπος ινε ή τελος παντον να γινι ετσι οπος γουσταρι αυτη. κ τα λετε ολα αφτα (ρητα ή οχι) κ ιτε τα βρισκετε ιτε οχι.
υγ εμενα παντος μου φαινεται λιγο παπαρουλης ο κολητος. δεν ειμαι μονο ενα πραγμα, δεν θελω μονο ενα πραγμα, δεν εχω μονο ενα ιδανικο, εστω κι αν καποιοι συνδυασμοι υπερισχυουν. μαλα λογια, το ιδανικο μεταβαλλεται βραχυπροθεσμα κ μακροπροθεσμα.
06-04-2007, 11:45 #57
ολα τα ιδανικα σου αποτελουν το ιδανικο εγω σου!το πως θα ηθελες να εισαι...
οχι δεν καταλαβα πολυ τι μου ελεγε ο x dr αλλα σε αυτο οτι προσπαθει καποιος (τουλαχιστον εγω)να βαλει με το ζορι τον αλλον στην εικονα που εχω πλασει κι οταν αυτος δεν ταιριαζει τρελλαινομαι λεει αληθεια ο ποιητης...αλλωστε κ για αυτο το λογο εκτος απο τον αντρα μου που ημουν 6 χρονια μαζι κανεις αλλος δεν εμπαινε σε αυτη την εικονα κ α\\σε μιλαω για αρκετο λαο....well keep on tryin
Tread that fine line
till the end of time..
06-04-2007, 12:56 #58
..Κασσυ αν πειραχτικεσ με συγχωρεισ να ξερεισ πωσ δεν ηταν προθεση μου...βασικα θα επρεπε να το ξερεισ μια και σου εχω δειξει την συμπαθια μου...
οι ευαισθητοι ανθρωποι ειναι και περιφανοι δεν θελουν να τουσ λυπασαι εγω δεν θα δεχομουν ποτε κανεναν να με λυπηθει..να με συμπονεσει ..ναι...
...οσο για τουσ αλλουσ που λεσ...μιλασ για τουσ σκαρτουσ τουσ πονηρουσ... οχι για τουσ αυθεντικουσ και ευαισθητουσ θα σε παρακαλεσω να μην με βαζεισ μεσα σε αυτουσ.. δεν μου αξιζει... αν ημουν απο αυτουσ..δεν θα ημουν τοσο μονη....πιστεψε με...
...εγω δεν θα ελεγα ποτε κατι για να σε πειραξει επιτιδεσ..εσυ λεσ κατι για να με στεναχωρισεισ επιτιδεσ????
........απλα θελω να ξερεισ πωσ στεναχωρηθηκα....δεν θελω να με πονασ....
....σε ποναει κατι απο την στιγμη που το λεει καποιοσ που εχει σημασια για σεναα... εσυ εισαι για μενα φιλη μου.... εχεισ σημασια για μενα.....γι αυτο και με πονανε αυτα που λεσ..
να εισαι καλα καλη μου Κασσυ...
σε φιλω....Η μονη μας υποχρεωση..... ειναι να σωσουμε τα ονειρα μας...
..ελπιδα ειναι η αισθηση που εχεισ οτι αυτο που νιωθεισ να σε βαραινει τωρα,δεν θα κρατησει για παντα....
..Μονο στα ηρεμα νερα καθρεφτιζεται κατι χωρις ν αλλαζει μορφη.
Μονο σ ενα ηρεμο μυαλο υπαρχει η καθαρη αντιληψη του κοσμου...
06-04-2007, 14:38 #59
Originally posted by interappted
Ή
τον εβαλα να μου τα υπαγορευσει γιατι προφορικα δεν σκαμπασα τιποτα...αλλα κ γραπτα παλι με αποσυντωνισε ο κουμουνιστης!!!!
ο ανθρωπος μιλα για τον πρωτογενη/ενστικτωδη ερωτα. υπαρχει και καποιος αλλος πιο επεξεργασμενος που συνδεεται αμεσοτερα με την αγαπη/αποδοχη του αλλου. Το να ερωτευεσαι δλδ τη συμπορευση, την αλληλοκατανοηση και την αμοιβαια ικανοποιησης της αναγκης για συντροφικοτητα. αλλιως, το βιβλικο \"ουκ εστιν καλον τον ανθρωπον ειναι μονον\". ωραιος ο κουμουνιστης σου! [γιατι κουμου;]
06-04-2007, 14:50 #60
Originally posted by kanenas
αγαπη μου, εχεις μια ταση προς την Αυθεντια, φρονω. τη βρισκεις (απο αντρες;) που σε φλομωνουν στα διανοουμενιστικα κι εσυ δεν καταλαβαινεις (νομιζεις) χρηστο; :Ρ
το μονο που λεη ο κολιτος (κ δεντο λεη κ πολη καλα) ινε πος στον ερωτα θες να βρις καπιον-α που γουσταρεις πολι κ θες να τιν αλαξις ετσι οστε να τι γουσταρις ακομι περισοτερο μα κι αφτι θελι να μινι οπος ινε ή τελος παντον να γινι ετσι οπος γουσταρι αυτη. κ τα λετε ολα αφτα (ρητα ή οχι) κ ιτε τα βρισκετε ιτε οχι.
υγ εμενα παντος μου φαινεται λιγο παπαρουλης ο κολητος. δεν ειμαι μονο ενα πραγμα, δεν θελω μονο ενα πραγμα, δεν εχω μονο ενα ιδανικο, εστω κι αν καποιοι συνδυασμοι υπερισχυουν. μαλα λογια, το ιδανικο μεταβαλλεται βραχυπροθεσμα κ μακροπροθεσμα.
Και τελικά το ένα που λεει ο κομμουνιστής γιατρός είναι καθαρά σχηματικό. Το ίδιο πράγμα λέτε με τον παπαρούλη, με άλλα λόγια. :P
Originally posted by raphsssodos
Η αχαλίνωτη επιθυμία να θέλεις να αγαπιέσαι πολύ λίγη σχέση έχει με την αληθινή αγάπη...
Από τις Ιστορίες του κ. Κόυνερ.
Όπου να ναι θα θεωθούμε με όλη αυτή την θεωρία. Έχε χάρη που ναι μεγαλοβδομάδα. Από Δευτέρα θα με ξαναπιάσουν τα εγωιστικά μου. :D
Διάφορα
02-08-2025, 21:14 in Με καφέ και συμπάθεια....